Püreli Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kuzu kuşbaşı
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 3 adet defne yaprağı
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Püresi için :
- 4 adet patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema (200 ml.)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 muskat rendesi
- Kaşar peyniri
Püreli Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yemeğimiz için ilk önce etimizi yıkayıp düdüklü tencereye koyalım.
- Rengi dönüp suyunu salana dek karıştıralım.
- Üzerine 3 su bardağı sıcak su koyup kapağını kapatalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp yarım saat pişirelim. Patatesleri ocağa koyup haşlayalım.
- Soğan, sarımsak, domates ve biberleri doğrayalım.
- Tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyalım.
- Eriyince etimizi koyup biraz kavuralım.
- Doğranmış soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edelim.
- Salçayı ilave edelim.
- Daha sonra biberleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
- Üzerine domatesleri ilave edelim.
- Un, karabiber, pulbiber, kekik, tuz ilave edip karıştıralım.
- Üzerine haşladığımız etin kalan suyunu dökelim.
- Üzerine defne yapraklarını koyalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp yarım saat pişmeye bırakalım.
- Biz bu arada püreyi hazırlayalım.
- Haşlanmış patatesleri sıcakken soyalım.
- Soğumadan ezelim.
- Üzerine tereyağı ilave edip karıştıralım.
- Kremayı ,tuz ,karabiber ve muskat rendesini ilave edip iyice karıştıralım.
- En son kaşar peynirini rendeleyip ilave edelim.
- Servis tabağına püreyi yayalım.
- Üzerine pişen yemekten koyalım. Ben kalan sulu kısmını ayrı tabağa aldım. Ekmek banıp yemek isteyenler için.
- Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
- Maydanoz, kekik veya biberiye ile tuz ve baharatını kendi damak tadına göre ayarlayabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Fırında Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
Köfte harcı için ;
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- 400 gr dana kıyma
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- 2/3 dilim bayat ekmek
Sos için ;
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Sıcak su ( borcamı dolduracak kadar )
Fırında Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köfte harcı hazırlanış; ekmekleri blenderdan geçirin.
- Soğanı ve sarımsağı rendeleyin.
- Maydanozu ince kıyım kesin.
- Kıyma,ekmek,soğan,sarımsak,yumurta,maydanoz, pul biber,tuz,karabiber ve toz biberi bir kaba alıp yoğurun.
- Sos hazırlanış; bütün malzemeleri karıştırın.
- Fırında köfte hazırlanış;patatesleri küp küp doğrayıp kızartın.
- Yeşil biberi küçük parçalara bölüp kızartın.
- Domatesleri oval şekilde dilimleyin.
- Hazırlamış olduğumuz köfte harcını top top porsiyonlayıp kızartın.
- Borcama; patates,biber,köfte toplarını koyup karıştırın.
- Sonrasında sosu ekleyin.
- Üzerine domatesleri dizip 200 derece 45 dakika fırında pişirin.
- Fırından alıp servis edin.
Afiyet olsun
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet orta boy kuru soğan
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- Yarım su bardağı kırmızı mercimek
- 2 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Nane
- Tuz
- Yarım demet maydanoz
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağını ,doğranmış kuru soğanını koyup güzelce kavuralım.
- Yıkanmış olan pirinç, bulgur ,mercimek süzüp tencereye döküp salçayıda ekleyip karıştıralım.
- Birazda öyle kavurup sıcak su ilave edip karıştırıp kapağını kapatıyoruz.Kısık ateşte pişiriyoz.
- Piştikten sonra yarım saat dinlendiriyoruz.
- Tepsiye döküyoruz ,üzerine baharatlarını, tuzunu, ince kıyılmış maydanozu ve 1 adet kuru soğanı çiğ olarak doğrayıp koyuyoruz.Güzelce karıştırıyoruz.
- En son üzerine yarım çay bardağı zeytinyağ döküp tekrardan karıştırıyoruz iç harcımız hazır.
- Tuzunu yaprağın tadına göre ayarlayın. Ve sarın ister poşete koyup derin dondurucuda saklayıp sonrada pişirebilirsiniz ister şimdi pişirebilirsiniz ben her ikisinide yaptım .
- Tencereye yaprak sarmamızı diziyoruz ,dilimlenmiş limon koyuyoruz ve üzerine sıcak su ilave edip pişiriyoruz.
- Suyu azalırken zeytinyağ damlatıyorum ,pişirmeye devam ediyorum ,suyu bitince pişmiş demektir.
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 tane yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
- 4 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Bir kaç damla limon
Üzeri için;
- Ceviz, fındık, fıstık vs.
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu azıcık ağdalaşana kadar kaynatın ve bi kaç damla limon ekleyin.
- Yoğurma kabına margarin, sıvı yağ, şeker, pudra şekeri, irmik, yumurta ve vanilin koyup birbirine güzelce yedirin.
- Ardından unu ve kabartma tozunu ekleyip margarin iyice eriyinceye kadar yoğurun.
- Altını yağlamış olduğunuz tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar yaparak ortasına parmağınızı hafifçe batırın.
- Tüm hamuru bitirdikten sonra ayırmış olduğunuz yumurtayı üzerine sürün.
- İsteğe bağlı olarak üzerine ceviz, fındık, fıstık vs koyabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180° lik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
- Soğuyan şerbeti ılık tatlının üstüne dökün.
- Birkaç saat buzdolabında dinlendirin.
Afiyet olsunn
Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram tereyağ yada karı yağı
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya şekeri
- 2 su bardağı un ( herzamanki gibi kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olacak)
Üzeri için;
- Ceviz yada çam fıstığı ( istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz)
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 ince dilim limon
Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım .Suyu, şekeri ve 1 dilim limonu ekleyip tencerede kaynamaya başladıktan sonra 10 dk kaynatın ve kenara alın.
- Hamuru içi; irmiği sıvı yağı, katı yağı, hindistan cevizi,bir tüm yumurta ve bir beyazı, kabartma tozu ve vanilya şekeri en son unu kontrollü ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Merdaneyle hamuru açalım ve önce çay bardağıyla sonra bir kapak yardımıyla şekil verip tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısını sürüp 170 derecede fırında alt ve üstü kızarana kadar pişirelim.
- Sıcak tatlımıza soğuk şerbeti dökelim. Afiyet olsun
Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet tavuk baget
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı baldo pirinç
- Yarım su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 su bardağı tavuk suyu (600 ml)
Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pilav için uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim.
- Tereyağı eridikten sonra üzerine yaklaşık 20 dakika ılık suda beklettiğimiz ve yıkadığımız pirinci, bulguru ve nohutu ekleyerek karıştıralım ve kavuralım.
- Son olarak tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alalım, 26 cm’lik fırın tepsisine boşaltarak düzeltelim.
- Pirinçlerimizin üzerine haşladığımız tavuk bagetlerimizi sırayla yerleştirelim.
- Son olarak tavuk suyumuzu pirinçlerin üzerine gezdirip tepsinin üzerini pişirme kağıdı ile kapatalım.
- Tavuk kapamamızı önceden ısıttığımız 190°C fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda tavuk kapamamızı fırından çıkaralım ve üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis edelim. Afiyet olsun!
Gigi Hadid Makarnası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket penne makarna
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 paket krema
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz (suyuna)
- 1 çay kaşığı tuz (içine)
- 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
- Sıcak su
Gigi Hadid Makarnası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Gigi Hadid Makarnası için öncelikle soğanımızı yemeklik olacak şekilde doğrayalım ve uygun bir kaseye alalım.
- Ardından sarımsakları ezelim.
- Makarnamızı haşlamak için ocağa aldığımız uygun bir tencereye sıcak suyu alalım.
- Su kaynamaya başladığında penne makarnamızı tencereye boşaltalım. Tuzunu ekleyerek 10-11 dakika kadar haşlanmaya bırakalım.
- Makarnanın sosu için tavaya zeytinyağını alalım.
- Üzerine ezdiğimiz sarımsakları ekleyerek şöyle bir karıştıralım.
- Ardından doğradığımız soğanları da ekleyelim ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
- Domates salçasını ekleyelim ve karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Krema, haşlama suyu, karabiber, tuz ve parmesan peynirini de ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Haşladığımız makarnanın suyunu süzelim ve kaynayıp koyulaşan sosumuzun üzerine ekleyerek en kısık ateşte 2 dakika kadar karıştıralım.
- Sosunu güzelce çeken Gigi Hadid makarnası servise hazır. Deneyecek herkese afiyet olsun!
Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet domates
- 2 adet soğan
- 2 adet sarımsak
- 2 adet yeşil biber (Acılı)
- 2 adet kırmızı sivri biber
- 1 tutam maydanoz
- Yarım cay bardağı sıvı yağ
- 3.4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası
- 1 cay kaşığı pulbiber
- 1 cay kaşığı karabiber
- Tuz
Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bütün malzemeleri sırasıyla robottan çektiriyoruz.
- Daha sonra salçaları ve diğer baharatları ekleyip, karıştırıyoruz.
- Sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Düdüklüde Tandır Lezzetinde Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk pirzola
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 adet soğan
- Tuz
Nohutlu pilav için;
- 2 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı tavuk suyu ya da normal sıcak su
- Tuz
- 1 kase haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Düdüklüde Tandır Lezzetinde Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukları bir kaba alıp üzerine zeytinyağı,tuz ve baharatları ekleyerek karıştırıyoruz. Vaktiniz varsa 1 saat buzdolabında dinlendirin. Yoksa hemen de pişirebilirsiniz.
- Hazır olan tavukları düdüklü tencereye yerleştirip ortasına bir adet soğanı koyuyoruz.
- Düdüklünün kapağını kapatıp ocağa alıyoruz.
- Düdük sesi çıkınca ocağın altını kısıp yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Bu sırada pilav için ıslatılıp yıkanmış pirinci sıvı yağda kavurmaya başlıyoruz.
- Ardından tuzunu atıp biraz daha kavurduktan sonra nohutları ilave ediyoruz.
- Bir tur karıştırıp suyunu ekliyoruz.
- En son orta kısmına tereyağı bırakıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişen tavuklarla beraber servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Tam Kıvamında Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 çorba kaşığı pirinç
- 1 çorba kaşığı bulgur
- 1 adet orta boy soğan
- 2 dış sarımsak
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı salça
- 9-10 su bardağı su (et suyu ya da tavuk suyu varsa 2-3 bardak normal su yerine ekleyebilirsiniz.)
- 1 dolu tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım limonun suyu
Tam Kıvamında Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle düdüklü tencereye tereyağ ve sıvı yağı alalım.
- Yemeklik doğradığımız soğanları ve minik doğradığımız sarımsakları ekleyip, kavuralım.
- Kavrulan soğanların içine salçamızı ekleyip, orta ateşte kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Salçamızın içine baharatları ekleyelim biraz kavuralım.
- Yıkamış olduğumuz mercimek,pirinç ve bulguru da ilave edip 1 dakika kadar karıştırarak kavuralım.
- Suyunu ve tuzunu ilave edip, 15 dakika pişirelim.
- Pişen çorbamızı blender dan 4-5 saniye geçirelim. Çok geçirmeyin biraz taneli kalsın.
- En son limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp, ocaktan indirelim.Afiyet olsun
Soslu Lokum Bonfile Ve Tereyağlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram bonfile
- 1/2 (yarım) paket arpacık soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 domates rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet defne yaprağı
- 5-6 adet tane karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
Marinesi için;
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3-4 damla sirke
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber, kekik
Makarna için
- 1/2 (yarım) paket yassı spagetti (istediğiniz her hangi bir makarna )
- 1 lt sıcak su
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
Soslu Lokum Bonfile Ve Tereyağlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etleri marine ederek başlayalım. Etlerin üzerine marine malzemeleri eklenir ve güzelce karıştırılır.
- Üzeri streçlenerek vaktiniz varsa 3-4 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Sonra uygun bir tencere ısıtılır.
- Etler kızgın tavaya alınarak iki tarafı da mühürlenir.
- Suyunu kaybetmemesi için bu işlemi yapıyoruz.
- Etler tavadan alınır.
- Aynı tavaya yağlar eklenir ve eritilir.
- Arpacık soğanlar ve kalın doğranmış kapya biber ilave edilip 2-3 kez karıştırılır.
- Domates rendesi, defne yaprağı ve tane karabiberler ilave edilip kaynamaya bırakılır.
- Kaynadığında etler yerleştirilir ve önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte kendi sosuyla yumuşayana kadar pişirilir.
- Su eklemeye gerek kalmıyor.Bu şekilde çok lezzetli ve yumuşacık oluyor.
- Kapatmaya yakın tuz ilave edilir 1-2 dk sonra kapatılır.
- İlk sıcağı geçince servis yapılır.
- Makarna için bir tencereye su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
- Su kaynadığında makarnalar ilave edilip haşlanır. (paketin üzerinde yazan süre boyunca) haşlama suyuna tuz ve sıvı yağ eklenir.
- Suyunu çekip yumuşadığında tereyağ ilave edilip karıştırılır ve servis yapılır. Afiyet olsun🌸.