Ezme Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram çiğ kadayıf
- 250 gram tereyağı
- 150 gram parça antep fıstığı
- .. şerbet…
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1/4 (çeyrek) limonun suyu
Ezme Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kadayıfı 250 gramlık iki parçaya ayırın. Haşhaş teraziniz yoksa, kadayıfı alırken 250 gramlık paketlettirin.
- Tereyağını eritin. Tepsiyi yağlayın. 250 gram kadayıfı büyükçe bir tepsiye alıp parçalayın. Yağın yarısını ekleyip, yağ ile kadayıfı harmanlayın. Tepsinin tabanına yerleştirin.
- Üzerine eşit şekilde fıstığı gezdirin. Kalan 250 gram kadayıfı da aynı şekilde hazırlayıp fıstıkların üzerini kadayıf ile kapatın. Üzerine tepsiye uygun bir kesme tahtası bastırın.
- En üste ağırlık koyup bir gece ağırlık altında bekletin. Ertesi gün 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Şerbet için. Şeker ve suyu 20 dakika kısık ateşte pişirin.
- Ocaktan almadan önce limon suyu ilave edin. Ocaktan alın. Soğuk tatlıya sıcak şerbet gezdirin. Şerbet ten 1 su bardağı kadar ayırın. Onu eklemeyin. Bir iki saat dinlendirin.
- Servis için. Tabağa alın. Üzerine ayırdığınız şerbetten bir iki yemek kaşığı gezdirin servis yapın. Bu şekilde tatlının kuru ve hamurlaşmış olmayacak. Hep o ıslak şerbetli halini koruyacaktır. Afiyet olsun.
Pratik Patatesli Peynirli Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
Peynirli için;
- 1 su bardağı lor peyniri ve beyaz peynir (Ben köy peyniri ekledim)
- Maydanoz
- Tuz
Patatesli için;
- 2 adet patates
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Yufkaları ıslatmak için;
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
Pişirmek için;
- Sıvı yağ
Pratik Patatesli Peynirli Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup doğrayıp haşlayalım.
- Haşlanan patatesleri çatal yardımıyla ezelim. Maydanoz tuz karabiber ekleyelim.
- Peynirli harç için peynirleri ve maydanozu karıştıralım.
- 1 yufka alıp masaya serelim içine peynirli veya patatesli harçtan koyup katlayalım.
- Yağlanmış tavada arkalı önlü pisilerim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun :)
Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 50 gram tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı elma/üzüm sirkesi
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yaklaşık 4.5 su bardağı un
- Nişasta
Üzerine sürmek için;
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon suyu
Bülbül Yuvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına yumurta, yoğurt, süt, sıvı yağ, erittiğimiz tereyağı, sirke, limon suyu ve tuzu alalım. Malzemelerin hepsini karıştıralım.
- Üzerine unu yavaş yavaş ekleyelim ve yoğuralım. Elde ettiğimiz hamurun yumuşak kıvamlı olması gerekmektedir.
- Hamuru tezgaha alalım, toparlayalım. Eşit büyüklükte 8 parçaya keserek, bezeler oluşturalım ve üzerini streçleyerek 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Süre sonunda bezeleri nişasta yardımı ile açalım. Açtığınız yufkanın ince olması gerekmektedir.
- Açtığımız yufkayı 4 eşit parçaya keselim. Üzerine çekilmiş ceviz serpelim.
- Her parçayı tek tek ince bir oklavaya son 2 cm’i sarkacak şekilde saralım.
- İki ucundan ortaya doğru çekerek hamuru büzelim.
- Daha sonra oklavayı çıkaralım ve hamurun her iki ucunu birleştirerek daire yapalım.
- Oklavaya sarmadığımız 2 cm’lik kısım birleştirdiğimiz hamurun taban kısmını oluşturacak şekilde tepsiye koyalım. Tüm bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim. Ben bu tarifte, toplamda 35 adet tatlı elde ettim.
- Üzerine erittiğimiz ve köpüğünü aldığımız tereyağından her yerine gelecek şekilde gezdirelim.
- Tatlımızı önceden ısıtılmış 170°c fırında, altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 90 dakika kızartalım.
- Şerbeti için; tencereye su ile şekeri alalım, karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- Şerbetimiz kaynadıktan sonra, limon suyunu ilave edelim ve 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
- Güzelce kızaran baklavayı fırından alalım ve şerbet ile buluşturalım. Baklava ve şerbetin ikisinin de sıcak olması gerekmektedir.
- Servis yapmadan önce, tatlılarımızın ortasını fıstık ya da cevizle dolduralım ve servis edelim. Afiyet olsun.
Karnabahar Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg karnabahar
- 3 adet patates
- 1 su bardağı rende kasar
- 1.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- Tuz
- Karabiber
Karnabahar Patates Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karnabahar ve patates iri parçalar halinde haşlanır, süzülür, küçük parçalar halinde doğranır, borcama alınır.
- Diğer taraftan sıvı yağ tereyağı eritilip un kavrulur süt katılarak beşamel sos yapılır. Tuz, karabiber katılır ocaktan alınır.
- karnabaharların üzerine dökülür, yarım su bardağı kaşarda dökülüp karıştırılır. Kalan kaşar peyniri üzerine serpilir.
- 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir karnabaharı sevmeyenin bile istediği bir yemek olur kendisi yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 bardaktan 1 parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 1 bardak un
- 2 kaşık kakao
Muhallebi için;
- 3 bardak süt
- 1 bardaktan 1 parmak eksik şeker
- 2 kaşık un
- 1,5 kaşık nişasta
- 1 tatlı kaşığı margarin
Çikolata sos için;
- 1,5 bardak süt
- 1 çay bardağımdan 1 parmak eksik şeker
- 2 kaşık kakao
- 2 kaşık nişasta
- 6 parça sütlü çikolata
Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekimiz için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır ve sonra süt, yağ eklenip bir iki karıştırılır ve un, kabartma tozu, vanilya ve kakao eklenip güzelce çırpılır. Yağlanmış tepsiye dökülüp fırında 30-35 dakika pişirilir.
- Kekimiz fırındayken muhallebi yapmaya başlayabiliriz. Önce tencereye şeker, un, nişasta karıştırılır ve üzerine süt konup ocakta güzelce karıştırarak pişirilir.
- Ocaktan aldığımız muhallebinin içine margarini koyup eriyene kadar karıştıralım ve ılımaya bırakalım.
- Fırından çıkardığımız kekimize küçük delikler açıyoruz (ben küçük boy huni kullandım).
- Deldiğimiz kekimizin üzerine muhallebiyi güzelce yaydırarak eşit sekilde döküyoruz.
- Bu arada çikolata sos hazırlayabiliriz, tencereye nişasta, kakao, şeker konup karıştırılır ve süt konup ocakta koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Ocaktan aldıktan sonra içine çikolatalar konup eriyene kadar karıştırılır ve soğutulur (Benim sosum biraz sıvı oldu isterseniz hazır sos kullanabilirsiniz veya kendi sosunuz varsa onu yapabilirsiniz)
- Soğuyan sosumuzu muhallebi döktüğümüz kekimizin üstüne dökülür ve eşit şekilde yaydırılır.
- Dışarda soğuduktan sonra dolapta 2 saat kadar dinlendirilir ve öyle servis edilir. Afiyet olsun :)
Tam Ölçülü Yumuşacık Pankek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- Pudra şekeri
- Bal
- Bitter çikolata
- Nutella
Tam Ölçülü Yumuşacık Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pankek yapmak için; öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak iyice çırpalım.
- Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave çırpma teli ile çırpalım. Siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz.
- Kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlayalım.
- Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim, fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım (Sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır)
- 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
- Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile ters çevirelim. Diğer taraflarını da pişirelim.
- Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım.
- Üzerine pudra şekeri serpilerek zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürülebilir çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 🤗
Starbucks Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta sarısı
- 150 gram tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı su
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1.5 su bardağı un
- Yarım paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
Starbucks Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta sarılarını ve oda ısısındaki tereyağını yoğurma kabına alalım güzelce karıştıralım.
- Daha sonra pudra şekeri, su, un vanilya, kabartma tozunu ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Tarçın ve cevizi ekleyip tekrar karıştıralım. Ardından yavaş yavaş unumuzu ilave edelim. Hamurumuz ele yapışmamalı ve çok sert olmamalıdır.
- Son olarak hamura damla çikolatayı ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
- Hazırlanan hamuru rulo şeklinde streç filme güzelce saralım ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim.
- Buzdolabında yeterince beklettiğimiz hamuru 2-3 cm eninde olacak şekilde keselim ve tepsimize yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim. Deneyecek olan herkese afiye olsun :)
Mango Eşliğinde Kısır Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram ince bulgur
- 150ml kaynamış su
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil soğan
- 1 adet sarı biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- Biraz karabiber
- 4 yemek kaşığı elma sirkesi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 1-2 tane badem
Mango Eşliğinde Kısır Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kaseye ince bulgurumuzu ve kaynamış suyumuzu koyuyoruz ve çekmesini bekliyoruz.
- O arada bir tencereye biraz zeytinyağı ekliyoruz ve iki yemek kaşığı salçamızı ekliyoruz.
- Salçamız pişmeye başladıktan sonra biraz su ilave edip karıştırıyoruz ve ince bulgurumuzun üzerine döküyoruz.
- Malzemelerimizi küçük boy doğradıktan sonra baharatlarımızla birlikte ince bulgurumuzu ekliyor ve karıştırıyoruz. Afiyet olsun çok basit ve lezzetli kesinlikle öneriyorum ;).
Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram baklavalık yufka
- 250 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Ara kat için;
Şerbeti için;
- 1 litre+2 bardak süt
- 3 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 100 gram sütlü çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı pudra şekeri karıştırılarak üzerine serpilecek
Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetini hazırlayalım. Sütü ve şekeri tencereye alalım ve kaynamaya başlayınca orta ateşte 15 dakika kaynatalım 1 paket vanilya ekleyip soğumaya bırakalım.
- Tereyağını eritelim erirken üzerinde oluşan köpüğü alalım biraz bekleyelim. Bir çay bardağı sıvı yağ ekleyelim.
- Yufkaları tepsinin boyuna göre keselim.
- Tepsinin tabanını yağlayalım iki kat yufka serelim yağlayalım 2 kat yufka serelim.
- Tepsinin boyutuna göre kestiğimiz yufkaları da araya serelim ziyan olmasın. Her iki katta yağlayalım. 24 kat bu şekilde yapalım.
- 24. Kattan sonra ara katı için iri çekilmiş ceviz ekleyelim ve yayalım.
- Üzerine yine aynı şekilde her 2 katta yağlayarak yufkaları tamamlayalım.
- Son katı yağlamayalım. Dilimleyelim.
- Üzerine kalan tereyağı her tarafına gelecek şekilde dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede alt üst ayarda kızarsan kadar pişirelim.
- Tatlımız pişince biraz ılık hale gelmesini bekleyelim ve soğuk şerbeti dökelim. Dolaba kaldıralım.
- Yarım saat kadar dinlendikten sonra kakao ve pudra şekerini karıştırıp üzerine eleyelim.
- Çikolatayı dolaba koyalım rendelemeden önce kolay rendelenmesi için.
- Rendelenmiş çikolatayı her tarafına yayalım.
- Ben bir gece dolapta dinlendirdim. Ama 3 4 saat dinlenmesi de yeterli olur. Afiyet olsun.
Ağızda Eriyen Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı tahin
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım su bardağı fındık (İsteğe bağlı)
- Aldığı kadar un
Ağızda Eriyen Tahinli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına sıvı yağı, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve tahini alıp karıştırıyoruz.
- Ardından unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan ama çok yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurun içerisine fındığımızı ekliyoruz.
- Şekil vermek için elinizle yuvarlayarak şekillendirebilirsiniz. İsteğe göre dondurma kaşığı ile de şekillendirilebilir.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında, yaklaşık 25-30 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Revani Tarifi (Tam Kıvamında) İçin Malzemeler
Keki için ;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un (undan una miktar değişebilir)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için ;
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için ;
- Hindistan cevizi
Revani Tarifi (Tam Kıvamında) Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım soğusun. Uygun bir tencerede suyu ve şekeri kaynatalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu sıkıp,20 dakika kaynatalım.
- Keki için uygun bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
- Ardından sıvı yağ ve yoğurdu koyup,tekrar çırpalım.
- Üzerine geri kalan malzemeleri de ekleyip,akıcı bir kıvam olana kadar çırpmaya devam edelim. ( un kontrollü eklenmeli,undan una miktar değişebilir).
- Tabanını yağladığımız borcama kek harcımızı eşit bir şekilde yayalım ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirelim. ( pişirme süresi fırından fırına değişebilir,kontrollü pişirelim, üzeri kızarınca kapatalım fırını).
- İlk sıcaklığı çıkan kekimizi dilimleyip,şerbetimizi her yerine gelecek şekilde dökelim.
- En az 3-4 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip,servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :).