29 Ekim 2021 Cuma

Profiterol Tarifi

 

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım paket tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı ucuyla tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta (Orta büyüklükte)

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • Çikolata sosu

    Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamur hazırlanır bunun için yumurta ve un hariç bütün malzemeler tencereye alınır.
  • Orta ateşte malzemeler karıştırılarak tereyağı eritilir. Karışım fokurdayınca ocağın altı kısılır ve önceden hazırlanan bir şu bardağı un birden boşaltılır bu esnada hamur iyice karıştırılır. Topak topak un kalmamasına dikkat edilir.
  • Kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar hamur dövülerek karıştırılır ve ocaktan alınarak derin bir kaba konularak soğumaya bırakılır.
  • El yakmayacak bir sıcaklıkta olunca 4 adet yumurta teker teker çırpıcı ile çırpılıp 4 adet yumurta tamamlanınca kaşık yardımıyla fırın kabına uygun boyutlarda hamur yerleştirilir.
  • 20 dakika tepside dinlendirilen hamur önceden ısıtılan 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Bu esnada kontrollü olmalısınız fırından fırına değişiklik gösterebilir.
  • Sonra fırının alt ayarı kapatılarak fırının içinde 10 dakika kadar kontrollü olarak pişirilir. Sonra fırından alınarak soğutulur.
  • Krema için tereyağı hariç bütün malzemeler tencereye alınır iyice karıştırılır ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırılır sonra tereyağı eklenir ve eriyinceye kadar karıştırılarak ocaktan alınır.
  • Ayrı bir kapta çikolata sosu pakette belirtilen tarifine uygun hazırlanır.
  • Soğuyan hamurun içi yarım olarak kesilir içine soğuyan kremadan bolca eklenir. Bütün hamur bitene kadar bu işlem tekrarlanır.
  • En sonunda çikolata sosu eklenir dilenirse üzerine fındık, ceviz ya da fıstık serpiştirilebilir. Afiyet olsun.

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

 

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet ayva
  • Her yarım ayva için 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3-4 adet karanfil
  • 2 çubuk tarçın

Kararmaması için;

  • Yarım limon
  • Su

Üzeri için;

  • Kaymak
  • File antep fıstığı

    Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları soyup ikiye bölüp içini temizliyoruz çekirdekleri kenara alıp bekletiyoruz.
  • Limonu sıkıp üzerine su ilave edip ayvaları suda 5 dakika kadar bekletiyoruz.
  • Sonrasında yarım ayvaları limonlu sudan çıkarıp tencereye alıp üzerine 2 yemek kaşığı şeker ilave ediyoruz.
  • Karanfil tarçın ve ayva çekirdeklerini ve yarım su bardağı suyu da ekleyip kısık ateşte 45 dakika kadar pişiriyoruz ve yumuşayınca ocaktan alıyoruz.
  • Soğuyan ayvaları kaymak ile servis ediyoruz.

El Açması Kıymalı Patatesli Porsiyonluk Börek Tarifi

 

El Açması Kıymalı Patatesli Porsiyonluk Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 Türk kahvesi fincanı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

İçi için;

  • 1 buçuk kg patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 300 gram kıyma
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Arası için;

  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Üzerine;

  • Yumurta sarısı ve susam

    El Açması Kıymalı Patatesli Porsiyonluk Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle instant maya, 1 yemek kaşığı toz şeker ve ılık suyla aktifleştirilir.
  • Geniş bir kaba un ve diğer malzemeler tek tek eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Ağzı kapatılarak 40 dk mayalandırılır.
  • İçi için ;soğanlar rendelenerek zeytin yağı ile kavrulur ,üzerine patatesler rendelenerek eklenir ve kavurmaya devam edilir.
  • Kıyma da eklenerek kıymalar pişene kadar kavrulur baharatları da eklenerek soğumaya bırakılır.
  • Mayalanan hamurdan küçük bezelere alarak ince bir şekilde oklava ile açılır.
  • Ortadan ikiye kesilen yufkaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir.
  • Soğuyan iç malzemesinden düz kısma koyulacak sarılır ve kırılarak yuvarlak şekil verilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir.
  • 200 derecede altı üstü kızarana kadar yaklaşık 35- 40 dk da pişirilir.
  • Patatesli böreğin en güzel hali bana göre denemenizi tavsiye ederim😊😊.

Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi

 

Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep ( olmasada olur)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
  • Arzuya göre

Üzerine;

  • Biraz kavrulmuş susam

    Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin, yumurta beyazı, sıvı yağ, tuz, mahlep, sirke, kabartma tozu ve çörek otu bir kapta karıştırılır.
  • Un yavaş yavaş ilave edilir.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • İstenilen şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarana kadar kontrollü şekilde pişirilir.
  • Afiyet olsun✨.

    Bu tariften 1 fırın tepsisi cıkıyor.

Pamuk Poğaça Tarifi

 

Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta (2 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı

İç harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için:

  • Susam
  • Çörekotu

    Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Azar azar unu ilave ederek yoğuruyoruz kulak memesi kıvamına gelene kadar işlemimiz devam ediyor.
  • Yoğurulan hamuru bir köşeye alıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz mayalanması için.
  • Bu arada iç harcı için peynir ve maydanozu karıştırıyoruz.
  • Mayalanan hamuru beze yaparak tek tek elimizle açıp ortasına peyniri bırakıp kapatıp yassı şekilde tepsiye diziyoruz.
  • Biraz da tepsi de mayalanan poğaçaları bıçak yardımı ile şekil vererek üzerine yumurta sürüp susam ve çörekotunu atıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun 🤗.

Nostalji Kokan Tabaklarda Ekmekler Tarifi

 

Nostalji Kokan Tabaklarda Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 7-8 su bardağı un

Üzerine;

  • Sıvı yağ

    Nostalji Kokan Tabaklarda Ekmekler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 4 su bardağı ılık su ve 1 paket kuru mayayı karıştırıyorum. 10 dakika bekletiyorum.
  • Daha sonra 1 yemek kaşığı tuz ve unu ekleyip yoğuruyoruz.
  • 1 saat mayalanması için dinlendiriyorum.
  • Ben dört tane emaye tabaklarda yaptım, tabakların boyutlarına göre hamurdan alıp yuvarladım.
  • Üzerine sıvı yağ ile yağladım.
  • Üzerini kapatıp 45 dakika mayalanması için beklettim.
  • Fırını ısıtmadan önce ısıya dayanıklı bir kaba su koymayı unutmayın.
  • Su baharı ekmeklerin yumuşacık olmasını sağlayacaktır.
  • Önceden ısıtılmış 220° fırında 50 dakika pişirdim.
  • İlk sıcağa çıktıktan sonra servis edebilirsiniz

Nefis Rulo Pizza Tarifi

 

Nefis Rulo Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • 3,5 su bardağı un

İç harcı için malzemeler:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1,5 su bardağı sucuk
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • Yarım çay bardağı siyah zeytin
  • Kekik

Üzeri için;

  • 2 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ

    Nefis Rulo Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk öncelikle pizzalarımızı yapmak için hamurunu yoğuruyoruz.
  • Bunun için uygun bir yoğurma kabına ılık süt, su, sıvı yağ, şeker, maya ve tuzu alarak güzelce karıştırıyoruz.
  • Ardından unumuzu ekliyoruz ele yapışmayacak kıvama kadar yoğuruyoruz.
  • Sonra üzerini streçleyelim ve temiz bir örtü ile de örterek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Sürenin sonunda hamurumuzu elimizle toparlayarak tezgaha koyup iki eşit parçaya bölüyoruz.
  • Bir tanesini alarak elimizle bastırıp ve sonrasında merdane ile dikdörtgen olacak şekilde açıyoruz.
  • Hamurumuzun üzerine önce rendelenmiş kaşar peyniri daha sonra küçük doğranmış sucuk, kırmızı biber, yeşil biber, siyah zeytin ve tekrar kaşar peyniri rendesi serpelim.
  • Son olarak kekik de serptikten sonra hamurumuzu rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Rulomuzdan bıçak ile 2 parmak kalınlığında dilimler kesip ve üzerine hafifçe bastırarak pişirme kağıdı serili fırın tepsimize alıyoruz.
  • Diğer bezemizi de aynı şekilde hazırlayıp rulo yapıp ve dilimlere ayırıyoruz.
  • Ben bu ölçüdeki malzemeler ile 25 adet rulo pizza elde yaptım.
  • Hamurumuzu şekillendirip tepsiye yerleştirdikten sonra 15 dakika tepsi mayası için dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Bir kase içerisine yumurta sarısı ve zeytinyağı ekleyerek çırpalım, fırça ile pizzalarımızın üzerine sürelim.
  • Pizzalarımızı önceden ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 25 dakika alt üst ayarda pişmeye bırakıyoruz.

Kremalı Susamlı Gevrek (Tuzlu Kurabiyeler) Tarifi

 

Kremalı Susamlı Gevrek (Tuzlu Kurabiyeler) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 ml kutu krema
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tepeli tuz
  • 1 yemek kaşığı silme şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı un (dikkatli ekleyin)

Üzeri için;

  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı susam

    Kremalı Susamlı Gevrek (Tuzlu Kurabiyeler) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içersine alıp güzelce karıştıralım.
  • Unu dikkatli ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz ,üzerini örterek 10 dakika bekletelim.
  • Bir kasenin içine yumurtanın akını ve pekmezi karıştıralım başka bir kaseye susamı koyup kenara alalım.
  • Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayalım hepsini aynı şekilde yapıp kenara alalım.
  • Yaptığımız kurabiye hamurlarını önce yumurta pekmezli karışıma üst kısımlarını batırıp donra susama batırıp yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
  • 180 derece fırında alt üst ayarda pişiriyoruz kurabiyeler pişdikten sonra 10 dakika kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Brownie Tadında Çikolatalı Kek Tarifi

 

Brownie Tadında Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
  • 60 gram eritilmiş margarin
  • 2 yemek kaşığı dolusu sürülebilen çikolata

    Brownie Tadında Çikolatalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce yumurtayı 30 saniye çırpalım, ardından toz şekeri ekleyip beyazlaşıp köpürene kadar iyice çırpalım, sonra bütün sıvı malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım.
  • Bu aşamada fırını 160 derecelik sıcaklığa ayarlayıp ısıtalım.
  • Ardından sırayla elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip çırpma teli ile pürüzsüz olacak şekilde karıştıralım.
  • Elenmiş kakaoyu da ilave edip 1-2 dakika kadar çırpma işlemine devam edelim.
  • Eritilmiş ve ılıtılmış margarin ekleyip iyice karıştıralım, ve son olarak dolu dolu iki yemek kaşığı sürülebilen çikolata ilave edip karıştıralım.
  • Kek harcımızı ister yağlanmış küçük boy borcam tepsiye ister altına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba (kullandığım kelepçeli kalıp ölçüsü 26 cm’lik)dökerek ısınan fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirelim.
  • Süre sonunda kürdan yardımıyla kekin pişip pişmediğini kontrol edin kürdan kirli çıkarsa süreyi uzatın.
  • Pişen keki fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonrada kalıptan çıkarıp, ister ılıkken ister soğuduktan sonra dilimleyip servis edelim.
  • 🌹afiyet olsun 🌹.

Çikolatalı Kremalı Pasta Tarifi

 

Çikolatalı Kremalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 1,5 su bardağı süt

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için :

  • 1 paket hazır krema
  • 1 paket 60 gram sütlü çikolata
  • 1 paket 60 gram bitter çikolata

    Çikolatalı Kremalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 4 yumurta ile 1 su bardağı şekeri iyice çırpın.
  • Sonra diğer malzemeleri katıp karıştırın yağlanmış dikdörtgen borcama koyun.
  • 170 derecede pişirin tahminen 10 dakika.
  • Kreması için ;1 litre süt ,3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta ,1 su bardağı şeker, 2 paket vanilya ,1 yumurta sarısı ve 1 kaşık tereyağını ekleyip iyice çırpalım ve pişirelim .
  • Ilıyınca 1 paket kremşanti tozu ekleyip karıştırın.
  • Kek pişince 5 dakika bekleyip 1,5 su bardağı süt ile ıslatın sonra kremayı üzerine serelim.
  • 1 paket hazır kremayı cezve de ısıtıp 2 paket çikolatayı eritip soğutalım .
  • Kremanın üzerine sürelim ,buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.