21 Mayıs 2021 Cuma

Enfes Lezzetiyle Fırında Kıymalı Krep Tarifi

 

Enfes Lezzetiyle Fırında Kıymalı Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 4 adet domates
  • 1 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı, kırmızı biber, karabiber ve arzu ettiğiniz baharatlar

Krep için

  • 2 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 .5 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Beşamel sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri ve arası için

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Enfes Lezzetiyle Fırında Kıymalı Krep Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kreplerimizi hazırlayalım. Yumurtayı kıralım sütü ilave edelim bir miktar çırpalım.
  • Suyu ilave edelim azar azar unu ilave edelim iyice çırpalım pütürsüz ve akıcı bir kıvamda hamuru hazırlayalım.
  • Yapışmaz bir tavaya bir tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edelim iki kepçeye yakın krep hamurundan döküp tavayı sallayarak hamurun eşit yayılmasını sağlayalım.
  • Krepleri alt üst pişirelim.
  • Kıymalı harcı hazırlayalım önce kıymayı bir miktar kavuralım.
  • İnce kıyım doğranmış sarımsak ve soğanı ilave edelim kavuralım.
  • Domatesleri rendeleyip yada robottan geçirip kıymaya ilave edelim salçayı baharatları ekleyip bir miktar hepsini kavuralım.
  • Pişirdiğimiz krepleri bir fırın tepsisine alalım birer kat arayla kıymalı harçtan eşit yayalım aralarına rendelenmiş kaşar peyniri serpelim her kata aynı işlemi uygulayalım.
  • Beşemal sosu hazırlayalım. Önce tereyağ eritelim.
  • Unu ilave edelim bir miktar kavuralım sütünü ilave edelim tuzunu ekleyelim karıştıralım hafif yoğun bir kıvam alınca altını kapatalım.
  • En son kreplerin üstüne dökelim rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirelim.
  • 20 dakika 180 derece fırında pişmeye bırakalım. Sıcak servis edelim. Afiyetle.

Peynirli Börek (Su Böreği Sanacaksınız) Tarifi

 

Peynirli Börek (Su Böreği Sanacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 tane yufka

Sosu için

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 2 tane yumurta
  • Kabartma tozu

Arası için

  • 300 gram light süzme peynir
  • 100 gram yağlı beyaz peynir
  • 8-9 dal maydanoz

Üzeri için

  • Kalan sos
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tane maden suyu

    Peynirli Börek (Su Böreği Sanacaksınız) Tarifi Yapılışı

  • Dikdörtgen borcamımızı sıvı yağ ile yağlıyalım. Şimdi böreğimizin iç harcını hazırlayalım kenara alalım.
  • Sos malzemelerini derin bir kabın içine alıp güzelce çırpalım sıra geldi böreğimizi şekillendirmeye
  • Dikdörtgen borcamımıza bir tane bütün yufkayı yayalım şimdi bir bütün yufka da kenara ayıralım bunu en üst kat için kullanıcaz.
  • Kalan yufkaları ortadan ikiye el yordamı ile bölelim.
  • Yaydığımız yufkanın üstüne iki kat yarım yufka yayalım ve sos gezdirelim bu şekilde yarım yufkaları sırayla yayalım ve her katına yaklaşık bir küçük kepçe sos gezdirelim.
  • Sadece peynir koyduğumuz katlara sos sürmeyelim.Ben iki kat peynirli yapmak istedim arzunuza göre yapabilirsiniz.
  • En üstüne de bütün olarak ayırdığımız tek yufkayı güzelce yerleştirelim ve kalan sosun içine bir yumurta sarısı kırıp çırpalım.
  • Böreğimizin en üstüne maden suyunu gezdirelim ve yumurtalı sosu fırça ile her yanına gelecek şekilde sürelim 160 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Ben alt tarafının iyi kızarması için en son fırının tabanına aldım 5 dk ‘da o şekilde pişirdim yumuşak olması için fırından çıkarınca nemli bir bez ile örttüm. Dinlendikten çayınızı hazır edip sonra bu şahane böreği tadabilirsiniz. Afiyet olsun inşallah ☺️.Tarife dair notlar ;✅ böreği hazırladıktan sonra en az 3 saat streçleyip bekletmeniz sonucu mükemmelleştirecek.✅ öğlen servis ederseniz sabahtan, akşam servis edecekseniz öğlenden yapmanızı tavsiye ederim.✅ su böreği görüntüsü için 7 adet yufka ideal daha az yufka ile yapacaksanız malzemeleri orantılı olarak ayarlayabilirsiniz.

Efsane Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi

 

Efsane Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım bağ semizotu
  • 1 tane salatalık
  • 3 diş sarımsak
  • Yoğurt
  • Dereotu
  • Tuz

Üzeri için :

  • Zeytinyağ
  • Pulbiber  

    Efsane Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  • Salatalığı istenilen boyutta kesiyoruz.
  • Üzerine semizotunu istediğiniz şekilde küçülterek üzerine doğruyoruz.
  • Sarımsakları minik minik üzerine doğruyoruz. Yoğurdu ekliyoruz. Karışıyoruz.
  • Üzerine dereotunu doğruyoruz.
  • Minik bir tencerede yağı ısıtıyoruz.
  • Üzerine pulbiber ekleyip altını kapatıyoruz. Salatamızın üzerine döküyoruz. Afiyet olsun 🤤🤤.

Unlu Şehriye Çorbası Tarifi

 

 Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık tavuk suyu
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Yapılışı

  • Uygu bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak tereyağı eriyene kadar bekleyelim.
  • Ardından unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Unumuz kavrulduktan sonra salçayı ilave edip karıştırarak 1-2 dakika kavuralım.
  • Karıştırmaya devam ederek su ve tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyelim. Suyu eklerken çırpıcı ile hızlıca karıştıralım ki un ve salça topakları kalmasın.
  • Kaynamaya başlayan çorbamıza şehriyeleri ve tuzu ekleyelim. Şehriyeler pişene kadar çorbamızı ara ara karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika kadar kısık ateşte kaynatalım. Afiyet olsun.

Ekşili Ve Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi

 

Ekşili Ve Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 300gr az yağlı dana kıyma
  • 1 yumurta akı (Sarısı terbiyesi için)
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı ince bulgur (Ben esmer kullandım )
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Diğer malzemeler:

  • 2 orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 6 su bardağı su (su miktarını koyuluğuna göre ayarlayın)
  • Tuz, karabiber
  • İnce kıyılmış maydanoz

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limonun suyu

    Ekşili Ve Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pirinci yıkıyalım.
  • Daha sonra kase içerİsine koyup bulguru da ekleyip üzerini az gecene kadar kaynar su ekleyip 20 dk bekletelim. Sonra suyunu süzelim.
  • Patates ve havucu küp şeklinde doğrayalım.
  • Köftesi için: kıyma, rendelenmiş soğan, suyu süzülmüş pirinç̧, ince bulgur, yumurta akı, tuz ve baharatlarını uygun bir kase içersine alıp 10 dk yoğuralım. Yoğurmak çok önemli az yoğurulursa köfteler pişerken dağılır.
  • Daha sonra harçtan istediğiniz büyüklükte parçalar alın ve yuvarlayın.
  • Tepsi içerİsine 2-3 yemek kaşığı un ekleyip yuvarlanmış köfteleri içerİsine koyun. Ara ara salınarak köfteleri una bulayalım.
  • Tencereye sıvı yağ koyup kızdıralım.
  • İlk havuçları ekleyip 1-2 dk kadar soteleyelim.
  • Sonra patatesleri ekleyip 2-3 tur karıştırdıktan sonra üzerine sıcak su ekleyelim. Su kaynamaya başlayınca köfteleri teker teker ara ara karıştırarak su içerisine alalım. Çok karıştırsanız köfteler dağılır.
  • Ocağın altını bir tık kısıp yemeğimizi ağır ağır pişirelim.
  • Köfteler ile sebzeler piştikten sonra ayrı bir kapta yumurta sarısı, limon suyu ve yoğurdu pürüzsüz olana denk karıştıralım. Yemek suyundan iki kepçe terbiyesine ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Terbiyeyi yavaş yavaş tencereye eklerken bir yandan karıştırın.
  • Bir taşım kaynadıktan sonra tuz ve karabiberini ekleyip ocaktan alın.
  • 15 dk dinlenme süresinden sonra servis tabağına koyup üzerine maydanoz serpin. Afiyet olsun 😋.

Yarımca Tarifi

 

Yarımca Tarifi İçin Malzemeler

İçi İçin

  • 100 gram peynir (Ben sert beyaz peynir kullandım)

Hamuru İçin (Bardak ölçün 200 ml)

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

    Yarımca Tarifi Yapılışı

  • Hamur malzemelerini bir kapta birleştiriyorum. Oluşan hamuru 16 parçaya bölüyorum.
  • Tezgahımı unlayıp bezeleri merdane içe açıyorum.
  • Tam yuvarlak olması için ben kase kapatıp kenarlarını kesiyorum, hamuru kapatıp da kesip düzeltebilirsiniz.
  • Her hamurun içine dolu dolu 1 tatlı kaşığı peyniri koyup kapatıyorum.
  • Uçlarından güzelce bastırıyorum. Kızgın yağda kızartıyorum. Afiyet olsun :).

Elmali Kek (Çok Partik) Tarifi

 

Elmali Kek (Çok Partik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • ½ su bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 cimdik tuz
  • 1 şişe limon aroması veya 1 limonun ince rendelenmiş kabuğu
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağından 2 parmak az un (200 gram)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 3-4 adet elma

    Elmali Kek (Çok Partik) Tarifi Yapılışı

  • Yağı, şekerleri, aramayı ve tuzu bir kaba alın ve kremsi kıvam alana kadar mikser ile çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek devam çırpın.
  • Kabartma tozunu ve unu karıştırın, yarısını karışıma ekleyin devam çırpın. Sütü ve geri kalan unu ekleyin pürüzsüz bir kıvam alana kadar devam çırpın.
  • Yağlı kağıt serilmiş ve yağlanmış kelepçeli kek kalıbına hamuru aktarın ve düzeyin.
  • Elmayı soyun, sekize bölün ve hamurun üzerine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece (Fanlı 160 derece) fırında 45 dakika pişirin. Son 5 dakika fırını kapatın. Piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • Servis yapmadan önce dilerseniz pudra şekeri serpin. Kolay gelsin. Deneyeceklerin şimdiden eline sağlık. Afiyet olsun.

Yalancı Tiramisu Tarifi

 

Yalancı Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi İçin

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 300 gram labne
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kedi dili
  • 1 tane yumurta sarısı

Islatmak İçin

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı şeker

Üzeri İçin

  • Kakao

    Yalancı Tiramisu Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle labne ve vanilya hariç bütün malzemeleri kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Daha sonra kedi dillerini yapacağımız kalıba göre kesiyoruz. Soğuyan muhallebiye labneyi ve vanilyayı ekleyip bir kere karıştırıyoruz.
  • Kestiğimiz kedi dillerini yaptığımız kahveleri karışıma batırıp kalıba sıralıyoruz.
  • Sonra muhallebiyi tabanına döküyoruz. Kedi dillerini diziyoruz. Bir sıra muhallebi bir sıra kedi dili olacak şekilde yapıyoruz.
  • Dolapta yaklaşık bir gece bekletiyoruz. Sonra kalıbı ters çevirip üzerine kakao döküyoruz. Herkese afiyet olsun 😋

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo asma yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağ (İçine)
  • 1 çay bardağı zeytinyağ (Tencereye dizdikten sonra üzerine döküyoruz)
  • 1 demet maydanoz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Nane
  • Tuz

    Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  • Yapraklarımızı demetleyelim. Tencereye şu ekleyip kaynamasın bekleyelim. Kaynayan suya yapraklarımızı rengi değişene kadar 2-4 dakika kadar batıralım. Hazır olan yapraklarımızı süzgecinden alalım.
  • İçi için pirinçlerimizi yıkayıp bir kaba alalım üzerine küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı salçamızı yağımızı ve baharatlarımızı ekleyelim karıştıralım. Bir tane yaprağımızı açalım içine 1 tatlı kaşığı içimizden koyalım.
  • Sıkarak ince bir şekilde saralım. Bütün yapraklara aynı işlemi yapalım. Tenceremize dizelim. Sarmalarımızın üzerine salçalı şu yapabiliriz.
  • Limon halklarını ve yarım limon sıkalım üzerine. Kalan 1 çay bardağı yağımızıda ekleyelim. Suyunu koyalım.
  • Orta ateşte kaynayana kadar pişirelim. Kaynağından sonra kısık ateşte yaprağımıza çatal rahat batıp pirinçler pişene kadar pişirelim.
  • Üzerine de küçük bir tabak koymayı unutmayalım ki sarmalarımız dağılmasın. İlişkin servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hamburger Tarifi

 

Hamburger Tarifi İçin Malzemeler

Ekmeği İçin

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Köfte harcı
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 yumurta
  • Tuz

Karamelize Soğan İçin

  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Hamburger Tarifi Yapılışı

  • Ekmek malzemelerinin hepsi yoğurulur. Mayalanması için 1 saat beklenir. Köfte harcı hazırlanır. Köfte boyutu için kavanoz kapağı kalıp olarak kullanılabilir.
  • Bu köfte harcından kavanoz kapağı boyutu ile 5 tane hamburger köftesi çıkabilir. Mayalanan hamurdan 5 beze çıkarılır.
  • Tepside de mayalanması için tepside yarım saat bekletilir. Üzerine yumurta sürülüp susam konularak fırına sürülür.
  • 180 derecelik fırında 40 dakika pişirilir. Hazırlamış olduğumuz köfteler döküm tavada alt üst çevirilerek pişirilir.
  • Pişen köftelerin üzerine cheddar peyniri konularak eritir ve daha sonra hamburger ekmeğinin üstüne alınır. Karamelize soğan da hamburger içine konulur ve istenen malzemeler ile hamburger içi doldurulur.

Çörek Otlu Mini Kurabiye Tarifi

 

Çörek Otlu Mini Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 75 gram tereyağı
  • 50 gram margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tane yumurta akı
  • Yarım çay bardağı çörek otu
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un

    Çörek Otlu Mini Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yumuşayan margarin ve tereyağına bütün malzemeleri ekleyin.
  • Yavaş yavaş un ekleyelim ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamuru 15 – 20 dakika dinlendirip. Hamurdan fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlayalım. Tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 160 derce fırında 30-35 dakika pişir. Soğuyunca servise hazır. Afiyet olsun.