8 Haziran 2024 Cumartesi

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

 

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet dolmalık biber (ince kabuklu)
  • 1 çay bardağı pirinç (150 ml)
  • 1 çay bardağı bulgur (150 ml)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak rendesi
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Dolmaların üzerini kapatmak için 3 adet domates

Sosu için ;

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

    Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı ekleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Salçayı ekleyip biraz kavurduktan sonra domates rendesini ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Pirinç ve bulguru yıkayıp nişastasından arındırdıktan sonra tencereye alın.
  • Baharatları, tuz ve şekeri ekleyip bir tur daha kavurun.1 su bardağı sıcak suyu da ekleyip kısık ateşte ara ara karıştırarak suyunu çekmesini bekleyin.
  • Son olarak ince ince doğranmış maydanozu ilave edip karıştırın.
  • İçini temizleyip yıkadığımız dolma biberlerin üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde dolma harcımızla doldurup üzerlerine domates dilimleyip kapatın.
  • Biberlerimizi derin bir tencereye yerleştirin. Sosu için sıcak su ve salçayı güzelce karıştırıp kenarından tencereye dökün.
  • Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin ve tuz serpin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe alın.Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Yazın En Çok Sevilen Yaz Mezesi Tarifi

 

Yazın En Çok Sevilen Yaz Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane salatalık
  • 1 tane kuru soğan (Mor soğanda olur)
  • 2 yemek kaşığı difriz mısır
  • 1 tutam tere otu
  • 1 tutam maydanoz

Sosu için

  • 5 yemek kaşığı katı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Damak tadına göre tuz

Üzerine

  • 1 tutam nane

    Yazın En Çok Sevilen Yaz Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce malzemeyi temizleyip salatalıkları soymadan halka dilimlenir.
  • Soğanı da iri doğrayıp maydonoz, terede ince doğrayıp tüm malzemeyi kaseye alalım.
  • Ayrı bir kaseye sos malzemeyi boşaltıp karıştırıp salatalıkların üzerine boşaltıp karıştıralım ve sunum tabağına alınır.
  • Üzerine nane gezdirilir mezemiz hazırdır. 

Tarhana Çorbası Tarifi

 

Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tarhana
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 talı kaşığı nane
  • Tuz

    Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tarhananın üzerini geçecek kadar soğuk su koyup karıştırın.
  • Tencere sıvı yağ ve tereyağını koyup üzerine nane ekleyip kavurun.
  • Salçayı da ilave ederek 1-2 dakika daha kavurup suyunu dökün (yaklaşık 5 su bardağı).
  • Son olarak içine ıslattığınız tarhanayı ve tuzunu ekleyerek karıştırarak kaynamaya bırakın.

Sebzeli Karnıyarık Tarifi

 

Sebzeli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 veya 6 adet kapıya biber
  • 2 adet patates
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber

Üzeri için;

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kuru nane

Kızartmak için ;

  • Bir miktar sıvı yağ

    Sebzeli Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kapya biberleri yıkayıp ortadan ikiye kesiyoruz kızgın yağda kızartıyoruz servis tabağına alıyoruz.
  • Diğer tüm malzemeleri yıkıyoruz.
  • Patatesi soyup küp küp doğruyoruz kızgın yağda kızartıyoruz bir karıştırma kabına alıyoruz.
  • Diğer malzemeler de küp küp doğrayıp ayrı ayrı kızartıyoruz .
  • Tüm malzemeleri karıştırıp üzerine tuz ilave edip karıştırıyoruz .
  • Kapya biberlerin içlerini dolduruyoruz.
  • Üzerine sarımsaklı karışımlı yoğurdu döküyoruz ,kuru nane ile servis yapıyoruz

Meyveli Tart Kek Tarifi

 

Meyveli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • ️2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 çay bardağı un

Kreması için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 yemek kaşığı un

Üzerine süslemek için;

  • Çilek
  • Muz
  • Kivi

    Meyveli Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle keki yapalım.
  • Yumurta ve şekeri iyice köpük köpük olana dek çırpalım.
  • Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyelim.
  • Akışkan bi kıvam olucak.
  • Yağlanmış kalıbımıza dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180c fırında 40 – 45dk. Kadar pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız keki ılımaya bırakalım.
  • Kreması için bir tencereye süt, şeker, un, yumurta sarısını alıp karıştıralım. Kıvam alıncaya kadar pişirelim.
  • Ocaktan aldıktan sonra içine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
  • Kekimizin üzerine dökelim. İsteğe göre süsleyelim

Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • ️1 çay bardağı su
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️2 yemek kaşığı sirke
  • ️3 yemek kaşığı şeker
  • ️1,5 tatlı kaşığı tuz
  • ️4 su bardağı un
  • ️1 çay kaşığı mahlep
  • ️1 yumurta

Üzeri için;

  • ️1 çay bardağı su
  • ️Yarım çay bardağı pekmez
  • ️Kavrulmuş susam

    Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım, unu azar azar ekleyerek poğaça hamurundan daha katı bir hamur elde edelim.
  • Elde etmiş olduğumuz hamurumuza şekil verelim. Pekmez ile suyu karıştırıp kurabiyeleri önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama batıralım.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Püf noktası:kurabiyelerin yavaş yavaş pişmesi ve iyice kızarması soğuduktan sonra kapaklı cam kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz

Bonibonlu Kurabiye Tarifi

 

Bonibonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( 2 su bardağı kadar )

Üzeri için;

  • Bonibon 

    Bonibonlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ, yumurta ve pudra şekerini iyice karıştıralım.
  • Nişasta, kabartma tozu ve unu kontrollü şekilde ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • Yuvarlak şekil vererek üstüne bonibonları hafifçe bastırarak yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirelim. 

Biber Kızartması Tarifi

 

Biber Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım dan biraz daha az su bardağı sıvı yağ
  • 6 adet taze tatlı yeşil biber
  • 4 adet orta boy soğan

Üzeri için;

  • 500 gr yoğurt
  • 2 adet büyük dış sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kadar pul biber

    Biber Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle biberi ortadan kıyalım sudan geçirelim ve iki üç eşit uzunluktaki kıyalım (bir parmak kadar)
  • Soğanı piyazlık doğrayalım (yarım ay)
  • Uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine taze biberi ilave edelim kızartalım.
  • Kızarmış olan biberi uygun bir tabağa alalım.
  • Soğanı kızartalım ve sırası ile tabağa alalım.
  • Sarımsağı ezelim ve yoğurda ilave edelim damak tadınıza göre tuzu ilave edelim.
  • Kızartmanın üzerine gezdirelim. Pul biberi serpiştirelim.

Sandviç Ekmeği Tarifi

 

Sandviç Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 7 su bardağı un ( 910 gram )
  • 3-3,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

    Sandviç Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle un maya şeker ve tuzu karıştırarak başlayalım. Sonra ılık suyu ve zeytinyağı ilave ederek hamurumuzu yoğuralım. Ortalama 3,5 su bardağı su alıyor.
  • Son yarım bardak suyu kontrollü ekleyerek ele yapışan bir hamur elde edelim. Hamurumuzu 5-10 dakika daha yağurduktan sonra 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanmış hamuru un serpmiş olduğumuz tezgaha alarak hamur kartı ile hamuru öncelikle dışarıdan içeriye doğru toparlayıp kart ile göz kararı keselim.
  • Kestiğimiz hamuru dışarıdan içeri doğru katlayıp katladığımız kısım aşağıda kalacak şekilde bezelyelim. Bezeleri mutfak bezine sererek 15 dk dinlendirdikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım.
  • Üzerine hazırladığımız sostan bir yemek kaşığı döküp, elimizle hafifçe bastıralım.
  • Son olarak susam ve çörek otu serpip 15 dk tepsi de dinlendirdikten önceden ısıtılmış 225 derece alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirelim.

Şehriyeli Pilav Tarifi

 

Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2.yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı pirinç (200ml)
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 400 ml kadar kaynar su
  • Tuz

    Şehriyeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pirinci ılık suda 15 dakika kadar bekletelim, pirincin suyunu süzelim.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağı alalım.
  • Kızgın yağın üzerine şehriye ilave edelim ve yakmadan kavuralım.
  • Pirinci ilave edelim ve orta ateşin üzerinde tane tane olana kadar kavuralım.
  • Pirinci bir parmak geçecek kadar kaynamış olan suyu ilave edelim. Damak tadınıza göre tuzu ilave edelim.
  • Pirinç pilavı suyunu çektiğinde bir iki kaşık yardımıyla ile karıştıralım ve üzerini kapatıp demlenmeye bırakalım.
  • Ayrı bir tavaya tereyağını alalım ve kısık ateşte eritelim, erimiş olan tereyağını, pişmiş olan pilavın üzerine dökelim ve tekrar kaşık yardımıyla ile karıştıralım. Sıcak servis yapalım.

Evde Antep Fıstıklı Pratik Mini Magnum Tarifi

 

Evde Antep Fıstıklı Pratik Mini Magnum Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı antep fıstığı ezmesi
  • 1 çay bardağı süt
  • Bal

    Evde Antep Fıstıklı Pratik Mini Magnum Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Antep fıstığı ezmesi, süt ve tatlılığına göre bal blenderdan geçirilir.
  • Silikon dondurma kalıbına eşitçe dökülür.
  • Donduktan sonra isteğe göre benmari eritilmiş çikolataya bulanır.
  • Ardından çikolatası da donunca servis edebilirsiniz.