4 Haziran 2020 Perşembe

Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • 8 bardak su (2 bardağını et suyu kullandım. Et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
Sos için;
  • 1 kahve fincanı kadar sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • 2 bardak su
(Bardak ölçüsü 200 ml)

Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tencereye tereyağ ve sıvı yağı alıp eritelim. Üzerine yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip kavuralım. Soğanları yakmamaya dikkat edelim.
  2. Tencereye yıkanmış mercimek, bulgur ve pirinç ekleyelim. Su, tuz, karabiber ekleyip pişmesi için bekleyelim. Varsa elinizde suyun bir miktarını et suyu kullanırsanız daha lezzetli olacaktır.
  3. Sos için başka bir tencereye sıvı yağı alalım. İyice ısınınca unu ekleyip biraz kavuralım ve salçayı ekleyip biraz kavuralım.
  4. Suyu ekleyip kıvamı açılana kadar karıştıralım. Bir taşım kaynatalım. Baharatları ekleyip karıştıralım. Mercimek, pirinç ve bulgur iyice yumuşadığında sosu tencereye ekleyip 3-4 dakika kaynatıp ocaktan alın.
  5. Afiyet şifa olsun ☺️.
  6. Not: Mercimeğin su çekme oranı değişeceği için su miktarını arttırabilirsiniz.

Etsiz Kuru Fasulye Tarifi

Etsiz Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 7 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kasığı biber salçası
  • 1 adet soğan
  • 4-5 adet kurutulmuş acı biber
  • Tuz
  • Pulbiber

Etsiz Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. Fasulyeyi temizleyip,yıkayalım.
  2. Yıkanan fasulyeyi bir kaba alarak 1 çay kaşığı tuz ekleyip, geceden suya ıslatalım.
  3. Ertesi gün pişmeye hazır hale gelmiş fasulyenin önce gazını alalım tencereye üzerini geçecek kadar su alarak üzerine beyaz köpükler gelene kadar kaynatalım.
  4. Gelen köpükleri kepçe yardımıyla alarak köpük gelmeyene kadar aynı işleme devam edelim.
  5. Daha sonra fasulyeleri süzerek bir iki suya tutalım.
  6. Düdüklü tencereye küp doğranmış soğanı alarak kavuralım.
  7. Kavrulunca salçayı ekleyelim.Biber salçası domatese göre nohut ve fasulye yemeklerinde daha güzel renk ve lezzet veriyor gerçekten.
  8. Salça kavrulunca fasulyeyi ekleyelim,1 dakika kadar kavurup, suyunu baharatları ve kuru biberi ekleyip, kapağını kapatalım.
  9. Pişen fasulye yemeği servise hazır.Afiyet olsun.

Pandispanya Tarifi

Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yumurta ( büyükse 5)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 fiske tuz

Pandispanya Tarifi Yapılışı

  1. Pandispanya için oda sıcaklığındaki yumurtaların sarıları ve akları ayrılır.
  2. Aklarına bir fiske tuz serpilir biraz çırpılır sonra şekerden 2 yemek kaşığı kadar koyulur ve tıraş köpüğü gibi olana kadar yüksek devirde çırpılır ters çevirdiğinizde dökülmüyorsa tamamdır.
  3. Sarıları kalan şekeri 3 seferde ekleyerek çırpılır 2 yemek kaşığı sıcak su yavaş yavaş eklenir çırpılmaya devam edilir ( sıcak su şekerin daha kolay erimesini sağlayacaktır) 5-6 dakika güzelce çırpılır.
  4. Köpürüp rengi açılınca mayonez görüntüsünü alınca mikseri kapatabilirsiniz.
  5. Ayrı yerde elediğiniz un nişasta kabartma tozu ve vanilyayı 3 seferde yumurta sarılı karışıma eklenir düşük devirde çırpılır. ( bu aşamada biraz koyu olup mikserinize hamurların dolanması normal. Bir spatula yardımıyla mikserin tellerinden hamuru kurtarabilirsiniz ve akları ekleyince kıvamında bir harç olacak).
  6. Yumurta akları 3 seferde eklenir ve her seferinde mikser olmadan bir tahta kaşık ya da silikon spatulayla alttan üste dikkatli ve yavaş hareketlerle katlayarak karıştırılır( bu aşamada biraz sabırlı olmalısınız biraz yorucu) tamamen karışıp homojen olmasına dikkat edin yoksa güzel kabarmaz.
  7. Kelepçeli kek kalıbının kenarları ve altı yağlı kağıtla kaplanır. (ben 20 cmlik pasta çemberi kullandım daha geniş bir kalıp kullanırsanız boyutu bu kadar yüksek olmaz) hazırlanan pandispanya hamuru kek kalıbına dökülür.
  8. Isıya dayanıklı kaba su koyulur fırının iki köşesine bırakılır.
  9. Önceden 150 derecede alt üst fansız ayarda ısıtılan fırında 45 dakika pişirilir( fırından fırına fark edebilir kürdan kontrollü pişirin ve ilk 30 dakika kapağı açmayın) ben orta rafın bi alt katında pişirdim.
  10. Pişen pandispanya çıkarılır ve fırın teline ters çevrilir ki üzeri düz olsun. Soğuyunca streç filme sarılır ve 1 gece dolapta bekletilir. Ertesi gün dilenen şekilde süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Kolay Fırın Yemeği Tarifi

Kolay Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 4 tane patates
  • Kırmızı pul biber
  • Tatlı toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Deniz tuzu
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Biraz zeytinyağı
  • Fırın poşeti

Kolay Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Herkese merhaba çok kolay bir fırın yemeği tarifi hem lezzetli hem pratik.
  2. Patateslerimizi ve tavuk göğsümüzü küp küp doğrayalım.
  3. Daha sonra diğer malzemeleri de koyup karıştıralım ve fırın poşetine koyup ağzını kapatıp kürdanla bir iki tane delik açıp fırında 200 derecede 35 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.

Şipşak Patatesli Börek Tarifi

ipşak Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy haşlanmış patates
  • 2 yufka
  • Sıvıyağ
  • Süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yumurta
  • Çörek otu

Şipşak Patatesli Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle çok çok basit bir tarif, garanti veriyorum hanımlar :).
  2. Ben patateslerimi akşamdan haşlayıp buzdolabına koydum, siz nasıl isterseniz öyle olsun.
  3. Haşlanmış patateslerimizi soyup elimizle küçük küçük kırıyoruz. Sonra bir çatal yardımıyla ezelim. Orta boy bir tavaya göz kararı (2 yemek kaşığı koydum ben) sıvı yağ, 1 yemek kaşığı salça, tuz karabiber pul biber ve patatesleri ekleyip çeviriyoruz.
  4. Ve harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize öncelikle bir yufkayı seriyoruz üzerine bir kasede süt, 1 yumurta ve sıvı yağ karıştırıp kaşıkla serpiştirip yaydırıyoruz. (bunu yoğurtla da yapabilirsiniz )
  6. Üzerine soğuyan harcımızı ekleyip yaydırıp tekrar yufka seriyoruz.
  7. Son katmanın üstüne de kasedeki sütlü yumurtalı harçtan döküp yaydırıp dilerseniz susam dilerseniz çörek otu serpiştiriyorsunuz.
  8. Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyetler olsun 🤗❤️.

Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi

Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram oda sıcaklığında margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Üzeri için;
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yağımızı, pudra şekerini, sıvı yağı ve yumurtamızı yoğurma kabına alıp homojene olana kadar karıştırıyoruz.
  2. Nişastamızı kabartma tozunu, vanilyayı ve unumuzu ekleyerek yoğuruyoruz.Hamurumuz kulak memesi kıvamında olmalıdır, katı olmamalıdır.
  3. Hamurumuzu 5 dk dinlendirip, ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tepsiye koyalım.
  4. Çatal yardımı ile kurabiyemize şekil verip 180 derecelik fırında 15-20 dk pişirelim, üzerleri kızarmadan fırından alalım. Afiyet olsun…

Chicken Strogonof Tarifi

Chicken Strogonof Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğüs
  • 2 adet soğan
  • 10 adet orta boy mantar
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 10 gram margarin
Marine için;
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Chicken Strogonof Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba 😊 bu tarifi kesinlikle denemenizi öneririm çünkü yok böyle bir lezzet 😊.
  1. Öncelikle tavuklarımızı incecik şeritler halinde doğrayalım. Kapalı bir kabın içerisine alalım ve marine için zeytinyağı ve hardal dışında un ve baharatları ekleyelim güzelce karıştıralım.
  2. Ardından içine zeytinyağı ve hardalı da koyup güzelce karıştıralım. Buzdolabında en az 2-3 sat bekletelim.
  3. Soğan, sarımsak ve mantarları yarım ay şeklinde doğrayalım güzelce. Bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 10 gram margarini alalım.
  4. Eriyen yağa dolapta beklettiğimiz tavukları ekleyelim güzelce 10 dakika kavuralım. Ardından soğan, sarımsak ve mantarları ekleyelim.
  5. Yine bir 10 dakika kavuralım orta ateşte. Ardından içine 1 yemek kaşığı tereyağı, krema, su, hardal, nar ekşisi ve tuzu ekleyip güzelce karıştıralım.
  6. Altını koşup kapağını kapatalım ve yine bir 10 dakika pişirelim. Altını kapatalım ister makarna ister pilavla sıcak sıcak servis edelim.
Afiyet olsun 😊🌸.

Cake Pops Tarifi

Cake Pops Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 baton çikolatalı kek( yada daha önceden yaptığınız kek parçalarından kalan sakladığınız kekler)
  • 1 paket krema
  • 100 gram bitter çikolata(50 gram içine 50 gram dışı için)
  • İsteğe göre fındık fıstık
  • Süsleme şekerleri
  • Cake pops çubukları( isteğe göre)

Cake Pops Tarifi Yapılışı

  1. Önce keki rondodan un gibi olana kadar çekiyoruz.
  2. Daha sonra içine bir paket kremayı ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  3. Daha lezzetli olması için 50 gram biter çikolatayı benmari usulü eritip içine ekleyebilirsiniz.
  4. Fındık fıstık parçaları da eklemek lezzeti arttıracaktır.
  5. Yoğurdumuz karışımı üstünü streçleyip 15 dakika dolapta bekletiyoruz.
  6. Dinlenen karışımdan büyüklüğü tercihe göre elimizde yuvarlayarak sıkıştırma tekniği ile küçük toplar yapıp yağlı kağıt üzerinde tekrar tepsiye dizerek buzdolabında bekletiyoruz.
  7. Eğer çubuklu yapacaksak bu dinlenme sonrası geri kalan bittter çikolatayı eritip çubukları önce çikolataya batırıp sonra top parçalarını batırıyoruz ve dolaba alıyoruz donması ve sabitlenmesi için.
  8. 15 dakika sonra sabitlenen cake pops çubuklarını erimiş çikolataya batırıp süsleme şekerleri batırarak tekrar dolaba dinlenmeye alıyoruz.
  9. Burada hayal gücü size kalmış rengarenk şekerlemeler Hindistan cevizleri fındık parçaları ve beyaz çikolata kullanarak değişik renklerde süslemeler değişik renklerde kek popslar yapabilirsiniz.
  10. Eğer çubuklu yapmayacaksak dinlenen yuvarlakları erittiğimiz çikolataların içinde tamamıyla kaplanmasını sağlayıp yağlı kağıt üzerinde donmaya alıyoruz.
  11. Çubuksuz olan kek parçalarını da isteye göre renkli çikolatalardan eritip üzerine süslemeler yapabiliriz kahve yanı ikramlarında tercih olacaktır.

Balon Gibi Kabaran Pita Ekmeği Tarifi

Balon Gibi Kabaran Pita Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Balon Gibi Kabaran Pita Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce mayayı sütü ve suyu yoğurma kabına alalım karıştıralım daha sonra un hariç diğer malzemeleri de ilave edelim.
  2. Tekrar karıştıralım unu kontrollü bir şekilde yavaş-yavaş ilave ederek yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim bir saat mayalanmaya bırakalım mayalandıktan sonra hamurun havasını alalım 10 eşit parçaya bölelim.
  3. Beze yapalım servis tabağı büyüklüğünde bir cm kalınlığında açalım fırın tepsisine dizelim bütün hamurları açtıktan sonra 250 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirelim çok çabuk pişiyor dikkat edelim.
  4. Çok pişirmeyelim yoksa ekmeğimiz kuru olur piştikten sonra ekmeğimiz hazır afiyet olsun ayrıntılı tarif için.
Youtube yemek kanalıma abone olarak ve izleyerek destek verebilirsiniz teşekkür ederim.
NOT; Su bardağı ölçüsü 200 ml. Çay bardağı ölçüsü 125 ml

Zebra Kek Tarifi

Zebra Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 2, 5-3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao (tepeleme)

Zebra Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın.
  2. Süt, sıvı yağ, un, vanilin ve kabartma tozu ile bildiğimiz kek hamurunu oluşturun.
  3. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin.
  4. Yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla göz kararı dökün (yani 3 yemek kaşığı kakaolu, 3 yemek kaşığı vanilyalı olabilir).
  5. Bu işlemi yaparken ara vermeyin.
  6. En son şekil vermek isterseniz, çatal yardımıyla şekillendirin.
  7. 170 derecede 30-35 dakika pişiririn (fırına göre derece ve dakika değişebilir ağır ağır pişince daha lezzetli olduğuna inanıyorum).
Afiyet olsun.

Hazır Baklava Hamurundan Kadayıflı Muska Tatlısı Tarifi

Hazır Baklava Hamurundan Kadayıflı Muska Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram baklavalık yufka (44 yaprak)
  • 350 gram tuzsuz tereyağ
  • 200 gram hazır kavrulmuş kadayıf
  • 100 gram çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
  • 6 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • İnce dilimlenmiş limon
Üzerini süslemek isterseniz ;
  • Toz antep fıstığı

Hazır Baklava Hamurundan Kadayıflı Muska Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti kaynaması için ocağa koyalım kaynamaya başladıktan sonra limonunu da ilave edip 15-20 dakika orta ateşte kaynatalım.
  2. Yufka katlı haldeyken 6 eşit parçaya bölüyoruz. 📌daha sonra üstlerini nemli bir bez ile kapatalım ki baklava yufkası çabuk kuruyup kopabilen bir yufkadır buna dikkat edelim. 📌.
  3. Bir parçasını alıp iki kat yapacağımız baklamızın ilk katına erittiğimiz tereyağını fırça yardımıyla sürelim diğer katı üstüne koyup onu da yağlayalım.
  4. Yaklaşık yarım yemek kaşığı kavrulmuş kadayıf ve ceviz karışımını bir ucuna koyup üçgen şekli verip aşağı doğru muska gibi sarıyoruz.
  5. Bu baklavalık yufkadan yaklaşık 130 adet baklava çıkıyor. Yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın.
  6. Daha sonra yağlı kağıt üzerine dizilen baklavaların üstünü hafifçe yağlayıp alt üst ayarında önceden 200 derece ısıtılmış fırına veriyoruz. 15-20 dakika içinde üzeri pembeleşince fırından çıkaralım.
  7. Tepsi ılıkken soğuk şerbetini verelim. Sunumu zevkinize göre yapabilirsiniz şimdiden afiyet olsun.

Gizli sekme Google’ın başını derde soktu!

En çok kullanılan internet tarayıcılarından olan Chome, gizlilik sekme ile gündeme geldi. Ortaya çıkan yeni davayla Google 5 milyar dolar ceza ödemeye mahkum edilebilir. İddialara göre Google’ın başı gizli sekme nedeniyle ağrıyacak.
Birçok internet kullanıcısı gizli tarayıcı kullanımında Google Chrome’u tercih ediyor. Fakat, ABD’de görülen dava işleri tersine çevirebilir. Gizli sekme nedeniyle hakkında dava açılan Google, yüksek miktarda ceza ödeyebilir.

Google 5 milyar dolar ceza alabilir

Birçok kez teknoloji firmaları büyük miktardaki davalara konu oldu. Bu kez ortaya atılan iddiaya göre Chrome gizli sekme açık olmasına rağmen, bilgilerin toplanması devam ediyor. Gizli sekme aktif haldeyken de kullanıcıların izlendiği iddia ediliyor. Bunun için California, San Jose’de bir dava açıldı. Mahkeme iddiaları mercek altına alacak.
Eğer Google 5 milyar dolar ceza alırsa, milyonlarca kişinin gizlilik için kullandığı gizli sekme önemli ölçüde zarar görebilir. Çünkü gizlilik ve güvenliğin vaat edildiği gizli sekmeye olan güven kırılabilir. Google Chrome gizli sekme özelliklerinde tarama geçmişi, çerezler ve site verileri, formlar gibi bilgiler kaydedilmiyor. Ancak, ziyaret edilen internet siteleri ve internet servis sağlayıcısının bazı bilgilere ulaşabileceği gizli sekme ekranında belirtiliyor.
Gizli sekme Google için baş ağrısı olacak
Reuter’a konuşan Google sözcüsü Jose Castaneda ise gizli sekmede girilen sitelerin ve verilerin sadece o sekmede kaldığını belirtti. İlerleyen günlerde mahkeme kararını verecek ve gizli sekmenin gerçekten veriler konusunda riskli olup olmadığı anlaşılacak.

Galaxy Note 20 ve Galaxy S21 ekranı ortaya çıktı!

Samsung Display tarafından üretilen ve Galaxy Note 20 ve Galaxy S21 modellerinde kullanılması beklenen yeni ekranların detayları ortaya çıktı. Alınan yeni sertifikanın detayları ile birlikte Galaxy Note 20’nin ekran özellikleri de doğrulanmışa benziyor.

Galaxy Note 20 ekran özellikleri netleşti

Galaxy serisi akıllı telefonların panel üretimini gerçekleştiren Samsung Display ismine ait yeni “Seamless Display” olarak isimlendirilen ekranların sertifikaları ortaya çıktı. Sertifika kapsamında iki farklı ekran olduğu dikkat çekiyor. Bunlardan bir tanes 90Hz, bir diğeri ise 120Hz ekran yenileme hızına sahip.
Galaxy Note 20 ve Galaxy S21
SGS tarafından sertifikalanan bu ekranların, diğer 90Hz ve 120Hz OLED ekranlara kıyasla yüzde 20 ile yüzde 50 oranında daha iyi bir sonuçlar ortaya çıkardığı iddia ediliyor. Söz konusu bu yeni ekranların da Galaxy Note 20 ve Galaxy S21 modellerinde kullanılması bekleniyor. Daha önce de benzer sertifika sonuçlarındaki ekranlar, Samsung Galaxy S20 serisinde kullanılmıştı. Nitekim benzer bir durum tekrar yaşanabilir.Hatırlatmak gerekirse iddia edilenlere göre Galaxy Note 20 ekran özellikleri 6.42 inç büyüklüğünde ve 2345 x 1084 çözünürlüğünde olacak. 404 PPI ve 19.5:9 ekran oranına 120Hz ekran yenileme hızı eşlik edecek. Samsung Galaxy Note 20 Plus modelinde ise 6.87 inç büyüklüğünde ve 3096 x 1444 çözünürlüğünde bir ekran tercih edilmesi bekleniyor. Bu ekranın 497 PPI ve 19.3:9 ekran oranına sahip olacağı ifade ediliyor. Yine 120Hz yenileme hızı da Plus modelinin ekranındaki dikkat çeken detaylar arasında yer alacak.