Söğürme Kebabı (Muhteşem Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber toz biber kimyon
Söğürmesi için;
- 3 adet patlıcan
- 2 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı salça
- Tuz,karabiber
- Servis sırasında;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- İnce kıyılmış maydanoz
Söğürme Kebabı (Muhteşem Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köftesini hazırlayıp, buzdolabında bir saat kadar dinlenmeye bırakalım. Köftesi için verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz.
- Hazır olan köfte harcından parçalar alıp, şekillendirdikten sonra üzerlerini kapatıp dinlendiriyoruz. Eğe vaktiniz yoksa hemende yapabilirsiniz.
- Söğurmesi için patlıcanları ve biberleri közleyip, doğruyoruz. Tencereye ince doğradığımız soğanları ve sarımsağı alıp, kavurmaya başlıyoruz.
- Soğanlar yumuşayınca bir çay kaşığı kadar salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Ardından köz sebzeleri ekleyip, tuzunu ve karabiberini de attıktan sonra karıştırıp, ocaktan alıyoruz.
- Köfteleri de yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü kızartıyoruz. Servisi için tabağa önce söğürmesinden koyup, yayıyoruz.
- Üzerlerine köfte yerleştirip isteğe bağlı ince kıyılmış maydanozu serpiyoruz. Son olarak eritilmiş tereyağını üzerlerine gezdirip, sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane patlıcan
- 2 tane domates
- 1 tane küçük boy kuru soğan
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1 kaşık domates sosu
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kekik
- 50 gram kuyruk yağı
- Tuz
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya kuyruk yağı alalım ve kendini salınca zeytinyağı ekleyelim.
- Yağlar ısınınca üzerine kuşbaşı doğranan patlıcanlar ve kuru soğanları ekleyelim.
- Birkaç tur karıştırmanın ardından üzerine bulguru ilave edelim ve kavurmaya başlayalım.
- Bulgur üzerine tuzu da serptikten sonra domates sosunu tavaya alalım.
- Domates sosunu karıştırdıktan sonra domatesleri de küp küp doğrayalım ve tavaya ekleyelim.
- Baharatları tavaya aldıktan sonra domateslerin erimesi için karıştıralım.
- Domatesler kendini salınca tavaya 2 su bardağı sıcak su ekleyelim.
- Tavayı küçük ocağa alıp kapağını da kapatalım.
- Bulgurlar suyu çektikten sonra ocaktan alalım ve üzerine kağıt kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen bulgur pilavını servis tabağına alalım ve servis edelim, afiyet olsun.
Yarma Çorbası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yarma
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nane
- 1,5 litre su
Yarma Çorbası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yarmayı tencereye alıp 3 su bardağı kadar su ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra altını kısarak yarmalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ara ara yarmaları karıştırmayı unutmayalım.
- Pişen yarmaların üzerine kalan suyu ekleyerek karıştıralım.
- Terbiyesi için yoğurt, un ve yumurtayı çırpalım.
- Sonra yarmanın suyundan kepçe ile az az ekleyerek terbiyeyi ılıtalım. Suyu eklerken bir taraftan da terbiyeyi karıştıralım.
- Hazırladığımız terbiyeyi karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edelim. Çorbayı karıştıralım. Tekrar ocağa alıp kaynayana kadar pişirelim. Ardından gerekirse su ekleyerek kıvamını ayarlayalım.
- Çorbanın tuzunu ayarlayalım. Tuzu çorbanın kesilmemesi için son anda atmaya dikkat edelim.
- Tereyağını kızdırıp naneyi ekleyip hafif yakalım. Naneli sosu çorbanın üzerine gezdirip karıştıralım. Afiyet olsun!
Lokanta Usulü Altın Sarısı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- Zeytinyağı
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 7 su bardağı kaynar su
- Tuz
Lokanta Usulü Altın Sarısı Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye 5-6 yemek kaşığı kadar zeytinyağını alıp kızdırın.
- Ardından 1 orta boy piyazlık doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya başlayın. Soğanı 4-5 dakika karıştırarak kavurduktan sonra 1 orta boy ince ince daire dilimler şekilde doğradığınız havucu ve 1 orta boy minik minik doğradığınız patatesi de ekleyin.
- Havuç ve patatesi ekledikten sonra ara ara karıştırarak malzemeleri yaklaşık 7-8 dakika daha kavurun. Bu adımda da ara ara sebzeleri karıştırın ki soğanınız yanmasın.
- Daha sonra 1 tepeleme yemek kaşığı unu ekleyin ve hızlıca karıştırın. Bu adımda un hemen tencerenizin tabanına yapışacaktır. Bunu önleme adına hızlıca malzemelerinizi karıştırın.
- Ardından 1 su bardağı dolusu önceden yıkadığınız kırmızı mercimeği de hemen ekleyin ve mercimeği ekledikten sonra yaklaşık 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Son olarak 7 su bardağı kaynar suyun bir kısmını ekleyip unun çözülmesini ve suyun içinde dağılmasını sağalamak adına çorbayı karıştırın ve kalan suyu da ekleyin. Bu adımda çorbamız rengini hafiften alacaktır. Ve 2-3 dakika karıştırarak çorbayı kaynatın.
- Ardından kaynayan çorbaya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Çorbanın rengini daha arttırıp tam altın sarısı elde etmek için 1 çay kaşığı zerdeçalı bu adımda mutlaka ekleyin.
- Tuzun ve zerdeçalın karışması için çorbayı karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını biraz kısın.
- Bu adımda çorbayı yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
- Son olarak 20 dakika sonra pişen çorbayı blenderla çekin. İçerisindeki havuç, patates, mercimek ve soğan parçaları kalmayana kadar bu adımı devam ettirin.
- İsterseniz bu adım bittikten sonra çorbanın kıvamı size koyu gelirse kaynar su ekleyip bir taşım daha kaynatabilirsiniz. Ya da su eklemek yerine et suyu ya da tavuk suyuyla çorbanızı yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara da şimdiden afiyet olsun!.
Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 100 gr yulaflı bisküvi
- 50 gr tereyağı
- Yarım su bardağı fındık
Kreması için;
- 2 paket labne peyniri (400 gr)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta
- 1 paket krema (200 ml)
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Limon sosu için;
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır?
- Limonlu cheesecakekin tabanı için öncelikle bisküvileri ve fındığı robottan un gibi olana kadar geçirelim.
- Fındıklı bisküvileri bir kaba alalım, üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştıralım.
- Kelepçeli kabın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim, makas yardımı ile fazlasını keselim. Ben bu tarifte 20 cm çapında yuvarlak kalıp kullandım.
- Kalıbın tabanına kum haline getirdiğimiz bisküvilerimizi yerleştirip kaşıkla bastırarak yerleştirelim.
- Kreması için karıştırma kabına labne peyniri alalım ve mikserle çırpalım.
- Sıvı kremayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Sonrasında toz şeker, yumurta, un, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek tüm malzemeler karışıncaya kadar güzelce çırpalım.
- Hazırladığımız kremayı bisküvilerin üzerine yerleştirip önceden ısıttığımız 160°C fırında alt üst fansız ayarda 1 saat kadar pişmeye bırakalım. Pişerken çatlamaması için cheesecakekimizin yanına ısıya dayanıklı bir kapla su koyalım. Piştikten sonra fırının kapağını yarım olacak şekilde açalım da 1 saat bu şekilde dinlenmeye bırakalım.
- Limon sosu için tencereye su, şeker, nişasta ve limon suyunu ekleyerek çırpalım.
- Malzemeler karıştıktan sonra renk vermesi için zerdeçal ekleyelim ve karıştıralım. Zerdeçal herhangi bir tat vermeyecek yalnızca renginin daha güzel olmasını sağlayacaktır. Dilerseniz kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.
- Limon kabuğunu da ekleyip karıştırdıktan sonra sosumuzu pişmeye bırakalım. Cheesecakekinizi limonlu sosla yapabileceğiniz gibi farklı soslarla da hazırlayabilirsiniz.
- Koyulaşan limonlu sosumuzun altını kapattıktan sonra soğumaya bırakalım. Bu aşamada üzerinin kabuklanmaması için ara ara karıştıralım.
- Soğuyan sosumuzu tatlımızın üzerine gezdirelim ve 1 gece dinlenmeye bırakalım. Eğer vaktiniz yoksa bir kaç saatte dinlendirebilirsiniz.
- Dinlenen tatlımızı kalıptan çıkartıp üzerini süsledikten sonra dilimleyerek servis edelim.
Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
Şerbet için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Malzemelerin hepsini karıştırıp, unu yavaş yavaş ekleyelim ele yapışmayan bir hamur olana kadar unu ekleyelim.
- Hamur dinlenirken şerbeti kaynatalım şerbet ılık olmalı. Şerbet kaynadıktan sonra limonu sıkıyoruz ve 10 dakika kısık kaynasın ve ılımaya bırakın.
- Hamurdan küçük küçük koparıp parmak şekli verip irmiğe bulayıp boşluklu şekilde fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış alt-üst 175 derecelik fırında 25 dakika da pişiriyoruz. Tabii fırından fırına değişir o yüzden kontrollü pişirelim. Tatlının altı üstü hafif kızarınca alıyoruz.
- Tatlı 5 dakika dinlensin ılık şerbeti döküyoruz. Şerbeti ile 3 saat dinlenmesi yeterli.
- Afiyet olsun.
- Ben defalarca yaptığım için farklı iki fotoğraf ekledim.
- Bu ölçüden 44-45 adet tatlı çıkıyor yani 1 tepsilik tatlı oluyor. Bu tatlıyı her yaptığımda misafirlerim çok beğeniyor. Kesinlikle tavsiye ederim hem hafif tadı güzel hem de kolay bir tarif.
Pişmeyen Sosu İle Bu Cheesecake Çok Kolay Tarifi İçin Malzemeler
Bisküvi tabanı için;
- 1 kutu bisküvi (Tarçınlı)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Cheesecake harcı için;
- 2 yumurta
- 600 gram labne
- 1 paket 200 ml krema
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 yemek kaşık nişasta
- 1 kaşık un
- Vanilya
Sosu için;
- 1 su bardağı buzluk meyveleri (İsteğe göre)
- 1 çay bardağı (İsteğe göre çoğaltılabilir) pudra şekeri
Pişmeyen Sosu İle Bu Cheesecake Çok Kolay Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bisküviyi rondodan geçirip, üzerine eritilmiş tereyağı ekliyoruz ve yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bastırarak yayıyoruz.
- Buzdolabına koyarak dinlenmesi sağlıyoruz. Labne ve kremayı mixer yardımı ile çırpıyoruz.
- Daha sonra şeker ekleyip teker teker yumurtaları kırıp çok hafif karıştırıyoruz.
- Un, nişasta, vanilya ekleyip tekrar kaşıkla çok az karıştırıp buzdolabından çıkarttığımız bisküvili tabanın üzerine ilave ediyoruz.
- Cheesecake’in çatlaması önlemek için fırına su dolu bir kap koyuyoruz.
- 170 derecede üzeri çok az pembeleşene kadar pişiriyoruz. (Ortası hafif sallanıyor olacak şekilde)
- Fırından hemen çıkarmıyoruz. Fırın kapağı hafif açık kalacak bir şekilde cheesecake’inizin çatlamaması için fırında soğuması gerekiyor. Bu önemli bir püf noktasıdır.
- Soğuyan cheesecake üzerine 1 su bardağı dolusu dondurulmuş meyve ve 1 çay bardağı pudra şekeri rondodan çekiyor üzerine yayıyoruz. Afiyet, bal, şeker olsun. 🌸
Yalancı Boşnak Mantısı (Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet milföy hamuru
- 4 adet patates
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 er tutam tuz, pulbiber, karabiber
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Pulbiber
Yalancı Boşnak Mantısı (Patatesli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri haşlayalım ve çatal ile ezelim.
- Tavaya sıvı yağı alarak küpler halinde doğranan soğanı alıp kavuralım.
- Kavrulunca salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- En son patatesleri ve baharatları ekleyerek 4-5 dakika kavurup ocağı söndürelim, soğumaya bırakalım.
- Milföy hamurlarının her bi karesini 4 eşit parça olacak şekilde keselim.
- Ortasına hazırlamış olduğumuz iç harcımızdan yerleştirip mantı şeklinde kapatalım.
- Fırın kabını yağlayarak düz kısım üstte kalacak şekilde mantıları yerleştirelim.Çok sık dizmemeye dikkat edelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakalım.
- O pişerken sosumuzu hazırlayalım.
- Sos tavasına tereyağını alarak eritelim, ardından salçayı ve baharatları ekleyerek kavuralım.
- 3 yemek kaşığı kadar su ekleyerek sosumuzu açtıralım, fokurdayınca ocağı söndürelim.
- Pişen mantıların üzerine önce sarımsaklı yoğurdu ardında hazırlanan sosu gezdirelim.
Afiyet olsun.
Nefis Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 5-6 dal maydanoz
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağından biraz eksik bayat ekmek (ya da galeta unu)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Çay kaşığının ucuyla çok az karbonat
- Yarım çay bardağı su
- Kızartmak için çok az sıvı yağ
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 3-4 tane biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Nefis Soslu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğan ve maydanozu rondodan geçirelim.
- Yoğurma kabına bu karışımı, kıymayı, yumurta, bayat ekmek, tuz, karabiber, kimyon ve karbonatı ekleyerek yoğuralım.
- Birkaç dk boyunca güzelce yoğurduktan sonra suyu kademeli bir şekilde ekleyerek yoğurmaya devam edelim ve sonrasında köfte harcımız hazır.
- Köfteye uzun formda şekil verdim izmir köfte gibi.
- Tavaya az miktarda sıvı yağ alarak kızdıralım.
- Köfteleri ara ara çevirerek kızartalım.
- Kızaran köfteleri ayrı bir tabağa alalım.
- Sosu için köfteleri kızarttığımız tavaya tereyağı alarak eritelim.
- Yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri tavaya alarak soteleyelim.
- Biraz rengi dönünce salçayı ekleyerek sotelemeye devam edelim.
- Ardından domatesi ekleyelim, domates suyunu salıp biraz çeksin.
- Ardından sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
- Sosun suyu biraz kalıncaya kadar pişirelim.
- Sonra içerisine köfteleri ekleyerek 1-2 dk karıştıralım.
- Ardından servis edebiliriz🤌 lezzeti de sunumu da harika oluyor
Meşhur Kilis Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram orta yağlı kuzu kıyma(danada olur)
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet orta boy patates veya patlıcan(ikisiylede oluyor)
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Üzeri için;
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
Meşhur Kilis Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle doğrayıcıya iri doğramış olduğumuz kapya biber, yeşil biber ,soğan,maydanoz ve sarımsak alınarak ince hale gelecek şekilde çekilir ve elle sıkarak sebzelerin suyu çıkarılarak kenara alınır.
- Diğer yandan patatesler soyularak halka olacak şekilde orta incelikte dilimlenerek küçük borcam veya küçük siniye dizilir.
- Doğranan sebzelere et ve dilediğimiz baharatlar eklenerek 5 dakika yoğrulur.
- Yoğrulan etimizi ince olacak şekilde patateslerin üzerine yayalım. elimizi hafif suya batıralım bastıralım.
- Üçgen sekilde bölünerek üzerlerine domates ve biberler dizilerek 200 derece fanlı fırında 25-30 dakika kontrollü şekilde pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.