Lezzet Sırrıyla Çıtır Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için:
- 5 adet orta boy patates
- 3 adet kuru soğan
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı sirke
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı süt
- Galeta unu
Lezzet Sırrıyla Çıtır Gül Böreği Tarifi Yapılışı
- İç harcı için patatesler soyulup temizce yıkanır, iki parçaya bölünüp uygun tencerede haşlanır.
- Haşlanınca patates ezici veya farklı bir aparat yardımıyla ezilir ve baharatları eklenip kenara alınır.
- Ayrı bir yerde 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağında yemeklik doğranan soğanlar kavrulur ve ezilen patateslere eklenir karıştırılır.
- İçinin sosu için tüm malzeme karıştırılır kenara alınır.
- Yufka büyüklüğüne göre 6 ya veya 4 e bölünür.
- Bölünen parçalara fırça ile hazırlanan sostan sürülür.
- Parçanın baş kısmına uzunca iç harçtan konup sıkıca sarılır.
- Daha sonra çevrilir gül şekli verilir, en son uçta kalan kısım böreğin altına sıkıştırılır.
- Bu şekilde malzeme bitene kadar devam edilir tepsiye dizilir.
- Üzeri için yumurta sarısı ve süt karıştırılır, börekler önce bu karışıma, daha sonra galetaya batırılır, 175 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
🍴çıtır çıtır oluyor lezzetine inanamayacaksınız🤩.
🙏🏼deneyeceklere şimdiden afiyet olsun💐.