29 Mart 2019 Cuma

Süt Dilimi tarifi

Süt Dilimi Malzemeleri
  • 2 yumurta
  • 1,5 kahve fincanı şeker
  • 1,5 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • yarım paket kabartma tozu
Kreması İçin;
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 paket toz krem şanti
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2-3 damla limon suyu

Süt Dilimi Nasıl Yapılır? Yapılışı

  1. Öncelikle kreması için tüm malzemeleri karıştırın. Mikserle çırpın.
  2. Koyu kıvama gelince dolaba kaldırın.
  3. Kek için yumurta ve şekeri çırpın.
  4. Kremamsı kıvama gelince un hariç tüm malzemeleri ekleyerek en son unu koyun.
  5. Yağlı kağıt serili kare borcama hamuru dökün.
  6. 180 derecede pişirin.
  7. Pişirirken ilk 10 dk da fırının kapağını birkaç kez açın.
  8. Böylece kekin ortası kabarmayacak düz bir kekimiz olacak. Ortalama 17 dk pişiyor.
  9. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince keke hafif bastırarak düzleyin. (Ben bu işlemi yapmadım kekim düz şekilde pişmişti. )
  10. Kek soğuyunca ortadan 2 ye kesin, isterseniz dilimleyin
  11. . Kekin Ortasına kremayı koyarak spatula ile düzleyin.
  12. Dilimlemediyseniz dilimleyerek buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Afiyet olsun.

Vişne Soslu Sütlü Tatlı Tarifi

Vişne Soslu Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı vişne suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
Sütlü tatlısı için;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya

Vişne Soslu Sütlü Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Vişne suyu nişasta ve şekeri kaynatıp koyulaşana kadar pişirelim.
  2. Küçük kalıbımızı sudan geçirip vişne sosumuzu içine dökelim soğumaya bırakalım.
  3. 30 dk dolaba koyalım iyice soğusun ve kalıbın seklini alsın sütlü tatlımızı yapmaya başlayalım.
  4. O arada süt un nişasta ve şekeri bir tencere koyalım ve ocakta göz göz olana kadar pişirelim(10)dk göz göz olunca vanilya ve margarini de ekleyip iyice karıştıralım.
  5. Ocaktan indirelim biraz dinlensin.
  6. Dinlendikten sonra soğuyan vişne sosumuzun üzerine sütlü tatlımızı dökelim ve soğumaya bırakalım.
  7. 2 saat kadar beklememiz lazım iyice soğuması için erken çıkarırsak soslar birbirine karısır

Fırında Sütlaç Tarifi

Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 5 su bardağı süt (1 litre)
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri 20 dakika sıcak suda bekletilen sonra süzüp tencereye alalım.
  2. Üzerine su ve sütü ekleyelim ocağın altını yakalım ve vanilya şekerini ekleyelim ve kaynayana kadar bekleyelim ara ara karıştıralım.
  3. Başka bir kase nişasta ile biraz sütü karıştıralım krema haline gelsin ki süte eklediğimizde topaklanma olmasın.
  4. Kaynamaya başlayınca nişasta ve şekeri ekleyelim ve yaklaşık 15 dakika kaynamaya bırakalım ara ara karıştıralım ki dibi tutmasın.
  5. Kaynadıktan sonra ısıya dayanıklı kaplarımıza bölüştürelim ve fırın tepsisine alalım.
  6. Kapların yarısına gelecek şekilde fırın tepsisine soğuk su dökelim kaseleri suyun içine koyacağız. 200 derece fırının en üst katında üstleri kızarana kadar pişirelim.
soğuduktan sonra servise hazır🤗

Pirinç Pilavı (Tavuk Sulu) Tarifi

Pirinç Pilavı (Tavuk Sulu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 5 su bardağı soğuk su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 10 damla limon suyu
  • 6 adet dondurulmuş tavuk suyu kübü

Pirinç Pilavı (Tavuk Sulu) Tarifi Yapılışı

Pirinç, nişasta oranının yüksek olmasının yanı sıra içerisinde bulunan B1, B2, C, E vitaminleri ve fosfor, demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum minerallerini içerir.
Vücut gelişimine katkı sağladığı gibi enerji de verir.
Doyurucu olması ile hazmı kolaylaştırır.
Vücuttaki fazla suyu aldığından dolayı vücudu toksik maddelere karşı koruyarak uzaklaşmasına yardımcı olur.
Kansere karşı koruyucudur. Böbrekleri ve kalp sağlığını korur.
Cilt sağlığına da faydası vardır 😍
Tavuk suyu ile birleşince ortaya nefis bir lezzet çıkıyor.
İşte tarfimin detayları :
  1. Öncelikle bir kap içerisine pirinçler ve soğuk su ilave edilerek 20 dakika süresince bekletilir.
  2. Dakikalar sonunda beyaz suyunu salan pirinçler soğuk sudan geçirilerek sonrasında süzdürülür ve kenarda bekletilir.
  3. Geniş bir tencere ocağa alınarak içerisine sıvı yağ ve şehriyeler ilave edilerek kavrulur.
  4. Kavrulan şehriyelerin üzerine suyundan süzdürülen pirinçler ilave edilir ve birkaç dakika karıştırılarak orta ateşte kavrulur.
  5. Kavrulan pirinçlerin üzerine limon suyu sıkılır ve sıcak su ilave edilir.
  6. Üzerine dondurulmuş tavuk suyu küpleri atılır ve son olarak da tuz ilave edilerek karıştırılır.
  7. Hemen sonrasında ocağın altı kısılarak, tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pirinçler pişirilir.
  8. Suyunu tamamen çekmiş olmalıdır.
  9. Piştikten sonra pilav tenceresi sarılarak demlenmeye bırakılır.
  10. Birkaç dakika sonrasında hazır olan pirinç pilavı servis tabağına alınarak servis edilir.
    Herkese afiyet olsun 💕

Çok Sevilen Meze Havuç Tarator Tarifi

Çok Sevilen Meze Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı dolusu mayonez
  • 4 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Çok Sevilen Meze Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

Bu mezeyi yiyip sevmeyen var mı acaba :) çok pratik bir o kadar da lezzetli tarifimize başlayalım.
  1. Öncelikle havuçları soyup rendeliyoruz.
  2. Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve havuçları alıyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Çok kavurmamak gerekiyor rengi dönene kadar pişirelim.
  3. Ocaktan aldığımız havuçları soğumaya bırakıyoruz.
  4. Bu sırada bir kaseye yoğurt ve mayonezi alıyoruz.
  5. Bir diş sarımsağı eziyoruz ve ekliyoruz.
  6. Tuzu da ekledikten sonra bu karışımı soğuyan havuçlarla buluşturarak servis ediyoruz.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺️

Köy Çorbası Tarifi

Köy Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı ince bulgur
  • 2 su bardağı et suyu
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi İçin:
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri İçin:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber, nane

Köy Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Patates, havuç ve soğanı tencerede rendeleyelim üzerine et, sıcak su ve tuzu dökerek yumuşayana kadar pişirelim.
  2. Pişen çorbayı blendırdan geçirelim ve ince bulguru ilave ederek kısık ateşte pişirelim.
  3. Bir kabın içinde yumurta, yoğurt, unu çırpalım.
  4. Çorbanın suyundan bir kepçe dökerek çırpalım ve çorbaya karıştıra karıştıra dökelim
  5. Tereyağı ve zeytinyağında yaktığımız pul biberle naneyi üzerine gezdirelim.
    Afiyet Olsun.

Pratik Kağıt Kebabı (Damak Çatlatan Lezzet) Tarifi

Pratik Kağıt Kebabı (Damak Çatlatan Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kekik, karabiber, tuz
  • İsteğe bağlı defne yaprağı

Pratik Kağıt Kebabı (Damak Çatlatan Lezzet) Tarifi Yapılışı

Merhaba bu tarifin hep tavuklusunu yapardım. Bu sefer etle denedim ikisi de çok lezzetli oluyor tavsiye ederim. hem pratik hem göz dolduran havalı bir tarif. ben bezelye kullanmadım eşim sevmediği için. ister konserve kullanın ister çiğ bezelye. çiğ kullanırsanız patateslerle birlikte ekleyebilirsiniz.
  1. Tencereye yağı ve etlerimizi atalım. Her tarafı mühürlenince soğanları ekleyelim kavuralım.
  2. Üzerine salçayı ekleyelim.
  3. Salçanın kokusu çıkınca 1 su bardağı sıcak su ekleyelim.
  4. 10- 15 dakika kadar kapağı kapalı pişirelim.
  5. Bu sırada patatesleri, havucu ,domatesi soyup küp küp doğrayalım. Etlere ilave edelim.
  6. Sebzeler biraz yumuşayıncaya kadar pişirelim. Çok fazla pişmeyecekler.
  7. 1 bardak bezelyeyi ,tuzunu ,kekiği, karabiberi ilave edip karıştıralım ocağı kapatalım.
  8. Yağlı kağıtları 30x 30 cm boyutlarında keselim.
  9. Ortalarına birer porsiyonluk yemeğimizden koyalım üzerine 1 adet defne yaprağı koyalım.
  10. Önce bi tarafı karşılıklı daha sonra diğer uçlarını da karşılıklı katlayalım, ters çevirerek tepsiye koyalım.
  11. Diğerlerini de aynı şekilde yapalım.
  12. 180 derece fırında 20 25 dakika pişirelim.
  13. Fırından çıkınca üzerinden istediğiniz şekilde keserek servis edelim. afiyet olsun.

28 Mart 2019 Perşembe

Trileçe Tarifi (Tam Kıvamında)

Trileçe Tarifi (Tam Kıvamında) İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sütlü sosu için;
  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 g sıvı krema
Karamel sosu için;
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 g sıvı krema
Üzeri için;
  • 1 paket krem şanti

Trileçe Tarifi (Tam Kıvamında) Yapılışı

  1. Kremşantili trileçe yapmak için öncelikle karıştırma kabımıza yumurta ve toz şekeri alıp boza kıvamına gelene kadar çırpalım.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökelim.
  3. 170°lik fırında 10 dk, sonra ısıyı 150° düşürüp yaklaşık 30 dk pişirelim.
  4. Trileçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim.
  5. Karamelli sosu için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayalım.
  6. Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağın erimesini sağlayalım.
  7. Son olarak sıvı kremayı da ekleyip sosumuz kıvam alana kadar kısık ateşte kısa süre karıştırarak pişirelim.
  8. Ilımış olan kekimizi ters çevirip yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açalım.
  9. Soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim.
  10. 1 paket köpürtülmüş krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım.
  11. Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim.
  12. Ayırmış olduğumuz krem şanti ile süsleyip kürdan ile şekil verelim.
  13. 5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.
  14. Muhteşem karamelli trileçemizi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Pesto Soslu Penne Makarna Tarifi

Pesto Soslu Penne Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket penne (kalem) makarna
  • 1 paket süt kreması
  • 2-3 yemek kaşığı hazır pesto sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • tuz

Pesto Soslu Penne Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Genişçe bir tencereye bolca su alıp kaynatalım.
  2. Kaynayınca yarım tatlı kaşığı kadar tuz ekleyip makarnaları ilave edelim.
  3. Paketin üzerinde yazdığı gibi 9-10 dk pişmeye bırakalım.
  4. Makarnalar pişmeye yakın uygun bir tavaya az sıvı yağımızı alalım.
  5. Pesto sosumuzu ilave edip karıştıralım, süt kremasını da ekleyip ısıtalım.
  6. Çok fokur fokur kaynamasına gerek kalmadan hafifçe pişirelim ve bu sırada suyunu süzdüğümüz makarnaları da ilave edelim.
  7. Karıştırarak bütün makarnaların sosa bulanmasını sağlayalım.
  8. Pesto soslu makarna servise hazır, soğutmadan servis edelim. Şimdiden afiyet olsun.

Kremalı Sebzeli Enfes Tavuk Tarifi

Kremalı Sebzeli Enfes Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğüsü
Tavuğu kızartmak için;
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 dis sarımsak
  • 100 gr krema
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
Sebzeleri kızartmak için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Çay kaşığı ucuyla kimyon
  • Tuz (İstenilen miktarda)

Kremalı Sebzeli Enfes Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeleri ince julyen şekilde doğrayalım. Kızartcağımız tavaya yağı döküp kızdıralım.
  2. Önce havuçları atalım soteleyelim.
  3. Sonra biberleri atıp soteleyelim. Pişince altını kapatalım bir tabağa yağını süzdürerek alalım.
  4. Tavukları da julyen doğrayıp başka bir kızgın tavada ince kıyılmış sarımsakla birlikte kızartalım.
  5. Son olarak tavukların üstüne baharat tuz krema ve sebzeleri koyup karıştıralım ve kremayı çekene kadar kontrollü pişirelim. servise hazır afiyet olsun🙋

Kabak Dolması Tarifi

Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 1 adet domates
İçine;
  • 2 küçük boy soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tutam maydanoz
  • 150 gr kıyma
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Suyu için;
  • Yarım yemek kaşığı salça
Üzerine;
  • Sarımsaklı yoğurt

Kabak Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Soğan ve biberi ince ince doğrayın, maydanozu kıyın.
  2. Pirinçleri, kıyılmış maydanoz, soğan ve biberleri, kıymayı, baharatları ve tuzu derin bir kabın içinde karıştırıp elinizle harmanlayın.
  3. Kabakları çizgili bir biçimde soyun.
  4. İkiye bölerek içlerini tatlı kaşığı veya kabak oyacağı ile boşaltın.
  5. Hazırladığınız harcı oymuş olduğunuz kabakların içine doldurarak kabakları tencereye sıralayın.
  6. Domatesi küçük küçük keserek kabakların üstlerine kapak yapın.1,5 su bardağı sıcak suda yarım yemek kaşığı salçayı ezin ve tencereye ekleyin.
  7. Küçük ocakta kısık ateşte pirinçler pişene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
  8. Servis yaparken isterseniz kabakları bütün halinde isterseniz de halka halka keserek servis edebilirsiniz.
  9. Yanında ya da üzerinde sarımsaklı yoğurt ile çok güzel oluyor. Afiyet olsun…

27 Mart 2019 Çarşamba

Magnolia Tarifi

Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 adet vanilya
  • 1 kutu krema ( 200 ml)
  • 2 paket eti Burçak bisküvi
  • 3 adet muz

Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. İlk iş olarak bisküvileri rondo da çekip toz haline getiriyoruz.
  2. Muhallebisi için süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, unu ve vanilyayı tencereye alıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  3. Ocak’tan alınan muhallebinin içine kremayı döküp telle pürüzsüz olacak şekilde karıştırıyoruz.
  4. Bardaklara öncelikle çektiğimiz bisküvilerden 2 yemek kaşığı kadar koyuyoruz.
  5. Sonra bardağın kenarlarına dilimlediğimiz muzlardan yerleştiriyoruz.
  6. Üzerine 2 kepçe kadar muhallebimizden döküp en üstüne tekrar bisküviden koyuyoruz.
  7. 3-4 saat buzdolabında dillendirdikten sonra servis yapabilirsiniz ☺️Hem çok hafif hemde çok lezzetli bir tarif şimdiden afiyet olsun😋

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 6-7 su bardağı su (kıvamını damak tadınıza göre ayarlayın)
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kaynayan suyun içine mercimekler atılır 10 dakika haşlanır çok fazla pişmesinler.
  2. Suyunu süzüp yıkayın.
  3. Tencereye margarin ve sıvı yağ ekleyin küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Üzerine unu ilave edip 1 kaç dakika daha kavurun üzerine salçaları ilave edip 1 dakika daha kavurup suyunu ekleyin.
  5. Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ve sirkesini ekleyin mercimekleri de ekleyip 10 dakika kaynatın.
  6. Ardından erişteleri ekleyin kaynadıkça koyulaşacaktır kıvamını açmak için su ilavesi yapabilirsiniz erişte ve mercimeklerin tadına bakın.
  7. Pişmişlerse karabiber ve nanesini ilave edip kapatın.
  8. Servis ederken 1 yemek kaşığı tereyağını eritip içine nane ekleyip kızdırın çorbanın üzerine döküp servis edin. Deneyenlere afiyet olsun🤗