14 Ekim 2018 Pazar

Fırında Türlü (Tavuklu)

Fırında Türlü (Tavuklu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüsü
  • 3 orta boy patates
  • 2 orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 3 adet kırmızı biber
  • 7-8 adet mantar
  • Zeytinyağ
Sosu İçin ;
  • 2 çay kaşığı salça
  • Su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Nane, karabiber, kekik, tuz

Fırında Türlü (Tavuklu) Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri küp küp doğruyoruz. ( soğanı ince ve kırmızı biberleri küçük küçük doğruyoruz)
  2. Doğradığımız tüm malzemeleri fırın tepsimize alıyoruz.
  3. Bir kasede sosumuzu hazırlıyoruz sulandırıp tepsimize döküyoruz. Ben ek olarak tuz ve suyu zevkime göre ayarladım.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derecede ki fırına atıyoruz ve patatesleri pişene kadar ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🤗

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy sarmalık lahana
  • Zeytinyağı
İçi İçin:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağına yakın sıcak su
  • 2-3 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • zeytinyağı
  • tuz, karabiber, nane, pulbiber

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar zeytinyağında pembeleşene kadar kavuralım.
  2. Pirinci de ekleyip kavurmaya devam edelim. Pirinç de kavrulunca salçayı ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  3. Suyunu da ilave edip pişmeye bırakalım. (iç harcı yine pişeceği için fazla su ilave etmiyoruz. ) pirinçler suyunu çekince altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Bir tencerede suyu kaynatıyoruz. Lahanayı dikkatlice yapraklarına ayırıp yıkıyoruz.
  5. Tencerenin altına koymak için 2-3 adet kenara ayırıyoruz.
  6. Lahana yapraklarını kaynayan suya 2-3 dk batırıp çıkarıyoruz. Suda çok tutmamaya gayret edelim. Eğer lahanaları çok yumuşatırsak sararken parçalanabillir. Hafif diri kalması gerekiyor.
  7. Haşladığımız lahana yapraklarını sert kısımlarını keselim.
  8. Sarılacak büyüklükte kesip içine hazırladığımız harçtan koyup sarma sarar gibi saralım.
  9. Tencerenin dibine ayırdığımız lahana yapraklarını dizip kapatalım. Üzerine sardığımız lahanaları dizelim.
  10. En son üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz serpelim. Üzerine çıkacak kadar su ilave edelim.
  11. Pişerken dağılmaması için üzerine porselen bir tabak kapatıp pişmeye bırakalım.
  12. Suyunu çekip lahanalar yumuşayana kadar yaklaşık 35- 40 dk pişirelim.
  13. Pişince dinlendirip arzuya göre yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun…

Yoğurtlu Marul Salatası

Yoğurtlu Marul Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 büyük marul yaprağı
  • Çeyrek demet dereotu
  • 1 çay bardağı haşlanmış didiklenmiş tavuk
  • 1 çay bardağı konserve Mısır
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
  • Kırmızıbiber, tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 avuç ceviz

Yoğurtlu Marul Salatası Tarifi Yapılışı



  1. Marul ve dereotu ince kıyılır, tavuk ve mısırda ilave edilir.
  2. Mayonez sarımsak tuz ve yoğurt çırpılır ve karışıma dökülüp karıştırılır.
  3. Sıvıyağ kırmızı biber ile biraz yakılır, içine iri doğranan ceviz ilave edilir.
  4. Bir iki kez karıştırıldıktan sonra ocaktan alınarak salatanın üzerine gezdirilir.

Mantar Çorbası

Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet mantar
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3-4 bardak su(3 bardak ekleyin yoğunluğuna göre piştikten sonra ekleme yaparsınız
  • 1 bardak süt veya yarım pakete yakın krema
  • Tuz, karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • Dereotu

Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yıkadığımız mantarlarımızı minik minik doğrayalım .
  2. Sarımsağı da rendeleyip tereyağında bir güzel kavuralım.
  3. Sonrasında ununu ekleyip azıcıkta unla kavuralım.
  4. Suyunu, süt veya kremasını tuz ve karabiberi ilave edip kaynayana kadar karıştıralım.
  5. Kaynadıktan sonra altını kısıp 5-10 dakika pişmeye bırakalım.
  6. Kapatmaya yakın minik minik doğradığımız dereotunu da ilave edip.
Sıcak sıcak afiyetle yiyelim 👌

Beşamel Soslu Fırında Makarna

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr boru makarna (yarım paket )
  • 250 gr kıyma et
  • 2 sivri biber
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 orta boy domates
  • Tuz, karabiber
Beşamel sos :
  • 100 gr margarin
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 50 gr kaşar yada mozarella peyniri
  • Tuz, karabiber

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi Yapılışı

Makarnayı haşlayın ve süzün. Beşamel sosu için margarini bir tavaya koyun eridikten sonra unu azıcık kavurun ve sütü ekleyin ,biraz kıvam alınca altını kapatın. Tuz, az karabiber ekleyin ve bir bardak ayırın. kalan sosa kaşar peyniri ekleyin ve karıştırın. sosu makarnaya ekleyip karıştırın.
Kıymalı sosu için :kıymayı tavaya koyun üzerine ince doğranmış kuru soğan, sivribiber ve sarımsağı da ekleyip kavurun iyice kavurduktan sonra salçayı ve rendelenmiş domatesi de ekleyin az daha kavurup tuz ve karabiberi de ekleyip altını kapatın.
Orta boy borcamda makarnanın yarısını dizelim ,üzerine kıymalı sosu ekleyin, kalan makarnayı da ekleyip bir bardak kalan beşamel sostan üzerine ekleyin. Üzerine 100 gr kaşarda rendelikten sonra önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Ve afiyet olsun. 🤗

13 Ekim 2018 Cumartesi

Pırasa Kavurma

Pırasa Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pırasa
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Tuz ,karabiber
Üzeri için;
  • Yoğurt ,sarımsak
  • Tuz tereyağ ve pulbiber

Pırasa Kavurma Tarifi Yapılışı

❤Hayırlı günler sizlere güzel bir tarif daha bu lezzetli tarifi denemeyin kalmasın derim ,tadı sarımsaklı yoğurtla birlikte muhteşem bir lezzet geçelim yapımına;
  1. İlk önce pırasaları doğrayalım ,yıkayalım .
  2. Daha sonra bir tencereye soğanları doğrayalım.
  3. 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup biraz kavuralım ,daha sonra pırasaları ve sarımsakları ekleyelim, biraz daha kavurduktan sonra karabiberini tuzunu suyunu koyalım.
  4. Normal ateşte pişmeye bırakalım.
  5. Arada bir karıştıralım pırasalar yumuşayıp piştikten sonra soğumasını bekleyelim.
  6. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarımsak döküp en üstüne tereyağını kızdırın, içine pul biberini atıp servis tabağına en üstüne gezdirin .
Deneyecek olan herkese kolay gelsin afiyet olsun😋😊

12 Ekim 2018 Cuma

Kıymalı Patates Yemeği Tarifi

Kıymalı Patates YemeÄŸi Tarifi fotografı ile ilgili görsel sonucuKıymalı Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük boy patates
  • 1 büyük soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yeşil biber
  • 150 gr kıyma
  • 2 adet domates ya da 5 çorba kaşığı yazdan hazırlanmış doğranmış konserve domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Sıcak su
  • Tuz

Kıymalı Patates Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Patatesler kabukları soyulup kuşbaşı doğranır.
  2. Tencere sıvı yağ ve ince kıyılmış soğanlar alınarak pembeleşinceye kadar kavrulur.
  3. Domates ve salça eklenir 3 dk daha kısık ateşte kavrulur.
  4. İnce doğranmış biber eklenip 2 dk daha kavrulup kıyma eklenir ve suyunu çekinceye kadar kavrulur.
  5. Patatesler eklenir.
  6. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz eklenir.
  7. Kapağı kapatılıp patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.

11 Ekim 2018 Perşembe

Kabak Kalye

Kabak Kalye Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük boy kabak
  • 100 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 domates
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Gerektiği kadar dereotu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 adet yeşil biber
  • Yemeğin üstünü 2 parmak geçecek kadar su

Kabak Kalye Tarifi Yapılışı

Merhaba, herzaman severek yaptığım çok lezzetli görüntüsü bozulmadan pişirebileceğiniz kabak kalye tarifini yapmak istiyorum.
  1. Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  2. Tavada 1 kaşık yağla kavurun.
  3. Kıymayı ekleyin ve kıyma pişene kadar onunla da kavurun.
  4. Salçayı ekleyin ve karıştırın.
  5. 1-2 çevirdikten sonra ocağı söndürün.
  6. Kabakları yıkayın ve kabuklarını çatalla çizin.
  7. Tekerlek şeklinde kesin.
  8. Tencereye yerleştirin.
  9. En üstüne kabakları kaplayacak şekilde kıymayı koyun.
  10. Ortaya birkaç kabak yerleştirin.
  11. En ortada kıymalı harç kalmalı.
  12. Pirinci yıkayıp üstüne rastgele serpin.
  13. Domates ve yeşil biberle üstlerini süsleyin.
  14. Şekli bozulmasın diye muhakkak tabak kapatın.
  15. Kenarından zeytinyağını, tuzu ve suyunu ekleyin.
  16. Kaynadıktan sonra altını kısın.
  17. Çok harlı ateş taşmasına neden olabilir.
  18. Pişip pişmediğini kenarından bıçak batırarak kontrol edin.
  19. Pişince altını söndürün.
  20. Fakat ılınana kadar tabağı üstünden almayın.
  21. Ilınınca tabağı yavaşça alıp, üstüne dereotu koyun, yoğurtla beraber servis yapın. Yemeğimiz hazır. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.

10 Ekim 2018 Çarşamba

Kabak Çorbası

kabak çorbası fotolar ile ilgili görsel sonucuKabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt

Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı

Kabak sevmeyenler burada mı? Bu tarifime buyrun o zaman 😉 sevmeyenlere sevdiren bu tarifi kaçırmayın isterim lezzetine doyum olmuyor 👌 klasik çorbalardan sıkıldıysanız eğer farklı bir tat ve renk cümbüşü 😋 üstelik çocuklar içinde birebir yemeğini yemezlerse çorbasını içiririz 😃
Buyrun yapımına geçelim 📝
  1. Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp ısıtıyoruz, daha sonra unu da ekleyip kokusu çıkana dek kavuruyoruz.
  2. Unumuz kavrulurken yıkadığımız havuç ve kabakları rendeliyoruz.
  3. Dilerseniz kabuklarını soyabilirsiniz ben soymadım.
  4. Havucumu da dondurucudan çıkarıp kullandım tarifini vermiştim sayfama bakabilirsiniz.
  5. Rendelediğimiz havuç ve kabakları unun üzerine ilave edip sebzeler suyunu salana dek ara ara karıştırarak ocakta tutuyoruz.
  6. Sebzeler ölünce üzerine soğuk suyu döküyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
  7. Çorbamız kaynayınca tencereyi ocağın küçük gözüne alıp tuzunu damak zevkinize göre ayarlayıp yarım su bardağı sütü de yavasş yavaş ilave edip 5 – 10 dakika kadar daha çorbamızı kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😘

Püre Yatağında Enfes Marinesiyle Tavuk

Püre Yatağında Enfes Marinesiyle Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım fileto tavuk
Marinesi için;
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı soya sosu(isteğe bağlı)
  • 1 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kekik
  • 1 çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 damla limon
  • Yarım kahve fincanı su
Tavuğu kızartmak için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Püresi için;(3 kişilik püre yaptım miktarını siz ayarlayın)
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Tuz(istenilen miktarda)
  • 2 yemek kaşığı süt
Üzerine;
  • Kaşar dilimleri

Püre Yatağında Enfes Marinesiyle Tavuk Tarifi Yapılışı

Tek kelimeyle harika. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun biz bu tavuğu silip süpürdük lezzeti enfes hemde bu lezzete ulaşmak çok basit o zaman tarife geçelim💁
  1. Öncelikle sosumuzu kapaklı olacak bir kapta yapalım . Bütün malzemeleri rendelenmiş, sarımsağımızı da koyup karıştıralım.
  2. Tavuklarımızı  iri iri sotelik doğrayıp soslu kaba dökelim iyice karıştırıp marinelenmesi için dolapta 2 -3 saat kapağını kapatıp dinlendirelim.
  3. Püre için patatesimizi soyup küp küp doğrayalım ve üzerine kaynar su dökelim yumuşayana kadar haşlayalım.
  4. Haşlanan patatesleri süzüp margarini ve tuzu ilave edip iyice ezelim .
  5. Son işlemde 2 yemek kaşığı sütü (yaklaşık yarım çay bardağı oluyor)ilave edip ocağın kısık ateşinde iyice püre haline gelene kadar karıştırıp altını kapatalım.
  6. Son olarak tavaya 2 yemek kaşığı yağı alıp iyice kızdıralım ve tavukları kızgın yağa dökelim yüksek ısıda iyice pişirelim ara sıra karıştıralım.
  7. Ortalama 15 dakika da tavuklarımız pişmiş oluyor.
  8. Fırınımızın üst tarafını sadece 250 derecede ayarlayalım fırın tepsimize yağlı kağıt serelim ,püreyi kaşık yardımıyla yuvarlak olacak şekilde koyup yayalım.  Resimlerde görebilirsiniz.
  9. Üzerine pişirdiğimiz tavukları taşmayacak şekilde koyalım ve son olarak kaşar dilimi yerleştirelim.
  10. Tavuktan 5 porsiyon çıktı  ama ben püremi 3 kişilik yaptığım için tepsiye 3 porsiyon hazırladım.
  11. Kalan tavuğu öylede tükettik o şekilde bile muazzam bir lezzeti var.
  12. Fırında 5 dakika kaşarlar hafif kızarana kadar tutalım ve servise hazır afiyet olsun

9 Ekim 2018 Salı

Ali Nazik Kebabı

Ali Nazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 200 Gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • Dilerseniz maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber, tozbiber

Ali Nazik Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. 3 adet patlıcan ocakta yada fırında közlenir.
  2. Közlenen patlıcan soyulur ve doğranır.
  3. Tavaya koyulur bir yemek kaşığı tereyağı ile kavrulur. tuz ve karabebiber eklenir.
  4. Kıyma ocağa alınır ve sotelenir.
  5. Daha sonra yağı ve soğan sarımsak eklenir.
  6. Kızarıncaya kadar pişirilir.
  7. Daha sonra domates rendesi ve salça eklenir.
  8. 5 dakika pişirilince baharatları ve tuzu eklenir.
  9. Sarımsaklı yoğurt yapılır.
  10. Patlıcanla yoğurdu borcamda karıştırılır.
  11. Üzerine kıymalı sos dökülür. Afiyet olsun 😀

8 Ekim 2018 Pazartesi

Şifa Kaynağı Pirinçli Tavuk Çorbası

Şifa Kaynağı Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk but (Yani kalça) yada yarım tavuk göğsü ya da iki adet baget hangisini isterseniz kullanabilirsiniz
  • 1 büyük çay bardağı pirinç (Şehriye de kullanabilirsiniz)
  • 1 adet havuç (Biraz yağda kavrulur)
  • 8 su bardağı su
  • Tuz ve maydanoz
Terbiyesi için
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 kase su

Şifa Kaynağı Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. 🍋Bir tencere tavuğun butu koyulur.
  2. Üzerine 8 su bardağı su ilave edilir haşlamaya bırakılır.
  3. Çatalla kontrol ettiğiniz tavuğu pişmişse bir tabağa alınır soğuyunca didiklenir.
  4. 🍋Tenceredeki suya yıkanmış pirinçler koyulur.
  5. 🥕Havuç bir küçük tavaya rendelenir.
  6. Üzerine biraz sıvı yağ gezdirilir ve kavrulur. İsteyen tereyağı da kullanabilir. Kavrulduktan sonra tencereye ilave edilir.
  7. 🍋 Pirincler yumuşadıysa bir kase suya bir tepeleme yemek kaşığı un yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır ve tencereye ilave edilir.
  8. Kaynayınca suyu ayarlanır çok katıysa biraz daha sıcak su eklenir.
  9. 🥕 Çorba 10 daha kaynatılır. Tuz ve ince doğranmış maydanoz eklenir karıştırılır ve ocaktan alınır. Sıcak sıcak yeyin Afiyet olsun Şifa olsun inşAllah 🙏😋