16 Nisan 2022 Cumartesi

Bezelyeli Sebze Çorbası Tarifi

 

Bezelyeli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 kase bezelye
  • 3 diş sarımsak
  • 1 parça kereviz sapı (yoksa şart değil)
  • 3 yemek kaşığı mısırını
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 er çay kaşığı köri ,zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı su

Üzeri için sos;

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tepeleme karabiber
  • 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber

    Bezelyeli Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye 2 kaşık tereyağı koyup üzerine 3 kaşık mısır ununu ekleyip 3 dakika kavuralım.
  • Soğanı küp küp doğrayıp 3 dakika kavurun.
  • Yine küp küp doğradığımız patates ,sarımsağı ,bezelye ,kereviz sapı ,baharat ve tuzu ekleyip orta ateşte 2dakika kadar kadar kavurup karıştıralım.
  • Suyu ve varsa suyunu ekleyip 25 dakika pişirip blenderdan pürüzsüzce geçirelim çorbamız hazır.
  • Üzerine sos: 5 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırıp ,1 çay kaşığı tepeleme karabiber, 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biberi bir iki çevirelim, çorbamızın üzerine gezdirelim.
  • Not; Su yerine eğer varsa yarısını et suyu yada tavuksuyu ekleyin ben 2 but haşlayıp suyunu kullandım lezzeti ikiye katlanıyor

Aypare Tatlısı Tarifi

 

Aypare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 adet yumurta (Sarının 1 i üzerine)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2-3 su bardağı un
  • Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

    Aypare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Aypare tatlısının hamuru için karıştırma kabına tereyağını koyalım ve 1yumurta sarısını ayırıp, kalan yumurtaları pudra şekeri, irmik, vanilya ve kabartma tozunu koyalım iyice harmanlayarak
  • Yavaş yavaş unu da ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edelim
  • Hamurumuza çekilmiş cevizi ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.
  • Hamurumuz hazır olduktan sonra bir kenara alalım ve şerbetini hazırlayalım. Bir tencereye şeker ve suyu koyup 10 dakika kadar kaynatalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Daha sonra hazırladığımız hamuru tezgaha alalım ve ortadan ikiye bölelim ve böldüğümüz parçaları rulo haline getirelim.
  • Hazırladığımız rulonun üzerine bastırarak yassı bir şekil verelim.
  • Bir çay bardağı yardımıyla bastırarak tatlımızı ay şeklinde keserek hamur bitinceye kadar bu işlemi yapalım.
  • Hafifçe yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
  • Tatlılarımızın üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürdükten sonra önceden 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirelim.
  • Daha son soğuyan şerbeti sıcak tatlıların üzerine gezdirelim.
  • 1-2 saat dinlendirdikten sonra şerbetini güzelce çeken tatlılarımız süsleyerek servise hazır edelim. Afiyet olsun!.

Narlı Cheesecake Tarifi

 

Narlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram labne peyniri
  • 1 paket krema 200 gram
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 limon rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 1 paket vanilya

Taban malzemeleri için;

  • 2 paket eti burçak bisküvi
  • 125 gram tereyağı
  • 1 kase dövülmüş fındık

Sos için;

  • 2 su bardağı nar suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker

    Narlı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri robottan geçirin ve eritilmiş tereyağı ve fındıkları ekleyip, karıştırın. Kelepçeli kabınıza bastırarak yerleştirin 3-4 dk buzlumda bekletin iç harcı için derin bir kaseye labne ve kremayı ekleyip karıştıralım.
  • Sonra diğer malzemeleri ekleyelim yalnız yumurtaları tek tek ekleyin fazlada çırpmayalım, önceden fırının altına su dolu bir kase koyalım cheesecake çatmaktasın diye.
  • 170 derece ayarlayalım kalıbımızı alüminyum folyoyla kaplayın ve iç harcı bisküvilerin üstüne döküp fırının orta rafına koyun 45-50 dakika pişirin şiştiğini kontrol edin kabı salladıgınızda ortası sabitse pişmiştir.
  • Cheesecake çıkarın ve oda sıcaklığına geldiğinde nar sosunuzu dökün nar sosu nar sosunun yapılışı bir tencereye bütün malzemeleri koyun ve pişirmeye bırakın, koyulaşınca ocaktan alın, soğumaya bırakın.
  • Soğuyan sosu cheesecake üzerine dökün ve bir gece dinlendirip, istediğiniz gibi süsleyin servis yapın şimdiden afiyet olsun 

15 Nisan 2022 Cuma

Patlıcan Ezme Tarifi

 

Patlıcan Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet patlıcan
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 talı kaşığı salça
  • 1 kase ceviz

    Patlıcan Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların üzerine bıçak yardımıyla delikler açıp fırında közlüyoruz,.
  • Közlendiysen sonra kabuklarını soyup ince bir şekilde doğruyoruz, tuzunu ilave ediyoruz.
  • Sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
  • Üzeri için tavada tereyağ ve zeytinyağ karıştırıp eritiyoruz.
  • Üzerine pul biber salça ve ceviz ilave edip kavuruyoruz (3-4 dk kadar)kavrulduktan sonra yoğurtlu patlıcanların üzerine döküyoruz.
  • Her yemeğin yanına yakışan harika bir meze, afiyet olsun

Nohutlu Marullu Makarna Salatası Enfess Lezzet Tarifi

 

Nohutlu Marullu Makarna Salatası Enfess Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı klasik makarna (haşlanmış)
  • 3_4 yaprak marul
  • 6_7 dal maydanoz
  • Dereotu

Yoğurt sosu için;

  • 6_7 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Nohutlu harcı için;

  • 3_4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon

    Nohutlu Marullu Makarna Salatası Enfess Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarnayı haşlayın süzün.
  • Derin bir kaseye alın üzerine marulları ince ince kıyın yıkayıp yeşil suyunu süzün.
  • Makarnanın üzerine ekleyin.
  • Maydanoz ve dereotu ince ince doğrayın ekleyip karıştırın.
  • Ayrı bir kasede sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp makarnanın üzerine döküp iyice karıştırın.
  • Servis tabağına yayarak alın.
  • Nohutlu harcı için tavaya sıvı yağ koyup soğanı ince ince doğrayın ekleyip kavurun.
  • Üzerine salça ilave edip karıştırın.
  • Haşlanmış nohutları ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Son olarak tuz ve baharatları ekleyip karıştırın ocaktan alın ılımaya bırakın.
  • Ilıyan harcı makarnalı harcın üzerine dökün kıyılmış maydanoz serpip servis yapın afiyet olsun.

Yemeklere Eşlikçi Mantar Kavurma (10 Dakikada) Tarifi

 

Yemeklere Eşlikçi Mantar Kavurma (10 Dakikada) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet domates
  • 10 adet mantar
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Dere otu
  • Tuz
  • Üzerine yoğurt (isteyenler)

    Yemeklere Eşlikçi Mantar Kavurma (10 Dakikada) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarlar temizlenip ince şekilde doğranır.
  • Soğanlar ve domates rendelenir.
  • Ocağa tava alınır. Sıvıyağ eklenir.
  • Üzerine şeker ve kırmızı toz biber ve tuz eklenir.
  • Soğan ve domates suyu eklenir. Kavrulur.
  • Daha sonra mantarlar eklenir. Yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tabağa alınır.
  • Temizlenmiş dövülmüş sarımsaklar içine eklenir. Karıştılır.
  • Üzerine isteyenler yoğurt gezdirebilir.
  • Dereotunu da üzerine ilave edebilirsiniz afiyet olsun.

Yoğurtlu Pırasa Kavurma Tarifi

 

Yoğurtlu Pırasa Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ pırasa
  • 2 orta boy havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz,kırmızı biber,biraz muskat rendesi

    Yoğurtlu Pırasa Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasaları incecik doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
  • Sonra rendenin yassı kısmıyla havuçları rendeleyin,yada ince doğrayın.
  • Sotelenen pırasalara havuçları ve baharatları ekleyin.
  • Havuçlar sotelenince ocağı kapatın.
  • İnce doğradığınız sarımsakları ekleyin ve karıştırın.
  • Servis ederken süzme yoğurt ve üstüne biraz kırmızı biber serpin.

Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan Tarifi

 

Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • Kızartmak için ;sıvı yağ

Kıymalı harcı için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 adet iri boy domates(konserve kullandım)
  • Tuz,karabiber,toz kırmızı biber

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz,karabiber

Üzerine koymak için;

  • Kaşar peyniri rendesi

Sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

    Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları çok ince olmayacak şekilde dilimleyip tuzlu suda bekletiyoruz.
  • Daha sonra arkalı önlü kızartıp havlu kağıt serili bir tabağa alıyoruz.
  • Patlıcanlar fazla yağını bırakırken  kıymalı harcını hazırlıyoruz.
  • Tavaya çok az sıvı yağı ile birlikte yemeklik doğranmış soğanları alıp kavurmaya başlıyoruz.
  • Ardından biberleri de ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  • Yumuşayan sebzelere kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Salçayı rendelenmiş sarımsakları ekleyip biraz daha kavurduktan sonra domates rendesini ve baharatları da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Bir süre de bu şekilde pişirip ocaktan alıyoruz.
  • Patlıcanları yemeği pişireceğimiz tepsiye ya da borcama dizip uzerlerine kıymalı harcı paylaştırıyoruz.
  • Beşamel sosu için tencereye tereyağını koyup eritiyoruz.
  • Bir yemek kaşığı unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Diğer yandan sütü ekleyip topaklanmaması için bir yandan çırparak karıştırıyoruz.
  • Kıvam alan sosa tuz ve karabiber ekleyip altını kapatıyoruz.
  • Hazır olan beşamel sosunu da patlıcanların üzerine paylaştırıp rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz.
  • Sosu için bir su bardağı su da salçayı açıp patlıcanların aralarına gezdiriyoruz.
  • Yemeğimizi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında peynirler hafif kızarana kadar pişirip fırından alıyoruz. Afiyet olsun

Ramazan Pidesi (Küçük Boy) Yumuşacık Nefis Tarifi

 

Ramazan Pidesi (Küçük Boy) Yumuşacık Nefis Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (Sarısı üzerine beyazı içine)
  • 4.5 su bardağı un (Kontrollü)

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörekotu

    Ramazan Pidesi (Küçük Boy) Yumuşacık Nefis Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yapılışı;.
  • İlk olarak derin bir kaseye ılık sütü, ılık suyu, mayayı ve toz şekeri alarak karıştırıyoruz. Maya eriyince yumurta beyazını, tuzu ve sıvı yağını ekliyoruz ve çırpıyoruz.
  • Unu kontrollü ekliyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Üzerini streç film ile örtüp sıcak bir yerde bir saat kadar mayalanması için bekletiyoruz.
  • Hamurun havasını çıkartıyoruz. Zemine az un serpip hamuru 3-4 dk yoğuruyoruz. Hamuru 4 eşit parçaya bölüp beze yapıyoruz.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye galeta unu serpiyoruz. Bezeleri tepsilere alıyoruz. Bezelerin üzerlerini örtüp 15-20 dk kadar tepsi mayası gelmesi için bekletiyoruz.
  • Parmaklarımızı az yağ ile yağlayıp, bezenin üzerini elimiz ile bastırarak orta incelikte yuvarlak bir şekil veriyoruz. Bu şekilde 10 dk mayalandırıyoruz.
  • Pidenin üzerini parmaklarımız ile bastırarak şekil veriyoruz. Pidenin üzerine yumurta sarısını fırça yardımı ile sürüyoruz. Susam ve çörek otu ile süslüyoruz.
  • Pideyi bu şekilde 10dk kadar beklettim (Şekli bozulmasın diye yumurta sarısı sürdükten ve mayalandırdıktan sonra yine parmaklarım ile bastırdım)
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dk pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan pidenin üzerini örtüyoruz. Dinlenen pideyi dilimliyoruz. Ramazan pidesi hazır. Afiyet olsun. 

Bayatlamayan İncirli Pastane Kurabiyesi Tarifi

 

Bayatlamayan İncirli Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ
  • 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un(4 su bardağı kullanıldı)

İçi için;

  • 300 gram kuru incir
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Sıcak su (3 su bardağı)

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

    Bayatlamayan İncirli Pastane Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz.
  • İncirler küp küp doğranır ve tavaya alınır.
  • Şeker ve sıcak su eklenerek suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra blenderdan geçirilip soğumaya bırakılır.
  • Tereyağ,pudra şekeri,yoğurt ve yumurta yoğurma kabına alınıp yoğrulur. Kontrollü olarak azar azar un eklenir ve tekrar yoğrulur.
  • Hafif sert kıvamlı bir hamur elde edilir.
  • Hamur streçlenip buzdolabına kaldırılır ve 1 saat dinlendirilir.
  • Hamur 4 parçaya bölünür.
  • Tezgah unlanır ve ilk parça merdane ile dikdörtgen şeklinde açılır. (hamurun ince olması gerekiyor) uzunlamasına incirli harçtan konulur ve bir kat rulo şeklinde sarılır.
  • İki kat yapmayın kalın olur.
  • Daha sonra sebze keseceği ile kesilir.
  • Yağlı tepsiye dizilir önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
  • Ilıkken pudra şekerine bulanır. Afiyet olsun :)

Humus Tarifi

 

Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/3 su bardağı tahin
  • 1 limonun suyu veya 2-3 yemek kaşığı hazır limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı biber
  • Sumak

    Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak haşlanmış nohutların kabuklarını elimizle soyalım.
  • Ardından nohutlarımızı rondoya alalım ve üzerine limon suyu, tahin, sarımsak, kimyon ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Tüm malzemeler birbiri ile özdeşleştikten sonra rondonun kapağını açalım. Eğer humusun istediğiniz kıvamda değilse su ilavesi yaparak ayarlayabilirsiniz.
  • Hazırladığımız humusu servis tabağına alalım ve kaşıkla şekillendirelim.
  • Ardından süslemek için ortasına haşlanmış nohut ve kırmızı biberle renklendirdiğimiz zeytinyağından gezdirelim.
  • Son olarak sumak ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis edelim. Hazırlaması oldukça kolay mezelerden olan humusu deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun!