16 Nisan 2022 Cumartesi

Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi

 

Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı ve biraz sıvı yağ
  • 1 tane soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağına yakın yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Su
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Nane

    Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağı ve sıvı yağ konur.
  • Soğanları doğrayıp(en son blenderdan geçireceğimiz için ince doğramaya gerek yok)birkaç dakika kavuruyoruz.
  • Salçaları ,yeşil biber ve kapya biberide doğrayıp kavurmaya devam ediyoruz.
  • Üzerine çıkacak şekilde su ilave edip ,tencerenin kapağını kapatıp6-7 dakika kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Ayrı bir kapta yoğurt ve unu çırpıcıyla karıştırıyoruz.
  • Tencereden 3 kepçe kadar yoğurdun içine alıp karıştırıyoruz.
  • Ardından bu karışımı çorbanın içine yavaşça döküyoruz.
  • Pişene kadar karıştırıyoruz. En son baharatlarını ekliyoruz.

Yoğurtlu Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

 

Yoğurtlu Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağına yakın yeşil mercimek
  • 2 yemek kaşığı erişte
  • Su ( yeşil mercimekleri haşlamak için)
  • Yarım bulyon
  • Tuz

Terbiyesi için ;

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Yoğurtlu Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mercimeğimizi haşlayalım. Uygun bir tencereye yeşil mercimeğimizi alalım ve 3,5 su bardağı kadar suda haşlayalım. (suyu göz kararı ayarlayabilirsiniz).
  • Ayrı bir kapta yoğurt ve unu çırpalım. Bu aşamada bir adet yumurta sarısı ekleyebilirsiniz,ben kullanmıyorum ).
  • Haşlanan mercimeğimizin suyunu dökmeden çorbamızdan mercimek ile birlikte yoğurt karışımımızın üzerine 3-4 kepçe ekleyelim ve terbiyemizi karıştırıp,mercimeğimizin üzerine yavaşca ekleyip,aynı zamanda karıştıralım.
  • Karıştırmayı kaynayana kadar bırakmayalım.
  • Kaynamaya başlayınca üzerine eriştemizi ekleyip,yarım bulyonuda ekleyip,karıştıralım.
  • Eriştelerde piştikten sonra ocağın altını kapatalım ve tuzu ekleyelim.
  • Üst sosu için sıvı yağda naneyi kızdırıp,üzerine ekleyelim ve karıştıralım. Çorbamız hazır afiyet olsun ! :).

Lokanta Usulü Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Lokanta Usulü Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • 1 su bardağı domates sosu (2 domates rendesi)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz

    Lokanta Usulü Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bulguru yıkayıp süzdürüyoruz.
  • Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavuruyoruz.
  • Küçük doğranmış biberleri ekleyip bir iki tur kavurarak salçayı ilave ediyoruz.
  • Salçayla da kavurduktan sonra domates sosu ve bulguru ekliyoruz.
  • Baharatları ve suyu ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Pişen pilavımızı dinlendirip servis ediyoruz. 

Mangal Tadında Sulu Sulu Puf Puf Sodalı Köfte Tarifi

 

Mangal Tadında Sulu Sulu Puf Puf Sodalı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 500 gram kıyma
  • 1 çay bardağı ekmek içi veya galete unu
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köfte baharatı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 4-5 adet biber
  • 3-4 adet domates
  • Sıvı yağ

    Mangal Tadında Sulu Sulu Puf Puf Sodalı Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymaya 1 adet rendelenmiş fazla suyu sıkılmış soğan, ekmek içi veya galete unu(ekmek içiyle daha lezzetli oluyor) baharatlar, kabartma tozu, maden suyu eklenir.
  • İyi bir şekilde yoğurulur en az 2 saat zaman varsa 1 gece dolapta dinlendirilir.
  • Cevizden büyük parçalar alınır şekillendirilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır.
  • Yanına biber domates bırakılır ve sebzelerin üzerine çok az yağ sürülür.
  • 200 derece fırında bir yüzü kızarınca köfteler çevirilir ve kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Deneyen herkese afiyet olsun

Ferahlatan Yoğurtlu Marul Salatası Tarifi

 

Ferahlatan Yoğurtlu Marul Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-12 adet marulun orta yapraklarından
  • 3 orta boy salatalık
  • 4 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • 1 tutam dereotu
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 adet lavaş ekmeği
  • Zeytinyağı
  • Pulbiber
  • Tuz

    Ferahlatan Yoğurtlu Marul Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ekmeklerimizi üçgen şekilde bölerek dilediğiniz miktarda zeytinyağı,pulbiber ve tuz ekleyerek karıştırarak 200 derecelik fırında kızarana dek pişirelim.
  • Marulları ince şekilde doğrayarak derince kaba alalım.
  • Salatalıkları ufak ufak doğrayalım.
  • Dere otunu ince kıyarak bütün malzemeleri marulların üzerine alalım.
  • Diğer yandan yoğurt mayonez ve dilediğimiz şekilde tuzunu ekleyerek çırpalım ve salatalarımıza ekleyerek karıştırarak gevretmiş olduğumuz ekmeklerle(yemesi bu şekilde çok keyifli oluyor). Servis yapalım.

Lezzetlimi Lezzetli Kalburabastı Tarifi

 

Lezzetlimi Lezzetli Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tane yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-5 4 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Arası için;

  • Ceviz

    Lezzetlimi Lezzetli Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Şerbet malzemelerini tencereye alarak orta ateşte tencerenin kapağı kapalı şekilde 20 dakika kaynatıyoruz. Hazır olan şerbetimizi soğumaya alıyoruz.
  • Hamur malzemelerini un hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına alarak elimizle yoğuruyoruz. Unumuzu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden parçalar alarak kalıbın üzerinden bastırarak cevizini koyup şeklini veriyoruz tepsimize yerleştiriyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fanlı fırında 20 – 25 dakika arası tatlılarımızı pişiriyoruz.
  • Nar gibi kızaran tatlımızı fırından alıyoruz soğuk olan şerbetimizle buluşturuyoruz. Tatlımızı 10 dakika sonra kaşık yardımıyla ters çeviriyoruzki şerbetini çok iyi çeksin.
  • Tatlımız sıcak şerbetimiz soğuk olacak dikkat ediyoruz.
  • Not: Unu kontrollü şekilde ilave edilecek unu bir anda boşaltmayın her un farklılık gösterebilir.

Mayasız Ve Gevrek 5 Dakika Poğaçası Tarifi

 

Mayasız Ve Gevrek 5 Dakika Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un

İç harcı için;

  • Yarım demet dereotu
  • 1 kase beyaz peynir

    Mayasız Ve Gevrek 5 Dakika Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta sıvı yağ ve yoğurdu bir karıştırma kabına alıp çırpalım. İçine tereyağını ve sirkeyi ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Kabartma tozu ve unu ekleyerek yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edince iç harcını ekleyerek şekil verelim.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Üzerine çatalla şekil verip yumurta sarısı sürelim.
  • 20-25 dakika kadar 200 dereceli fırında pişirip sıcak sıcak servis edelim afiyet olsun

Mini Pofuduk Bazlamalar Tarifi

 

Mini Pofuduk Bazlamalar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su/ılık
  • 1 su bardağı süt/ılık
  • 8 gram kuru maya
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un duruma göre değişebilir

    Mini Pofuduk Bazlamalar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ılık su ve sütümüzü yoğurma kabımıza alalım ve üstüne mayamızı ekleyip, karıştıralım ve 10 dakika mayanın aktifleşmediniz bekleyelim.
  • Ardında un ve tuzu ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
  • Ele yapışmayan ama yumuşacık bir hamur olmalı.
  • Hamurumuzu 1 saat mayalandıralım ardından 7 eşit parçaya ayırıp bezeler yapalım.
  • Un serili tezgahta her bir bezeyi küçük tabak boyutunda açalım ne çok ince ne çok kalın.
  • Ardından hepsini açıp üzerlerine bez örtüp 15 dakika o şekilde bekletelim.
  • Daha sonra ocak üstünde ısıttığımız tavaya alıp arkalı önlü pişirelim. Afiyet olsun🌼.
  • Not: Ocağın altını ilk başta çok açalım daha sonra biraz kısalım ve bazlamalar hafif kabarınca çevirelim daha sonra diğer tarafı arkalı önlü çevire çevire pişirelim.

Harika Lezzette Mantı Tarifi

 

Harika Lezzette Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 tane yumurta
  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İçi için;

  • 700 gram kıyma
  • 2 tane orta boy kuru soğan küçük doğranmış olacak
  • 1 tutam maydanoz isteğe bağlı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Servis yaparken;
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı
  • Toz biber

    Harika Lezzette Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemelerimizi yoğurma kabına alarak güzelcemantı hamurumuzu yoğuruz. Yoğurulan hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
  • Bu arada iç harcımızın malzemelerini karıştırma kabına alarak güzelce karıştırıp hazır ediyoruz. Dinlenen hamurumuzu 4 bezeye ayırarak yarım saat daha dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen hamurumuzu açma tahtamıza alarak un yardımıyla güzelce açıyoruz. Hamurumuzu ne çok ince ne çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz.
  • Mantılarımızı istediğimiz şekillerde kesiyoruz. Hazırladığımız iç harcımızdan koyup kapatıyoruz.
  • Hazır olan mantılarımızı kaynamış suda haşlıyoruz.
  • Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında pulbiberi yakıp, üzerine gezdiriyoruz, servis yapıyoruz. 

Köz Biberli Havuç Mezesi Tarifi

 

Köz Biberli Havuç Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 küçük közlemiş biber
  • 6-7 kornişon turşu
  • Tuz
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz pulbiber
  • 1 çay bardağı hafif kırılmış ceviz

    Köz Biberli Havuç Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçlar rendelenir. Ocağa aldığımız tavaya zeytinyağı hafif kızınca havuçlar konur güzelce kavrulur.
  • Soğuyan havuçlara közlenmiş ince doğranmış biber ve turşu da eklenip, karıştırılır.
  • Ayrı bir kapta yoğurt mayonez ve sarımsak karıştırılıp havuç karışımına eklenir, servis kabına alınır.
  • Küçük bir tavada kızan yağa cevizle eklenir biraz kavrulur sonra toz pulbiber eklenir hafif kavrulunca ocağı kapatalım.
  • Servis kabına aldığımız karışımımıza cevizli sosu döküp, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarim çay bardağı şeker
  • 125 gram margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yada 2.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Üzeri için;

  • Badem

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için tencereye su ve şekeri limonu alıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15-16 dakika kaynattıktan sonra kenarda soğumaya bırakılır.
  • Hamuru için; derin bir kaba bütün malzemeleri ekleyip karıştırın, unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp yuvarlayıp borcama dizin. Üzerlerine birer badem batırıp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti dökün ve alüminyum folyo ile üstünü kapatın yaklaşık 2 saat şerbeti çekene kadar dinlendirin. Sonra aleminyum folyoyu alın Afiyet olsun

İçli Kete Tarifi

 

İçli Kete Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) sıvı yağ
  • 1 paket maya
  • 6-7 su bardağı un
  • Tuz
  • 2 yumurta aklar içe sarılar üste

İçi için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 kase ayıklanmış iri çekilmiş ceviz
  • 100 gram tereyağı

Arasına sürmek için;

  • Sıvı yağ ve tereyağı karışımı

    İçli Kete Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karıştırma kabımıza maya, şeker, tuz, yağ ve sütümüzü alıp güzelce karıştıralım.
  • Üzerine kontrollü bir şekilde un ilave ederek hamurumuzu oluşturalım ve üzeri kapalı bir şekilde 15-20 dk bekletelim.
  • Hamurumuz dinlenirken tereyağı koyduğumuz tavamıza unumuzu alarak kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Ceviz ve tuzuda ilave ederek biraz daha kavurup ocaktan alalım.
  • Dinlenen hamurumuzu bezelere ayırıp açalım.
  • Açtığımız hamura tereyağı karışımımızdan sürerek videoda görüldüğü şekilde katlayalım.
  • Kare şekli verdiğimiz hamurun ortasına iç harcımızdan koyarak zarf şeklinde katlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştirelim.
  • Diğer bezelerimize de aynı işlemi uygulayalım.
  • Son olarak üzerlerine yumurta sürerek önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda 20-25 dk pişirelim. Ketelerimiz servise hazır👩🏻‍🍳. Afiyet olsun