Kaymaklı Mekik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt 150 ml
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- Bir fiske tuz
- 3,5 su bardağı un 200ml
Açmak için
- 2 su bardağı nişasta
Arası için
- 1,5 su bardağı çekilmiş antep fıtığı
- 250 gr maskarpone yada kaymak
- 150 gr tereyağ
- 1/5 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 2 damla limon
Kaymaklı Mekik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında yoğurup 30 dkk dinlendiriyoruz.
- Daha sonra mandalinalar büyüklüğünde bezeler yapıp nişasta ile açıyoruz.
- Açmış olduğumuz yufkayı oklavaya dolayıp iki ucundan büzüyoruz ve tekrar açıyoruz tezgaha sonra elimizle iyice büzüyoruz.
- Ortaya önce antep fıstığı sonra kaymak koyup kenarlarından kapatıp fıstıksız olan kısımlardan sıkıyoruz ve kesiyoruz pişirme tepsisine alıyoruz.
- Eritilmiş olan tereyağ ve sıvı yağ karışımını tatlımızın üzerine döküp önceden 210 derecelik ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dkk pişiriyoruz.
- Şerbetini hazırlıyoruz su, şekeri uygun bir tencereye alıp ilk kaynamadan sonda 15 dakika kısık ateşte kaynatıp tatlı ve şerbet ılık olarak üzerine döküp 4 -5 saat bekletip üzerine antep fıstığı serpiştirip servis yapıyoruz afiyet şifa olsun hayırlı bayramlar