20 Ağustos 2020 Perşembe

Kışlık Taze Fasülye Konservesi Tarifi

 

Kışlık Taze Fasülye Konservesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Bir kilo domates
  • Yarım kilo taze fasulye
  • 7 adet sivri biber tuz

Kışlık Taze Fasülye Konservesi Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba domatesler küp küp doğrayın.
  2. Fasulyeleri ayıklayıp kulçıklarından ayırıp ortadan ikiye bölün biberleri de normal yemeklik doğrayıp fasulyeler ile beraber tencereye koyun.
  3. Doğradığınız domatesleri üzerine ekleyip biraz tuz ekleyip kaynatmaya bırakın.
  4. Kaynamaya başlayan fasulyelerimizi 15 dakika kaynatıp altını kapatın.
  5. Daha sıcakken bir litrelik kavanozlara koyup kapağını kapatıp ters çevirip soğumaya bırakın serin bir yerde muhafaza edin.
  6. Kışın kasım ayından itibaren tüketebilirsiniz şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun 

Kışlık Taze Domates Sosu Tarifi

 

Kışlık Taze Domates Sosu Tarifi İçin Malzemeler

  • Domates
  • Tuz

Not:Miktarı isteğe bağlı

Kışlık Taze Domates Sosu Tarifi Yapılışı

  1. Yaklaşık 30 kilo domates ile yaptım siz kendi kişi sayınıza göre yapabilirsiniz.
  2. Öncelikle domatesleri yıkadım bir kısmını yemeklik doğradım bir kısmını da rendeleyip tencereye koydum.
  3. Üzerine bir yemek kaşığı kadar tuz ekleyip kaynamaya bıraktım.
  4. Kaynama gelince de 10 dakika kaynatıp altını kapattım.
  5. Daha sıcakken bir litrelik kavanozlarıma doldurup kapaklarını kapatıp ters çevirip soğumaya bıraktım.
  6. Serin bir yerde havalar soğuyunca açıp istediğiniz yemekle tüketebilirsiniz.

Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun.

Kızılcık Marmelatı Ve Şurubu Tarifi

 

Kızılcık Marmelatı Ve Şurubu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kızilcık
  • 2 buçuk su bardağı toz şeker(Klasik su bardağı)
  • 2 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Kızılcık Marmelatı Ve Şurubu Tarifi Yapılışı

  1. Kızılcıkların ince saplarını temizleyerek yıkıyoruz ve tenceremize alıyoruz.
  2. 30 dakika normal ateşte pişiriyoruz. Yumuşayan kızılcıklarımızı ince delikli süzgecimize döküyoruz ve çekirdeklerinden ayrılana kadar ovalıyoruz.
  3. Süzgeçten geçirdiğimiz kızılcıklara toz şekerimizi katip 10 dakika kaynatıyoruz. Üzerinde köpürmeler olacaktır bir kaşık yardımıyla bu köpürcükleri alıyoruz.
  4. Bir püf noktası :) eğer marmelatın ve reçelin kıvamının berrak olmasını istiyorsanız kaynama bittikten sonra bu köpükleri kaşığınız yardımıyla toplamak gerekir.
  5. Daha sonra limon suyunu ekliyoruz eksi meyve olduğu için ben bir kaç damla limon suyu kullandım. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  6. Soğuduktan sonra servise hazır hale geliyor isterseniz marmelat olarak kullanın isterseniz bir su bardağına iki çorba kaşığı kızılcık marmelatını katarak sulandırın ve kızılcık şurubu olarak tüketin afiyet olsun!.

Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan(Rendelenecek)
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz, kimyon, toz kırmızı biber, pulbiber

Diğer Malzemeler;

  • 3 adet patlıcan
  • 5 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 3 adet kuru soğan
  • 5 adet sarımsak

Sosu İçin;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Tuz, pulbiber

Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köftemizi bir güzel 15 dakika yoğuruyoruz.
  2. Daha sonrada patlıcanları halka halka doğruyoruz ve tuzlu suda biraz bekletip yıkıyoruz.
  3. Bir tepsiye patlıcan köfte şeklinde diziyoruz. Hepsini dizdikten sonra orta boşluğa biber, domates, soğan, sarımsakları koyuyoruz.
  4. Üzerine de sosunu ilave ediyoruz (Salçalı su) Önceden ısıtılmış fırının en altına sürüyoruz. Tabi önce tepsinin üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile örtüyoruz. Öyle fırına sürüyoruz.
  5. Yarım saat öyle piştikten sonra yağlı kağıdı alıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun çok hafif ve güzel bir yemek oluyor. 🤗

Kozalak Şurubu Tarifi

 

Kozalak Şurubu Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet yeşil kozalak
  • Yarım limon
  • 2 su bardağı şeker

Kozalak Şurubu Tarifi Yapılışı

  1. Kozalakları yıkayıp bir leğene şu doldurup 1 gece bekletiyoruz.
  2. Sonra tencereye kozalakları koyup 1-2 taşım kaynatıp suyunu döküyoruz ve bu işlemi 4 kez tekrar ediyoruz.
  3. 5. defada tencereyi su ile doldurup 1-2 dilim limon koyup suyunu çekene kadar kaynatıyoruz.
  4. Daha sonra kozalakları içinden çıkarıp yarım limon suyu ve şekeri ilave edip şerbet kıvamında koyulaşana kadar kaynatıyoruz.
  5. Şerbetimiz hazır, ben kullanılacak kadarını cam şişeye boşaltıp dolaba koydum ve bir kısmınıda kavanoza uyutma yaptım bozulmasın diye.

Afiyet şifa olsun.

Yumuşacık Baharatlı Tavuk Tarifi

 

Yumuşacık Baharatlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk but ızgara
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

Yumuşacık Baharatlı Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri karıştırarak tavuk için marine sosu hazırlayın ve tavuğu bu sosta 4-5 saat dinlendirin.
  2. Dinlenen tavuğu dış kısmı tencereye gelecek şekilde iyice kızdırdığınız tencereye dizin, kapağını kapatın ve tencerenin altını tamamen kısın.
  3. Kısık ateşte tavuk kendi suyunu salıp çekene kadar (1-1. 5 saat sürüyor) pişirin.
  4. Suyunu çekince altını açın ve tavuğun diğer tarafını kızartın.
  5. Bekleme süresi biraz fazla görünse de beklemeye değer şekilde kokusuz, yumuşacık ve lezzetli bir tavuk oluyor.

Tavada Peynirli Börek Tarifi

 

Tavada Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet böreklik yufka
  • 400 gram beyaz peynir
  • Maydanoz
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 şişe soda

Tavada Peynirli Börek Tarifi Yapılışı

  1. Maydanozları kıyıyoruz ve peynirle karıştırıp iç harcımızı hazırlıyoruz.
  2. Süt yumurta ve yağı karıştırıp böreğin sosunu hazırlıyoruz.
  3. Böreğimizi yapmak için tavaya yufkanın bir tanesini koyuyoruz ve sosumuzdan döküyoruz.
  4. Diğer yufkanın bir tanesi elimizle bölerek dağınık bir şekilde yarısını döşüyoruz .
  5. Sosumuzu döküyoruz ara ara ardından peynirli harcımızı yayıyoruz.
  6. Ve diğer kalan parçaları da sos ile kaplıyoruz.
  7. Kalan diğer bir yufkayı da üstüne kapatıyoruz.
  8. Kenarları yuvarlıyoruz ve kalan börek sosunu böreğin üstüne yayalım ve bir şişe soda dökelim böreğin üstüne.
  9. Ocağa koyalım kısık ateşde pişirelim.
  10. Altı kızarınca bir tepsi yardımı ile çevirin ve diğer tarafını da pişirin.

Afiyet olsun. ☺️☺️🥰🥰.

Helvalı Muhallebi Tarifi

 

Helvalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 125 gram tahin helvası
  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam

Helvalı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize tereyağımızı alıp eritelim.
  2. İçerisine unumuzu alıp, rengi ve kokusu değişene kadar kavuralım.
  3. Üzerine helvamızı alıp 5-6 dakika kadar karıştıralım sıvı hale gelecek üzerine sütümüzü ekleyip karıştıralım.
  4. Yoğunlaşıp ocaktan almaya yakın, 3 yemek kaşığı şekerimizi ve vanilyamızı ekleyip karıştıralım.
  5. Ocaktan alıp sunum kaplarına paylaştıralım oda ısısına gelene kadar bekletip buzdolabına alalım.
  6. 3-4 saat soğumasını bekleyip üzerine kavrulmuş susam ekleyerek sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Bebek Ev Yoğurdu Tarifi

 

Bebek Ev Yoğurdu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk kilo inek sütü
  • 1 kase yoğurt

Bebek Ev Yoğurdu Tarifi Yapılışı

  1. Sütü tencereye alıp kaynatıyoruz .
  2. Kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dakika daha kaynatıyoruz ve küçük kavanozlara koyup ılık olmasını bekliyoruz.
  3. Ilıdıktan sonra mayalayıp sofra bezine sarıp 1 gün bekletiyoruz. Sonra hazır.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet enginar
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 kase bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı

  1. Bir tavada yarım su bardağı zeytinyağı ile 1 adet küp doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Limonlu suda bekleyen enginarları çukur kısımları içe gelecek şekilde dizin.
  3. Üzerine limon suyunu ilave edin. Tuz, şeker ve enginarların üzerine gelecek kadar suyunu ekleyin.
  4. Önce yüksek ateşte sonrasında kısık ateşte pişirin. Pişirme esnasında enginarları çevirin alt kısımlarıda iyice pişsin.
  5. Pişen enginarları bir tabağa alın. Enginarı pişirdiğiniz suya havuç ve bezelyeleride ekleyin.
  6. Havuç ve bezelye yumuşayıncaya kadar pişirin.
  7. Pişen sebzelerin üzerine enginarları dizip bir iki dakika daha pişirin.
  8. Tencerenin altını kapatın. Enginarları tencerede kapağı kapalı şekilde soğutun.
  9. Limon ve dereotu ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Enfes Sade Kek Tarifi

 

Enfes Sade Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Üzeri İçin

  • Damla çikolata, ceviz, fındık (İsteğe bağlı)

Enfes Sade Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtalarımızı kırıp karıştırıyoruz.
  2. Şekeri ilave edip karıştırın.
  3. Sütü de ilave edip karıştırın ve son olarak sıvı yağı ekliyip karıştırıyoruz.
  4. Unu ekliyoruz bu konuda dikkat etmelisiniz topak olmamalı ve çok sıvıda olmamalı.
  5. Tepsi ya da kek kalıbını yağlayıp hamuru dökün.
  6. Pişirme ve derecesi fırından fırına değiştiği için derece söylenmesini önermiyorum.

Herkese afiyet olsun 💝

Kereviz Salatası Tarifi

 

Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 baş kereviz
  • 1 diş sarimsak
  • Süzme yoğurt (Normal yoğurt da olabilir)
  • Zeytin yaği
  • Dereotu
  • Nane
  • Pul biber

Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kerevizi yıkayıp kabuğunu soymakla işe başlıyoruz sevgili kereviz severler.
  2. Sonrasında rendeleyip zeytin yağında kavurduktan sonra, bir kap içerisinde süzme yoğurt (Elinizde yoksa normal yoğurt kullanabilirsiniz)
  3. Rendelediğimiz sarımsağı karıştırdıktan sonra soğuyan kerevizi de aynı kap içerisine alıp tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  4. Ben yoğurtlu salatalar içerisine dereotu ve nane sevdiğim için bir tutam onlardan da doğrayıp bir güzel karıştırıyorum. İsterseniz üzerine sus olarak da kullanabilirsiniz.
  5. En üstüne de arzuya göre pul biber yakıp ilave edebilirsiniz.

Tarifimi okuduğunuz için teşekkür ederim, afiyet olsun.

Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuş başı et
  • 2 kilo patlıcan
  • 1 bardak süt
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık un
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • 2 biber

Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

  1. Eti haşlıyoruz bir kuru soğanla kavuruyoruz.
  2. Daha sonra domatesle pişiriyoruz patlıcanı közlüyoruz, soyup doğruyoruz.
  3. Önce biberi daha sonra unu kavuruyoruz patlıcanı koyduktan sonra sütü ekliyoruz.
  4. Daha sonra servis tabağına önce patlıcan üstüne etleri yayıyoruz.