23 Nisan 2022 Cumartesi

Lezzet Bombası Kaşık Tatlısı Tarifi

 

Lezzet Bombası Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 2 orta boy muz
  • 1 paket hazır çikolatalı sos
  • 2 su bardağı süt
  • 40 gr sütlü çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

    Lezzet Bombası Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 litre sütün içerisine kremşanti ve vanilya hariç eklenip ocağa almadan önce hızlıca karıştırıp, malzemelerin erimesi sağlanır. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya başlayana kadar pişirilir.
  • Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra ocaktan alınıp, içerisine vanilya eklenip, karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
  • Çikolatalı sos için; 2 su bardağı süt ve bir paket hazır çikolatalı sos pişirilir içerisine tereyağı ve çikolata eklenip, karıştırılıp, soğumaya bırakılır (Çikolatalı sos yerine 200 ml sıvı kremada 100 gr tablet çikolatayı eriterek kullanabilirsiniz)
  • Neredeyse soğumuş olan kremanın içerisine 1 paket kremşanti ya da 200 ml sıvı krema eklenip mikserle 2-3 dakika çırpılır.
  • Kupların tabanına bir iki tatlı kaşığı kadar toz bisküvi krema ve muz dilimi eklenir.
  • Son kata soğumuş olan çikolata dökülüp buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirip, servis edebilirsiniz.

Yufkalı Sodalı Peynirli Puf Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi

 

Yufkalı Sodalı Peynirli Puf Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yufka

Sosu :

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 büyük yumurta

İçine :

  • 100 gram kaşar peyniri
  • 100 gram beyaz peynir
  • Bir kaç dal maydonoz

Üstüne :

  • Yarım şişeden 1 parmak fazla soda

    Yufkalı Sodalı Peynirli Puf Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos malzemeleri bir kasede karıştırılır ve 1 çay bardağı ayrılır.
  • Başka bir kaseye peynirler rendelenir ve kıyılmış maydanozla birleştirilerek iç harç yapılır.
  • Borcam yada yuvarlak bir tepsi yağlanır.
  • Üzerine 1 tane yufka yayılır ve kenar kısımları tepsinin dışında bırakılır.
  • 2. Yufka parçalanarak serilen yufkanın üzerine yerleştirilir.
  • Koyulan yufkanın üzerine sosun yarısı dökülür.
  • Ardından peynirli harcın yarısı gezdirilir.
  • Kalan son yufka da parçalara bölünerek harcın üzerine yerleştirilir.
  • Üzerine kalan sos dökülür. Kalan son harç da serpilir.
  • Kenarları dışarıda kalan ilk yufkanın kenarları tepsinin içine doğru kapatılır.
  • Börek bıçakla kare şeklinde kesilir.
  • Ayrılan sos üzerine gezdirilir. Son olarak 1 şişe sodanın yarıdan fazlası yufkanın üstüne gezdirilir.
  • Önceden ısıtılan 190 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun 

Acılı Ezme Tarifi

 

Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 tatlı kaşığı isot
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Zeytinyağı

    Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm sebzeler robottan geçirilir.
  • Sosu için gerekli malzemeler karıştırıldıktan sonra sebzelere eklenip bir tur daha robottan geçirilip servis tabağına alınır.
  • En son üzerine çok az zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirilir. Afiyet olsun

Muhteşem Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi

 

Muhteşem Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1, 5 litre sıcak su
  • Tuz (yaklaşık 1 tatlı kaşığı)

Terbiyesi için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 limon suyu

Sos için:

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı Kuru nane
  • 1 çay kaşığı Toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı Pul biber

Bardak ölçüsü 200 ml 

Muhteşem Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile orta ateşte kavurun.
  2. Soğanlar pembeleşince unu ekleyip karıştırın. Kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Ardından yıkayıp suyunu süzdüğünüz mercimeği ekleyip karıştırın ve suyu ilave edip mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu aşamada önce orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirmelisiniz.
  4. Mercimekler piştikten sonra tuzunu ekleyin ve çorbayı pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderden geçirin.
  5. Çorba pişerken sosunu hazırlayın. Bir kasede yumurta sarısı, süt ve limon suyunu karıştırıp çırpın. Eğer limonunuz çok sulu ise yarım limonda kullanabilirsiniz.
  6. Kaynayan çorba tenceresine boşaltın ve tekrar kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.
  7. Kaynayan çorbayı 2-3 dakika daha pişirerek ocaktan alın.
  8. Sosu için tavaya tereyağını, kuru naneyi, toz kırmızı biberi ve pul biberi koyup karıştırın.
  9. Kavrulunca çorba tenceresine boşaltın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun. 

Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi

 

Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış pirinç
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 3 orta boy patates
  • 2 adet havuç

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı un
  • Yarım limon suyu

    Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle köftemizi hazırlayalım.Malzemeleri derin bi kaseye alıp karıştıralım.
  • Cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • Ardından una bulayalım.
  • Patates ve havuçlarımızı doğrayalım.
  • Tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağı alıp patates ve havucu ekleyelim.
  • 3-4 dakika kavurup 1 lt su ekleyelim üzerine.
  • Su kaynamaya başlayınca hazırladığımız köfteleri ilave edelim.
  • Bu şekilde yaklaşık 15 dakika pişirelim.
  • Terbiyesi için kaseye un,yumurta ve limonu alıp karıştıralım.
  • Tencereden 1 kepçe sıcak su terbiyeye ekleyip ılıştıralım.
  • Terbiyeyi tencereye ekleyip güzelce alttan karıştıralım.
  • Orta ateşte 10 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
  • Afiyet olsun.

Kıymalı Ali Nazik Tarifi

 

Kıymalı Ali Nazik Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kıyma
  • 2 domates
  • 2 adet biber
  • 1  adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Beğendisi için:

  • 2 adet patlıcan
  • 1 su bardağı yoğurt veya süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak

    Kıymalı Ali Nazik Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymalı harç için sıvı yağında yemeklik doğranmış soğanı kavuralım daha sonra içine kıymayı ekleyelim ve pişirelim.
  • Kavrulan kıymanın içine küp küp doğranmış domates ve biberleri ilave edip pişirelim altını kapatalım.
  • Ben patlıcanların güzelce yıkadım üstlerini çatalla deldim ve tepsiye koydum yaklaşık 30 35 dakika közlenmesini bekledim.
  • Közlendikten sonra çıkartıp kabuklarını soyun ve bıçakla küçücük kalana kadar doğrayın daha sonra yoğurdu bir kaba alalım.
  • İçine 2 diş sarımsak doğrayalım ve patlıcanları ekleyip karıştıralım servis edeceğimiz tabağa koyalım.
  • Üzerine kıymalı harcımız dan koyalım ben üzerini maydanoz ile süsledim herkese afiyet olsun

Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi

 

Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao

Üzeri için;

  • Kakao

    Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sütü bir tencereye alalım.
  • İrmik, toz şeker ve kakao ekleyip karıştırıp ocağa alalım.
  • Sürekli karıştıralım, kaynamaya başlayınca kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
  • Küçük bir borcamı hafif ıslatın ve tatlıyı aktarın.
  • En az 2 saat (zamanınız varsa 1 gece dolapta) dinlendirin.
  • Borcamı servis tabağına ters çevirip üzerine kakao serpilir ve dilimlenir.

Mercimek Çorbası Tarifi

 

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı sebze tozu (varsa)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz zerdeçal
  • Tuz
  • 1 litre sıcak su varsa yarı yarıya et suyu

    Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye aldığımız tereyağı ve zeytin yağın da yemeklik doğranan soğan, patates, havuç ve rendelenmiş sarımsak orta ateşte 10 dakika kadar kavrulur.
  • Sonra üzerine yıkadığımız mercimek, sebze tozu eklenir, 5 dakika daha kavrulur.
  • Suyu eklenir, pişmeye bırakılır.
  • Altını kapatmaya yakın zerdeçal ve tuz ilave edilir, blenderdan geçirilir.
  • Bir taşım daha kaynadıktan sonra altı kapatılır ve daha sonra servis edilir.Afiyet olsun.

Fırında Çupra Tarifi

 

Fırında Çupra Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet çupra
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet limon
  • Defne yaprağı
  • Tuz

    Fırında Çupra Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İçleri ve pulları temizlenen yıkanan balıkları bir kenara alıyoruz.
  • Soğanı, domatesi ve limonu halka halinde kesiyoruz hafif tuzluyoruz.
  • Balığın ortasını açıp tuzlayıp, domatesi ve soğanı yerleştiriyoruz.
  • Üzerini birer parmak aralıklarla kesip limon dilimleri ve defne yaprağı koyuyoruz.
  • Hafif zeytinyağ gezdiriyoruz.
  • 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.

2 Kişilik Waffle Tarifi

 

2 Kişilik Waffle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • Bir çimdik tuz
  • Yarım paket kabartma tozu ve vanilya
  • 1 su bardağı un

Üzeri için;

  •  Çikolata (torkunun cam şişedeki ekmeğe sürülen çikolatasını kullandım)

Meyve olarak;

  • 10-15 çilek
  • 2 adet muz  (siz istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz)
  • Hindistan cevizi

Dekor olarak;

  • Bonibon 

    2 Kişilik Waffle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tost makinesi ısındıktan sonra
  • Bir kaba yumurta ve şekeri koyup çırpalım
  • Sonra diğer bütün malzemeyi koyup güzelce çırpalım tost makinesini sıvı yağıyla yağlayalım.
  • Çorba kepçesiyle tost makinesine hazırladığımız malzemeden dökelim tost makinesini kapatalım.
  • Biraz piştikten sonra şekil vermek için yan çevirip kapağı kapatalım biraz daha pişirelim.(Şekli waffle makinesine benzemesi için )
  • Biraz kızarınca çıkarıp tabağa koyup ve üzerine çikolatayı sürüp meyvelerimizi dizelim
  • Üzerini ve istediğiniz gibi süsleyebiliriz ✨.Kolay ve pratik tarif 🌸.Afiyet olsun

Gerçek Islak Kek Tarifi

 

Gerçek Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için,

  • 3 adet yumurta
  • 1 buçuk çay bardağı şeker
  • 200 ml süt
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 çay bardağı un (kıvamına göre 3e tamamlayabilirsiniz)

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 200 ml süt
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 2 tatlı kaşığı kakao

Terciğe bağlı;

  • Bir miktar kuvartür çikolata

    Gerçek Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri çırpalım.
  • Süt, şeker, yağ be kakaoyu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Karışım kıvam alınca un vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim. Kek karışımı hazır.
  • Kek kalıbı değil borcam kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Borcam içerisine bir miktar katı yağ sürelim kekimiz yapışmasın daha sonra karışımı borcama dökelim.
  • Döktükten sonra borcamı hafiften sallarsanız karışım köşelerede dağılır ve daha güzel pişer.
  • 180 derece ısıttığımız fırında en az 25 dk pişirelim benim kekim 25 dk da pişti fakat pişme süresi karışımdaki un miktarına ve fırınınızın pişirmesine göre değişir.
  • Kek pişerken sosu hazırlayalım. Sos tencerenize tereyağı koyup eritin ardından süt şeker ve kakaoyu ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
  • Sos kaynadıktan sonra içerisine çikolatayı ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım.
  • Kekimi fırından çıkaralım dilimleyelim ve kürdan ya da çatal yardımıyla delikler açalım.
  • En son sosu üzerine eşit bir şekilde dağıtalım. 3 4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazır.Afiyet olsun.

Köz Patlıcanlı Kapya Biberli Meze Tarifi

 

Köz Patlıcanlı Kapya Biberli Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük bostan patlıcan
  • 3-4 adet kapya biber
  • 6 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Toz kırmızı biber (acı veya tatlı size kalmış)
  • Tuz

    Köz Patlıcanlı Kapya Biberli Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle harika ve hafif bir lezzet oluyor mutlaka denemelisiniz.
  • Patlıcanımıza bi kaç bıçak darbesi atıp ocakta közlüyoruz.
  • Kapya biberlerimizi de közleyip patlıcan ile birlikte bi poşete koyup bekletelim çok kolay soyuluyor.
  • Yoğurdumuza mayonezi katıp sarımsakları dövüp içine atıp karıştıralım.
  • Daha sonra beklemiş olan patlıcan ve biberler soyup patlıcanları iyice küçültelim.
  • Ardından patlıcanı yoğurdumuza katıp karıştıralım.
  • Daha sonra soyduğumuz biberleri küp küp doğrayalım ve tavaya yağı döküp biberleri kavuralım ve üzerine toz biberimizi ekleyelim servis ederken mezenin üzerine ilave edelim.
  • Ceviziniz varsa ekleyebilirsiniz.Köz patlıcanlı kapya biberli mezemiz hazır afiyetler olsun sofralarınız bereket olsun