14 Nisan 2022 Perşembe

Püreli Tas Kebabı Tarifi

 

Püreli Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuzu kuşbaşı
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet defne yaprağı
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Püresi için :

  • 4 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema (200 ml.)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 muskat rendesi
  • Kaşar peyniri

    Püreli Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yemeğimiz için ilk önce etimizi yıkayıp düdüklü tencereye koyalım.
  • Rengi dönüp suyunu salana dek karıştıralım.
  • Üzerine 3 su bardağı sıcak su koyup kapağını kapatalım.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp yarım saat pişirelim. Patatesleri ocağa koyup haşlayalım.
  • Soğan, sarımsak, domates ve biberleri doğrayalım.
  • Tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyalım.
  • Eriyince etimizi koyup biraz kavuralım.
  • Doğranmış soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Salçayı ilave edelim.
  • Daha sonra biberleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Üzerine domatesleri ilave edelim.
  • Un, karabiber, pulbiber, kekik, tuz ilave edip karıştıralım.
  • Üzerine haşladığımız etin kalan suyunu dökelim.
  • Üzerine defne yapraklarını koyalım.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp yarım saat pişmeye bırakalım.
  • Biz bu arada püreyi hazırlayalım.
  • Haşlanmış patatesleri sıcakken soyalım.
  • Soğumadan ezelim.
  • Üzerine tereyağı ilave edip karıştıralım.
  • Kremayı ,tuz ,karabiber ve muskat rendesini ilave edip iyice karıştıralım.
  • En son kaşar peynirini rendeleyip ilave edelim.
  • Servis tabağına püreyi yayalım.
  • Üzerine pişen yemekten koyalım. Ben kalan sulu kısmını ayrı tabağa aldım. Ekmek banıp yemek isteyenler için.
  • Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
  • Maydanoz, kekik veya biberiye ile tuz ve baharatını kendi damak tadına göre ayarlayabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Fırında Köfte Tarifi

 

Fırında Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates

Köfte harcı için ;

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 400 gr dana kıyma
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2/3 dilim bayat ekmek

Sos için ;

  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıcak su ( borcamı dolduracak kadar )

    Fırında Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte harcı hazırlanış; ekmekleri blenderdan geçirin.
  • Soğanı ve sarımsağı rendeleyin.
  • Maydanozu ince kıyım kesin.
  • Kıyma,ekmek,soğan,sarımsak,yumurta,maydanoz, pul biber,tuz,karabiber ve toz biberi bir kaba alıp yoğurun.
  • Sos hazırlanış; bütün malzemeleri karıştırın.
  • Fırında köfte hazırlanış;patatesleri küp küp doğrayıp kızartın.
  • Yeşil biberi küçük parçalara bölüp kızartın.
  • Domatesleri oval şekilde dilimleyin.
  • Hazırlamış olduğumuz köfte harcını top top porsiyonlayıp kızartın.
  • Borcama; patates,biber,köfte toplarını koyup karıştırın.
  • Sonrasında sosu ekleyin.
  • Üzerine domatesleri dizip 200 derece 45 dakika fırında pişirin.
  • Fırından alıp servis edin.
  • Afiyet olsun 

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz

    Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağını ,doğranmış kuru soğanını koyup güzelce kavuralım.
  • Yıkanmış olan pirinç, bulgur ,mercimek süzüp tencereye döküp salçayıda ekleyip karıştıralım.
  • Birazda öyle kavurup sıcak su ilave edip karıştırıp kapağını kapatıyoruz.Kısık ateşte pişiriyoz.
  • Piştikten sonra yarım saat dinlendiriyoruz.
  • Tepsiye döküyoruz ,üzerine baharatlarını, tuzunu, ince kıyılmış maydanozu ve 1 adet kuru soğanı çiğ olarak doğrayıp koyuyoruz.Güzelce karıştırıyoruz.
  • En son üzerine yarım çay bardağı zeytinyağ döküp tekrardan karıştırıyoruz iç harcımız hazır.
  • Tuzunu yaprağın tadına göre ayarlayın. Ve sarın ister poşete koyup derin dondurucuda saklayıp sonrada pişirebilirsiniz ister şimdi pişirebilirsiniz ben her ikisinide yaptım .
  • Tencereye yaprak sarmamızı diziyoruz ,dilimlenmiş limon koyuyoruz ve üzerine sıcak su ilave edip pişiriyoruz.
  • Suyu azalırken zeytinyağ damlatıyorum ,pişirmeye devam ediyorum ,suyu bitince pişmiş demektir.

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 tane yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon

Üzeri için;

  • Ceviz, fındık, fıstık vs.

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu azıcık ağdalaşana kadar kaynatın ve bi kaç damla limon ekleyin.
  • Yoğurma kabına margarin, sıvı yağ, şeker, pudra şekeri, irmik, yumurta ve vanilin koyup birbirine güzelce yedirin.
  • Ardından unu ve kabartma tozunu ekleyip margarin iyice eriyinceye kadar yoğurun.
  • Altını yağlamış olduğunuz tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar yaparak ortasına parmağınızı hafifçe batırın.
  • Tüm hamuru bitirdikten sonra ayırmış olduğunuz yumurtayı üzerine sürün.
  • İsteğe bağlı olarak üzerine ceviz, fındık, fıstık vs koyabilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180° lik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
  • Soğuyan şerbeti ılık tatlının üstüne dökün.
  • Birkaç saat buzdolabında dinlendirin.
  • Afiyet olsunn 

Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi

 

Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağ yada karı yağı
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya şekeri
  • 2 su bardağı un ( herzamanki gibi kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olacak)

Üzeri için;

  • Ceviz yada çam fıstığı ( istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz)

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 ince dilim limon

    Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım .Suyu, şekeri ve 1 dilim limonu ekleyip tencerede kaynamaya başladıktan sonra 10 dk kaynatın ve kenara alın.
  • Hamuru içi; irmiği sıvı yağı, katı yağı, hindistan cevizi,bir tüm yumurta ve bir beyazı, kabartma tozu ve vanilya şekeri en son unu kontrollü ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Merdaneyle hamuru açalım ve önce çay bardağıyla sonra bir kapak yardımıyla şekil verip tepsiye dizelim.
  • Yumurta sarısını sürüp 170 derecede fırında alt ve üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Sıcak tatlımıza soğuk şerbeti dökelim. Afiyet olsun

Tavuk Kapama Tarifi

 

Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet tavuk baget
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı baldo pirinç
  • Yarım su bardağı  pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı tavuk suyu (600 ml)

    Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pilav için uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim.
  • Tereyağı eridikten sonra üzerine yaklaşık 20 dakika ılık suda beklettiğimiz ve yıkadığımız pirinci, bulguru ve nohutu ekleyerek karıştıralım ve kavuralım.
  • Son olarak tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alalım, 26 cm’lik fırın tepsisine boşaltarak düzeltelim.
  • Pirinçlerimizin üzerine haşladığımız tavuk bagetlerimizi sırayla yerleştirelim.
  • Son olarak tavuk suyumuzu pirinçlerin üzerine gezdirip tepsinin üzerini pişirme kağıdı ile kapatalım.
  • Tavuk kapamamızı önceden ısıttığımız 190°C fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda tavuk kapamamızı fırından çıkaralım ve üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis edelim. Afiyet olsun!

13 Nisan 2022 Çarşamba

Gigi Hadid Makarnası Tarifi

 

Gigi Hadid Makarnası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket penne makarna
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 paket krema
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz (suyuna)
  • 1 çay kaşığı tuz (içine)
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • Sıcak su

    Gigi Hadid Makarnası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Gigi Hadid Makarnası için öncelikle soğanımızı yemeklik olacak şekilde doğrayalım ve uygun bir kaseye alalım.
  • Ardından sarımsakları ezelim.
  • Makarnamızı haşlamak için ocağa aldığımız uygun bir tencereye sıcak suyu alalım.
  • Su kaynamaya başladığında penne makarnamızı tencereye boşaltalım. Tuzunu ekleyerek 10-11 dakika kadar haşlanmaya bırakalım.
  • Makarnanın sosu için tavaya zeytinyağını alalım.
  • Üzerine ezdiğimiz sarımsakları ekleyerek şöyle bir karıştıralım.
  • Ardından doğradığımız soğanları da ekleyelim ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
  • Domates salçasını ekleyelim ve karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Krema, haşlama suyu, karabiber, tuz ve parmesan peynirini de ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Haşladığımız makarnanın suyunu süzelim ve kaynayıp koyulaşan sosumuzun üzerine ekleyerek en kısık ateşte 2 dakika kadar karıştıralım.
  • Sosunu güzelce çeken Gigi Hadid makarnası servise hazır. Deneyecek herkese afiyet olsun!

Acılı Ezme Tarifi

 

Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet sarımsak
  • 2 adet yeşil biber (Acılı)
  • 2 adet kırmızı sivri biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım cay bardağı sıvı yağ
  • 3.4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası
  • 1 cay kaşığı pulbiber
  • 1 cay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bütün malzemeleri sırasıyla robottan çektiriyoruz.
  • Daha sonra salçaları ve diğer baharatları ekleyip, karıştırıyoruz.
  • Sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Düdüklüde Tandır Lezzetinde Tavuk Tarifi

 

Düdüklüde Tandır Lezzetinde Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk pirzola
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • Tuz

Nohutlu pilav için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı tavuk suyu ya da normal sıcak su
  • Tuz
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

    Düdüklüde Tandır Lezzetinde Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları bir kaba alıp üzerine zeytinyağı,tuz ve baharatları ekleyerek karıştırıyoruz. Vaktiniz varsa 1 saat buzdolabında dinlendirin. Yoksa hemen de pişirebilirsiniz.
  • Hazır olan tavukları düdüklü tencereye yerleştirip ortasına bir adet soğanı koyuyoruz.
  • Düdüklünün kapağını kapatıp ocağa alıyoruz.
  • Düdük sesi çıkınca ocağın altını kısıp yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  • Bu sırada pilav için ıslatılıp yıkanmış pirinci sıvı yağda kavurmaya başlıyoruz.
  • Ardından tuzunu atıp biraz daha kavurduktan sonra nohutları ilave ediyoruz.
  • Bir tur karıştırıp suyunu ekliyoruz.
  • En son orta kısmına tereyağı bırakıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  • Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişen tavuklarla beraber servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Tam Kıvamında Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Tam Kıvamında Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 1 çorba kaşığı bulgur
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 dış sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 9-10 su bardağı su (et suyu ya da tavuk suyu varsa 2-3 bardak normal su yerine ekleyebilirsiniz.)
  • 1 dolu tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım limonun suyu

    Tam Kıvamında Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle düdüklü tencereye tereyağ ve sıvı yağı alalım.
  • Yemeklik doğradığımız soğanları ve minik doğradığımız sarımsakları ekleyip, kavuralım.
  • Kavrulan soğanların içine salçamızı ekleyip, orta ateşte kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Salçamızın içine baharatları ekleyelim biraz kavuralım.
  • Yıkamış olduğumuz mercimek,pirinç ve bulguru da ilave edip 1 dakika kadar karıştırarak kavuralım.
  • Suyunu ve tuzunu ilave edip, 15 dakika pişirelim.
  • Pişen çorbamızı blender dan 4-5 saniye geçirelim. Çok geçirmeyin biraz taneli kalsın.
  • En son limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp, ocaktan indirelim.Afiyet olsun 

Soslu Lokum Bonfile Ve Tereyağlı Makarna Tarifi

 

Soslu Lokum Bonfile Ve Tereyağlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram bonfile
  • 1/2 (yarım) paket arpacık soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet defne yaprağı
  • 5-6 adet tane karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Marinesi için;

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3-4 damla sirke
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber, kekik

Makarna için

  • 1/2 (yarım) paket yassı spagetti (istediğiniz her hangi bir makarna )
  • 1 lt sıcak su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ 

    Soslu Lokum Bonfile Ve Tereyağlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etleri marine ederek başlayalım. Etlerin üzerine marine malzemeleri eklenir ve güzelce karıştırılır.
  • Üzeri streçlenerek vaktiniz varsa 3-4 saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Sonra uygun bir tencere ısıtılır.
  • Etler kızgın tavaya alınarak iki tarafı da mühürlenir.
  • Suyunu kaybetmemesi için bu işlemi yapıyoruz.
  • Etler tavadan alınır.
  • Aynı tavaya yağlar eklenir ve eritilir.
  • Arpacık soğanlar ve kalın doğranmış kapya biber ilave edilip 2-3 kez karıştırılır.
  • Domates rendesi, defne yaprağı ve tane karabiberler ilave edilip kaynamaya bırakılır.
  • Kaynadığında etler yerleştirilir ve önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte kendi sosuyla yumuşayana kadar pişirilir.
  • Su eklemeye gerek kalmıyor.Bu şekilde çok lezzetli ve yumuşacık oluyor.
  • Kapatmaya yakın tuz ilave edilir 1-2 dk sonra kapatılır.
  • İlk sıcağı geçince servis yapılır.
  • Makarna için bir tencereye su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  • Su kaynadığında makarnalar ilave edilip haşlanır. (paketin üzerinde yazan süre boyunca) haşlama suyuna tuz ve sıvı yağ eklenir.
  • Suyunu çekip yumuşadığında tereyağ ilave edilip karıştırılır ve servis yapılır. Afiyet olsun🌸.