20 Nisan 2022 Çarşamba

Sultan Kebabı Tarifi

 

Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka

İç harç malzemeleri:

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1,5-2 su bardağı sıcak su

Beşamel sos malzemeleri:

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

    Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harç yapılışı için; tencereye yağı dökün ve etleri ilave ederek kavurun.
  • Etlerin rengi değişince doğradığınız soğan ve havuçları, bezelyeleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Baharatları ve salçaları ekleyin. Tencereye 1,5-2 su bardağı kadar su ekleyip 30 dakika kadar pişirin.
  • Beşamel sos yapılışı için; tereyağ ve unu tencerede kavurun. Sütü ekleyin. Tuz ve karabiberi de koyup güzelce karıştırın.
  • Yufkayı dörde bölün ve çorba kasesine yerleştirin.
  • İç harcını koyun ve üzerini kapatın.
  • Yağlanmış tepsiye ters çevirerek yerleştirin.
  • Üzerine beşamel sos ardından kaşar rendesi gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyen herkese afiyet olsun 

Meşhur Bursa Pideli Köfte Tırnak Pide Tarifi

 

Meşhur Bursa Pideli Köfte Tırnak Pide Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı su

Pide için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Üzeri için tereyağı
  • Süslemek için domates ve biber

    Meşhur Bursa Pideli Köfte Tırnak Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için bir adet orta boy soğan robottan çekilir karıştırma kabına alınır. Üzerine sarımsak rendelenir, kıyma eklenir ve diğer malzemelerde eklenerek 10 dakika boyunca yoğurulur. Elimizi suya batırarak köfte harcından parçalar koparılır ve avucumuzun içinde ince olacak şekilde açılıp tabağa dizilir. En az 1 saat bozdolabında dinlendirilir.
  • Sıvıyağ eklenen tavada kızartılır.
  • Pidesi için un elenir. Üzerine maya ,tuz ve şeker eklenir. 1 su bardağında un eklenip, 10 dakika boyunca yoğurulur. Üstü kapatılıp, 30 dakika mayalanır.
  • Tezgaha un serpip, hamur 2 parçaya bölünür ve oval olacak şekilde açılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulup üstü bir örtüyle kapatılır 20 dakika mayalandırılır. Parmak uçları yap batılırılıp, şekil verilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat üstü kızarana kadar pişirilir.
  • Sosu için; tavaya yağ eklenir, salça eklenip kavrulur ve suyla kıvamı açılır.
  • Biber ve domatesler közmatikte közlenir.
  • Sunum için en alta pideler, üzerine sos, köfteler eklenir. Üzerine kızgın tereyağı dökülür. Deneyen herkese afiyet olsun. 

Pratik Waffle Tarifi

 

Pratik Waffle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kuruvazan hamuru (Buzluk reonundan)
  • 2yemek kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı şeker

    Pratik Waffle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuruvazan hamurunu paketinden çıkaralım rulo şeklinde kesiyoruz.
  • waffle makinasına koyalım 1dk pişirelim.
  • Sonra tarçınlı şekerle tatlandıralım.

Yoğurtlu Tantuni Tarifi

 

Yoğurtlu Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 1 çay bardağı su

Diğer malzemeler;

  • 5 adet lavaş
  • 3 adet kırmızı soğan küçük küçük doğranmış
  • 3 adet domates küçük küçük doğranmış

Üzeri için;

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 dal ince kıyılmış maydanoz

    Yoğurtlu Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini küçük küçük doğrayıp, uygun bir tavaya alıyoruz rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra suyunu çekene kadar pişiriyoruz pişen etimize tereyağ, zeytinyağ, tuz ve baharatları ekleyip, karıştırıyoruz.
  • 1 çay bardağı su ilave edip 2 dk daha pişiriyoruz.
  • Lavaşımızı etin üzerine koyup suyuna bandırıyoruz daha sonra arasına tavuk eti domates soğan koyup dürüm şeklinde katlıyoruz, üç eşit parçaya kesiyoruz, servis tabağına alıyoruz.
  • Domates sosunu tavaya alıp, ocakta kaynatıyoruz daha sonra dürümlerin üzerine gezdiriyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip zeytinyağ ve toz biberi ocakta kızdırıp, en son üzerine gezdiriyoruz.
  • İnce kıyılmış maydanoz serpip, servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Çok Ama Çok Lezzetli Ballı Hardallı Tavuk Tarifi

 

Çok Ama Çok Lezzetli Ballı Hardallı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket kalem makarna
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı dolusu hardal
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 200 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Makarnayı tuzlu suda haşlayın piştikten sonra süzün ve bekletin.
  • Tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayın.
  • Tavaya sıvı yağ dökerek yüksek ateşte tavukların rengi dönene kadar soteleyin.
  • Ardından yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ilave ettikten sonra ocağın altını orta ateşe getirin.
  • Sırayla tuz ve baharatları da ekleyin.
  • Derin bir kase içersinde süt,krema,nişastayı pürüzsüz olana dek çırpın. Sosu tavaya dökün.
  • Fokurdamaya başladığında altını kısın.
  • Tavanın kapağını kapatarak 5 dk pişirin.
  • Sosu kıvam aldığında içerisine hardal ve balı ekleyin.
  • Güzelce karıştırdıktan sonra kenarda bekleyen makarnayı içersine alın ve karıştırın.
  • Ocağın altını kapatıp10 dakika dinlenmeye bırakın. Sonra servise hazır.
  • Yanına mevsim sebzelerinden oluşan bir salata hazırlayabilirsiniz.
  • 10 adet mantar

    Çok Ama Çok Lezzetli Ballı Hardallı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

Şehzade Kebabı Tarifi

 

Şehzade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuş başı et
  • 4-5 adet patlıcan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ (Sıvı yağ da olur)
  • 2 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • Tuz, karabiber, pul biber

Sosu için ;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı et suyu
  • Tuz

Üzeri için ;

  • Domates, sivri biber

    Şehzade Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle etlerimizi tencereye alıyoruz.
  • Üzerini geçecek kadar su koyup haşlıyoruz.
  • Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dk kadar bekletiyoruz.
  • Daha sonra kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Ayrı bir tavaya zeytinyağ koyup ısıtıyoruz.
  • Soğanları küp küp doğrayıp içine ilave edip karıştırıyoruz.
  • Sivri biber ve sarımsak koyup kavuruyoruz.
  • Baharatlarını ekliyoruz,haşlanan etleri içine ilave edip karıştırıyoruz.
  • 4-5 dk kavuruyoruz, fırın tepsisine önce patlıcanları yerleştiriyoruz.
  • Üzerine etleri ilave ediyoruz, üzerine domates ve sivri biber yerleştiriyoruz.
  • Sosu için bir yemek kaşığı salçayı 2 su bardağı et suyu ile karıştırıyoruz.
  • Tuzunu da ilave edip tepsimizin üzerine döküyoruz.
  • 190 derece fırında 20-25 dk kadar kontrollü şekilde pişiriyoruz, afiyet olsun

Tam Kıvamında Kupta Tiramisu Nasıl Yapılır

 

Tam Kıvamında Kupta Tiramisu Nasıl Yapılır İçin Malzemeler

  • 6 adet kedi dili
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt

Muhallebisi için :

  • 500 ml süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 kahve fincanı un
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 paket vanilya
  • Labne peyniri

Üzeri için :

  • Kakao

    Tam Kıvamında Kupta Tiramisu Nasıl Yapılır Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için tencereye sütü alarak ısıtalım.
  • Bir kapta yumurta sarısı ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
  • Unu da ilave ederek tel çırpıcı ile tekrar çırpalım.
  • Isıttığımız sütten 1 kepçe kadar alarak karışımımıza ilave edelim ve pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • Daha sonra bu karışımı yavaş yavaş tencereye ilave edelim. Bu sırada sürekli karıştıralım ki topaklanma olmasın.
  • Muhallebi göz göz olup koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Sıvı kremayı da ekleyerek karıştıralım ve 5 dakika daha pişirmeye devam edelim.
  • Son olarak vanilyayı da ekleyip karıştıralım, ocağı kapatalım.
  • Muhallebiyi ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan muhallebiye labne peynirini ekleyelim ve mikser ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  • Kedi dillerini ıslatmak için uygun bir kaba granül kahve, şeker ve sütü alalım, şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Kedidili bisküvileri her birini içine koyacağımız kupa göre keselim.
  • İlk olarak muhallebimizden kuplarımıza eşit olacak şekilde bir miktar dökelim.
  • Kedi dillerimizi kahveli süte batırıp muhallebimizin üzerine yerleştirelim.
  • Kalan muhallebiyi sıkma torbasına koyalım ve kedi dillerinin üzerini süsleyerek işlemimize devam edelim.
  • Son olarak üzerlerine kakao serpiştirelim.
  • Buzdolabında yeteri kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Mevsim Salatası Tarifi

 

Mevsim Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 yaprak kıvırcık
  • 3 adet havuç
  • 1 kutu mısır (220 gr)
  • Yarım orta boy mor lahana
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet turp
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı tuz

    Mevsim Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mevsim salatası için ilk olarak havuç ve turbun kabuklarını ince bir şekilde soyalım ve rendeleyelim.
  • Mor lahanayı ikiye bölerek doğrayalım. Mümkün olduğunca ince bir şekilde doğramaya dikkat edelim.
  • Ardından marulu ve maydanozu da ince ince doğrayalım.
  • Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra derince bir salata kasesinin içerisine sebzelerimizi alalım.
  • Suyu süzülmüş konserve mısırı da salataya ilave edelim.
  • Ardından salatanın üzerine zeytinyağı, limonun suyu ve tuzu serperek ilave edelim.
  • Daha sonra tüm malzemeleri güzelce karıştıralım. Salatamız güzelce karıştırıldıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun!

Yoğurtlu Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

 

Yoğurtlu Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek ( 1 çay bardağı kuru mercimek )
  • 1 su bardağı erişte
  • 2 su bardağı yoğurt veya 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 litre su veya et suyu (7-8 su bardağı)
  • Tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane

    Yoğurtlu Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yeşil mercimek suda haşlanıp (15-20 dk) suyu süzülür. Yarım haşlanır.
  • Bir tencereye 1,5 litre kadar su ve tuz konulur (7-8 su bardağı) kaynatılır.
  • Erişte ekleyip, yumuşayana kadar pişirilir. (15 dk). Mercimeği bu aşamada da koyabilirsiniz. Pişmesi garanti olur.
  • Yumuşayan erişteye haşlanmış yeşil mercimek ve tuz eklenir ve bir taşım birlikte kaynatılır.
  • Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve un krema haline gelene kadar çırpılır.
  • Süzme yoğurt kullanılacak ise su ile ezilir, sonra un ve yumurta sarısı ilave edilir karıştırılır.
  • Pişen çorbanın suyundan 2-3 kepçe alıp yoğurtlu karışıma eklenir ve hızlıca karıştırılır.
  • Ilıtılan bu yoğurtlu karşım çorbaya eklenir ve hızlıca karıştırılır, bir taşım birlikte daha kaynatın.
  • Tereyağını bir tavaya alıp eritin, naneyi ekleyin ve mis gibi kokana kadar kavurun yakmadan çorbanın üzerine dökün,.

19 Nisan 2022 Salı

Mengen Çorbası Tarifi

 

Mengen Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 4,5 su bardağı et suyu(yoksa bulyon da olur)
  • 1 tatlı kaşığı dolusu nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

    Mengen Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bulgurumuzu küçük bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla pişiriyoruz. Çorbayı yapacağımız tencereye tereyağını alıp eritiyoruz.
  • Üzerine ince doğradığımız soğanları alıp kavurmaya başlıyoruz. Ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz.
  • Unun kokusu çıkınca salçaları ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra baharatlarını ekleyip, karıştırıyoruz. İki su bardağı kadar soğuk suyu döküp, diğer yandan tel çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  • En son pişirdiğimiz bulgurları ekleyip üzerine et suyunu ilave ediyoruz. Bu şekilde de beş dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz. Servis sırasında üzerine kuru nane dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Az Malzemeli Ama Çok Lezzetli Çorba Tarifi

 

Az Malzemeli Ama Çok Lezzetli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 1 litre su
  • Tuz

Sosu için

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı nane

    Az Malzemeli Ama Çok Lezzetli Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates, havuç ve soğanı iri parçalar halinde doğrayıp tencereye alın.
  • Üzerine 1 litre suyu ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişince el blenderından geçirin ve içine 1 su bardağı süt ekleyin.
  • Karıştırarak kaynayana kadar pişirin ve en son tuzunu ekleyip ocaktan alın.
  • Tereyağı ve sıvı yağı ısıtın naneyi de ekleyip sosu hazırlayın ve çorbaya dökün.Mis gibi çorbamız servise hazır. Afiyet olsun