Fırında Anne Köftesi (Soslu) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 3 yemek kaşığı galeta unu veya 3 dilim bayat ekmek
- 6 yemek kaşığı süt
- 1’er çay kaşığı karabiber, kimyon,kekik,ve toz kırmızı biber
- Tuz
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Sosu için
- 3 adet domates
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- Tuz
Fırında Anne Köftesi (Soslu) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köfte için tüm malzemeleri macun kıvamına gelene dek güzelce yoğurup 1 saat kadar buzdolabında dinlendirdim.
- Daha sonra bir parça köfte harcından alıp tezgahın üzerinde uzunlamasına şekil verdim. (çubuk şişede geçirebilirsiniz)yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim.
- Ardından tavaya sıvı yağ ve teremyağ ilave edip kızdırdım.
- Kızan yağın içerisine pişen köfteleri ilave edip bir iki defa ters çevirerek daha güzel kızarmasını sağladım.
- Domateslerin kabuklarını soyup minik minik doğradım ve tavaya köftelerin üzerine ilave ettim
- Ocağın altını kısıp tavanında kapağını kapatıp 10 dakika bu şekilde pişirdim. (ben servis esnasında tırnaklı pide ve yoğurt ile servis ettim,siz nasıl arzu ederseniz o şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun