31 Ağustos 2021 Salı

Yalancı Kestane Şekeri (Kuru Fasulyeden ) Tarifi

 

Yalancı Kestane Şekeri (Kuru Fasulyeden ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı fındık ezmesi (Veya aynı miktarda fındık kırığı istenilen kuruyemişler olur. bende hazır fındık ezmesi vardı kolaylık oldu)
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 80 gram bitter çikolata

    Yalancı Kestane Şekeri (Kuru Fasulyeden ) Tarifi Yapılışı

  • Haşlanmış kuru fasulyeleri mikserler püre haline getiriyoruz. Mikser yoksa ezici ile de edebilirsiniz. Yumurta ve şekeri karıştırma kabında karıştırıyoruz.
  • Üzerine fındık ezmesini kabartma tozu ve vanilyalı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. En son olarak fasulye püresini ekleyip iyice karıştırıyoruz ve uygun pişirme kabına alıp 180 derece fırında 25-30 dakika üzeri çok hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Kek fırında pişerken çikolata sosu için çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan keki tepsiden alıp ufalıyoruz zaten normal kek gibi değil ıslak oluyor içi ve istediğimiz büyüklükte alıp elimizde şekil verdikten sonra çikolataya buluyoruz.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizip donması için buzdolabına atıyoruz. İyice donan yalancı kestane şekerimiz hazırdır afiyet şeker olsun 😋 Bu tatlıyı yapıp içinde ne olduğunu söylemeyin bence herkes kestane şekeri sansın 😂.

1 Tabak Fasulye Yemeğiniz Varsa Bulgur Pilavı Yapmaya Ne Dersin Tarifi

 

1 Tabak Fasulye Yemeğiniz Varsa Bulgur Pilavı Yapmaya Ne Dersin Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tabak fasulye yemeği
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 su bardağı su

Üzeri için

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Arzu ederseniz bir tane küçük soğan ben kullanmadım
  • Taze nane biraz çok yakışıyor

    1 Tabak Fasulye Yemeğiniz Varsa Bulgur Pilavı Yapmaya Ne Dersin Tarifi Yapılışı

  • Yemeğimizi tencereye alalım.
  • Üzerine yıkanmış bulguru ilave edelim.
  • Tuzunu ,pul biberi ve suyunu ilave edelim.
  • Kaynayınca altını kısalım suyunu çekince altını kapatalım yağımızı kızdıralım.
  • Üzerine dökelim biraz taze nane serpelim.
  • Kapağını kapatalım az demini alsın ve afiyetle yiyelim.
  • Not soğan kullanmak isteyen ince ince doğrasın ve yağda hafif rengi karamelize olana kadar kavursun ve öyle döksün pilava oda çok yakışıyor.

Şekilli Kıyır Kıyır Kurabiye (Püf Noktaları İle) Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında erimiş tereyağı (margarin de olur)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3-3,5 su bardağı un (unu göz kararı ayarlayın malzemelerin markasına, yumurtanın büyüklüğüne göre değişebilir)

Bardak ölçüsü 200 ml’dir.

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Yapılışı

  • Tereyağı, yumurta ve pudra şekeri güzelce karıştırılır. Hatta bu esnada mikser kullanırsanız, daha iyi sonuçlar elde edersiniz.
  • Ardından sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve nişasta eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Un azar azar eklenerek hamur yoğrulmaya başlanır. Hamur ele yapışmayı bıraktığı anda, un ilavesi yapmayı bırakın.
  • Düz bir zemin üzerine hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak, ince olmayacak şekilde elinizle biraz açın. Dilerseniz tek tek uğraşmadan tezgah üzerine pişirme kağıdı serip hamurunuzu üzerine alarak tekrardan üzerini pişirme kağıdı ile kapatıp merdane yardımı ile hamuru çok ince olmayacak şekilde açabilirsiniz.
  • Yeterince açtıktan sonra üzerindeki pişirme kağıdını alarak daha sonra dilediğiniz kalıpla ya da su bardağı ile şekil verip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınız.
  • Önceden ısıtılmış 160°C fırında, üzeri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika pişirin. Yan kısımları çok hafif şekilde pembe olacak.
  • Pişen kurabiyeler soğuyunca üzerine tel süzgeç ile pudra şekeri serpebilirsiniz. Servis için hazırdır. Afiyet olsun!
  • Not: ⭐Hamura şekil verirken kesinlikle çok inceltmeyin ve hamuru kesinlikle çok pişirmeyin. Yoksa kurabiyeleriniz kurur. Fırından ilk çıkınca kurabiyenin hafif yumuşak kıvamda olması gerekiyor. Soğuyunca ağızda dağılan kıyır kıyır kurabiyeler oluyor.

    Afiyet olsun.

Fırında Kıymalı Domates Kebabı Tarifi

 

Fırında Kıymalı Domates Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 15-20 adet salkım veya orta boy domates
  • 500 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet orta boy soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, kimyon, karabiber

    Fırında Kıymalı Domates Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Kıymayı tencereye alın yarım çay bardağı zeytinyağı ve yarım çay bardağı su ilave edin pişirin.
  • Kıyma suyunu çekince iri yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
  • Ardından yemeklik doğranmış biberi ve sarımsağı ilave edin kavurun.
  • En son salça ve baharatları ilave edin 5 dakika kavurun ocaktan alın.
  • Domateslerin içini oyun kıymalı harç ile doldurun fırın kabına yerleştirin üzerlerine sarımsak parçası ekleyin.
  • Fırın kabının dibine 1 su bardağı su ekleyin ve 180 derece fırında 40 dakika üzeri açık bir şekilde pişirin.

30 Ağustos 2021 Pazartesi

Böyle Bir Pasta Daha Önce Hiç Görülmedi /Vişneli Alman Pastası Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım paket tereyağı
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un tepeleme
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 2 yumurta
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı nişasta

Vişneli sos;

  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım kilo vişne
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım bardak vişne suyu

    Yapılışı

  • Öncelikle vişneli sosu hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  • Vişnelerin çekirdeğini çıkartalım tencereye alıp, vişne suyundan yarım su bardağı ayırın.
  • İçine damak zevkine göre şeker ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynayınca ayırdığınız vişne suyuna nişastayı koyup iyice karıştırıp tencereye dökün ve koyulaşan kadar kaynatıp altını kapatın.
  • Hamuru için; Oda sıcaklığında ki tereyağını ve un hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice çırpıp unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak tart hamuru elde edin.
  • Üzeri için biraz ayırın kaseye alıp unu döküp kırıntı elde edin.
  • Hamuru fırın kağıdı geçirilmiş kelepçeli kek kalıbına eşit olacak şekilde yerleştirin.
  • Kremasını hazırlayın. Karıştırma kabına sırasıyla tüm malzemeleri ekleyerek çırpın.
  • Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyi karıştırın kalıba önce soğumuş vişne sosu döküp vişnenin üzerine kremayı ekleyip en üste kırıntıları serpiştirin .
  • 180 derece fırında üzeri kenarları kızarana kadar pişirin.
  • Pişen pastayı oda sıcaklığında soğutun 3/4 saat dolapta dinlendirin sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edelim afiyetle.

Tepside Kaşarlı Poğaça Tarifi

 

Tepside Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya ( Yaş maya da olur)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gram tereyağı
  • 5-6 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)

İçine Sürmek İçin

  • Tereyağı (Oda sıcaklığında)

İç Harcı İçin

  • Kaşar peyniri

Üzeri İçin

  • Susam
  • Yumurta sarısı

    Tepside Kaşarlı Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz güzelce yoğuruyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz, mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz.
  • Merdane yardımıyla açıyoruz, içine tereyağı sürüp katlıyoruz, kenarlarına kaşar peyniri koyup 2 yandan rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Yağlı tepsiye yerleştiriyoruz, tepside de 15 dakika kadar dinlendiriyoruz, üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  • Susam serpiştirip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun ✨👌🏻

Tavada Patates Böreği Tarifi

 

Tavada Patates Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 kase rendelenmiş kasar peyniri
  • Yarım kapya biber
  • 3 dal maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz

Kızartmak İçin

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

    Tavada Patates Böreği Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri soyup yıkayalım. Derin bir kaba rendeleyelim.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, ince doğranmış maydanoz ve kapya biberi ekleyelim.
  • Diğer tüm malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Tavaya yağları alıp eritelim.
  • Üzerine patates harcının tamamını tavaya dökelim. Kaşıkla bastırarak üstünü eşit şekilde düzleştirin.
  • Arkalı önlü orta ateşte kızartalım. Çevirmek için düz kapak kullandım. Deneyeceklere afiyet olsun 🤗❤️

Domatesli Pilav Nasıl Yapılır?

 

Malzemeler

  • 1 kase(1,5 su bardağı) beyaz pirinç
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1-2 kaşık tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 3-4 damla limon suyu
  • Pilav pişince üzerine 2 kaşık eritilmiş köpürtülmüş tereyağ dağlayın.

Sunum yaparken ya da tencere de pilavınızın üzerine karabiber ekerseniz pilavınız daha lezzetli olur. 

YapılışıYapılışı

  1. 1 kase beyaz pirincinizi yıkayın, bir bekletme kasesine alın, içine tuz atın, 3-4 damla limon suyu ekleyin ve üzerine kaynar su ekleyerek 15-20 dakika bekletin.
  2. Bekleme sonunda pirincinizin ılınmış suyunu lavaboya süzün ve süzülmüş pirinçleri soğuk suyun altında çeşmede (pirinçler süzgeç içinde iken ) iyice elinizle ova ova yıkayın yıkanmış pirinçleri süzgeç ile bir kenara alın süzgeç içinde pirinçler iyice ama iyice süzülsün. Pirinçler süzülürken,
  3. Siz bu arada domateslerinizi yıkayıp rendeleyin.
  4. Tencerenize tereyağınız alın eritin. Eriyen yağa domatesleriniz ekleyin. Şu anda domatesleriniz sulu bir şekilde değil mi? İşte o suyu biraz buharlaştıracaksınız, domates suyunu biraz çekecek, pişecek. Domatesler suyunu çekti ( yarı yarıya indi ) şimdi pilavı ölçtüğünüz kase ile domateslerin üstüne 1, 5 kase kaynamış su ekleyeceksiniz. Tuzunu da ekleyin.
  5. Tencere de ki su kaynayınca bekleyen süzülmüş pirincinizi ekleyin. 1-2 karıştırın tencerenin kapağını kapatın. Ne zaman tencere tekrar kaynadı en kısık ocağınıza alıp pilavınızı pişirin.
  6. Pilav pişti tencerenin altını kapatın. Kapağını açın pilavın üstüne bir kağıt havlu kapatın 5 dakika kadar böyle beklesin.
  7. Siz bu ara da bir cezvede  2 kaşık tereyağı eritin köpürtün.
  8. Tencerenin kapağını açın kağıt havluyu alın. Erittiğiniz, köpürttüğünüz tereyağı pilavınızın üzerine dağlayın. Nazikçe pilavınızı karıştırın.
  9. Pilavınız hazır bir kaseye doldurup servis tabağına ters çevirerek sunum yapın. Üzerine isterseniz karabiber ekin daha lezzetli olur.

Yeni yemek yapanlar, yeni evlenenler sözüm sizlere.

İyi bir pilav yapmak için,

1-Pirinçleri ıslattıktan sonra çeşme altında pirinçleri ova ova yıkayın
ki nişastaları çıksın pilavınız yapışmasın,

2-Pirinçleri çeşme altın da yıkadıktan sonra (çok çok iyi) süzgeçte süzdürün,

3- Domatesli pilavda tencere de domatesi suyu azalana, buharlaşana kadar pişirin örn 1 bardak domates rendesi koydunuz ise o yarım bardak kadar olana kadar pişirilmelisiniz.
Domatesin suyunu biraz çektirmeden pilavın ölçü suyunu da tencere ye eklerseniz su çok gelir ve pilav yapış yapış lapa olur.

4- Pilav pişerken kesinlikle kaşık ile karıştırılmaz pirinçleri kırarsınız eğer “dibi tuttu mu acaba? Diye şüphelenirseniz.Elinize bir tahta kaşık alın ters çevirin pilavın kapağını açın kaşığın sapı ile saati düşünün 12 den 6 ya doğru dik bir çizgi çekin bu şekilde pilavı yararak dibinin tutup tutmadığını anlayabilirsiniz. Sakın kaşıkla çorba yapar gibi karıştırmayın.5- Pilavı ilk başta kaynar su içinde bekletirken 3-4 damla limon suyu damlatıp bekletirseniz pirinçleriniz bembeyaz olur,6-İyi pilav yapmak için pirincin ne kadar su kaldıracağını anlamanız lazım taze pirinç çok su kaldırmaz,eski pirinç de az su ile pişmez o zaman ne yapacağız.7-Pişen pilavın üzerine tereyağ eritip dağlarsanız daha lezzetli olur ..teryağ ya da yağ ile bir sorununuz yok ise :))))))Pilavı pişirmeden önce kuru bir pirinç tanesini dişimiz ile kırıyoruz eğer çat diye çok kolay kırılıyorsa o pirinç eskidir ve çok su kaldırır suyunu daha fazla eklemelisiniz. Eğer çat diye kırılmaz dişinizle ezerek kırarsanız o pirinç de yeni mahsuldür oda çok su kaldırmaz daha az su koymalısınız.Afiyetler olsun.

Et Ve Tavuk Yemeklerinin Yanına Çok Yakışacak (Köz Soğan Salatası) Tarifi

 

Et Ve Tavuk Yemeklerinin Yanına Çok Yakışacak (Köz Soğan Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy soğan
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz

    Et Ve Tavuk Yemeklerinin Yanına Çok Yakışacak (Köz Soğan Salatası) Tarifi Yapılışı

  • Soğan ve biberleri yıkadıktan sonra biberlerin üzerine bıçak yardımıyla delikler açın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye soğan ve biberleri dizip 200 derece fırında 45 dakika arada çevirerek közleyin.
  • Biberler daha erken közlendiği için fırından alarak bir poşetin içine koyup ağzını bağlayın 10 dakika bekleyin ve kabuklarını soyup çekirdeklerini alın.
  • Közlenip yumuşayan soğanları fırından alıp soğanların ortalarına bastırarak kabuklarından ayırın.Uç kısımlarını alıp ikiye bölerek piyazlık şekilde doğrayın.
  • Biberleride soğanlar ile aynı büyüklükte doğrayıp salata kasesine alın. Üzerine damak tadınıza göre zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sumak, tuz ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyin. Salatayı karıştırarak servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Bulgur Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • Kullandığım su bardağı ölçüm 200 ml’lik
  • Çay bardağı ölçüm 100 ml’lik

Köftesi için:

  • Yarım su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 litre su (5 su bardağı)
  • 1. 5 su bardağı yoğurt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sarımsak tozu veya küçük diş sarımsak

Üzerine:

  • 1. 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Yapılışı

  • Köftesi için bütün malzemeler bir kaba alınır ve iyice yoğrulur. Küçük köfteler yapılır kenarda bekletilir. Köfteleri elinizi ıslatarak daha kolay şekillendirebilirsiniz.
  • Su, yoğurt, un ve yumurta sarısı bir tencereye alınır iyice karıştırılır.
  • Kaynadıktan sonra içine köfteler verilir ve orta ateşte 10 dakika pişirilir.
  • Çorbanın yoğunluğunu kendinize göre su ilavesiyle ayarlaya bilirsiniz. Baharatlar damak tadına göre ayarlanır.
  • Arzu ya göre yeşil mercimek, dövme, nohut, erişte, pazı veya ıspanak yaprakları ilavesinde bulunabilirsiniz. Ben sade yaptım. Ama her türlüsünü de yapmışlığım var, her biri birbirinden güzel yakışıyor içine. Süre sonunda üzerine yağ yakıp servis edilir.
  • Afiyet olsun.♨

Buğu Kebabı Tarifi

 

Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 4 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 3 adet sivri biber
  • 1 su bardağı bezelye havuç (Konserve )
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz kara biber pul biber kekik

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Kara biber

Üzeri için 

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Buğu Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Tavuk etimizi yıkayıp küp küp doğruyoruz.
  • Uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Tencerenin kapağı kapalı orta ateşte yarım saat pişiriyoruz.
  • Daha sonra salça tuz baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Biberleri ,soğanı ,domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz.
  • Etimize ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar tekrar pişiriyoruz.
  • Daha sonra bezelye havuç ekleyip 1-2 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz tepsimize döküp yayıyoruz.
  • Beşamel sos için.Yağ ve unu uygun bir tavaya alıyoruz.
  • Ocakta hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra süt ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Tuz karabiber ekleyip kaynadıktan sonra etimizin üzerine gezdiriyoruz.
  • Üzerine kaşar peyniri serpip 220 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.