Ali Nazik Tarifi İçin Malzemeler
- 550 gram az yağlı dana eti
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz (çok doldurmadım)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım bardak su (100 ml)
- 3 orta boy patlıcan
- 5-6 kaşık süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Biraz tuz (yarım çay kaşığı attım, yoğurdunuza göre fark edebilir)
Ali Nazik Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlara kesik atıp önceden 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirin.Arada çevirmeyi unutmayın.
- Soğuyan patlıcanları soyun ve küçük doğrayın.
- Üzerine rendelenmiş sarımsak, yoğurt ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Etlerinizi kuşbaşı doğrayın.
- Tencereye biraz sıvı yağ dökün ve etlerinizi kavurun.
- Rengi dönünce üzerine geçecek şekilde su ekleyin.
- Kolaylık olsun diye düdüklü tencerede yaklaşık 25 dk pişirdim, bu şekilde yumuşacık oluyor. Normal tencerede olur, pişme süresi etinize göre değişebilir.
- Ayrı bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ dökün ve etlerinizi ekleyin.
- Ardından tereyağı, baharatları ve salçayı ekleyip karıştırın.
- Son olarak suyuda ilave edip kapağı kapalı şekilde yaklaşık 10 dk kısık ateşte pişirin.
- Patlıcan sosla birlikte servis edin.
Deneyenlere afiyet olsun