Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler
(su bardağı ölçüsü 200 ml)
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 3-3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Pişince üzerine:
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı şeker
Portakallı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kekin tüm malzemelerinin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmeli.
- Şeker ve yumurtalar 4-5 dakika çırpılır, sıvı yağ, süt, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi ilave edilir.
- Ardından un, vanilin ve kabartma tozu elenerek eklenir, karıştırılır.
- Tereyağı ile yağlanan kek kalıbına dökülür.
- Kalıbı 2-3 kez zemine vurduktan 180 derecede ısınmış fırında pişirilir.
- Kek pişerken 1 su bardağı portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve şekerli karışım ocağa alınır, şeker eridikten sonra altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
- Pişen, ilk sıcaklığını kaybeden kek ters çevrildikten sonra soğuyan sos üzerine gezdirilir, dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun.