22 Nisan 2022 Cuma

Çikolatalı Katmer Tarifi

 

Çikolatalı Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet baklava yufkası
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Sürülebilir çikolata
  • Toz Antep fıstığı

    Çikolatalı Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yufkalarımızın üzerine süreceğimiz tereyağını uygun bir tavaya alarak eritelim.
  • Ardından baklavalık yufkalarımızdan bir tanesini tezgaha serelim, üzerine fırça ile her yerine gelecek şekilde tereyağından sürelim.
  • Yufkamızı yağladıktan sonra üzerine toz antep fıstığı serpelim, uzun kenarına sürülebilir çikolatadan yerleştirelim.
  • Yufkamızı çikolatalı kenarlarından içe doğru sararak rulo yapalım  Ben her yufka için 2-3 yemek kaşığı kadar çikolata kullandım, siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Daha sonra bir ucundan içe doğru kıvırarak gül şeklini verelim. Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayalım. Daha şekerli bir tat için içerisine toz şekerde serpebilirsiniz.
  • Hazırladığımız çikolatalı katmerlerimizi bir fırın tepsisine sıralayalım. Son olarak kalan tereyağını üzerlerine sürelim.
  • Katmerlerimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında 10 dakika pişmeye bırakalım.
  • Dışı güzelce kızaran çikolatalı katmerlerimiz hazır. Üzerlerine toz fıstık serperek servis edebilirsiniz.

Pileli Perde Tatlısı Tarifi

 

Pileli Perde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 tane baklavalık yufka
  • 100 gram tereyağ
  • 1 su bardağı irmik

Sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu

Şerbet için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Bardak ölçüm 200 ml

Pileli Perde Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce şerbeti kaynatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.Yağımızı eritelim yufkayı tezgaha serelim fırçayla yağlayalım.
  2. İrmik serpelim iki ucuycan pile şeklinde toplayalım.
  3. Yağladığımız tepsiye dizelim.
  4. Yufkalar bitene kadar bu şekilde devam edelim .
  5. 180 derecede 25 dk kadar pişirelim.
  6. Üzeri hafif kızarınca sosumuzu çırpalım.
  7. Kaşıkla yufkaların üzerine dökelim her yerine eşit fırına verelim.
  8. 10 dk kadar pişirelim.
  9. Fırını kapatalım şerbet soğuk olucak.
  10. Tatlımızda ılık olsun ki yumuşamasın çıtır çıtır olsun şerbetimizi dökelim.
  11. Şerbeti çekince üzerine fındık verya fıstık nasıl arzu ederseniz öyle süsleyin. Afiyet olsun not irmik kullanmak istemeyen ceviz fındık fıstık serpebilir zevkinize göre deniyecek olanlara afiyet olsun.

Peynirli Pankek Tarifi

 

Peynirli Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet Yumurta
  • 1 su bardağı  Süt (200 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gram beyaz peynir
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı Un

    Peynirli Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına yumurtaları, sütü, tuzu alarak karıştıralım.
  • Üzerine un ve kabartma tozunu da ilave ederek karıştırmaya devam edelim.
  • Harcımız kıvam aldıktan sonra ezdiğimiz beyaz peyniri ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek karıştıralım.
  • Ocağa alıp ısıttığımız tavayı çok az yağlayalım. Tavanız yapışmaz tavaysa yağlamadan da pişirebilirsiniz.
  • Ardından harçtan tavaya 1’er kaşık alarak pişirelim.
  • Pankeklerin üzeri göz göz olduktan sonra çevirelim ve diğer tarafını da pişirelim. Tüm harç bitene kadar pişirmeye devam edelim.
  • Tamamını pişirdikten sonra peynirli pankekler servise hazır. Afiyet olsun!

20 Nisan 2022 Çarşamba

Mayasız Poğaça 10 Dakikada Hazırla Fırına Ver Tarifi

 

Mayasız Poğaça 10 Dakikada Hazırla Fırına Ver Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine sürülecek)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ (170 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un (600 gram)
  • 2 paket kabartma tozu (20 gram)
  • 200 gram kadar kaşar peyniri

Üzeri için:

  • Ayırdığımız yumurta sarısına 2 yemek kaşığı süt ekledim.
  • Susam

    Mayasız Poğaça 10 Dakikada Hazırla Fırına Ver Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu alarak karıştıralım.
  • Üzerine bir miktar unu ve 2 paket kabartma tozunu ekleyelim. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek hamuru yoğuralım. Kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı.
  • Yoğurduğumuz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım.
  • Ardından bezelerin üzerine elimizle bastırarak hamurları biraz genişletelim.
  • Ortalarına dilimlediğimiz kaşarları yerleştirerek üst orta kısımda hamuru birleştirelim.
  • Birleşim noktasını alta almayalım, üst kısımda kalsın.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına yerleştirelim.
  • Üzeri için ayırdığımız yumurta sarısına sütü ekleyerek karıştıralım ve poğaçaların üzerine dağıtalım.
  • Ardından kaşığın sapının uç kısmıyla poğaçaların üzerine hafifçe bastıralım. Böylelikle poğaçalar pişince üzerleri nizami bir şekilde açılacaktır.
  • Üzerine susam ekleyerek önceden ısıttığımız 180 derece fırında 30 dk kadar pişirelim.
  • Görüntüsü de lezzeti de harika oluyor 🤌 çok beğeneceksiniz💯 kesinlikle deneyin💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Kaşarlı Patates Kavurması Tarifi

 

Kaşarlı Patates Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük patates

Patatesleri haşlamak için;

  • Patateslerin üzerini geçecek kadar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patatesleri kavurmak için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2-3 dal maydanoz
  • 100 gram kadar kaşar peyniri

    Kaşarlı Patates Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri dört parçaya bölelim ve bir tencereye alalım. Üzerine gelecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek haşlamaya bırakalım.
  • Yumuşayan patateslerin suyunu süzelim ve ılımaya bırakalım. Ilıyan patatesleri dilimleyelim.
  • Diğer tarafta bir tavaya zeytinyağını alarak üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ve küçük küçük doğradığımız sarımsağı alarak pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Kavrulan soğanların üzerine tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım ve patatesleri de üzerine ilave edelim. Birkaç dakika boyunca bu şekilde kavuralım.
  • Son olarak üzerine ince ince kıydığımız maydanozu ve rendelediğimiz kaşarı ilave edelim ve kapağı kapatarak 1-2 dakika pişirelim.
  • Kaşar eriyince ocağı kapatıp, servis edebilirsiniz🤌 lezzeti tek kelimeyle şahane oluyor🤌 mutlaka deneyin derim💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Köz Biber Mezesi Tarifi

 

Köz Biber Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet sivri kırmızı biber
  • 1 adet taze yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı limonsuyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 avuç çeviz
  • 1 avuç maydonoz
  • 2 yemek kaşığı tulum-peyniri

Üstüne:

  • Nar ekşi

    Köz Biber Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Biberlerimizi fırında veya ocakta közleyelim.
  • Soğuduktan sonra kabuğunu soyup uzun ince doğuruyoruz, yeşil soğanımızı da doğrayıp ekleyelim.
  • Ardından zeytinyağ, limonsuyu tuz ve maydonoz ekleyip bekletiyoruz çekene kadar. ( not: bekledikçe güzeleşiyor tadı ) u
  • Üstüne peynir ve ceviz ekleyip nar ekşisi gezdirip servis edebiliriz.
  • İster ekmeğin üstüne kahvaltıya ister meze olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun

Çoban Payı Tarifi

 

Çoban Payı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet kapya biber
  • 1 su bardağı bezelye haşlanmış
  • 3 adet haşlanmış havuç
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı su

Püresi için;

  • 6-7 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Küçük bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Kara biber

    Çoban Payı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymamızı uygun bir tavaya alıyoruz, zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz .
  • Daha sonra küçük küçük doğramış olduğumuz soğan, sarımsak ve kapya biber ekleyip 4-5 dk kavurduktan sonra salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Haşlanmış havuç ve bezelye ekleyip 2-3 dk daha pişirmeye devam ediyoruz.
  • Bir çay bardağı suya bir buçuk yemek kaşığı unu ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra kıymamıza ilave edip karıştırıyoruz .
  • Kaynadıktan sonra kıymamızı borcama alıyoruz .
  • Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzüyoruz .
  • Uygun bir kaba alıyoruz.
  • Güzelce eziyor, tereyağ ,kara biber, tuz ilave edip yağ eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Süt ve kaşar peyniri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Kıymamızın üzerine patates püresini döküp düzgün bir şekilde yayıyoruz .
  • Üzerine çatalla şekil verip 190 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz ,deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Fındık Turp Mezesi (Çok Lezzetli Oluyor) Tarifi

 

Fındık Turp Mezesi (Çok Lezzetli Oluyor) Tarifi İçin Malzemeler

Turplu kısmı için;

  • 2 bağ fındık turp küçük boy olanı
  • 1 tane iri boy kırmızı soğan
  • Yarım kırımızı kapya biber
  • 5 dal maydanoz

Sosu için;

  • 1 tane limon
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 5 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi

    Fındık Turp Mezesi (Çok Lezzetli Oluyor) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelik bir kapta zeytin yağı, tuz ve bütün malzemeyi karıştıralım.
  • Güzelce bir sos yapalım bir kenarda dursun turplarımızı yıkayalım baş ve arka kısmını keselim yuvarlak doğrayalım geniş bir kaba alalım.
  • Soğanı piyaz şekli doğrayalım unuda üzerine ilave edin biberi de ince biraz büyük şeklinde doğrayalım turpları üzerine ekleyelim ve üzerine sosumuzu dökelim güzelce karıştıralım.
  • Servis tabağına alalım üzerine çok az kavrulmuş susam serpelim daha sonda maydanozu incecik doğrayalım, mezemizin üzerine serpelim ve mezemiz servise hazır çok lezzetli oluyor tavsiye ederim beş çaylarına da farklı bir meze türü oluyor 👌
  • Not: Herşeyi hazırlayın sosunuzu mezeyi servis edeceğiz zaman üzerine dökün karıştırın öyle servis yapın turp durdukça sulanıyor.

Muradiye Çorbası (Yöresel) Tarifi

 

Muradiye Çorbası (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı su
  • Tuz, karabibe
  • 1 adet et bulyon(isteğe göre)

Terbiyesi için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı su

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Muradiye Çorbası (Yöresel) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce tavuk etini, kabak ve havuçu küçük küçük küp şeklinde doğrayın.
  • Tencereye sıvı yağı koyup önce etleri iyice pişirin sonra kabak ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun.
  • Üzerine 5 su bardağı sıcak su ekleyip kabak ve havuçlar az pişene kadar kaynatın üzerine arpa şehriyeyi ilave edip şehriyeler şişene kadar kaynatın.
  • Yoğurt ve unu karıştırıp yarım çay bardağı su ile açın kaynayan çorba suyundan 1 kepçe alıp yoğurda karıştırın bunu yapmamızın sebebi yoğurdu ilave edince kesilmemesi içindir.
  • Yoğurdu çorbaya ilave edip karıştırın ve 1-2 dakika daha kaynatıp tuz ve karabiberini ekleyin.
  • İsteğe göre et bulyonu da ekleyin. Eğer bulyon koyarsanız tuzunu az ilave edin.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağlı naneyi yakıp çorbanın üzerine dökün. AFİYET OLSUN. 

Su Böreği Lezzetinde Sodalı Tepsi Böreği Tarifi

 

Su Böreği Lezzetinde Sodalı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Sosu için;

  • 1 şişe maden suyu
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt

  • 1 paket kabartma tozu

İç harcı için;

  • 250 gram beyaz peynir (Evde olan peynirlerden de yapabilirsiniz.)

    Su Böreği Lezzetinde Sodalı Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Böreğin sosu için verilen malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. Fırın tepsisini hafif yağlayıp, yufkanın ilkini serip, kenarlarından biraz taşırıyoruz.
  • Sostan her yerine gelecek şekilde sürüp kat kat yufka koyuyoruz. Her kata bolca sostan sürmeyi unutmuyoruz. Yufkaların ara katına iç harcından koyup yayıyoruz.
  • Diğer yufkaları da aralarına sos sürerek yerleştiriyoruz. En son kalan yufkayı da yerleştirdikten sonra kenar kısımlarından taşan yufkaları üzerine doğru kapatıyoruz.
  • Kalan sosu da böreğin üzerine döküp çatalla delikler açıyoruz. Vaktiniz varsa bu şekilde buzdolabında bir saat kadar bekletebilirsiniz.
  • Vaktiniz yoksa hemende pişirebilirsiniz. Böreği önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Elmas Kurabiye Tarifi

 

Elmas Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin (Oda ısısında yumuşak )
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2-2,5 su bardağı un

Üzerini bulamak için;

  • Toz şeker

Üzerini süslemek için;

  • Çikolata sosu

    Elmas Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına margarin ve pudra şekerini krema haline gelene kadar iyice karıştırıyoruz.
  • Yumurta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip yoğuralım. Unu da azar azar ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Kurabiyerin her tarafını toz şekere bulayalım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • Ortasını parmağınızla veya oklava veya başka birşeyle çukur açalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
  • Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra çukurları çikolata sosuyla dolduralım. Herkese afiyet olsun.

Patates Püresi Tarifi

 

Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat 

    Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyup, yıkadıktan sonra yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  • Yumuşayan patateslerin suyunu süzüp, düz birşey yardımıyla veya çatalla iyice eziyoruz.
  • Bir tencereye sütü koyup, kaynatıp, püreye ekliyoruz, güzelce karıştırıp, tereyağını ve baharatları ekliyoruz.