Malzemeler
Tabanı için:
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Ara kat için:
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
Ganajı için:
- 200 ml sıvı krema
- 200 gram gold karamel kuvertür çikolata (kare çikolatalar da olur)
Nasıl Yapılır?
- Bisküvilerimizi rondodan geçirip erittiğimiz tereyağıyla karıştıralım.
- 26 cm çemberimizi sunum tabağımıza alıp bisküvileri boşaltıp spatulayla bastırarak kalıplaştırıp buzdolabında dinlendirelim.
- Muhallebimiz için olan malzemeleri(vanilin hariç) karıştırarak pişirip ocaktan alarak vanilini ekleyelim.
- Dinlenen kalıbımızı dolaptan alıp muhallebimizi boşaltıp geri dolaba yerleştirelim.
- Ganajımız için kremamızı kaynamayacak kadar ısıtıp doğradığımız çikolataları ilave edip en düşük ateşte durmadan karıştırarak eritelim. (yarı yarıya eriyince ocağın altını kapatıp eritmeye devam edelim).
- Dolaptan kalıbımızı alıp ganajımızı da boşaltalım.
- Dolapta 1 gece dinlendirip ertesi gün çemberi çıkartıp istediğimiz gibi süsleyelim. Afiyet olsun.