Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 adet limon kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- Yoğurtlu kek tarifi için öncelikle uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak şeker beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Ardından yoğurt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek 3-4 dakika kadar çırpalım.
- Hamurumuza rendelenmiş limon kabuğu ekleyelim. Son kez spatula ile hamurumuzu karıştıralım.
- Kek kalıbımıza fırça yardımı ile sıvı yağ sürelim. Dilerseniz tereyağı ile de yağlayabilirsiniz.
- Harcımızı kalıbımıza boşaltalım. Her tarafına eşit yayılmasını sağlayalım.
- Kekimizi önceden 160°C ısıttığımız fırında yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda kürdan testi ile kekin piştiğinden emin olalım. Ardından fırından alarak oda sıcaklığına gelene kadar dinlenmeye bırakalım.
- Oda sıcaklığına gelen kekimizi servis tabağına ters çevirelim. Üzerine isteğe bağlı pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun!