28 Mayıs 2021 Cuma

Sağlıklı Çikotoplar Tarifi

 

Sağlıklı Çikotoplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çay bardağı yulaf
  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 12 adet hurma
  • 1 büyük boy muz
  • Bir miktar yer fıstığı parçalanmış

Üzeri için;


  • Bitter yada sütlü çikolata

    Sağlıklı Çikotoplar Tarifi Yapılışı

  • Yulafı rondoda toz haline getiriyoruz.
  • Hurma ve muzu yine rondoda krema gibi olana dek bızzztttlatıyoruz.
  • Yulaf ve hurma muz karışımını bir kaba alıp, keçiboynuzu pekmezi ,fıstık ezmesi ve yer fıstığını ilave edip tüm malzemeyi karıştırıyoruz.
  • İstediğimiz boyutta yuvarlayıp biraz buzdolabında dinlendiriyoruz(20-25 dk yeterli).
  • Çikolatayı benmari eritip topçuklarımızı içine atıp çikolataya buluyoruz ve buzdolabında donması için bekliyoruz.
  • Sonrası mı kahvemizi alıyoruz hepsini yememek için kendimizi frenliyoruz😍😍😍.

    Yaparsakta benimle paylaşmayı ihmal etmiyoruz😉😉😉.

Mini Kahvaltılık Pizza Tarifi

 

Mini Kahvaltılık Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket(8li) hamburger ekmeği
  • 4-5 yemek kaşığı kahvaltılık teremyağı
  • Dilim sucuk
  • Dilim kaşar
  • Ketçap

    Mini Kahvaltılık Pizza Tarifi Yapılışı

  • Hamburger ekmeklerini yarıdan kesip fırın tepsimize diziyoruz.
  • Üzerlerine teremyağı sürüyoruz.
  • Ve hepsine ketçap sıkıp yaydırıyoruz.
  • Bir tanesine 2 yada 3 dilim sucuk koyuyoruz.
  • Dilim kaşarlarıda üzerlerine koyup kasarlar hafif eriyen kadar pişiriyoruz çok pişirilirse kaşarlar kurur.
  • Kahvaltılık mini pizzalarımız sunuma hazır.
    Şimdiden afiyet olsun

Et Sote Tarifi

 

Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 500 g kuşbaşı et
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Sıcak su (üzerini geçecek kadar)
  • Tuz

    Et Sote Tarifi Yapılışı

  • Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım.
  • Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım.
  • Kuşbaşı doğranmış eti de ilave edelim.
  • Tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
  • Doğranmış domates ve doğranmış sivribiberi ilave edelim.
  • Tencerenin kapağını kapatıp domatesler suyunu salıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
  • Daha sonra pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştıralım.
  • Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak suyu ilave edip karıştıralım ve tencerenin kapağını tekrar kapatalım.
  • Etimiz lokum gibi yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Son olarak tuzunu ayarlayıp karıştıralım.
  • 5 dk daha pişirdikten sonra ocağı kapatalım.  Et sote yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun :).

Çilekli Limonata Tarifi

 

Çilekli Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr çilek
  • 1 su bardağı şeker (200 ml)
  • 2 su bardağı su sıcak
  • 3 adet limon
  • 2 su bardağı soğuk su

    Çilekli Limonata Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak limonların kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeliyorum.
  • Daha sonra biraz şeker ile iyice elimle ufalıyoruz .
  • Rendelenmiş olduğum limon kabuklarını ve daha sonra bu limonların suyunu sıkarak bir kenara alıyoruz.
  • Daha sonra rendelenmiş olduğunuz limon kabuklarını sıcak suyu ilave edip beklemeye alıyoruz .
  • Bu arada çileklerimizi yıkayıp ayıkladıktan sonra robota iyice çekip limon suyu ve şekeri soğumuş olan limon kabuklu su ile iyice karıştırıyoruz.
  • Süzgeçten geçirip buz dolabında soğumaya bırakıyoruz.
  • İçeceğimizi soğuk olarak servis yapıyoruz .
  • Not; şekerini damak zevkine göre azaltıp yada çoğaltabilirsiniz afiyet olsun 😍.

Katmer Poğaça Tarifi

 

Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yumuşak bi hamur olmalı)

Arası için:

  • Oda sıcaklığında tereyağ
  • Peynir

    Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına yaş mayamızı alıp ılık sütle eritelim.
  • Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip yumuşak bi hamur yoğuralım.
  • Hamuru 8 bezeye ayıralım.
  • Tabak büyüklüğünde açıp aralarına oda sıcaklığında tereyağ sürelim.
  • En üst bezeye tereyağ sürmeden oklavayla hamuru açalım.
  • Açılabildiği kadar açalım.
  • Ardından üçgen şeklinde keserek peynir yerleştirip sigara böreği şeklinde saralım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  • Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp 20 dakika tepside mayalandıralım.
  • Yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Kaşarlı Yulaflı Omlet Tarifi

 

Kaşarlı Yulaflı Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sade yulaf
  • 5 dilim kaşar peyniri
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Tane karabiber
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

    Kaşarlı Yulaflı Omlet Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kaseye yumurtaları kırın.
  • Üzerine yulaf ve sütü ekleyip iyice çırpın.
  • Son olarak kaşar peyniri rendeledim çırpmaya devam edin.
  • Yapışmaz tavada yağsız olarak yapabilirsiniz ya da bir damla zeytinyağı kullanabilirsiniz.
  • Isınan tavanıza omletinizi yerleştirin.
  • Üzerine kapak kapatabilirsiniz.
  • Ardından pişen omletinizi ters çevirin.
  • Üzerine karabiber serpin.
  • Omletinizin iki tarafı da pişince servis tabağına alıp maydanozla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bayatlamayan Kıyır Kıyır Pastane Kurabiyesi Tarifi

 

Malzemeler

  • ️250 gram oda ısısında margarin (tereyağı da kullanabilirsiniz)
  • ️2 yumurta sarısı (beyazlar üzerine)
  • ️3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • ️2 yemek kaşığı sirke
  • ️Yarım çay bardağı toz şeker
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 tatlı kaşığı mahlep
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️3, 5-4 su bardağı arası un

Üzeri için;

  • ️Kavrulmuş susam
  • ️Yumurta beyazı

    Yapılışı

  • Margarin, yumurta sarısı, sirke, sıvı yağ, şeker ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  • Un, mahlep, kabartma tozunu ekleyelim yoğuralım.
  • Unu kontrollü ekleyelim un miktarı değişebilir. Ne çok yumuşak ne sert bir hamur olmaması gerekir.
  • Hamurdan bir parça alalım ve yuvarlayalım.
  • Simit şeklini verelim üzerini önce yumurta akına sonra kavrulmuş susama bulayalım. (kavrulmuş susam yoksa beyaz susamı teflon yada granit tavaya alalım kısık ateşte pembeleşene kadar kavurabilirsiniz).
  • Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım ve önceden ısıtılmış 180 derece fanlı ayarda pembeleşene kadar pişirelim. (benim fırında 20 dk kadar sürede pişti).
  • Afiyet olsun.

Pamuk Gibi Kremasıyla Gelin Pastası Tarifi

 

Pamuk Gibi Kremasıyla Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı süt

Muhallebisi için:

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

    Pamuk Gibi Kremasıyla Gelin Pastası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle çırpma kabına yumurta, şeker ve vanilya alınır, 5-6 dakika çırpılır.
  • Süt ve sıvı yağ eklenir, tekrar çırpılır.
  • Üzerine kakao, kabartma tozu ve un elenir, homojen bir kıvam alana kadar çırptıktan sonra yağlanmış büyük yuvarlak borcama dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kontrollü pişirilir.
  • Kek piştikten sonra biraz ılıması için kenarda bekletilir.
  • Kek sütü iyice çekmesi için her yerine kürdan batırılır ve üzerine süt gezdirilir.
  • Muhallebisi için, kremşanti ve vanilya hariçinde bütün malzemeler uygun bir tencereye alınır, malzemeler iyice çırpılır.
  • Hiç bir topak kalmadığından emin olduktan sonra ocağın altı açılır, sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirilir.
  • Ocaktan alınan sıcak muhallebiye vanilya eklenir, ve soğuması için 5- 6 dk da bir mikserle karıştırılır.
  • Hafif ılındıktan sonra 1 paket kremşanti ekleyip tekrar mikser ile çırpılır.
  • Daha sonra kekin üzerine eşit dökülür. Ilıması için kenarda bekletilir. Üzerini bol hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz 🎀🎀.

Portakallı Cevizli Kek Tarifi

 

Portakallı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un ( yaklaşık 2, 5 su bardağı kadar)
  • Ceviz içi
  • 1 portakal kabuğu rendesi

    Portakallı Cevizli Kek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kekimizin hamurunu hazırlıyoruz. Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  • Daha sonra diğer malzemeler ilave edilir ve tekrar çırpılır.
  • Kek hamurumuz hazır.
  • Kekimizi pişmeye bırakıyoruz.
  • Hamurumuz yağlanmış kek kalıbına dökülür.
  • 160 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dk kadar pişirilir.
  • Pişirme esnasında ilk 30 dk kapağı açmayalım.
  • 30 dk sonrasında da kabarmış ve üzeri pembeleşmiş kekimizi gözlemlemeye başlayabilirsiniz.
  • Kenarlar kalıptan ayrılmış kekimizi kürdan testini de yaptıktan sonra fırından alıp soğumaya bırakabiliriz.
  • Pişen keki kalıptan çıkartıyoruz. Fırından aldıktan en az 15 dk kadar sonra ilk sıcaklığı çıkan yumuşacık sade keki kalıptan çıkartabilirsiniz. Afiyet olsun.

Burma Tatlısı Tarifi

 

Burma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 200 gr çekilmiş fındık içi ( ceviz yada fıstıkta olabilir )
  • 200 gr tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2 bardak şeker
  • 2 bardak su
  • 1 dilim limon

    Burma Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Yufkalarımızı tezgahın üzerine açıyoruz arasına 1, 5 yemek kaşığı fındık içi serpiyoruz .
  • Oklavaya ( yada daha ince bir aparat da olabilir ) yufkamızı sarıyoruz ve iki ucundan tutup büzüştürerek ortaya topluyoruz.
  • Oklavadan çıkartıp uygun bir tepsiye sırayla diziyoruz.
  • Tereyağ ve sıvı yağı bir tavaya alıp ocakta eritiyoruz ,üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alıyoruz.
  • Tatlımızın her yerine gelecek şekilde üzerine kaşıkla gezdiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz .
  • Şerbet için şeker limon ve suyu bir tencereye alıyoruz ocakta orta ateşte 15 dk kaynatıyoruz.
  • Daha sonra şerbeti soğumaya bırakıyoruz .
  • Fırından çıkan tatlımız ilk sıcağı çıkıp 10 dk soğuduktan sonra şerbetini döküyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Pratik Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi

 

Pratik Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1  yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Pratik Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak ortadan iki kestiğimiz domateslerimizi robottan geçirerek ufak parçalar haline getirelim.
  • Ardından bir süzgece alalım ve suyunu güzelce süzdürelim.
  • Aynı şekilde ortadan kestiğimiz kırmızı kapya biber ve yeşil biberi, kabuğunu soyarak iki parçaya böldüğümüz soğanı ve sarımsağı da robottan geçirelim.
  • Hazırladığımız karışımı süzgeçteki domateslerin üzerine ekleyerek suyunun süzülmesi için bekleyelim.
  • Maydanozumuzu ince ince kıyalım.
  • Ayrı bir kase içerisine domates salçası, biber salçası, nar ekşisi, zeytinyağını alalım.
  • Üzerine kuru nane, isot, tuz ve pul biberi de ekleyerek tel çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
  • Suyu süzülen sebzelerimizi ve kıyılmış maydanozumuzu kasedeki karışımımıza ekleyelim ve son olarak tekrar karıştıralım.
  • Hazırladığımız acılı ezmemizi uygun bir servis tabağına alalım, limon dilimleri ile süsleyerek servis edelim.  Afiyet olsun.

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi

 

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

Yoğurtlu Sos İçin;

  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 bağ semizotu
  • 2 adet salatalık
  • Yarım bağ dereotu

    Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ocağa tavamızı alalım ve içerisine zeytinyağımızı ve salçamızı ekleyerek kavuralım.
  • Ardından pul biber, toz kırmızı biber, karabiber, tuz ve nohutu ekleyerek karıştıralım.
  • Salça ile birlikte kavurduğumuz nohutlarımızı ocaktan alalım.
  • Yoğurtlu sosu için karıştırma kabına yoğurdumuzu alalım. Üzerine tuz ve sarımsak ekleyerek çırpalım.
  • Ardından semizotu, doğranmış salatalık ve dereotunu ekleyerek karıştıralım.
  • Servis tabağımıza hazırladığımız semizotlu yoğurdu alalım.
  • Üzerine kavurduğumuz nohutu ekleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

27 Mayıs 2021 Perşembe

Köri Soslu Mantarlı, Tavuklu Makarna Tarifi

 

Köri Soslu Mantarlı, Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kalem makarna
  • 2 tatlı kaşığı köri
  • Yarım kilo mantar
  • 1.5 tavuk göğsü
  • 2 pakt krema
  • Haşlamak için su
  • Tuz

    Köri Soslu Mantarlı, Tavuklu Makarna Tarifi Yapılışı

  • Makarnaları, haşlamak için, tenceremize su alıp, kaynatıyoruz.
  • Diğer taraftan da mantarları ince doğruyoruz .
  • Limonlu suda 10 dk bekletiyoruz, sonra yıkayıp süzüyoruz.
  • Tavukları küçük kuşbaşı şeklinde doğruyoruz.
  • Kızgın tavada yağsız soteliyoruz .
  • Daha sonra mantarları ilave ediyoruz .
  • Suyunu saldıktan sonra kremamızı döküyoruz ve 10 dk pişiriyoruz.
  • Altını kapatmadan haşlanan makarnaları süzüp mantarlı kremalı sosun içine koyuyoruz.
  • 3 dk daha sosunu çekince servise hazır afiyet olsun.