4 Mayıs 2022 Çarşamba

Kaymaklı Mekik Tatlısı Tarifi

 

Kaymaklı Mekik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt 150 ml
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Bir fiske tuz
  • 3,5 su bardağı un 200ml

Açmak için

  • 2 su bardağı nişasta

Arası için

  • 1,5 su bardağı çekilmiş antep fıtığı
  • 250 gr maskarpone yada kaymak
  • 150 gr tereyağ
  • 1/5 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 2 damla limon

    Kaymaklı Mekik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında yoğurup 30 dkk dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra mandalinalar büyüklüğünde bezeler yapıp nişasta ile açıyoruz.
  • Açmış olduğumuz yufkayı oklavaya dolayıp iki ucundan büzüyoruz ve tekrar açıyoruz tezgaha sonra elimizle iyice büzüyoruz.
  • Ortaya önce antep fıstığı sonra kaymak koyup kenarlarından kapatıp fıstıksız olan kısımlardan sıkıyoruz ve kesiyoruz pişirme tepsisine alıyoruz.
  • Eritilmiş olan tereyağ ve sıvı yağ karışımını tatlımızın üzerine döküp önceden 210 derecelik ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dkk pişiriyoruz.
  • Şerbetini hazırlıyoruz su, şekeri uygun bir tencereye alıp ilk kaynamadan sonda 15 dakika kısık ateşte kaynatıp tatlı ve şerbet ılık olarak üzerine döküp 4 -5 saat bekletip üzerine antep fıstığı serpiştirip servis yapıyoruz afiyet şifa olsun hayırlı bayramlar 

Labamba Pasta Tarifi

 

Labamba Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için ;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un

Puding için;

  • 1 litre portakal suyu
  • 2 paket şekersiz vanilyalı puding( yoksa 4 yemek kaşığı dolusu nişasta kullanın)
  • 4 yemek kaşığı şeker

Kreması için;

  • 3 paket sıvı krema
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 tatlı kaşığı krema sıkılaştırıcı

Üzeri için;

  • Petibör bisküvi
  • Kakao

    Labamba Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz, süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Vanilya, kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz, unu eleyerek ilave edip spatula yardımıyla karıştırıp kelepçeli kare bir kek kalıbına kenarlarını sıvı yağ ile yağlayıp ( ya da borcama ) döküyoruz.
  • 180 derece fırında 45 dk kadar kontrollü şekilde pişiyoruz.
  • Puding için malzemeleri tencereye alıp yoğunlaşıncaya kadar orta ateşte pişiyoruz, kıvam aldığında ocaktan alıyoruz.
  • İlk sıcağı çıktığında kekimizin üzerine döküp buzdolabında 1-2 saat kadar soğumaya bırakıyoruz.
  • Kreması için malzemeleri karıştırma kabına alıp sertleşinceye kadar çırpıyoruz,.
  • Soğuyan pastamızın üzerine dikkatlice koyuyoruz.
  • Üzerine petibör bisküvi yerleştiriyoruz, kakao serpiştirip dilimleyerek servis tabağına alıyoruz, deneyeceklere şimdiden afiyet.

3 Mayıs 2022 Salı

Tavada Makarna Böreği Tarifi

 

Tavada Makarna Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket kelebek makarna

Haşlamak için;

  • Sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 su bardağı lor veya beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

Tavayı yağlamak için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

    Tavada Makarna Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencereye aldığımız ve kaynattığımız suyun içerisine tuzu ve makarnalarımızı ekleyerek karıştıralım ardından haşlanmaya bırakalım.
  • Makarnalarımız haşlanırken bizde sosu için uygun bir kasede yumurta, sıvı yağ ve sütü güzelce çırparak bir kenara alalım.
  • İç harcı için kaşar peyniri ve beyaz peyniri uygun bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyerek karıştıralım.
  • Pişen makarnalarımızın suyunu süzelim ve derin bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine hazırladığımız sosumuzu boşaltarak karıştıralım.
  • Kullanacağımız tavanın tabanını ve kenarlarını oda ısısındaki tereyağı ile güzelce yağlayalım.
  • Makarnamızın yarısını tavaya alarak yayalım ve düzeltelim.
  • Üzerine iç harcımızı çok fazla kenar kısımlarına gelmeyecek şekilde yerleştirelim.
  • Daha sonra kalan makarnalarımızı iç harcımızın üzerine dökelim ve yine yayalım. Boşluk kalmaması için kaşığın tersi ile makarnaların üzerine hafif hafif bastıralım.
  • Tavamızın kapağını kapatalım ve kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişmeye bırakalım.
  • Alt yüzeyi pişen böreğimizi düz bir kapak ile ters çevirelim ve diğer yüzünün kızarması için yine tavamızın kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
  • Diğer tarafı da güzelce pişen makarna böreğimizi tekrar kapakla çevirelim ve servis tabağımıza alalım.
  • Tavada makarna böreğimiz servise hazır. Dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Kapya Biberli Meze Tarifi

 

Kapya Biberli Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kapya biber (közlenmiş)
  • 150g labne
  • 200gr ekşi krema
  • Dereotu
  • Tuz
  • Sarımsak
  • Dilerseniz çörek otu ben kullanmadım

    Kapya Biberli Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kapya biber dışında tüm malzemeleri karıştırın (Dere otu, sarımsak, ince kıyılmış olacak)
  • Közlenmiş biberleri yarıladıktan sonra hazırladığınız karışımı içine sarın.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirip, servis edebilirsiniz.

Farklı Ve Kolay Çorba Arayanlara Tutmaç Çorbası Tarifi

 

Farklı Ve Kolay Çorba Arayanlara Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • ️ 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • ️ 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • ️ 1 çay bardağı erişte
  • ️ 1,5 litre kaynar su
  • ️ Tuz

Üzeri için;

  • ️ 1 orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan
  • ️ 2 yemek kaşığı tereyağ
  • ️ 1 tatlı kaşığı nane

Terbiyesi için;

  • ️ 1,5 su bardağı yoğurt
  • ️ 1 adet yumurta sarısı
  • ️ 1 yemek kaşığı un

    Farklı Ve Kolay Çorba Arayanlara Tutmaç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaynar suyu tencereye alalım.
  • İçine haşlanmış nohut, haşlanmış yeşil mercimek ve erişteyi ekleyelim.
  • Erişteler pişene kadar orta ateşte pişirelim.
  • Ayrı bir tavada tereyağında yemeklik doğranmış kuru soğanı kavuralım.
  • Kavrulan soğanın üzerine naneyi ekleyip bir iki tur çevirelim ve ocaktan alalım.
  • Ayrı bir kapta terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpalım.
  • Erişteler pişince çorbanın suyundan bir iki kepçe alıp terbiyeye ekleyerek ılımasını sağlayalım.
  • Daha sonra terbiyeyi çorbaya ekleyip ara ara karıştırarak 7-8 dakika pişirelim.
  • Üzerine kavrulan soğan ve naneyi ekleyip 1-2 dakika daha pişirelim.
  • En son tuzu ekleyip ocaktan alalım.

Mükemmel Soslu Tavuk Tarifi

 

Mükemmel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 parça tavuk pirzola
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 dolu yemek kaşığı bal
  • 7-8 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 5 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım su bardağı un

    Mükemmel Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etlere öncelikle boydan uzunlamasına derin kesikler atın.
  • Üzerlerine bir tutam tuz serpin.
  • Daha sonra arkalı önlü şekilde una bulayıp fazlalığını çırpıp geniş bir tabağa alın.
  • Tava içine sıvı yağı alın kızdırın.
  • Orta ateşte etleri dizip arkalı önlü kızartın, biraz kırmızı renk alsınlar.
  • Daha sonra etleri bir tabağa alın,daha sonra etlerin tümünün sığacağı genişçe bir tava alıp ocağa koyalım orta ateşte ısıtalım.
  • Üzerine 4 yemek kaşığı zeytinyağ ve 2 emek kaşığı tereyağ ekleyip eritelim.
  • Isınmış yağ içine hızlı bir sekilde tüm baharatları, balı, sirkeyi, soya sosunu herşeyi ilave edip karıştırın.
  • Üzerine etleri dizin.
  • Kapak kapatın, kısık ateşte yakın arada etleri çevirerek 20 dk kadar etlerinizi sosta pişirin. Afiyet olsun

Ali Nazik Tarifi

 

Ali Nazik Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul yada toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Tabanı için;

  • 4 adet patlıcan
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Tereyağ 

    Ali Nazik Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti yanmaz tavaya koyup, üzerine 1 bardak su koyup, suyunu çekene kadar pişirin.
  • Suyunu çeken ete yağ ve baharatlarını koyup, kavurun.
  • Patlıcanları közleyip soyun. İnce ince doğradığınız patlıcanlara dövülmüş sarımsak, yoğurt ve tuzunu ekleyip karıştırın.
  • Patlıcanlı yoğurtlu karışımı tabana serin ve üzerine eti koyun.
  • En son kızdırılmış tereyağını üzerine gezdirip servis edin. Afiyet olsun. 

Peynirli Avakado Tarifi

 

Peynirli Avakado Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet olgunlaşmış avakado
  • 1 yemek kaşığı labne peynir
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Badem veya fındık

    Peynirli Avakado Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Avakadayu iyice ezin, içine labne peynir, sarmısak, karabiber,tuz koyun iyice karıştırın.
  • Servis tabağına alın üzerine zeytinyağı ve isteğe bağlı fındık veya badem koyun.

Mantı Salatası Tarifi

 

Mantı Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı şalgam suyu
  • 500 gr mantı (Hazır kullandım)
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 5-6 dal taze soğan
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pul biber
  • Tuz
  • 2 su bardağı su

    Mantı Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derince bir tencereye şalgam suyu, su ve tuz ekleyerek kaynatın.
  • Kaynayan suya mantıları koyun haşlayın. Bir kaseye koyun.
  • Mantıların içine ince doğranmış soğan, maydanoz, nar ekşisi, zeytinyağı, pul biber, tuz ekleyin iyice karıştırın servis yapın.

Domatesli Şehriye Pilavı Tarifi

 

Domatesli Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı sıcak su

    Domatesli Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Domatesi rendeleyelim. Sıvı yağı ve 1 su bardağı şehriyeyi tencereye alalım rengi dönünce diğer 1 bardak şehriyeyi, rendelenmiş domatesi ve tereyağını ilave edelim, bir iki tur karıştıralım, tereyağ eriyince sıcak suyu ve tuzunu ilave edelim.
  • Kaynadıktan sonra ocağın kısık ayarında suyunu çekene kadar pişirelim ocaktan alalım.
  • Üzerine havlu kağıt kapatarak buharını almasını sağlayalım. Tane tane domatesli şehriye pilavı servise hazırdır. Afiyet olsun.

Tepsi Kebabı Tarifi

 

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo az yağlı kıyma
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı silme biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı silme domates salçası
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Çeyrek maydanoz
  • Tuz,karabiber,kimyon,pulbiber

Sos için:

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 bardak sıcak su

Üzeri için:

  • Biber

    Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ve sarımsağı suyunu çıkarmadan rondodan geçirin biberleri de aynı şekilde geçirin ben minikler halinde doğradım nasıl isterseniz.
  • Doğranmış sebzeleri kaba koyalım.
  • Kıymayı ,maydanozu ve baharatları tüm malzemeleri güzelce yoğuralım karıştıralım.
  • Güveç kabına salça sürelim.
  • kebabı güzelce koyup yayalım.
  • üzerini streçleyıp bir kaç saat dinlendirip pişirdim ben siz dilerseniz hemen pişirebilirsiniz.
  • Üzerini kesip biber koyup sosunu da döküp pişirme kağıdını ıslatıp üzerine koyun.
  • 200 derece fırında 45-50 dk pişirin.
  • Üzerindeki kagıdı alın açık şekilde birkaç dk daha pişicek üzeri kızarana kadar pişmiş oluyor afiyet olsun

Mis Kokulu Osmanlı Şerbeti - Ramazan Şerbeti Tarifi

 

Mis Kokulu Osmanlı Şerbeti - Ramazan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kadar vişne-kiraz (donmuş, kurutulmuş ya da taze)
  • 4-5 adet karanfil
  • 1-2 adet kabuk tarçın
  • 1 adet orta boy zencefil
  • 1 adet küçük boy zerdeçal
  • 1 su bardağı hibiskus/karadut (tercihe kalmış)
  • 5-6 litre su
  • 1 su bardağı şeker

    Mis Kokulu Osmanlı Şerbeti - Ramazan Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker hariç tüm malzemeyi temiz bir tülbent içine yerleştirin ya da direk tencerenize su ile birlikte tencerenize koyun.
  • Kaynayana kadar kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ocağın en küçük gözünde kısık ateşte yaklaşık 60 – 90 dk kadar kaynamaya bırakın.
  • Tülbenti çıkarın. Eğer tülbent içinde kaynamaya bırakmadıysanız benim gibi şekeri ilave edin ve şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırın ve ocağı kapatın.
  • Bu kez tülbent yardımıyla tortuları şerbette olmamasını istediğimiz için tülbent sayesinde şerbetinizi süzün.
  • Oda sıcaklığına gelince servise hazırdır. Afiyet olsun :) kanalımıza abone olmayı unutmayın :).
  • Not: tarifler birebir kendimiz yapıp denediğimiz tariflerdir. Gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.

Soğuk Baklava Tadına Doyamayacaksınız Tarifi

 

Soğuk Baklava Tadına Doyamayacaksınız Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (800 gr)
  • 175 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Ceviz ( fındık veya antep fıstığı da olabilir)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 3 su bardağı süt
  • 4 su bardağı toz şeker
  • (sütü 1 bardak eksiltip 1 paket sıvı krema da ekleyebilirsiniz daha lezzetli oluyor)

Üzeri için;

  • Kakao ( toz nesquik de kullanabilirsiniz)
  • Pudra şekeri
  • Rendelenmiş çikolata

    Soğuk Baklava Tadına Doyamayacaksınız Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için su ve toz şekeri karıştırıp kaynatalım.
  • Kaynamaya başlayınca 10-15 dakika orta ateşte kaynatalım. Kapattıktan sonra 3 su bardağı soğuk sütü ilave edip tamamen soğuması için kenara alalım.
  • Tereyağını eritelim. 1 paket baklavalık yufkayı tezgaha serelim. Tepsiyi yufkaların üzerine koyup tepsiye göre tüm yufkaları keselim.
  • Çalışırken bir sofra bezi arasında bekletmenizi tavsiye ederim kurursa zorlanırsınız.
  • Tepsiye bir kaç kaşık yağ dökelim yufkaları teker teker tepsiye döşeyelim.
  • Her 2 katta bir ara katları yağlayalım. Kesik olan yufkaları da ara katlara döşemeyi unutmayın.
  • 30-35  kat sonunda cevizi serpelim. Üst katları da aynı şekilde yağlayıp devam edelim. En üst katı yağlamadan kare kare keselim. Bastırmamaya ve keskin bir bıçakla yapmaya çalışalım.
  • Kalan yağı baklaya dökelim.
  • Isıtılmış 160 derecelik fırına verelim. Yavaş yavaş güzelce kızarsın.
  • Fırından alıp 5 dakika sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
  • Soğuk şerbetten üzerine dökelim.
  • Tatlıyı güzelce soğuttuktan sonra süsleyebiliriz.
  • Kakao ya pudra şekeri ekleyelim ve eleyelim. Rende çikolata serpelim.