21 Mayıs 2021 Cuma

Nokul Tarifi

 

Nokul Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı su (Klasik olandan)
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • Çay kaşığı ucuyla karbonat
  • Aldığı kadar un

İç Harcı İçin

  • 2 su bardağı ceviz
  • 1,5 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker (Damak tadınıza göre arttırıp azalta bilirsiniz)
  • 100 gram erimiş tereyağı

Üzeri İçin

  • 1yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı erimiş tereyağı

    Nokul Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle işe hamura yoğurmakla başlayalım. Hamur için karıştırma kabına un, su, tuz, maya, şeker, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip karıştıralım.
  • Daha sonra yavaş yavaş içerisine unu ekleyelim ve karışınca sirkesini ekleyelim. Yumuşak ele yapışmayan kıvamlı bir hamur yoğuralım. Yoğrulan hamura 4 eşit bezeye ayıralım ve üzerini kabuk tutmaması için kenara alalım.
  • Hamurlar dinlenirken iç harcı için yıkayıp kuruttuğumuz üzümleri, cevizi ve şekeri karıştırıyoruz. Tavanın içerisine tereyağını koyup eritiyoruz.
  • Şimdi hamurları açmaya başlayalım. 2 tane hamuru ince ve aynı büyüklükte olacak şekilde açalım. Açtığımız hamurun birine tereyağını her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • Üzerine üzümlü ceviz karışımından dökelim ve diğer açtığımız hamuru bunun üzerine örtelim. Aynı işlemi bu hamurada yapalım ve rulo olacak şekilde çekerek saralım.
  • Rulo olan hamuru üç parmak kalınlığında olacak şekilde keselim.
  • Kestiğimiz hamurları tepsiye dizelim ve aynı işlemi diğer hamurlar içinde yapalım. Üzerine kalan tereyağ ve yumurta sarısını karıştırıp sürelim.
  • Daha sonra önceden ısıtılmış 170 c fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

Basma Kadayıf Çıtır Çıtır Nefis Bir Tatlı Tarifi

 

Basma Kadayıf Çıtır Çıtır Nefis Bir Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram taze kadayıf
  • 250 gram tereyağı

İçi İçin

  • 1,5 su bardağı ceviz

Üzeri İçin

  • Antep fıstığı

Şerbeti İçin

  • 5 su bardağı şeker
  • 5,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

    Basma Kadayıf Çıtır Çıtır Nefis Bir Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Kadayıfı çeke çeke ayırıp genişçe bir kaba alın. Tereyağı eritip soğutun kadayıfın üzerine döküp iyice yedirerek karıştırın. Fırın tepsisine bir yemek kaşığı kadar yumuşamış tereyağı sürüp antep fıstıklarını dizin.
  • Kadayıfın yarısını tepsiye azar azar koyup yayın. Düz bir tabak veya ağır bir cisim ile kadayıfın üzerine bastırın.
  • Çekilmiş ceviz ekleyip yayın. Kadayıfın geri kalanınıda üzerine azar azar ekleyip yine tabak ile bastırın. 170 derece fırında 35 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Bu arada şerbeti hazırlayın.
  • Şekeri ve suyu uygun bir tencereye alın bir taşım kaynayınca limon suyu sıkıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Fırından tatlıyı çıkarıp tepsinin üzerine aynı ölçüde tepsi koyup dikkatlice ters çevirin. Sonra aynı tepsiye kaydırarak alın.
  • Sıcak tatlıya sıcak şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün. 2-3 saat dinlendirip dilimleyip servis yapın.

Patlıcanlı Köfteli Şiş Kebap Şahane Lezzet Tarifi

 

Patlıcanlı Köfteli Şiş Kebap Şahane Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kemer patlıcan

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

Köftesi İçin

  • 350 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ekmek kırıntıları
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Çeyrek çay bardağı su
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı köfte baharatı
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Nane
  • Kimyon
  • Kekik

Salçalı Sos İçin

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Ek Malzemeler

  • Çeri domates
  • Yeşil biber

    Patlıcanlı Köfteli Şiş Kebap Şahane Lezzet Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patlıcanları alacalı soyup 1, 5-2 santim kalınlığında tekerlek kesin tuzlu suda 20 dakika bekletin yıkayıp suyunu süzün. Havlu kağıda alıp iyice kurulayın.
  • Kızgın yağda arkalı önlü kızartın havlu kağıt serili tabağa alıp kenara bırakın. Köfte için kıymayı yoğurma kabına alın üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı ilave edin.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın kızgın yağda güzelce çevirerek kızartın. Ocaktan alın.
  • Sonrasında sırayla domates, biber, patlıcan, köfte olmak üzere çöp şişe geçirip kare borcama dizin üzerine salçalı sosu karıştırıp dökün.
  • 190 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Yanında pirinç pilavı ile servis yapın.

Dolgulu İrmik Tatlısı Tarifi

 

Dolgulu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

Arası İçin

  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı ceviz kırığı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Şerbeti İçin

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • İnce limon dilimi

    Dolgulu İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbeti yapın ilinsin daha sonra yoğurt yumurta tereyağı sıvıyağ sirke iyice karıştırıp sonra irmik kabartma tozu vanilya ve unu ekleyerek yoğuralım hamurun 4/1 ni kenara alın.
  • Ceviz kakao tarçın ve sıvıyağ ekleyip iyice karıştırıp kenara alalım hamuru parça koparıp uzun şekil verip elinizle enli açın.
  • İçine kenardaki kakaolu hamuru ince rulo gibi yapıp hamuru her iki kenardan kapatıp bir su bardağı irmiği tezgaha serpip hamura bulayıp şekil verip tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin sonra çıkan tatlının ilk sıcağı çıkar çıkmaz şerbeti dökelim bir gece önceden yaparsanız daha kıvamlı olur yapacaklara afiyet olsun.

Ev Yapımı Efsane Kokoreç Tarifi

 

Malzemeler

  • Sandviç ekmeği
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500g kemiksiz tavuk kalça
  • 2-3 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik

    Yapılışı

  • İlk olarak tavuğumuzu küçük küçük doğrayalım. Ardından tavamıza sıvı yağımızı alalım ve tavuklarımızı üzerine ekleyelim.
  • Tavuklarımızı karıştırarak suyunu salıp çekinceye kadar soteleme işlemine devam edelim.
  • Ardından küçük küçük doğradığımız biberlerimizi ekleyelim ve karıştıralım.
  • Biberler yumuşayıp tavukların rengi dönünde doğradığımız domates ve baharatları ekleyelim.
  • Tavuklarımızı güzelce karıştırdıktan sonra kavurmaya devam edelim.
  • Sandviç ekmeklerimizin iç kısmını tavadaki tavuğun üzerine bastırarak tavuğun sosu ile ıslanmasını sağlayalım.
  • Sonrasında ekmeklerimizin içerisini tavuk kokoreç ile dolduralım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Karamelli Tavukgöğsü Tarifi

 

Karamelli Tavukgöğsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavukgöğsü için;

  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker

Karamel sosu için:

  • 1 çay bardağı şeker
  • 100 ml sıvı krema

Tabanı için:

  • Kedi dili bisküvi

Islatmak için;

  • Süt

    Karamelli Tavukgöğsü Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tenceremize tereyağını alalım ve eritelim.
  • Daha sonra unu ilave edeli ve ocağın altını yüksek ateşte açmadan kokusu çıkana kadar güzelce kavuralım.
  • Kavrulan una süt ve son olarak şekeri ekleyelim. Karıştırarak, koyu bir kıvam alana kadar pişirelim.
  • Diğer yandan karamelimiz için şekeri sos tenceresine alalım ve eriyene kadar ısıtalım.
  • Ardından kremayı ilave edelim. Kısık ateşte güzelce karıştıralım.
  • Uygun bir kaba süt ile ıslattığımız kedi dili bisküvilerini dizelim.
  • Bisküvilerin üzerine önce tavukgöğsünü, sonra karameli boşaltalım ve tatlıyı 1 gece buzdolabında bekletelim.
  • Dilediğimiz gibi süslediğimiz nefis karamelli tavukgöğsü servise hazır, afiyet olsun!

20 Mayıs 2021 Perşembe

Tas Kebabı (Orjinal Tarif) Tarifi

 

Tas Kebabı (Orjinal Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400-500 gram kadar kuşbaşı et
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates (Ben yarım bardak kadar konserve domates kullandım.)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (Domates salçası da olur)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 bardak su

Kızartma İçin

  • Sıvı yağ

    Tas Kebabı (Orjinal Tarif) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etlerimizi düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar su ekleyerek yaklaşık 20 dakika pişirelim (Etiniz çok yumuşaksa düdüklü kullanmadan direk tavada pişirerek yapabilirsiniz)
  • Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağı ve tereyağı ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
  • Üzerine domates, salça ve sarımsak ekleyelim (İsteğe bağlı sivri biberde koyabilirsiniz)
  • Güzelce kavrulduktan sonra baharatlarıda ekleyip içerisine pişen etleri ilave edelim.
  • Üzerine sıcak su koyarak 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim. Kıvamına bakarak su ilavesi yapabilirsiniz.
  • 3 adet patatesi küp küp doğrayarak sıvı yağda kızartalım.
  • En son yemeğimize kızarttığımız patatesleride ekleyip ocağın altını kapatalım ve hazır Afiyet olsun 🌼.

Tavuk Tandır Tarifi

 

Tavuk Tandır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk but (kemiksiz)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Zerdeçal
  • Kırmızı toz biber
  • Köfte baharı

    Tavuk Tandır Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavukları güzelce yıkayıp baharatları, salça, yoğurt ekleyip karıştırıyoruz.
  • Daha sonra düdüklü tencerenin el altına soğanı ince ince kıyıp bir yatak oluşturuyoruz.
  • Daha sonra sosladığımız tavuklarımızı üzerine yerleştirip hiç su koymadan düdüklü tenceremizi kapatıyoruz. Havasının çıkmasını bekliyoruz.
  • Hava çıkınca ayarına alıp 25 ile 30 dk pişiriyoruz. Tabiki düdüklü tencerenizin pişirme süresi değişiklik gösterebilir.
  • Hava akışının olup olmadığına lütfen dikkat ediniz. Eğer sesi kesilirse düdüklünüzün hemen kapatmanızı öneririm.
  • Pişen tavuklarımızı düdüklüden alıp servis yapıyoruz. Nar gibi lime lime lokum tavuk tandırınız hazır efendim 😋😋.
  • Afiyet bal şeker olsun !😘

Ev Usulü Kuzu Tandır Tarifi

 

Ev Usulü Kuzu Tandır Tarifi İçin Malzemeler

  • Kuzu kol (benimki 2 kg)
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Zeytinyağı

Servis için;

  • Domates, kuru soğan, maydanoz, yeşil biber, tırnak pide

    Ev Usulü Kuzu Tandır Tarifi Yapılışı

  • Karabiber, kırmızı biber ,kimyon, kekik, tuz ,sarımsak ve zeytinyağı bir kabın içerisinde karıştıralım.
  • Ete bıçakla çizikler atalım.
  • Hazırlamış olduğumuz zeytinyağlı karışımı etin her tarafına sürelim ve yağlı fırın kağıdıyla açık kalmayacak şekilde saralım en az 30-45 dakika bekletelim.
  • 220 derece fırında 1, 5-2 saat pişirelim.
  • Alta tırnak pide yanına domates soğan maydanoz ve biberle servis edelim.
  • Afiyet olsun.

Tavuk Quesadilla Tarifi

 

Tavuk Quesadilla Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet lavaş
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 kuru soğan
  • 1 kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 4 yemek kaşığı acı sos (barbekü, hot chili ya da ketçap da olabilir)
  • Cheddar peyniri
  • Kaşar peyniri

    Tavuk Quesadilla Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsü küçük doğranır. Suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Tereyağı eklenir ve bu şekilde biraz kızartılır.
  • İnce doğranmış soğan ve biberler eklenir.
  • Biberler de hafif yumuşayınca ocak kapatılır ve acı sos eklenir güzelce karıştırılır tamamdır 👍.
  • Lavaşın bir yarısına cheddar dizilir, üzerine tavuklu harç, üzerine de kaşar rendesi eklenir ve “d” şeklinde kapatılır.
  • Hafif yağlanmış tavada arkalı önlü peynirler eriyene kadar kızartılır.
  • Peynir miktarını damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz 👍 afiyet olsun 🥳.

İster Mangalda İster Fırında Köy Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 350 gram kıyma
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 4 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 çay kaşığı kekik, kimyon, karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı galeta unu

İçi için;

  • 2 adet köz patlican
  • Kaşar peynir
  • Maydanoz

    Yapılışı

  • Kıyma için biberleri küçük şekilde doğrayalım.
  • Soğanları rendeleyip suyunu sıkalım.
  • Sarımsakları da rendeleyin.
  • Ketçap, sıvı yağ, tuz, baharat, irmik ve galeta ununuda ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Patlıcanları közleyelim.
  • Kıyma harcımızı ikiye bölelim.
  • Pişirme kağıdı serelim ve üzerine bir tanesini koyalım ve elimizle hafif bastırarak açalım. Merdane de kullanabilirsiniz. Çok ince şekilde açmayın. Yırtılma veya kopma olmasın.
  • Közlediğimiz patlıcanları doğrayıp üzerine koyalım ve biraz tuz serpelim.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri ve ince kıyılmış maydanozlarıda ilave edin.
  • Tekrar pişirme kağıdı üzerinde kalan kıymayı elimizle açalım ve dikkatlice üzerine yerleştirelim.
  • Mangal telimizin üzerine alalım bu kısmı yardım alarak da yapabilirsiniz.
  • İki tarafını da güzelce pişirelim.
  • Ben tek mangal telim boyunda hazırladım. Siz boyutunu daha küçük yaparak iki tane olarak da hazırlayabilirsiniz.
  • Kıyma harcını bekletmeden mangalda pişmeye bırakın. Durdukça sulanma yapmasın.
  • Fırında yapmak isteyenler için küçük boy borcam içine pişirme kağıdı yerleştirin.
  • İkiye böldüğümüz kıymamızın bir tanesini alıp tabanını elimizle hafif bastırarak yayalım.
  • Patlıcanlı kısmını anlattığım gibi üzerine yapalım ve tekrar pişirme kağıdı üzerinde diğer kıymamızı açıp dikkatli şekilde üzerini kapatalım.
  • Islattığımız pişirme kağıdını üzerine kapatarak 180 derecede 30 dakika pişirelim ve kağıdı üzerinden alıp 10 dakika daha üzeri kızarana kadar pişmeye bırakalım.
  • Servise hazır, afiyet olsun.