30 Ekim 2021 Cumartesi

Kedidili Tatlısı Tarifi

 

Kedidili Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Taban için;

  • 15 adet kedidili

Islatmak için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin

Üzeri için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket toz çikolata sosu

    Kedidili Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebisi için süt, un, şeker ve yumurta sarısını tencereye alıp güzelce karıştırın ve ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirin.
  • Koyulaşıp kaynamaya başladıktan sonra vanilini ekleyip ocağı kapatın ve muhallebiyi soğumaya bırakın.
  • Kedidilileri ıslatmak için genişçe bir tabakta sıcak su, granül kahve ve şekeri karıştırın.
  • Tamamen eriyip karıştıktan sonra kedidilileri bu karışımda ıslatıp borcama dizin.
  • Üzerine soğuttuğunuz muhallebiyi döküp eşit bi şekilde yayın.
  • Bir tencere süt ve toz çikolata sosunu sürekli karıştırarak pişirin ve soğutun.
  • Soğuyan çikolata sosunu da tatlının üzerine dökün ve üzerini isteğe göre antep fıstığı, fındık vs ile süsleyebilirsiniz.
  • Deneyenlere afiyet olsun 😊.

En Sevdiğim Meyveli Kurabiye Tarifi

 

En Sevdiğim Meyveli Kurabiye Tarifim İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 17 yemek kaşığı un (tepeleme) (300-350 gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

İçi için:

  • 3 adet kuru kayısı
  • 3 adet kuru incir
  • 3 tane elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • Yumurta akı
  • Fındık
  • Üzüm pekmezi

    En Sevdiğim Meyveli Kurabiye Tarifim Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kap içerisine kuru incir ve kayısıları alarak üzerine sıcak su ilave edelim ve yumuşamaları için bekletelim.
  • Ardından elmaların kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
  • Suda beklettiğimiz kuru meyvelerimizi küçük küçük doğrayalım.
  • Ocağa aldığımız tavaya rendelediğimiz elmaları, kuru inciri, kayısıyı ve şekeri alarak şekerler eriyene kadar kavuralım.
  • Son olarak tarçını ilave edip iyice karıştırarak ocaktan alalım.
  • Daha hızlı soğuması için harcımızı ayrı bir kaseye aktaralım ve soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına un, sıvı yağ, yumurta sarısı, sirke, yoğurt, tereyağı, kabartma tozu ve pudra şekerini alarak hamuru yoğurmaya başlayalım. Ne çok sert ne de çok yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  • Tezgaha streç filmden bir parça alalım ve hazırladığımız hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparalım ve strecin üzerine yerleştirelim.
  • Merdane yardımı ile hamurumuzu daire şeklinde genişletelim ve ortasına hazırladığımız iç harçtan yerleştirelim.
  • Streç filmi kenarlardan yukarı kaldırarak, kurabiyemize şeklini verelim. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
  • Üzerine ayırdığımız yumurtanın akından bir fırça  yardımı ile sürelim.
  • Son olarak orta kısımlarına fındık batıralım ve önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kurabiyeleri fırından alalım ve üzerine çok az artı şeklinde üzüm pekmezi gezdirelim.
  • Meyveli kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Aşırı Pratik Pudingli Tart Tarifi

 

Aşırı Pratik Pudingli Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 2 su bardağı un

Dolgusu için;

  • 1 paket Dr. Oetker Kakaolu Puding
  • 3 su bardağı süt (600 ml)

    Aşırı Pratik Pudingli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tart hamurunu hazırlayalım. Bunun için soğuk tereyağını uygun bir karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine yumurta, şeker, tuz ve unu ekleyerek spatula yardımı ile karıştıralım.
  • Malzemeler güzelce birbirine karıştıktan sonra elimizle hamuru hızlıca toparlayalım.
  • Ardından hamurumuzu streç filme sararak bu şekilde yaklaşık 30 dakika kadar buzdolabında bekletelim.
  • Sürenin sonunda hamuru dolaptan alalım ve tezgaha serdiğimiz pişirme kağıdının ortasına yerleştirelim.
  • Üzerine tekrar pişirme kağıdı kapatarak hamurumuzun üzerine önce elimizle bastırarak hafif düzleyelim. Ardından merdane yardımı ile tart kalıbımızın tabanından  3-4 cm büyük olacak şekilde açalım. Benim kullandığım kalıp 24cm çapında.
  • İstediğimiz boyuta ulaşan tart hamurumuzun üzerinden pişirme kağıdını alalım. Daha sonra biraz merdanenin üzerine birazda merdanenin üzerine un serperek alttaki pişirme kağıdını da sıyıralım ve hamurumuzu tart kalıbına yerleştirelim.
  • Hamuru elimizle düzelterek kenarlarının oturmasını sağlayalım. Hamurun fazla gelen kısımlarını kopartalım ve elimizle düzleyerek şekillendirelim.
  • Hamurumuzun tabanına çatal ile delikler açalım. Bu sayede hamurumuz pişerken kabarmayacaktır.
  • Kullandığımız pişirme kağıdını elimizle buruşturalım ve tart hamurunun üzerine yerleştirelim.
  • Ardından üzerine bir bakliyat ürünü dökelim. Bu şekilde hamurumuzun kabarmasını önlemiş olacağız. Ben nohut kullandım ancak siz dilediğiniz ürünü kullanabilirsiniz.
  • Hamurumuzu önceden ısıttığımız 175°C  fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda hamurumuzu fırından çıkartarak üzerindeki pişirme kağıdı ve nohutları kaldıralım, 10 dakika daha kızarması için fırına verelim.
  • Kakaolu pudingi için ocağa aldığımız uygun bir tencereye pudingimizi alalım.
  • Üzerine sütü ekleyelim ve karıştırarak pişirelim. Kıvam alıp üzeri göz göz olan pudingimiz hazır.
  • Fırından aldığımız ve ilk sıcaklığı çıkan tart hamurumuzu servis tabağın alarak üzerine sıcak pudingimizi boşaltalım.
  • 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen tartı dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Köfteyi Bu Haliyle Çok Seveceksiniz Tarifi

 

Köfteyi Bu Haliyle Çok Seveceksiniz Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gram yağsız dana kıyma
  • 1 büyük rendelenmiş soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay bardağından biraz fazla süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kimyon
  • Kekik
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

İçi için

  • Rendelenmiş kaşar peyniri (1 büyük su bardağı)
  • Kırmızı kapya biber (2 adet julyen kesilmiş)
  • Rendelenmiş havuç (2 adet)
  • 8-9 adet mantar

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 dış sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • Maydanoz

    Köfteyi Bu Haliyle Çok Seveceksiniz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcını hazırlayın. Tavaya 3-4 kaşık sıvı yağ ekleyerek kızgın yağa doğradığınız mantarları ekleyin. Yüksek ateşte soteleyin.
  • Sotelenen mantarların üzerine rendelenmiş havuç ve doğradığınız kapya biberleri de ilave edip, 2-3 dakika soteleyin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Köfteyi yoğuracağınız kaba tüm malzemeleri ekleyin ve 10 15 dakika güzelce malzemeler özdeşleşene kadar yoğurun.
  • Yoğrulan köftelerden mandalina büyüklüğünde parça alıp streç film yada buzdolabı poşetinin arasına koyup merdaneyle ince olacak şekilde yuvarlak açın.
  • İçine önce sotelediğiniz malzemeyi daha sonra rendelediğiniz kaşar peynirini ekleyip streç film yardımıyla kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Köfte bitene kadar bu işlemi uygulayın. Daha sonra üzerini örtüp buzdolabında en az 2 3 saat dinlendirin. (1 gece önceden de hazırlayabilirsiniz veya hazırlayıp derin dondurucuda dilediğiniz kadar saklayabilirsiniz)
  • dolapta dinlenmiş köftelerinizi 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Sosu için; tavaya sıvı yağ minik doğranmış sarımsak salça ve tuzu ekleyip güzelce kavuralım. Servis ederken köftelerimizin üzerine dökelim. Minik doğradığımız maydanozları üzerine serperek servis edelim. Afiyet olsun🥰.

Kuru Domates Salatası Tarifi

 

Kuru Domates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet kuru domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 5 dal yeşil soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

    Kuru Domates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri sıcak suda 15 dakika bekletelim. Maydanoz ve yeşil soğanı incecik doğrayalım.
  • Domateslerin sıcak suyunu döküp soğuk su ile yıkayıp doğrayalım. Hepsini kaseye alalım.
  • Sarımsağı rendeleyip baharatları ve zeytinyağını ekleyip iyice harmanlayalım.
  • Kuruturken bolca tuzladığımız için ayriyeten salataya tuz atmadık. Afiyet olsun.

Kabak Çorbası Tarifi

 

Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak (orta boy)
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı tuz

    Kabak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencereye tereyağı ve zeytinyağını alın.
  • Tereyağı eridikten sonra 2 yemek kaşığı tepeleme unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Ardından sütü ilave edin ve unun topaklanmaması için hızlıca çırpma teli ile karıştırın.
  • 2 su bardağı suyu da ekleyerek kaynamaya bırakın.
  • Kaynayınca doğramış olduğunuz kabakları içine atıp yumuşamaya bırakın.
  • Kabaklar yumuşayınca çorbayı blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın.
  • İçerisine tuz, kuru nane, kırmızı toz biber ve karabiber de ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın.
  • Üzerine kıyılmış dereotu serptikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Baklavalık Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi

 

Baklavalık Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet baklavalık yufka

Sosu için;

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı soda
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu

Börek içi için;

  • 2 adet büyük boy pırasa
  • 2 havuç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Böreğin üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı hazırlanan sos
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörekotu

    Baklavalık Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos için verilen tüm malzemeler çırpılır.
  • Börek içi için pırasalar ince ince doğranır ve sıvı yağda pişirilir. Pırasalar pişince rendelenen havuçlar ilave edilir.
  • Havuçlar da pişince karışım ocaktan alınır ve üzerine baharatlar ilave edilir. Karışım soğuyunca börek sarılır.
  • Yufka tezgaha alınır ve sostan sürülür. Üzerine 2. Kat konulur ve sos sürülür. 3 kat konulur ve sos sürülür. 4. Kat konulunca börek içinden 2-3 yemek kaşığı konularak (Yufkanın uzun kısmına) sarılır ve rulo haşine getirilir. Rulo içe katlanarak gül böreği şeklinde sarılır.
  • Kalan yufkalar içinde aynı işlem yapılır.
  • Ruloların üzerine yumurta sarısı, hazırlanan sostan 2 kaşık alınıp, yoğurt ile karıştırılarak sürülür.
  • Susam ve çörek otu ekildikten sonra 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.

Sucuklu Paçanga Böreği Tarifi

 

Sucuklu Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • Yarım kangal sucuk
  • 1 büyük domates
  • 3 4 tane sivri biber
  • Yarım su bardağı minik minik doğranmış kaşar peynir

Bulamak için;

  • 3 adet yumurta
  • Galata unu

    Sucuklu Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sucuk, kaşar, domates, biber küçük küçük doğrayıp karıştıralım.
  • Yufkaları üçgen olacak şekilde keselim (Sigara böreği sarar gibi)
  • yufkaların içine sucuklu harçtan koyup düzgünce saralım (Çok sıkı olmayacak)
  • Yumurtaları bir kaba alıp, iyice çırpalım.
  • Kızgın yağda önce yumurtaya, sonra galeta ununa batırarak kızartılır. Afiyet olsun🥳

Yeşillim Tatlısı Tarifi

 

Yeşillim Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 yaprak ıspanak
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 200 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 4 su bardağı un(siz tinede unu azar azar kontrollü ekleyin ele yapışmayan yumuşak hamur olacak)

Şerbeti;

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limon suyu

    Yeşillim Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbeti yapalım kaynayınca limon suyunu sıkıp 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için ıspanakları güzelce yıkayıp yarım su bardağı sıvı yağ ile robottan geçirin.
  • Yumurtaları ekleyip tekrar geçirin.
  • Ayrı büyük bir kaba alıp bu malzemeleri ekleyin ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayan hamur olsun.
  • Hamurdan parçalar kopartıp uzun rulolar yapın ve istediğiniz boyutta kesip tepsiye yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede 15-20 dk arası pişirin.
  • İlk sıcaklığı çıkınca soğumuş şerbeti üzerine dökün. Altı şerbeti çekince ben ters çevirdim ki üzeride şerbet çeksin.

Muzlu Magnolya Tarifi

 

Muzlu Magnolya Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı margarin yağı (tercihe göre tereyağı)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 2 adet muz
  • 15-20 tane bebe bisküvisi
  • 7-8 tane fındık

    Muzlu Magnolya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, yumurta, un, şekeri tencereye alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen kremaya vanilyayı ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan kremeye 2 kaşık margarin yağını ekleyip mikserle çarpıyoruz.
  • Mikserle çırpmaya devam ederken 1 pkt. Süt kremasını da ekliyoruz.
  • Bebe bisküvisi ve fındıkları el rondosuna alıp ince olana kadar çekiyoruz.
  • Çektiğimiz bisküviden dondurma kasesinin zeminine biraz döküp üzerine kremamızdan döküyoruz daha sonra kasenin kenarlarına muz dizip tekrar ufalanan bisküviden döküp en son üzerine krema döküp kasemizi dolduruyoruz.
  • En üste süs olarak bisküviden serpebilirsiniz afiyet olsun 🌸.

Patatesli Bazlama Tarifi

 

Patatesli Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için

  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • Çay kaşığı tuz
  • Bir yemek kavşağı tereyağ yada margarin

İç harcı;

  • Orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
  • İsteğe bağlı karabiber
  • Bol rendelenmiş kaşar peyniri

    Patatesli Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikleri hamurumuzu sert olmayacak şekilde yoğuruyoruz süt ılık tereyağı oda sıcaklığın da olsun.
  • Yoğurduktan sonra streçle sarıp dolapta bir saat bekletiyoruz.
  • Hamur dolapta beklerken patatesi sorup içine biraz su ekleyip haşlıyoruz başlandıktan sonra patates ezicisi yada çatalla güzelce eziyoruz.
  • Sonra içine mayonezi tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Hamuru dolaptan çıkarıp açıyoruz büyük tabak boyunda sonra hamurun üzerine kaşar ekliyoruz onun üstüne patatesi bu aşamada karabiber isterseniz serpebilirsiniz üzerine yine kaşar ekleyip hamuru güzelce kapatıyoruz.
  • Sonra tekrar nazikçe açıp tavamızda güzel kızarana kadar pişiriyorum.
  • Gerçekten çok lezzetli oluyor deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.