9 Haziran 2024 Pazar

4 Kaşık Çorbası Tarifi

 

4 Kaşık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 6 su bardağı su

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım limon suyu

Sosu için;

  • 1 adet ince doğranmış kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    4 Kaşık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yeşil mercimek, kırmızı mercimek, pirinç, bulgur, alalım ve yıkayalım.
  • Yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Terbiyesi için un, yoğurt, yumurta sarısı,1 bardak ılık su, limon suyu, karıştıralım iyice çırpalım.
  • Terbiye içine, çorbadan iki kepçe alıp karıştıralım.
  • Yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edelim.
  • Sosu için bir tavaya ince ince doğranmış soğan, tereyağı ve sıvı yağ pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Toz kırmızı biber, nane, karabiber ekleyip kızdıralım.
  • Çorbanın üzerine dökelim.

Yaprak Sarma Tarifi

 

Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram yaprak

İç harcı için;

  • 150 gram kıyma
  • 2 adet ince kıyılmış orta boy kuru soğan
  • 2-3 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pulbiber 

    Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce yaprakları bahçeden taze taze topladım. Kaynayan suyun içinde 2-3 dakika rengi sararana kadar haşladım. Ya da bir leğenin içine yaprakları koyup üzerine kaynayan suyu ilave ederek sararmasını bekleyelim.
  • İç harcı için; soğan ve maydanozları küçük küçük doğrayalım. Bulgur ve pirinci yıkayalım. Salça, baharat ve yağ eklenmesi yaparak tüm malzemeleri bir kapta yoğuralım.
  • Yaprakları saralım. Ben termo düdüklü de pişirdim. Düdüklüye sardığımız sarmaları dizelim. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağ gezdirelim.
  • Yarım yemek kaşığı salçanın üzerine 3 -4 su bardağı sıcak su ilave edip karıştıralım. Yaprakların üzerine dökelim. Su yapraklarla aynı hizada olmalı.
  • Ardından kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım. Kaynayınca altını kısıp 10 dakika sonra ocağı kapatalım. 10 dakika yeterli olacaktır.

Tart Kalıbında Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi

 

Tart Kalıbında Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet büyük boy patates
  • 3 adet havuç
  • 1 demet dere otu
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Konserve ve ya haşlanmış mısır
  • İsteğe göre üzerine tereyağı ve toz biber

    Tart Kalıbında Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerimizi güzelce haşlıyoruz.
  • Havuçlarımızı soyup rendeleyip kavuruyoruz.
  • Haşlanan patatesleri ezip içerisine kavurduğumuz havuçları ekliyoruz tuz koyup güzelce karıştırıyoruz.
  • Tart kalıbımıza streç film seriyoruz ve üzerine havuçlu patates harcımızı döküyoruz biraz dolapta dinlendiriyoruz.
  • Yoğurdun içinde sarımsak ve mayonezi ekleyip pürüzsüz olacak şekilde karıştırıyoruz.
  • Dinlenen patates harcını çıkarıp uygun bir tabağa ters çeviriyoruz.
  • Yoğurdu üzerine döküyoruz. Dere otu ve mısırla süslüyoruz. İsteğe göre üzerine tatlı toz biberli tereyağı dökebiliriz. 

Evde Antep Fıstıklı Pratik Mini Magnum Tarifi

 

Evde Antep Fıstıklı Pratik Mini Magnum Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı antep fıstığı ezmesi
  • 1 çay bardağı süt
  • Bal

    Evde Antep Fıstıklı Pratik Mini Magnum Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Antep fıstığı ezmesi, süt ve tatlılığına göre bal blenderdan geçirilir.
  • Silikon dondurma kalıbına eşitçe dökülür.
  • Donduktan sonra isteğe göre benmari eritilmiş çikolataya bulanır.
  • Ardından çikolatası da donunca servis edebilirsiniz.

Kıyır Kıyır Sucuklu Tarifi

 

Kıyır Kıyır Sucuklu Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ (3 yemek kaşığı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

    Kıyır Kıyır Sucuklu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemeleri karıştıralım ele yapışmayan hamur elde edelim içerisine sucuk, kaşar ve maydanoz ekleyelim ve videodaki gibi şekil verelim kesme aparatı ile ortadan derince keselim.
  • Yumurta sarısı sürelim üzerine haşhaş serpelim. 180 derecede kızarana kadar pişirelim.

Nohutlu Patlıcan Yemeği Tarifi

 

Nohutlu Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet yerli domates
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kekik, kimyon, pul biber
  • 5-10 dal maydanoz

    Nohutlu Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar soyulup, iri iri doğranır. Tuz ve 1/2 çay bardağı zeytinyağı ile karıştırılıp, fırın tepsisine dizilip,180 derecelik fırında patlıcanlar kızarıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika)pişirilir.
  • Kuru soğanlar yemeklik doğranır. Yarım çay bardağı yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. 1 diş ezilmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 su bardağı nohut ve rendelenmiş domates eklenir ve orta ateşte pişirilir.
  • Domatesler pişince fırında kızaran patlıcanlar eklenir. Ocağın altı kapatılarak kıyılmış maydanoz eklenip, karıştırılarak servis edilir. 

Tavuk Burger Ve Ev Yapımı Burger Ekmeği Tarifi

 

Tavuk Burger Ve Ev Yapımı Burger Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 ml ılık su
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 adet yaş maya
  • 2,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 80 gram yumuşak tereyağı
  • 500 gram un
  • 1 orta boy yumurta
  • Ellerinize biraz sıvı yağ

Bunun dışında;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Beyaz susam

Tavuk burger için;

  • 800 gram tavuk göğsü
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı köri
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Eller için yağ
  • 150 gram mısır gevreği (şekersiz)
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Biraz tuz
  • Sarımsak tozu

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Sarımsak tozu

    Tavuk Burger Ve Ev Yapımı Burger Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık şu ve sütü bir kaseye dokun, şekeri karıştırın ve mayayı ufalayın. 5 dakika bu şekilde bekletin.
  • Daha sonra un, tuz, yumurta ve yumuşak tereyağını ekleyip pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamur biraz yapışkan olabilir.
  • Hamurun üzerini örtüp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamurumuz ikiye katlanması gerekiyor.
  • Daha sonra yağlanmış ellerle hamurdan yaklaşık 7 adet top oluşturup, pişirme kağıdı serimiş fırın tepsisine dizin.
  • Hamurun üzerini tekrar örtün ve bir saat daha mayalanmaya bırakın. Bu önemlidir çünkü güzel kabarmasını istiyoruz.
  • Yumurta sarısı ve sütle karıştırın, kabarma süresi sonunda hamurun üzerine sürün ve susam serpin.
  • Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik alt/üst ısıdaki fırında yaklaşık 18 dakika, altın rengi oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
  • Tavuğun hazırlanışı için; tavuk göğsü filetosunu iri parçalar halinde kesin ve baharatlarla birlikte mutfak robotunda veya doğrayıcıda kıyma haline getirin.
  • Daha sonra kıymayı kısa süre yoğurup 7 adet yuvarlak burger haline getirin.
  • Mısır gevreğini elinizle kabaca ufalayın ve kırmızı biber tozu, tuz ve sarımsakla tatlandırın. Köfteleri tek tek paneleyin ve hafifçe bastırarak eşit şekilde kaplayın.
  • Daha sonra fırın tepsisine dizin ve üzerine yağ sürün. Daha sonra 190-200 derecede (üst/alt ısıda) 30 dakika altın rengi olana kadar kızartin. 15 dakika sonra bir kez çevirmeyi unutmayin.

Ankaralı Eşime Ankara Tava Tarifi

 

Ankaralı Eşime Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuzu incik
  • Defne yaprağı top karabiber
  • 2 adet soğan
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1.5 su bardağı et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

    Ankaralı Eşime Ankara Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ankara taba için önce kuzu incikleri 1 soğan, defne yaprakları ve top karabiber düdüklüde güzelce haşlayın yaklaşık 1 saate yakın haşladım.
  • Tereyağının yarısını ve sıvı yağı geniş bir tencereye alın. Arpa şehriyeleri ekleyip kısık ateşte güzelce kavurun. Kavrulan şehriyeleri bir h alin ve tekrar yağ ekleyip yemeklik doğradığımız soğanları, kapya biber ve yeşil biberleri yumuşayana kadar kavurun.
  • Üzerine sarımsak, domates salçası, biber salçası, domates rendesi, karabiber, tuz ve yarım bardak sıcak su ekleyip karıştırın. Karışımı birkaç dakika pişirerek sosun kıvam almasını sağlayın.
  • Hazırladığınız domatesli karışımı kavrulmuş şehriyelerin üzerine ekleyip iyice karıştırın. Bu aşamada lezzetlerin birbirine geçmesi için sosun şehriyelerle homojen bir şekilde karışması önemlidir. Arpa şehriyeleri ekleyelim ve iyice karıştıralım.
  • Kuzu incikleri, hazırladığınız arpa şehriye karışımının üzerine düzenli bir şekilde yerleştirin. Haşlama suyunu da tepsiye ilave edin.
  • Ankara tavayı önceden ısıtılmış 180 derece fırında, suyunu çekene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir süre dinlendirip sıcak servis edebilirsiniz. 

Karaköy Poğaça Tarifi

 

Karaköy Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket ınstant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı (sarısı üzeri için)
  • 4,5-5 su bardağı un

    Karaköy Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce tereyağını tavada eritip soğumaya bırakıyoruz. Mayayı karıştırma kabına alıp üzerine ılık suyu ekleyip üzerine bir kapak kapatıyoruz ve 10 dakika mayanın aktifleşmesini bekliyoruz.
  • Ardından soğumuş yağ, şeker, tuz ve yumurtayı ekleyip karıştırıyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
  • 12 eşit bezeye bölüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Bezelerin üzerine bastırıp yassılaşmasını sağlıyoruz. Üzerine örtü örtüp 10 dakika tepsi mayası yaptırıyoruz.
  • Yumurta sarısını sürüp çatalla üzerini çiziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

8 Haziran 2024 Cumartesi

Çikolata Soslu Magnolya Tarifi

 

Çikolata Soslu Magnolya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası (Silme)
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 50 gram beyaz çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı toz şanti (Çırparken)

Ganaj için

  • 1 paket sıvı krema (Tatlı için olandan)
  • 150-160 gram bitter çikolata
  • 1 paket burçak bisküvi
  • 500 gram çilek

(Kullandığım çay bardağı 145 cc) 

Çikolata Soslu Magnolya Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta sarısı ve şeker iyice çırpılır.
  2. Nişasta ve un eklenir. Çırparak yavaş yavaş süt eklenir.
  3. Tamamen pürüzsüz olana kadar çırpılır. Yumurta çözünmüş olmalı.
  4. Ocağa alınan muhallebi karıştırarak pişirilir.
  5. Ocaktan alınca vanilya ve beyaz çikolata eklenir.
  6. Eriyene kadar karıştırılır.
  7. Muhallebinin üzerine değecek şekilde streç kaplanır ve 2-3 saat buzdolabında bekletilir.
  8. Bisküvi rondoda çekilir. Çilekler dilimlenir.
  9. Kaselerin tabanına bisküvi kenarlarına çilek dilimleri dizilir.
  10. Soğuyan muhallebiye toz şanti eklenir.
  11. Blender parçalayıcı ucu ile kıvamı açılana kadar çırpılır.
  12. Hazırlanan muhallebi kaselere pay edilir. Sıvı krema sosluğa alınır. Kaynatmadan sadece ısıtılır.
  13. İnce ince dilimlenen bitter çikolata eklenir ve eriyene kadar karıştırılır.
  14. Ganaj iyice soğuduğunda kaselere dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir.