Malzemeler
- 30 kadar kabak çekirdeği
- Yarım bardak pirinç
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
İçine konan yeşillikler
- 10 dal maydanoz
- 10.dal dereotu
- 5 dal nane
- 1 tane kuru soğan
- 2 dal yeşil soğan
Baharatlar
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı silme karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz ve arzu edilen başka baharatlar
Nasıl Yapılır?
- Önce pirinçimizi ılık suda bir saat kadar veya daha fazlada olur ıslıyalım.
- Kuru soğanı doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
- Salçaları ekleyip karıştıralım. Pirinçi ekleyelim hep beraber bir dakika kadar kavuralım.
- Yeşilliklerimizi ayıklayıp ince ince doğrayalım kavrulan pirinçimize ekleyelim.
- Baharatları da ekleyip altını kapatalım.
- Çiçeklerimizi ağzı açık vaziyette birer tatlı kaşığı harcımızdan içlerine koyalım.
- Ağızlarını karşılıklı kapatalım.
- Tencereye dizip üzerine bir çay bardağı ılık su koyup birazda sıvı yağı gezdirip.
- Kısık ateşte içinin pirinçi yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen çiçek dolmamızı hem ana yemek hemde çay saatlerinde yapabiliriz.
Not ben salçalı tarifini verdim. Ama salçasız da kıymalı da zeytin yağlı kavurmalı her çeşit olur arzuya bağlı bende hepsinden yapıorum.Birde çiçekleri ağzı açık derin dondurucuya koyup tam doldururken alıp doldurursanız istediğiniz gibi olur.Afiyet sıhhat olsun