28 Mart 2023 Salı

Patates Pizzası Tarifi

 

Patates Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet patates
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet küçük boy domates
  • 10 dilim sucuk
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı siyah zeytin
  • 1 çay kaşığı tuz

    Patates Pizzası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesin kabuklarını soyduktan sonra orta kalınlıkta dilimleyelim.
  • Kabuklarını soymadan domatesi de küp küp doğrayalım.
  • Yumurtaları uygun bir kapta tuzla birlikte çırpalım. Kaşar peynirini rendeleyelim.
  • Sucukları da dilimledikten sonra tavada yağsız bir şekilde kızartalım ve ayrı bir tabağa alalım.
  • Sıvı yağı tavaya koyarak  üzerine patatesleri dizelim.
  • Tavanın üzerine bir kapak kapatarak orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Patatesler yumuşadıktan sonra üzerine çırptığımız yumurtaları gezdirelim.
  • Üzerine küçük küçük doğradığınız domatesi, rengi dönene kadar kavurduğunuz sucuğu, zeytinleri serpiştirelim.
  • Son olarak da kaşar peynirini serpelim. Tekrar üzerine bir kapak kapatarak 2-3 dakika kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
  • Pişince geniş bir servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi Tarifi

 

Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram taze fasulye (ayşekadın fasulye)
  • 6 tane rendelenmiş domates yada konservesi
  • 1 tane soğan
  • 8-9 diş sarımsak ( isteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane küp şeker
  • Tuz

    Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeleri yıkayıp ortadan ikiye bölelim.
  • İnce doğranmış soğanları tencerenin dibine birazını serpelim.
  • Rendelenmiş domateside biraz fasulye yayıp sırasıyla fasulye, soğan, domates rendesi olacak şekilde dizelim.
  • Küp şekeri ortasına atalım sarımsakları en üstüne dizelim.
  • Zeytinyağı ve tuzunu ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte sonra altını en kısık ateşe alıp pişirelim.
  • 25- 30 dakika kontrol edin fasulyenin cinsine göre pişme süresi de değişir.
  • Dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun

27 Mart 2023 Pazartesi

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Bütün fındık
  • Toz fıstık (Süslemek için)

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbeti hazırlayalım.Şeker su limon suyu tencereye alalım.
  • Ocakta orta ateşte kaynatalım.
  • Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım.
  • Soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için. Tereyağ ,yumurta ve diğer malzemeleri sırası ile ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • Her hamurun üzerine fındık bastıralım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında yaklaşık 30-35 dk pişirelim.
  • İlk sıcaklığı çıkan tatlıya soğuk şerbeti gezdirelim.
  • Tatlıyı dinlendirip servis yapalım.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.Not.Tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak.Tatlı fırından çıktıktan 2_3 dakika sonra şerbetini dökünüz.

Soğan Mezesi (Bu Lezzete Bayılacaksınız) Tarifi

 

Soğan Mezesi (Bu Lezzete Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • 1-2yemek kaşığı nar ekşisi

Yoğurt sosu için;

  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 6-7 dal dereotu

    Soğan Mezesi (Bu Lezzete Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavaya sıvı yağ alın.
  • Soğanları yarım ay şeklinde uzun doğrayıp tavaya ekleyin.
  • Karamelize olana kadar karıştırarak kavurun.
  • Tuz kırmızı toz biber ve nar ekşisi ekleyip karıştırın ılımaya bırakın.
  • Ayrı bir kasede sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp bütün malzemeleri karıştırıp ılıyan soğanın üzerine döküp iyice karıştırın.
  • Servis tabağına alıp yayın.
  • Son olarak üzerine ince ince kıyılmış dereotu ekleyip servis yapın.

Pazı Sarması (Nefis Bir Tarif Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi

 

Pazı Sarması (Nefis Bir Tarif Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 bağ pazı
  • Haşlamak için sıcak su

İç harç için:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 büyük soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 dolu çay kaşığı karabiber
  • 1 dolu çay kaşığı pulbiber
  • 1 dolu çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 dolu çay kaşığı kimyon
  • 1 dolu tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 dolu tatlı kaşığı ufalanmış kuru reyhan
  • Damak zevkinize göre tuz

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Sarmanın üzerini geçecek kadar su

    Pazı Sarması (Nefis Bir Tarif Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pazıları kaynar suya azar azar atıp en fazla 1 dakika kadar haşlayıp süzgece alalım çok haşlanmayın erir.
  • İç harç için gereken tüm malzemeleri uygun bir kabın içine alıp karıştıralım.
  • Sarmamız için pazının sap kısımlarını kestikten sonra kalın damarlıysa damarı ortasından bıçakla kesip alalım.
  • Her bir yaprağının uç kısmına harçtan koyup kenarlarından hafif içe katlayarak saralım.
  • Ufak ve ince damarlı olanları direkt sarabilirsiniz tabi ben sararken ilk yaptığımı farketmeden tersten sarmışım siz benim gibi yapmayın 🙈
  • Sarmaları tencereye dizmeden önce çıkan sap ve damar kısımlarını dibine yerleştirip üzerine sarmaları dizelim .
  • Kasede salçalı suyu karıştırıp sarmanın üzerine dökelim ve üzerine çıkacak kadar su ilave edelim.
  • Ardından tabak veya dolma taşı kapatıp ocağa alalım kaynayana kadar altı açık kaynadıktan sonra tamamen kısık ateşte kontrol ederek pişmeye bırakalım afiyet olsun

Hanımağa Çorbası Tarifi

 

Hanımağa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı et suyu (600 ml)
  • 4 su bardağı sıcak su (800 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

    Hanımağa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hanımağa çorbası için küçük bir tencereye yıkayıp suyunu süzdüğümüz yeşil mercimekleri alalım.
  • Üzerine su ekleyelim ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım. 15 dakika kadar haşlanan ve yeterince yumuşayan mercimekleri ocaktan alalım.
  • Ocağa aldığımız çorba tenceresine sıvı yağ ve tereyağını alarak tereyağını eritelim.
  • Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
  • Ardından biber salçası ve domates salçasını da ilave ederek kavurma işlemine devam edelim.
  • 1-2 dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış nohut, yeşil mercimek, pul biber, kuru nane, kırmızı toz biber ve tuzu ilave ederek tüm malzemeyi karıştıralım.
  • Karıştırdığımız bakliyatların üzerine suyu ilave edelim. Çorbamızı ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra tel şehriye ve erişteyi de ilave ederek çorbamızı pişmeye bırakalım.
  • Erişteler piştiğinde çorbamız pişmiş demektir. Bir kaç dakika dinlendirerek servis edelim. Afiyet olsun!

Terbiyeli Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük tavuk budu yada göğüs eti
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 1 adet havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 1/5 litre su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz ,karabiber

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu

    Terbiyeli Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk budunu tencereye koyalım ,bir buçuk litre suyu üzerine koyalım pişirelim.
  • Pişen tavuk budunu ince didikleyelim .
  • Tencereye sıvı yağ koyalım, rendelediğimiz havucu koyup bir kaç dakika kavuralım.
  • Üzerine tavuğu pişirdiğimiz suyu süzerek havuçların üzerine ilave edelim.
  • Tuzunu koyalım damak zevkimize göre karabiber arzuya göre karıştıralım.
  • Kaynamaya başlayınca tel şehriyeyi ilave edelim.
  • Şehriye pişmeye yakın tavukları ilave edelim bir kaç dakika bu şekilde kaynatalım.
  • Bir tasın içine un, yoğurt ,yumurta ,limon suyunu koyup pürüzsüz olana kadar çırpalım .
  • Kepçeyle çorbanın suyundan terbiyenin üzerine koyarken aynı zamanda çırpalım ki terbiye kesilmesin.
  • Terbiyemizi çorbamıza karıştırarak yavaş yavaş dökelim bir kaç dakika da bu şekilde kaynatıp ocağı kapatalım.
  • İnce doğranmış maydanozu çorbaya koyup servis edebiliriz afiyet olsun 

İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tarifi

 

İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • Çeri domates
  • Sivri biber

Köftesi için malzemeler;

  • 300 gram orta yağlı dana kıyma
  • 200 gram ortaya alıp kuzu kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet kapya biber(robottan çekilmiş)
  • 3 yemek kaşığı çekilmiş ekmek (üç yemek kaşığı süt ile ıslatılacak)
  • 1 adet yumurta
  • Kimyon ,karabiber ,pulbiber ,tuz
  • Yeni bahar ,maydanoz

Sos malzemeleri;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Yeteri kadar sıcak su

    İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlarımızı alacalı soyalım.
  • Uzunlamasına ince ince dilimleyelim.
  • Tepsiye sırayla dizip üzerine yağlayalım tuz serpelim.
  • 170° fırında yumuşayana kadar kızartalım.
  • Köftesi için derin bir kaba tüm köfte malzemelerini ekleyip iyice özleşene kadar yoğuralım.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • Fırın tepsisi ne dizip 170°’de hafif kızartalım.
  • İki parça kızarmış patlıcanı artı şeklinde serip tam ortasına köfte yerleştirelim dört taraftan katlayıp ortasına kürdan batıralım.
  • Kürdan üzerine doğranmış biber ve çeri domatesi ekleyelim fırın tepsisi ne dizelim.
  • Ayrı bir kapta sos malzemelerini hazırlayıp islim kebabının üzerine dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 190° fırında pişirelim deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.