Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 15 adet dolmalık biber (ince kabuklu)
- 1 çay bardağı pirinç (150 ml)
- 1 çay bardağı bulgur (150 ml)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet orta boy soğan
- 3 diş sarımsak rendesi
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet küp şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Dolmaların üzerini kapatmak için 3 adet domates
Sosu için ;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağı ekleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
- Salçayı ekleyip biraz kavurduktan sonra domates rendesini ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Pirinç ve bulguru yıkayıp nişastasından arındırdıktan sonra tencereye alın.
- Baharatları, tuz ve şekeri ekleyip bir tur daha kavurun.1 su bardağı sıcak suyu da ekleyip kısık ateşte ara ara karıştırarak suyunu çekmesini bekleyin.
- Son olarak ince ince doğranmış maydanozu ilave edip karıştırın.
- İçini temizleyip yıkadığımız dolma biberlerin üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde dolma harcımızla doldurup üzerlerine domates dilimleyip kapatın.
- Biberlerimizi derin bir tencereye yerleştirin. Sosu için sıcak su ve salçayı güzelce karıştırıp kenarından tencereye dökün.
- Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin ve tuz serpin.
- Kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe alın.Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.