Kedidili Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Taban için;
- 15 adet kedidili
Islatmak için;
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
Üzeri için;
- 2 su bardağı süt
- 1 paket toz çikolata sosu
Kedidili Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muhallebisi için süt, un, şeker ve yumurta sarısını tencereye alıp güzelce karıştırın ve ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirin.
- Koyulaşıp kaynamaya başladıktan sonra vanilini ekleyip ocağı kapatın ve muhallebiyi soğumaya bırakın.
- Kedidilileri ıslatmak için genişçe bir tabakta sıcak su, granül kahve ve şekeri karıştırın.
- Tamamen eriyip karıştıktan sonra kedidilileri bu karışımda ıslatıp borcama dizin.
- Üzerine soğuttuğunuz muhallebiyi döküp eşit bi şekilde yayın.
- Bir tencere süt ve toz çikolata sosunu sürekli karıştırarak pişirin ve soğutun.
- Soğuyan çikolata sosunu da tatlının üzerine dökün ve üzerini isteğe göre antep fıstığı, fındık vs ile süsleyebilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun 😊.