Çikolatalı Katmer Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet baklava yufkası
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Sürülebilir çikolata
- Toz Antep fıstığı
Çikolatalı Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yufkalarımızın üzerine süreceğimiz tereyağını uygun bir tavaya alarak eritelim.
- Ardından baklavalık yufkalarımızdan bir tanesini tezgaha serelim, üzerine fırça ile her yerine gelecek şekilde tereyağından sürelim.
- Yufkamızı yağladıktan sonra üzerine toz antep fıstığı serpelim, uzun kenarına sürülebilir çikolatadan yerleştirelim.
- Yufkamızı çikolatalı kenarlarından içe doğru sararak rulo yapalım Ben her yufka için 2-3 yemek kaşığı kadar çikolata kullandım, siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Daha sonra bir ucundan içe doğru kıvırarak gül şeklini verelim. Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayalım. Daha şekerli bir tat için içerisine toz şekerde serpebilirsiniz.
- Hazırladığımız çikolatalı katmerlerimizi bir fırın tepsisine sıralayalım. Son olarak kalan tereyağını üzerlerine sürelim.
- Katmerlerimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında 10 dakika pişmeye bırakalım.
- Dışı güzelce kızaran çikolatalı katmerlerimiz hazır. Üzerlerine toz fıstık serperek servis edebilirsiniz.