5 Mayıs 2022 Perşembe

Peynirli Maydanozlu Krep Tarifi

 

Peynirli Maydanozlu Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 150 gr beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
  • Sıvı yağ (pişirmek için)

    Peynirli Maydanozlu Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle beyaz peyniri çatalla küçük küçük ezelim.
  • Ardından krep hamuru için  unu karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine su ve sütü ilave ederek güzelce çırpalım.
  • Karışımın üzerine  yumurta ve  tuzu ilave ederek tekrar çırpalım.
  • Hazırladığımız hamurun üzerine ezdiğimiz beyaz peyniri ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Yapışmaz krep tavasına çok az sıvı yağ ekleyelim ve fırçayla tüm ve yağlayalım.
  • Hamurundan bir kepçe kadar alarak tavaya dökelim.
  • Tavayı çevirerek hamurun tüm yüzeye yayılmasını sağlayalım.
  • Pişirdiğimiz krepleri servis tabağına alalım, bütün hamur bitinceye kadar her seferinde tavayı çok az yağ ile yağlayarak pişirmeye devam edelim.
  • Peynirli maydanozlu kreplerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Ezogelin Pilavı Tarifi

 

Ezogelin Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 4,5 su bardağı su

    Ezogelin Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tavanın içerisine sıvı yağ ve arpa şehriyelerini alıyoruz.
  • Biraz kavurduktan sonra soğanları ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Bulgur, pirinç, tuz ve baharatları ekleyip 1-2 dakika kadar kavuralım.
  • Sonra içme su ilave edip kaynatalım.
  • Tavanın kapağını kapatarak ocağın altını en düşük ayarda kısalım.
  • 15-20 dk sonra arasına kağıt havlu serelim ocağın altını kapatalım. Bu şekilde nemini çeksin diye.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Kedi Dili Tiramisu (Her Pastada Kullanılan Özel Kremalı) Tarifi

 

Kedi Dili Tiramisu (Her Pastada Kullanılan Özel Kremalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 su bardak süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşık un
  • 5 yemek kaşık şeker
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet labne peyniri

    Kedi Dili Tiramisu (Her Pastada Kullanılan Özel Kremalı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sütü koyalım,yumurta sarısı,un ve şekeri ilave edip karıştırarak kremamızı pişirelim.
  • Kaynayınca vanilya koyup soğumaya bırakalım. Ara ara karıştırarak kabuklanmasını engelleyebiliriz.
  • Soğuyunca labneyi koyup çırpalım.
  • Sıcak su ile kahvemizi geniş bir kapta hazırlayalım. (kedi dillerini batırıp çıkarmak için bir kap)
  • Kedi dili bisküvileri kahveye batırıp kabımıza sıra sıra dizelim.
  • İlk katı dizdikten sonra kremamızın yarısını bisküvilerin üzerin gezdirelim.
  • Üzerine tekrar kahveye batırılmış kedi dillerini dizelim.
  • Son kata da tekrar kalan kremamızı dökerek buzdolabına kaldıralım.
  • Servisten önce üzerine kakao serpiştiririz.
  • Not:Bu kremayı hazır keklerin arasında veya magnolialar için de kullanabilirsiniz.Afiyet olsun

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Ve Biber Dolması Tarifi

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Ve Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 250-300 gram yaprak
  • 6 tane biber kullandım
  • 1,5 su bardağı pirinç yıkayıp süzülmüş
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 1/3 demet taze nane
  • 1/2 (yarım) demet taze soğan yeşil yaprakları
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2,5 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı silme karabiber
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 2 domates incecik doğranmış
  • Kış için hazırlanmış domates konservesi varsa 2/3 ü nü kullanın
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağ 

    Zeytinyağlı Yaprak Sarma Ve Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri yıkayalım ve süzelim.
  • Yeşillikleri incecik kıyalım.
  • Kuru soğanı da ince doğrayalım.
  • Domatesleri, baharatları ve zeytinyağı ekleyip iyice karıştıralım.
  • Yaprakları sarıp, biberleri dolduralım. Dilerseniz patlıcan veya kapya biber de kullanabilirsiniz.
  • Sarmaların üzerini bir iki yaprak ile kapatalım ve içten kalan suya 1/2 çay bardağı su ekleyip tencereye ekleyelim.
  • Ben püf olarak bir yemek kaşığı yoğurt eklemenizi öneririm.
  • Önce yüksek ateşte sonra altını kısıp kısık ateşte 1 saat pişirelim.
  • Bir tane çıkarıp kontrol edin ve piştiyse ocağı kapatıp tencerede soğumasını bekleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 

Bohça Kebabı Tarifi

 

Bohça Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemesi için :

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1.5 çay bardağı garnitür
  • Elinizde yok ise 1 havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım çay bardağı bezelye
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 100 gram kaşar peyniri rendesi veya 12 dilimli kaşar peyniri
  • Tuz
  • Pulbiber

Krep hamuru için :

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Pişirmek için sıvı yağ

Sosu için :

  • Beşamel sos (ben hazır kullandım ama elinde olmayanlar için)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Bohça Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırınımız önceden ısıtılmış 180 derece.
  • Tavukları,soğanı,domatesi,biberi sotelik doğrayalım.
  • Tavamıza sıvı yağ alıp soğanı kavurmaya başlayalım.
  • Kavrulan soğana tavuğu ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Tavuklar kavrulmaya başlayıp suyunu bıraktığında biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Garnitürü,domatesi ekleyip kavurma işlemine devam edelim.Elinizde yok ise 1 havuc,1 patates, ( küp küp doğranılacak )Yarım çay bardağı bezelyeyi haşlayalım,kullanalım.
  • 1 tatlı kaşığı salça,tuz,pul biberi ekleyip karıştıralım. Ocağın altını kapatalım.
  • Ayrı bir kasede krep hamurunu çırpalım.
  • Tavamızı 1 sefer yağlayıp hamurlarımızı pişirelim.
  • Kenara ayıralım.
  • Beşamel sosumuzu da hazırlayalım. Tencereye yağımızı alalım. Unu ekleyelim kavurmaya başlayalım.
  • Kokusu çıkan una sütümüzü ekleyelim.
  • Koyulaşan sosumuza tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım. Sosumuz hazır.
  • Kaşar peynirimizi de rendeleyip ayıralım.
  • Bir kaseye krep hamurumuzu alalım.
  • İçerisine biraz beşamel sos,kaşar ekledikten sonra hazırlamış olduğumuz tavuk harcından koyalım.
  • Kenarlarını iç kısma doğru kapatıp ters çevirip tepsimize koyalım.
  • Bütün hamurlarda aynı işlemi tekrarladıktan sonra kalan beşamel sosumuzu üzerine koyalım.
  • Fırında beşamel sosların üzeri kızarmaya başlayana kadar pişirelim.
  • Kızaran beşamel üzerine kaşar peyniri ekleyip peynir eriyinceye kadar kızartalım.Afiyet olsun.

Karnabahar Yemeği Tarifi

 

Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 ortaboy karnabahar
  • 150 gram kıyma yada kuzu kuşbaşı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 büyükçe domates
  • 1 adet havuç
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 er çay kaşığı pulbiber,karabiber, tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker

    Karnabahar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı güzelce yıkayıp biraz derince bir tencerede suyu kaynatıp içine atın.
  • Kapağını kapatın alt üst edip heryerinin yumuşamasını sağlayın.
  • Bir çatalla kontrol edin çatal kolayca giriyorsa haşlanmıştır .
  • Sudan alın küçük küçük koparın, bir kenarda dursun.
  • Tencereye yağı ve eti koyup altı kısık şekilde kavurun .
  • Soğanı doğrayın birlikte kavrulsun .
  • Havucu ince ince doğrayıp ekleyin biriki çevirin.
  • Sarımsağını ,salçasını ,biberlerini, tuzunu ekleyip kavurun .
  • Karnabaharını ekleyip biriki çevirin .
  • Karnabaharın üzerini geçmeyecek şekilde aynı hizada kaynar su ekleyin.
  • Yarım limon sıkın bir karıştırıp kapağını kapatın ,kısık ateşte yarım saat pişirin.

Katmer Lezzetinde El Açması Tepsi Böreği Tarifi

 

Katmer Lezzetinde El Açması Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 tane yumurta(sarıları üzerine ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker(silme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un(kontrollü ekleyin)

Aralarına sürmek için;

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 1 kase peynir
  • Maydanoz

    Katmer Lezzetinde El Açması Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un hariç verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru hiç bekletmeden dört eşit bezeye ayırıyoruz.
  • İlk bezeyi alıp çok az un ile açıyoruz.
  • Erittiğimiz tereyağıyla sıvı yağ karışımından her yerine sürüyoruz.
  • Hamurun iki tarafını içe doğru katlayıp kenarlarını yağlıyoruz.
  • Bu kez içe doğru katlayıp tekrar yağlıyoruz.
  • Yağlayıp katladığımız bezeyi kenara alıp diğer bezeyi açıyoruz.
  • Açtığımız bezeyi yağlayıp diğer bezeyi orta kısmına koyuyoruz.
  • Bu kez bezenin üzerine doğru katlayıp kenarlarını yağlıyoruz.
  • Geriye kalan iki bezeyide aynı şekilde yapıp on beş dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Daha sonra katladığımız ilk bezeyi alıp elimizle tepsinin büyüklüğünde genişleterek açıyoruz.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye hamuru koyup düzeltiyoruz.
  • İçi için peynirle maydanozu karıştırıp her yerine serpiyoruz.
  • Kalan son bezeyi de aynı şekilde açıp böreğin üzerine kapatıyoruz.
  • Kenar kısımlarını da hafif bastırıp düzeltiyoruz.
  • En son üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp ,susam, çöreotu serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz. Afiyet olsun.

Reçelli Kurabiye Tarifi

 

Reçelli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 küçük cam kase çilek reçeli
  • Hindistan cevizi

Su bardağı ölçü birimi 200 ml

Çay bardağı ölçü birimi 125 ml 

Reçelli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bütün malzemeyi büyük bir kasenin içine alarak pürüzsüz şekilde yoğuralım.
  2. Cevizden küçük parçalar alarak yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  3. 180 derece önceden ısınmış fırında 12 dakika alt üst ayarda üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
  4. Reçeli ısıtalım,soğumuş olan kurabiyeleri önce recele sonra hindistan cevizi ne bulayıp servis tabağına alalım.
  5. Kurabiyelerin hepsini böyle hazırlayalım. Yumuşak dokulu,çilek aromalı kurabiyelerimiz servise hazırdır. Afiyet olsun. 

Enginar Salatası (Doyurucu, Sağlıklı Ve Çok Lezzetli) Tarifi

 

Enginar Salatası (Doyurucu, Sağlıklı Ve Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet enginar
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 3 adet salatalık turşusu
  • Bir tutam dereotu

Sosu için;

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Çeyrek limonun suyu
  • 1,5 çay kaşığı tuz

    Enginar Salatası (Doyurucu, Sağlıklı Ve Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Enginarların kenarlarını temizleyin.
  • Ardından kararmaması için 5-10 dakika limonlu suda bekletin.
  • Düdüklü veya normal tencereye enginarların üzerini geçecek kadar suyu alın.
  • İçerisine birkaç damla limon suyu sıkın.
  • Ardından enginarlar yumuşayana kadar haşlayın.
  • Ben düdüklü tencerede 20 dakika kadar haşladım.
  • Enginarlar haşlanırken kapya biber, soğan, salatalık turşusu ve dereotunu doğrayın.
  • Sos için bir kasede tüm malzemeleri karıştırın.
  • Haşlanıp, süzülmüş ve soğumuş enginarları diğer malzemeler ile birleştirdikten sonra üzerine sosu gezdirin.
  • Hem doyurucu hem sağlıklı bu salatayı mutlaka denemelisiniz.

    Afiyet olsun 

Patatesli Buzluk Böreği Tarifi

 

Patatesli Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg yufka (10 adet)

İçi için;

  • 2 kg patates
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 3 yemek kaşığı salça
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

İç sosu için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 Türk kahvesi fincanı sirke
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 büyük kase yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Sıvı yağ

Süslemek için;

  • Çörek otu
  • Susam

    Patatesli Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerimizi soyup haşlıyoruz.
  • Daha sonra patateslerimizi eziciye iyice eziyoruz.
  • Soğanlarımızı ufak ufak doğrayıp erdiğimiz patateslerin üzerine ekliyoruz.
  • Ardından bütün iç malzemeleri ekleyip özdeşleşene kadar güzelce karıştırıyoruz.
  • İç sosu için bütün malzemeleri koyup çırpıcıyla çırpıyoruz.
  • Yufkalarımızı üst üste masaya serip 8’e bölüyoruz.
  • İç sosumuzu her yerine fırça yardımıyla sürüp, patatesli harcımızdan koyup yuvarlıyoruz.
  • Bu şekilde bütün yufkaları bitirene kadar sarıyoruz.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsimize aralıklı olarak diziyoruz.
  • Üst sosunu hazırlayıp böreklerimizin hepsinin üzerine sürüyoruz.
  • Susam ve çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Not: ister pişirip ister çiğ olarak buzdolabı poşetlerine koyup buzlukta muhafaza edebilirsiniz.

    Afiyet olsun