7 Nisan 2023 Cuma

Portakallı Kek Tarifi

 

Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

(su bardağı ölçüsü 200 ml)

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Pişince üzerine:

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı şeker

    Portakallı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kekin tüm malzemelerinin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmeli.
  • Şeker ve yumurtalar 4-5 dakika çırpılır, sıvı yağ, süt, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi ilave edilir.
  • Ardından un, vanilin ve kabartma tozu elenerek eklenir, karıştırılır.
  • Tereyağı ile yağlanan kek kalıbına dökülür.
  • Kalıbı 2-3 kez zemine vurduktan 180 derecede ısınmış fırında pişirilir.
  • Kek pişerken 1 su bardağı portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve şekerli karışım ocağa alınır, şeker eridikten sonra altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
  • Pişen, ilk sıcaklığını kaybeden kek ters çevrildikten sonra soğuyan sos üzerine gezdirilir, dilimlenerek servis edilir.
  • Afiyet olsun.

Tart Kalıbında Tramisu (Tam Ölçülü) Tarifi

 

Tart Kalıbında Tramisu (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri

Islatmak için;

  • 1 yemek kaşığı çözünebilir kahve
  • Yarım su bardağı sıcak su

Üzeri için;

  • Kakao

    Tart Kalıbında Tramisu (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce yumurta ve şekeri karıştırma kabına alalım güzelce çırpalım. Sonra yağ ve süt ekleyip tekrar karıştıralım. Kalan malzemeyi de ilave edelim ve yağlanmış kalıba dökelim.
  • 175 derece ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirelim.
  • Kreması için labne ve vanilya hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıp ocağa alalım. Devamlı karıştırıp kaynayıp kıvam alana kadar pişirelim. Vanilya ekleyip ocaktan alalım. Soğuyunca labne ilave edelim ve çırpalım.
  • Kalıptan çıkardığımız keki kahveli suyla ıslatalım ve kremasını döküp yayalım. Buzdolabına kaldırıp soğutalım.
  • Servis etmeden önce kakao serpelim. Dilimleyip servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 

Su Böreği Tadında Peynirli Yufka Böreği 10 Dakikada Fırında Tarifi

 

Su Böreği Tadında Peynirli Yufka Böreği 10 Dakikada Fırında Tarifi İçin Malzemeler

Sos için

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe soda
  • 5 tane yufka

İç malzeme:

  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 400 gr tulum peyniri
  • Yarım demet maydanoz

    Su Böreği Tadında Peynirli Yufka Böreği 10 Dakikada Fırında Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos malzemelerini iyice çırpıyoruz.
  • Tepsinin dibine yağlı kağıt seriyoruz.
  • İlk katı tamamen açık bir şekilde yerleştiriyoruz.
  • 2. Kat yufkayı tepsinin iç kısmına yerleştiriyoruz üzerine sos döküyoruz.
  • 3 yufkayı seriyoruz.
  • Üzerine peynirli karışımın yarısını döküyoruz ve kapatıyoruz.
  • Sosu döktükten sonra 4 yufkayı da aynı şekilde seriyoruz.
  • Üzerine iç karışımdan koyup onu da kapatıyoruz.
  • Son yufkayı da yerleştirip koyduktan sonra sosu her yerine gelecek şekilde döküyoruz kenarlarda bıraktığımız yufka kısımlarını da kapatıp üzerine sos döktükten sonra dilimlere ayırıyoruz.
  • Üzerine çörek otu ve susam döküp 200 derecede fırına koyuyoruz.Pişme süresi fırından fırına değişebilir o yüzden dikkatli kontrollü bir şekilde pişirilirse daha iyi olur.Afiyet olsun.

Havuç Ve Karalahana Salatası Tarifi

 

Havuç Ve Karalahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet büyük havuç
  • 1 küçük kara lahana
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 kaşık mayonez (İsteğe bağlı)
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 6-7 kaşık sıvı yağ

Üzeri için

  • Ceviz ve dereotu

    Havuç Ve Karalahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuç ve karalahanayı yıkayalım. Havuçların kabuklarını soyup rendeleyim.
  • Karalahanayıda ince ince kıyalım veya onuda rendeleyelim.
  • Her ikisini de sıvı yağ eklenmiş ayrı tavalarda soteleyelim ve soğumaya bırakalım.
  • Yoğurdumuza rendelenmiş sarımsak, mayonez ve tuz ekleyip çırpalım.
  • Soğuyan sebzelere yoğurt ilave edip karıştıralım.
  • Dondurma kaşığı yardımıyla servis tabağına önce havucumuzdan koyup üzerine hafif bastırdım ve daha sonra yine dondurma kaşığı ile karalahana ekledim.
  • En son üzerlerini ceviz ve dereotu ile süsledim.
    Afiyet olsun .

Tarhana Çorbası Tarifi

 

Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı toz tarhana
  • 2 su bardağı soğuk su(tarhanayı açmak için)
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 5 su bardağı su
  • Tuz

    Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tarhanayı bir kaseye alıp üzerine 2 su bardağı soğuk su ekleyin çırpın, 15 dakika yumuşaması için bekletin.
  • Ardından tencereye sıvı yağ tereyağ ekleyip, kızdırın.
  • Daha sonra salça ve sarımsağı ekleyip, kavurun. Ardından nane tuz pul biberi ekleyip karıştırın, sonra suda bekleyen tarhanayı tencereye ekleyin, karıştırın.
  • En son suyunu verip çorba kaynayana kadar karıştırın kaynadıktan sonra altını kapatıp servis edin afiyet olsun 

Hamburger (Müthiş Lezzet Dışarıdan Yemeyeceksiniz) Tarifi

 

Hamburger (Müthiş Lezzet Dışarıdan Yemeyeceksiniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram orta yağlı kıyma ( 2 kere çekilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sos için;

  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • Az karabiber, tuz
  • 1 çay kaşığı sirke ve hardal
  • 1 büyük kornişon turşu

    Hamburger (Müthiş Lezzet Dışarıdan Yemeyeceksiniz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftele harcımız için tüm malzemeleri alıp güzelce yoğuralım.
  • Yoğurduğunuz kıymayı göz kararı 100 er gram olacak şekilde ayalayalım. ( hamburger ekmeklerim büyük 4 adet çıkacak şekilde).
  • Daha sonra iki yağlı kağıt arası küçük merdaneyle ya da elinizle şekil verin ve arasında kağıtları bırakarak buzdolabına dinlenmeye kaldırın.
  • Eğer hamburger ekmekleriniz küçükse kavanoz kapaklarıyla şekil vermek basit olacaktır.
  • Kızartmak için ben döküm tava kullandım. Bi taraf pişince diğer tarafa kaşar ya da hamburger peyniri koyabilirsiniz.
  • Servis için ben hazırladığım sosu, karamelize soğan yaptım ( sayfamda tarifi var), turşu, marul ile servis yaptım. Siz istediğiniz gibi lezzetlendirebilirsiniz.
  • Sos içi; tüm malzemeler güzelce karıştırılır.

Patatesli Sulu Köfte (Dağılmama Garantili) Tarifi

 

Patatesli Sulu Köfte (Dağılmama Garantili) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kıl biber
  • 2 yemek kaşığı kısırlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (Ben 1 kaşık biber kullandım)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kadar un
  • 2-3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

    Patatesli Sulu Köfte (Dağılmama Garantili) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymamızı borcama alalım. Kısırlık bulguru rendelenmiş sarımsağı, tuzu, kırmızı toz biber, kırmızı pul biber,karabiber ilave edelim güzelce yoğuralım. (5-6 dk kdr).
  • Buzdolabın da 20 dk dinlendirelm.
  • Köftenin dağılmamasının sırrı güzelce yoğrulmasında.
  • Un sepelediğimiz tepkimize misket büyüklüğünde yuvarlayalım koyalım ( avuç içimizi hafif ıslatırsak daha kolay oluyor).
  • Yuvarlama işlemi bittikten sonra tepsiyi ileri geri sallayarak unlanmasını sağlayalım.
  • Onlar kenar da dinlenirken, soğanı kıl biber 3- 4 yemek kaşığı sıvı yağda kavuralım.
  • Salçaları ilave edip karıştıralım.
  • Yemeklik doğranmış patatesleri ekleyelim 2 dk çevirdikten sonra kaynar su ilave edip köftelerimizi atalım.
  • Göz kararı tuz,karabiber,az da k. Pul biber atalım.
  • Kaynayana kadar orta ateşte kaynağından sonra yaklaşık 40 dk kısık ateşte pişirelim ve servis edelim.
    Not. Pişirme süresi patateşe göre değişebilir o yüzden patatesi kaynatmadan köftelerle beraber koyalım çığ kalmasın.
    Afiyetler olsun uzun anlattım biraz ama kolay bir tarif.

Karamelli Tavukgöğsü Tarifi

 

Karamelli Tavukgöğsü Tarifi İçin Malzemeler

Karameli için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 ml sıvı krema

Tavukgöğsü için;

  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı

Üzeri için;

  • Beyaz çikolata

    Karamelli Tavukgöğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tatlımızın karamel sosu için sos tavasına şekeri alalım. Gerekirse tavayı sağa sola hafifçe çevirerek şeker eriyene kadar ısıtalım.
  • Tamamen eriyen şekerin içerisine tereyağını ilave edelim. Yağ eriyene kadar karıştıralım.
  • Daha sonra üzerine sıvı kremayı yavaş yavaş ekleyerek sosumuz kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Karamel sosumuzu hızlıca soğuması için ısıya dayanıklı bir kaba aktaralım.
  • Tavukgöğsü için ocağa aldığımız tencereye tereyağını alarak eritelim.
  • Üzerine unu ilave edelim. Çırpıcı yardımıyla unu sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Daha sonra üzerine sütü yavaş yavaş ilave edelim ve bir yandan da karıştırmaya devam edelim.
  • Toz şekeri de ilave ederek muhallebi koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Göz göz olmaya başlayan muhallebiye vanilyayı ekleyelim ve bir iki tur daha karıştırarak ocaktan alalım.
  • Hazırladığımız muhallebiyi ayrı bir kaba aktaralım. Mikserle bir kaç dakika çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
  • Tavukgöğsünü uygun bir servis tabağına boşaltalım. Üzerini spatula yardımıyla düzeltelim.
  • Soğuyan karameli de tavuk göğsünün üzerine gezdirerek spatula ile yine üzerini düzeltelim.
  • Tatlımızı bir kaç saat buzdolabına kaldırarak dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen tatlımızın üzerini erittiğimiz beyaz çikolata ile süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!