Ispanaklı Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 6 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
İç harcı için;
- 1 kg ıspanak
- 2 adet orta boy soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz,pul biber,toz kırmızı biber,az karabiber
- Küçük bir kase peynir(ben tulum kullandım)
Ispanaklı Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için unu ve tuzu yoğurma kabına alalım.
- Suyu kontrollü bir şekilde ekleyerek sert kıvamda bir hamur yoğuralım.
- Hamurun üzerini kapatıp 15 dakika kadar dinlendirelim.
- Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
- Bezelerinde üzerini hafif nemli bir bezle kapatıp biraz dinlenmeye bırakalım.
- Bu sırada iç harcını hazırlayalım.
- Bunun için ıspanakları güzelce yıkayıp süzdükten sonra çok ince olmayacak şekilde doğrayıp bekletelim.
- Tavaya doğranmış soğanları alıp sıvı yağla kavurmaya başlayalım.
- Soğanlar yumuşadığında ıspanakları ekleyip sotelemeye başlayalım.
- Baharatları da ekleyip beş dakika soteledikten sonra ocaktan alalım.
- İç harcımız ılıdıktan sonra içerisine peyniri ekleyip karıştıralım.
- Dinlenen bezeleri hafif unlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
- Bütün bezeleri açtıktan sonra bir kenarına iç harcından koyup diğer tarafını üzerine kapatıp d şekli verelim.
- Kenar kısımlarını ruletle ya da çay tabağı kenarıyla kesip alalım.
- Pişmeye hazır olan böreklerimizi tavada arkalı önlü pişirelim.
- Pişen böreklerimizin iki yüzüne hemen yağ(tereyağ ya da margarin isteğe bağlı olarak)sürelim. Afiyet olsun.
- Piştikten sonra da arkalı önlü yağ sürerseniz lezzeti ikiye katlarsınız.
Pofuduk Pofuduk Donut Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Nutella sütlü, karamel,beyaz çikolata bu ürünler tamamen kendi zevkinize göre ayarlanabilir tarçın ve toz şeker de veya pudra şekeri de kullanabilirsiniz
- 3/3,5 su bardağı un kontrollü kullanılan
Pofuduk Pofuduk Donut Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru yoğurup 1 saat mayalandırın, süre sonunda tezgahta mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
- Kare şeklinde yağlı kağıt kesilmiş kağıtların üzerine aktarın üzerine bir mutfak bezi örtün ve bu şekilde de 1 saat bekletin.
- Hamurlar iki katına çıkacaktır ocağın altını açın tencereye sıvı yağ ilave edin.
- Donutları altın renginde kızartın kağıt peçete üzerine çıkartın benmari usulü eritilmiş çikolataya batırın.
- Bir bir krema torbasına nutella koyun ve donutların tepe kısmına bir delik açarak içine nutellayı sıkın, üzerlerini dilediğiniz gibi süsleye bilirsiniz. Afiyet olsun
Sıvı Yağlı Portakallı Hanımeli Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağı
- Yarım çay bardağı süt
- 1 su bardağı pudra şekeri (Toz şeker)
- 1 portakal rendesi
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı nişasta (Fark etmez)
- 2 su bardağı un
- 1 çimdik tuz
Sıvı Yağlı Portakallı Hanımeli Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Nefis bir kurabiye. Verdiğim ölçüden 48-50 adet çıkıyor. Bir kapta sıvı yağı, sütü, pudra şekeri, portakal rendesi, yumurta sarısını, tuzu katıştıralım.
- Üzerine elekten geçirdiğimiz un (Kontrolü bir şekilde) nişasta, kakao ve kabartma tozu ilave edelim.
- Ele yapışmayan yumuşacık hamur yoğuralım.
- Dilerseniz 1 su bardağı ufalanmış fındık, ceviz içi kullanabilirsiniz ama unu azaltmanız gerekir 1,5 su bardağı koyacaksınız.
- Hamuru 30 dakika buzdolabı poşetine koyup buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlendikten sonra tepsiye yağlı kağıt serip ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp, dizelim kurabiyeleri.
- Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.
Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
- 1 çay kaşığı dolusu şeker
- 2 adet yumurta (1 in sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım bağ dereotu
- Alabildiği kadar un
- Beyaz peynir
Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve dereotu hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp, karıştırın.
- Unu azar azar kontrollü bir şekilde ilave edin.
- İnce ince doğranmış dereotunu ilave edin.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan parçalar alıp içine beyaz peynir koyup şekil verelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk pişirelim. Afiyet olsun.
Cevizli Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 5 – 5,5 su bardağı un
Ara katlarına;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- İnce çekilmiş ceviz
Üzerine;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Haşhaş
Cevizli Rulo Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık suda şeker ve mayayı eritelim. Karışıma yumurta, sıvı yağ ve tuzu ekleyip tekrar karıştıralım.
- Yavaş yavaş un ilave edip yumuşak kıvamlı ele yapışmayan hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini örtüp en az 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalanırken arasına süreceğimiz yağ karışımını hazırlayalım.
- Tereyağ eridikten sonra sıvı yapı ekleyip soğumaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru 6 eşit bezeye ayıralım.
- Bütün bezeleri tabak büyüklüğünde açıp aralarına yağ karışımı ve ceviz ekleyerek üst üste dizelim.
- Hamuru tekrar merdane yardımıyla açabildiğimiz kadar açalım.
- Açtığımız hamurun üzerine tekrardan yağ karışımı ve ceviz ekleyelim.
- Hamuru parçalara ayırıp rulo şeklinde saralım.
- Bütün hamurları rulo yaptıktan sonra kelepçeli kalıba yerleştirelim.
- 15 dakika tepsi mayası yapıp üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve haşhaş ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Normalde poğaçaları 200 derece fırında pişiriyorum ama kalıpta birbirine çok yakın pişeceği için orta kısımlarının hamur kalmaması için yavaş ve kontrollü pişirdim. Kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. Lezzetide görüntüsü kadar güzel bir poğaça oldu. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Damla (Balparmak) Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı veya margarin
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilin
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağından biraz fazla un (bardak ölçüsü 200 ml.)
Üzerini bulamak için;
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 8-10 damla limon suyu
Damla (Balparmak) Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencereye koyup, kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika kaynatalım. İnmeye yakın limon suyu koyup, ılımaya bırakalım.
- Yoğurma kabına hamuru için bütün malzemeyi koyup ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur yapalım (Undan una fark olduğu için kontrollü koyun)
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta parmak şekli verelim. İki ucunu birleştirerek damla şekli verip tabağa koyduğumuz irmiğe iki taraflı batıralım. Tepsiye dizip ortasına fındık veya badem koyalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ılık şerbeti dökelim. 2-3 saat sonra antep fıstığı serperek servis yapalım. Afiyet olsun.
Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk için ön işlem;
- 5-6 tavuk göğsü
- Tuz
- Karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yemek için;
- 1 büyük boy kabak
- 1 büyük boy havuç
- 2 kutu hazır mantar
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1’er yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 litre tavuk bulyonlu sıcak su
- Karabiber
- Biberiye
- Toz kırmızıbiber
- İsteğe göre 1 tatlı kaşığı şeker
Bağlamak için;
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı soğuk su
Patates püresi;
- 5-6 orta boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Muskat tozu
- Makarna
- Zeytinyağı
- Sebze tuzu
Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce soğan, sarımsak ve sebzeler dilimlenip hazır edilir.
- Tavuk göğüslerini yatay olarak ince kesin ve tuz ve karabiber ile baharatlayalım ve geniş bir tencerede az kızgın yağda arkalı önlü hafif kızartın.
- Kızaran tavukları ayrı tabağa alın. Aynı tencereye tereyağı ile zeytinyağını ekleyip, mantarlar hariç, önce tüm soğan sarımsak ve sebzeleri kavurun.
- Kavrulan sebzelere unu ekleyip kavurun ve ardından domates salçasınıda ekleyin devam kavurun.
- Üzerlerine 1 litre bulyonlu sıcak suyu, baharatlarıda ve mantarlarıda ekleyin, karıştırın.
- Kızartmış olduğunuz ve kenara aldığınız tavuk göğüslerini yemeğin içine teker teker koyun ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat pişirin.
- Pişen yemeği bağlamak (Koyu kıvam alması) için bir çay bardağı soğuk suya 2 tatlı kaşığı nişasta koyun ve yemeğe ekleyip karıştırın, hemen koyulaşır.
- Püresi için; patatesleri 4 de bölün ve bir tencereye alıp, çatalla kolaylıkla ezilir hale gelesiye haşlayın.
- Haşlanan patateslere tereyağını, sütü ve baharatları ekleyip ezerek püre haline getirin.
- Makarna için; makarnalar kaynar suda haşlanır ve süzülür.
- Zeytinyağı kızdırılır pişen makarnaların üzerine gezdirilir, sebze tuzu eklenir karıştırılır. Servis etmeye yemeğiniz hazır, afiyet olsun.
Pazar Klasiği Omlet Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2-3 dilim sucuk
- 2-3 dal maydanoz
- 1 küçük kase kaşar rendesi
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı pul biber
Pazar Klasiği Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?
- 2 yumurtayı çırpalım, tuzunu ve baharatlarını koyalım.
- Tavayı ocağa koyalım.
- Tavanın içine sıvı yağı yaydıralım, üzerine çırptığımız yumurtayı dökelim.
- Kapağını kapatıp, kısık ateşte altı pişip tavadan ayrılana kadar pişirelim.
- Yarısına kaşar rendesi ve sucuğu koyalım, diğer yarısını da üzerine kapatalım.
- Tavanın kapağını kapatıp kaşar eriyince ocaktan alalım.
- Üzerine maydanoz ve pul biber serperek servis edelim.
- Sıcakken servis edelim, afiyet olsun,
Kremalı Sebze (Fırın Kullanmadan Efsane Lezzet Bombası) Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet orta boy patates
- Küçük boy brokoli
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un(Hafif tepeli)
- 2 kutu sıvı krema
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı senze tozu (İsteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- Çay kaşığı ucuyla çok az muskat tozu (Yada biraz muskat rendesi)
- Tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Kremalı Sebze (Fırın Kullanmadan Efsane Lezzet Bombası) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesler ve havuçlar küp şeklinde doğranır, brokolileri çiçeklerinden ayırın.
- Uygun bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ koyulur eritilir üzerine un ilave edilir unun kokusu çıkana kadar karıştırarak kavrulur,2 kutu sıvı krema, bir çay bardağı su eklenir,baharat ve tuz koyulur karıştırılır kaynamaya bırakılır.
- Patates ve havuçlar ilave edilir karıştırılır kaynayınca ocağın altı kısılır kapağı kapatılır ara ara karıştırılarak pişirilir, patatesler biraz yumuşayıp pişince brokolileri ekleyin karıştırın kapağını kapatın.
- Tüm sebzeler pişene kadar orta ateşte pişirin (Ben brokolileri ekledikten sonra 6-7 dakika pişirip ocağı kapattım)
- Ocağı kapatın tavanın kapağını açın rendelenmiş kaşar peynirini serpip, tekrar kapağı kapatın peynir eridikten sonra servis yapabilirsiniz.
- Peynirli sevmeyenler kullanmayabilirsiniz. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️
Böğürtlenli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram labne
- 1 paket krema
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 5 adet yumurta (Yumurtanın 1 inin sadece sarısı)
- 1 paket vanilya
Alt taban için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- Yarım çay bardağından biraz az süt
Üzerinin sosu için;
- 250 gram böğürtlen
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı su
Böğürtlenli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Alt taban için; bisküviler ince ince çekilir, tereyağ ve süt ile iyice karıştırıp yağlanan kelepçeli kalıba iyice batırarak döşenir. Dinlenmesi için buzdolabına konur.
- Sos kısmı için; böğürtlenler su ile beraber karıştırıp 30 dakika kadar bekletilir. Daha sonra üzerine şeker ve nişasta eklenip kaynatılır.
- Sos kıvam alınca kapatılır ve dinlenmeye bırakılır.
- Kek kısmı için; labne ve krema güzelce çırpılır. Ardından yumurtalar tek tek, çırpılarak ilave edilir. Un ve vanilya ilave edilip tabanın üzerine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50 dakika pişirilir. (kontrollü pişirelim! keki sallayıp iç kısmı sallanmıyor ise pişmiştir).
- Soğuyan kek üzerine hazırlanan sos dökülür ve en az 8 saat kadar buzdolabında bekletilir. Daha sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Browni İntense Çikolatalı Kek Sadece 2 Malzemeli Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta akı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu (İsteğe bağlı)
- 2 kalıp çikolata (Toplam 160-170gr bir kalıp bitter bir kalıp sütlü)
Browni İntense Çikolatalı Kek Sadece 2 Malzemeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurtalar sarısından iyice ayrılmış olmalı.
- Daha sonra yumurta beyazlarını kabartma tozunu ekleyerek çırpıcıda çırpıyoruz (Bu tarifte mikser çok önemli çünkü elde çırptığımızda istediğimiz kıvamı almıyor) bulut kıvamına gelecek. Bembeyaz kremşanti gibi olacak çırptıkça.
- Bu süreçte biraz sabırlı oluyoruz ve yaklaşık 7-8 dakika boyunca yumurta beyazları kıvam alana kadar mikserle çırpmaya devam ediyoruz.
- Bir yandan da çikolataları benmari usulü eritiyoruz (Kaynamış suyun üzerine bir kap koyarak çikolataları buhar ve ısı yardımı ile eriterek)
- Daha sonra yumurtaların beyazı kıvam alınca silikon ya da ahşap bir kaşık yardımı ile erittiğimiz çikolatanın yarısını içine ekliyoruz. Sonra kaşıkla söndürmeden hafif hafif çevirerek çikolatayı yediriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Dikkat edin yağlı kağıda döktüğünüz de hamurumuzu incecik yaymayın kenarlarının kurumaması önemli. Kontrollü pişirin.
- 15 dakika sonunda keki fırından alalım ve elinizi yakmayacak kadar soğuduğunda keki hamur gibi yoğuralım. Eğer kenar kısımlarında kuruluk olmuşsa çok az süt sürerek yumuşatabilirsiniz.
- Yoğurduğumuz keke elle şekil veriyoruz ben browni intense gibi uzun dik dörtgen yapmaya çalıştım (Ben hamuru iki parçaya böldüm siz daha minik minikte yapabilirsiniz)
- daha sonra şekil verdiğiniz kekin orta kısmını çikolata dolduracak kadar çok derin olmadan hafif hafif oyuyoruz. Ben bir çatalın arka kısmını kullandım.
- Eze eze oydum sonrada kaşıkla iç kısma çikolata döküyoruz (Aşağıda resmi var)sonra keki ortadaki çikolata donsun diye buzluğa koyuyoruz.
- Çikolata donunca keklerimizi benmari usulü erittiğimiz çikolatanın diğer kalan yarısına batırıp kekin her tarafını çikolata ile kaplıyoruz.
- Bir çatal yardımı ile çikolataya buladığıımız kekleri yağlı kağıda koyup donması için tekrar buzluğa koyuyoruz. Kekler donunca üzerine bir kaşık yardımı ile eriyen çikolatadan çizgi çizgi şekil verip 5 dakika daha dondurduktan sonra servise hazır.
- Tüm bu işlemler yaklaşık yarım saat bile sürmedi çok çabuk donuyor zaten. Beğeneceksiniz eminim hadi akşama çayların yanına yetiştirin hepinize afiyet olsun güzel insanlar 🙋🏻♀️☕🤤🍩.