Kupta Kemalpaşa Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kemalpaşa
Kupta Kemalpaşa Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kemal paşayı paketin üzerindeki gibi pişirelim.
- Kemalpaşa’dan ben altı adet kullandım bu sayıyı dilerseniz artırabilirsiniz aynı şekilde muhallebiyi de artırabilirsiniz (Benim evimde kemalpaşa tatlısı çok sevdiği için sade olarakta tüketiliyor bu yüzden kalanı sade olarak kullandım)
- muhallebi için; vanilya hariç bütün malzemeleri karıştırıp ocağın altını yıkadım sürekli karıştırarak pişirelim. Bir şey muhallebinin içine vanilya ekleyip tekrar çırpalım. Sonrasında muhallebi kuplara boşaltalım.
- Muhallebi soğuduktan sonra kemalpaşaları muhallebinin üzerine pay edelim. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.
Dereotlu Lorlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta beyazı
- 3 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı peynir rendesi (Lor peyniri kullandım)
- 2 çay bardağı dereotu
- Tuz
- Un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Dereotlu Lorlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı ve kabartma tozunu bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ekliyoruz.
- Ele yapışmayan bir kıvam alınca peynir rendesi (Lor peyniri) ve dereotunu ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz.
- Tepsiye yağlı kağıdı koyuyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ekiyoruz. 150 derece fırında 20 – 25 dakika pişiriyoruz. Fırın farkı olabilir sık sık kontrol ediyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz
Böğürtlenli Süt Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet olgunlaşmış muz
- 300 ml süt
- 5-6 adet böğürtlen (Donmuş veya taze)
- 1 tatlı kaşığı chia tohumu
- 3 adet ceviz
Böğürtlenli Süt Tarifi Nasıl Yapılır?
- İkiye, üçe böldüğünüz olgunlaşmış muz, süt, böğürtlen, chia tohumu ve cevizi blendera alarak hepsini karıştırın.
- Ben smoothie blenderda çektim. Deneyeceklere afiyet olsun
Mayasız Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı un
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Mayasız Hamur Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mayasız pişi için yoğurma kabına yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyerek malzemeler karışana kadar çırpalım.
- Ardından unu yavaş yavaş ekleyelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Hamurumuz toparlandıktan sonra un serptiğimiz tezgaha alalım ve burada da biraz yoğurarak toparlayalım.
- Toparlanan hamurumuzu ara ara un serperek oklava ya da merdane yarımıyla yarım santimetre kalınlığında açalım.
- Açtığımız hamuru rulet ya da bıçak yardımıyla kareler halinde keselim.
- Daha sonra küçük ve derin bir tencereye sıvı yağ alarak kızdıralım.
- Kestiğimiz hamurları yağın içerisine bırakalım ve arkalı önlü olacak şekilde kızartalım.
- Kızaran pişileri tel süzgeç ya da kevgir yardımıyla yağın içerisinden alalım.
- Güzelce kızaran puf puf mayasız pişilerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Kapalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamur malzemeleri için;
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Biraz tuz
- Aldığı kadar un
İç malzemeler için
- Kıyma
- Haşlanmış patates
- Peynir
- Maydanoz
- 1-2 tane soğan
Kapalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemelerini su süt şeker ve mayayı karıştır maya eridikten sonra tuz ve azar azar unu ekle hamuru en az 1 saat kadar dinlendir
- Kıymalı iç harcımızı hazırlayalım. Soğanları ince önce doğrayalım ve yarım çay bardağı kadar sıvı yağda kavuralım.
- Ardından kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin suyunu çeken kıymaya bir yemek kaşığı salça ekleyin ve dilediğiniz baharatları ekleyin
- Patatesli iç harç için; patateslerinize göre sıvı yağınızı kendiniz ayarlayın (Bazı patatesler yağı çok çekiyor kuru olmasın) birazda tereyağ ekleyin ardından patatesleri ekleyin ve çattala ezerek püre haline getirin tuz ve baharat ekleyin.
- Peynirli iç harç için; Dilediğiniz peynir çeşidini ve ince ince doğranmış maydanozu karıştırın
- Mayalanan hamuru küçük bezelere ayır her bir bezeyi uzunlamasına merdaneyle aç iç harçlarını koyup, hamurun kenarlarını birbirine yapıştır ve pideyi ters çevir (Yani katlanan kısım alta gelecek şekilde)
- Tepside diz üzerine yumurta sarısı ve ve azcık sıvı yağ karışımı sür önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişir fırından çıkan pidelere tereyağı sür. Afiyet olsun.
Taze Fasulye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gr taze yeşil fasulye (çalı fasulye kullandım)
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (veya sıvı yağ)
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
Taze Fasulye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yeşil fasulye yemeği için öncelikle zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Ardından salça, doğranmış domatesler ve baharatları da ekleyip bir iki dakika kavuralım.
- Yıkayıp ortadan ikiye kestiğimiz ve dilimlediğimiz fasulyeleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Fasulyeler renk değiştirip yumuşamaya başlayıncaya kadar kavuralım. Fasulyenin hızlı pişmesi için suyunu eklemeden iyice kavurmak önemli. Pişme süresi fasulyenin cinsine göre değişir, çatal kolay batıyorsa ve gıcırdamıyorsa yumuşamış demektir :) Ben çalı fasulye kullandım bu arada, enli bir fasulye olduğu için ortadan da dikine kesiyorum, siz nasıl tercih ederseniz. Kavururken tencereyi kısık ateşe alıp kapağı kapatmayı unutmayın. Yeterince taze güzel bir fasulye ise su eklemeye gerek kalmadan kendi suyu ile kavrulurken bile pişebilir.
- Tuzunu ayarlayalım, yeşil fasulye yeterince kavrulunca sıcak suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.
- Arada bir fasulye alıp ısırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Ocağı kapatınca 15-20 dk ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim. Taze fasulye yemeğini sıcak olarak da ılık olarak da servis edebilirsiniz. Zeytinyağlı gibi soğuk servis etmek isterseniz salça eklemeden aynı şekilde pişirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Ton Balıklı Sandviç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet ton balığı
- 1 adet mor soğan
- 3 adet yeşil biber
- 3-4 yaprak roka
- 1 diş sarımsak
- 4 adet kornişon turşu
- 1 paket 200 gram mısır
- Yeteri kadar mayonez
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Sandiviç ekmeği
Ton Balıklı Sandviç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Selamlar 👋🏼 Malzemeleri küçük küçük doğrayıp, karıştırıyoruz.
- Mayonezi içine sıkıyoruz ve baharatları ekliyoruz.
- Üzerine isteğe bağlı limon sıkıyoruz.
- Sandiviç ekmekleri ısıtabilme imkanınız varsa daha da güzel kıtır kıtır olur. Servisimiz hazır. Afiyet olsun
Tahin Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 çay bardağı tahin (125 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı susam
- 2 su bardağı un
Kakaolu hamur için;
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı süt (60 ml)Sosu için;
- Yarım su bardağı tahin (100 ml)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Tahin Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tahin soslu kek için öncelikle kalıbımızı güzelce yağlayalım.
- Ardından kalıbımızın içerisine bolca susam serpelim ve bir kenara alalım.
- Kek harcı için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ, tahin ve sütü ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Un ve kabartma tozunu eledikten sonra karışımımıza ilave ederek kısa bir süre daha çırpalım.
- Hazır olan kek hamurumuzdan 1 çay bardağı kadarını ayıralım ve kalan hamuru kalıbımıza boşaltalım.
- Ayırdığımız hamurun üzerine süt ve kakao ekleyerek karıştıralım.
- Kakaolu harcımızı da kalıba aldıktan sonra kekimizi önceden ısıttığımız 160°C fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım.
- Kekimiz pişerken tahinli sosu için uygun bir kapta tahin ve pudra şekerini güzelce çırpalım.
- Pişen keki fırından alıp soğuttuktan sonra üzerine tahinli sosumuzu gezdirelim.
- Bol soslu tahinli kekimiz servise hazır. Dilerseniz üzerine ceviz ya da fındık kırığı da serpebilirsiniz. Afiyet olsun!
Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket Pötibör Bisküvi (400 gr)
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 3 yemek kaşığı Piyale Toz Kakao
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı Mis Tereyağı
- 1 su bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Üzeri için ;
- Eritilmiş çikolata
Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağını tencereye alarak eritelim.
- Yağ eridikten sonra üzerine sütü ekleyerek karıştıralım.
- Ardından üzerine kakao ve şekeri ekleyerek biraz daha karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Bisküvileri robota alalım ve robotu çalıştıralım.
- Robottan geçirdiğimiz bisküvileri derin bir kaba alalım, üzerine hazırladığımız kakaolu sosu dökelim.
- Son olarak iri kıyılmış cevizi de ekleyerek spatula yardımıyla harcı karıştıralım.
- Hazır olan harcı içerisine pişirme kağıdı serdiğimiz kabımıza alalım ve yayarak düzeltelim.
- Daha sonra bıçakla dilediğimiz boyutlarda dilimleyelim.
- Mozaik pasta dilimlerinin üzerine eritilmiş çikolata sürüp antep fıstığı serpelim ve dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen ve üzerindeki çikolata donan mozaik pastalar servise hazır. Afiyet olsun!
Klasik Az Malzemeli Kıvamı Tam Tutan Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram un
- 50 gram pudra şekeri
- 100 gram sade yağ (Tereyağının üstünden köpüğü alınmış hali)
- 2 gram kabartma tozu
Klasik Az Malzemeli Kıvamı Tam Tutan Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fırınımızı 110 derece fanlı ayar açalım.
- Yoğurma kabımızın içine bütün malzemeleri ekleyip, kıvam alana kadar yoğuralım, burası önemli başta pütür pütür oluyor sanki yumuşamayacakmış gibi ama siz yoğurdukça o kıvam alacak.
- Yumuşak bir hamur elde edip dört parçaya bölelim her bir parçayı çok kalın çok aşırı incede olmayacak şekilde rulo yapalım düzleştirip, üzerinden çatalla çizelim ve bıçakla küçük kare şeklinde keselim.
- Ardından fırınımıza gönderip, bir 20 dakika kadar pişmesini sağlayalım 20 dakikanın sonunda kürdanla kontrol edelim pişmiş mi pişmemiş mi diye kesinlikle üstünü kızartmayın beyaz kalması gerekiyor.
- Fırından çıkarttıktan sonra iyice soğutup 7- 8 saat kadar dinlendirip ya da bir gün de bekletebilirsiniz daha sonra afiyetle üzerine pudra şekeri serpip yiyebilirsiniz
Tavada Makarna Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) paket istenilen türde makarna
Sosu için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Arası için;
- Beyaz peynir
- 3-4 dal maydanoz
Tavada Makarna Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Makarna, tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklediğimiz kaynar suda haşlanır, pişince süzülür.
- Sosun malzemeleri karıştırılır ve makarnaya ilave edilir, tekrar karıştırılır.
- Tavaya makarnanın yarısı yayılır, doğranan maydanoz ve ezilen peynir karışımından eklenir, sonra makarnanın kalan yarısı üzerine yayılır, tavanın kapağı kapatılır, orta ateşte altı kızarana kadar pişirilir.
- Daha sonra diğer yüzü çevrilir, bu yüzü de pişince altı kapatılır; ılıdıktan sonra dilimleyerek servis edilir. Afiyet olsun.
Karamelli Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı kırılmış fındık veya ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
Karamel şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
Muhallebisi için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı nişasta
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz kremşanti
Karamelli Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 adet yumurtayı derin bir kaseye kırıyoruz. 1/2 su bardağı toz şeker ilave edip beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ilave edip, tekrar çırpıyoruz.
- 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı kırılmış fındık veya ceviz, 1 su bardağı hindistan cevizi, 1 su bardağı galeta unu ilave edip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
- Fırın kabımızı yağlıyoruz. Hazırladığımız karışımı döküyoruz. 160-320 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
- 2 su bardağı toz şekeri eriyip karamelize olana kadar karıştırıyoruz. Üzerine 2,5 su bardağı su ilave ediyoruz. Tekrar şekerler eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Tatlı tabanının üzerine karamel şerbetini ikisi de ılıkken döküyoruz. 1 lt sütü uygun bir tencereye döküyoruz.
- 1/2 su bardağı şeker, 1 su bardağı nişasta, 1 paket vanilya ilave edip orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Ocaktan alıp 1 paket toz krem şanti ilave edip, 5 dakika çırpıyoruz. Tatlı tabanının üzerine döküyoruz. 3 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Yaklaşık 1/2 su bardağı hindistan cevizini her yerine döküyoruz. Dilimledikten sonra isteğe bağlı olarak şam fıstığı ile süslüyoruz.
Tavada Yufkasız Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- Küçük küçük doğranmış sucuk
Tavada Yufkasız Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaseye yumurta, süt, ve sıvı yağımızı alıp, iyice karıştıralım ununu ve kabartma tozunu karıştıralım.
- Üzerine ince doğradığımız maydanozu ve sucuk kaşar peynirini de ekleyip ve karıştıralım 24-25 cm. Çapında yapışmaz tavamızı sıvı yağ ile yağlayalım ve ısıtalım, börek harcımızı içine boşaltalım ve düzeltelim tavamızın ağzını kapatalım.
- Ocağımızın altını kısalım, ara ara altını kontrol edelim böreğimizin üzeri göz göz olup altıda kızarınca, bir tepsi yardımı ile ters çevirelim ve tavamıza biraz yine yağ sürelim tekrar böreğimizi tavaya alıp, ağzını kapatalım altını da kızartalım.
- Böreğimizi dilimleyip, servis tabağına alalım. Afiyet olsun.