Patates Pizzası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet patates
- 2 adet yumurta
- 1 adet küçük boy domates
- 10 dilim sucuk
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı siyah zeytin
- 1 çay kaşığı tuz
Patates Pizzası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesin kabuklarını soyduktan sonra orta kalınlıkta dilimleyelim.
- Kabuklarını soymadan domatesi de küp küp doğrayalım.
- Yumurtaları uygun bir kapta tuzla birlikte çırpalım. Kaşar peynirini rendeleyelim.
- Sucukları da dilimledikten sonra tavada yağsız bir şekilde kızartalım ve ayrı bir tabağa alalım.
- Sıvı yağı tavaya koyarak üzerine patatesleri dizelim.
- Tavanın üzerine bir kapak kapatarak orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
- Patatesler yumuşadıktan sonra üzerine çırptığımız yumurtaları gezdirelim.
- Üzerine küçük küçük doğradığınız domatesi, rengi dönene kadar kavurduğunuz sucuğu, zeytinleri serpiştirelim.
- Son olarak da kaşar peynirini serpelim. Tekrar üzerine bir kapak kapatarak 2-3 dakika kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
- Pişince geniş bir servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram taze fasulye (ayşekadın fasulye)
- 6 tane rendelenmiş domates yada konservesi
- 1 tane soğan
- 8-9 diş sarımsak ( isteğe bağlı)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tane küp şeker
- Tuz
Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fasulyeleri yıkayıp ortadan ikiye bölelim.
- İnce doğranmış soğanları tencerenin dibine birazını serpelim.
- Rendelenmiş domateside biraz fasulye yayıp sırasıyla fasulye, soğan, domates rendesi olacak şekilde dizelim.
- Küp şekeri ortasına atalım sarımsakları en üstüne dizelim.
- Zeytinyağı ve tuzunu ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte sonra altını en kısık ateşe alıp pişirelim.
- 25- 30 dakika kontrol edin fasulyenin cinsine göre pişme süresi de değişir.
- Dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Şerbeti için
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için
- Bütün fındık
- Toz fıstık (Süslemek için)
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlayalım.Şeker su limon suyu tencereye alalım.
- Ocakta orta ateşte kaynatalım.
- Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım.
- Soğumaya bırakalım.
- Hamuru için. Tereyağ ,yumurta ve diğer malzemeleri sırası ile ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Her hamurun üzerine fındık bastıralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında yaklaşık 30-35 dk pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkan tatlıya soğuk şerbeti gezdirelim.
- Tatlıyı dinlendirip servis yapalım.
- Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.Not.Tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak.Tatlı fırından çıktıktan 2_3 dakika sonra şerbetini dökünüz.
Soğan Mezesi (Bu Lezzete Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- 1-2yemek kaşığı nar ekşisi
Yoğurt sosu için;
- 1 kase yoğurt
- Tuz
- 2 diş sarımsak
- 6-7 dal dereotu
Soğan Mezesi (Bu Lezzete Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya sıvı yağ alın.
- Soğanları yarım ay şeklinde uzun doğrayıp tavaya ekleyin.
- Karamelize olana kadar karıştırarak kavurun.
- Tuz kırmızı toz biber ve nar ekşisi ekleyip karıştırın ılımaya bırakın.
- Ayrı bir kasede sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp bütün malzemeleri karıştırıp ılıyan soğanın üzerine döküp iyice karıştırın.
- Servis tabağına alıp yayın.
- Son olarak üzerine ince ince kıyılmış dereotu ekleyip servis yapın.
Pazı Sarması (Nefis Bir Tarif Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 bağ pazı
- Haşlamak için sıcak su
İç harç için:
- 2 su bardağı pirinç
- 1 büyük soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 dolu çay kaşığı karabiber
- 1 dolu çay kaşığı pulbiber
- 1 dolu çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 dolu çay kaşığı kimyon
- 1 dolu tatlı kaşığı kuru nane
- 1 dolu tatlı kaşığı ufalanmış kuru reyhan
- Damak zevkinize göre tuz
Sosu için:
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Sarmanın üzerini geçecek kadar su
Pazı Sarması (Nefis Bir Tarif Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pazıları kaynar suya azar azar atıp en fazla 1 dakika kadar haşlayıp süzgece alalım çok haşlanmayın erir.
- İç harç için gereken tüm malzemeleri uygun bir kabın içine alıp karıştıralım.
- Sarmamız için pazının sap kısımlarını kestikten sonra kalın damarlıysa damarı ortasından bıçakla kesip alalım.
- Her bir yaprağının uç kısmına harçtan koyup kenarlarından hafif içe katlayarak saralım.
- Ufak ve ince damarlı olanları direkt sarabilirsiniz tabi ben sararken ilk yaptığımı farketmeden tersten sarmışım siz benim gibi yapmayın 🙈
- Sarmaları tencereye dizmeden önce çıkan sap ve damar kısımlarını dibine yerleştirip üzerine sarmaları dizelim .
- Kasede salçalı suyu karıştırıp sarmanın üzerine dökelim ve üzerine çıkacak kadar su ilave edelim.
- Ardından tabak veya dolma taşı kapatıp ocağa alalım kaynayana kadar altı açık kaynadıktan sonra tamamen kısık ateşte kontrol ederek pişmeye bırakalım afiyet olsun
Hanımağa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 çay bardağı erişte
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı et suyu (600 ml)
- 4 su bardağı sıcak su (800 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Hanımağa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hanımağa çorbası için küçük bir tencereye yıkayıp suyunu süzdüğümüz yeşil mercimekleri alalım.
- Üzerine su ekleyelim ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım. 15 dakika kadar haşlanan ve yeterince yumuşayan mercimekleri ocaktan alalım.
- Ocağa aldığımız çorba tenceresine sıvı yağ ve tereyağını alarak tereyağını eritelim.
- Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
- Ardından biber salçası ve domates salçasını da ilave ederek kavurma işlemine devam edelim.
- 1-2 dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış nohut, yeşil mercimek, pul biber, kuru nane, kırmızı toz biber ve tuzu ilave ederek tüm malzemeyi karıştıralım.
- Karıştırdığımız bakliyatların üzerine suyu ilave edelim. Çorbamızı ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra tel şehriye ve erişteyi de ilave ederek çorbamızı pişmeye bırakalım.
- Erişteler piştiğinde çorbamız pişmiş demektir. Bir kaç dakika dinlendirerek servis edelim. Afiyet olsun!
Terbiyeli Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük tavuk budu yada göğüs eti
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 1 adet havuç
- 1 tutam maydanoz
- 1/5 litre su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz ,karabiber
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
Terbiyeli Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk budunu tencereye koyalım ,bir buçuk litre suyu üzerine koyalım pişirelim.
- Pişen tavuk budunu ince didikleyelim .
- Tencereye sıvı yağ koyalım, rendelediğimiz havucu koyup bir kaç dakika kavuralım.
- Üzerine tavuğu pişirdiğimiz suyu süzerek havuçların üzerine ilave edelim.
- Tuzunu koyalım damak zevkimize göre karabiber arzuya göre karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca tel şehriyeyi ilave edelim.
- Şehriye pişmeye yakın tavukları ilave edelim bir kaç dakika bu şekilde kaynatalım.
- Bir tasın içine un, yoğurt ,yumurta ,limon suyunu koyup pürüzsüz olana kadar çırpalım .
- Kepçeyle çorbanın suyundan terbiyenin üzerine koyarken aynı zamanda çırpalım ki terbiye kesilmesin.
- Terbiyemizi çorbamıza karıştırarak yavaş yavaş dökelim bir kaç dakika da bu şekilde kaynatıp ocağı kapatalım.
- İnce doğranmış maydanozu çorbaya koyup servis edebiliriz afiyet olsun
İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- Çeri domates
- Sivri biber
Köftesi için malzemeler;
- 300 gram orta yağlı dana kıyma
- 200 gram ortaya alıp kuzu kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet kapya biber(robottan çekilmiş)
- 3 yemek kaşığı çekilmiş ekmek (üç yemek kaşığı süt ile ıslatılacak)
- 1 adet yumurta
- Kimyon ,karabiber ,pulbiber ,tuz
- Yeni bahar ,maydanoz
Sos malzemeleri;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Yeteri kadar sıcak su
İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlarımızı alacalı soyalım.
- Uzunlamasına ince ince dilimleyelim.
- Tepsiye sırayla dizip üzerine yağlayalım tuz serpelim.
- 170° fırında yumuşayana kadar kızartalım.
- Köftesi için derin bir kaba tüm köfte malzemelerini ekleyip iyice özleşene kadar yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Fırın tepsisi ne dizip 170°’de hafif kızartalım.
- İki parça kızarmış patlıcanı artı şeklinde serip tam ortasına köfte yerleştirelim dört taraftan katlayıp ortasına kürdan batıralım.
- Kürdan üzerine doğranmış biber ve çeri domatesi ekleyelim fırın tepsisi ne dizelim.
- Ayrı bir kapta sos malzemelerini hazırlayıp islim kebabının üzerine dökelim.
- Önceden ısıtılmış 190° fırında pişirelim deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.