26 Ağustos 2020 Çarşamba

Meyveli Kurabiye (Şeftali-Kayısı) Tarifi

Meyveli Kurabiye (Şeftali-Kayısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı şeker (meyve olduğu için biraz azalttım ancak belirgin olsun isterseniz 1 su bardağı olabilir)
  • 125 gram margarin veya tereyağ eritilmiş ılık olarak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet şeftali (soyulmuş küp küp doğranmış olarak)
  • 4 adet kayısı (doğranmış şekilde )
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 5 su bardağı un (ölçü değişebilir kontrollü ekleyelim ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur olması gerekiyor)

Meyveli Kurabiye (Şeftali-Kayısı) Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ ,sıvı yağ ve şekeri karıştıralım .
  2. Yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  3. Bir bardak unu dökelim karıştırmadan üzerine kabartma tozu ve vanilini atalım karıştıralım.
  4. Diğer tarafta tel süzgeç içerisine meyveleri ve cevizi koyalım .
  5. Hamur harcının üzerinde ikinci bardak unu döküp eleyerek hem meyveleri unlamış olalım .
  6. Hem de ikinci bardak unu meyveler ile birlikte harca dökmüş olalım.
  7. Kalan unu da kontrollü bir şekilde harca karıştırıp istediğimiz hamuru elde edelim.
  8. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yuvarlak şekiller vererek önceden ısıtılmış 180derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim. (15-20 dk arası).

Lezzet Sırrıyla Çıtır Gül Böreği Tarifi

Lezzet Sırrıyla Çıtır Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
İç harcı için:
  • 5 adet orta boy patates
  • 3 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
Sosu için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı süt
  • Galeta unu

Lezzet Sırrıyla Çıtır Gül Böreği Tarifi Yapılışı

  1. İç harcı için patatesler soyulup temizce yıkanır, iki parçaya bölünüp uygun tencerede haşlanır.
  2. Haşlanınca patates ezici veya farklı bir aparat yardımıyla ezilir ve baharatları eklenip kenara alınır.
  3. Ayrı bir yerde 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağında yemeklik doğranan soğanlar kavrulur ve ezilen patateslere eklenir karıştırılır.
  4. İçinin sosu için tüm malzeme karıştırılır kenara alınır.
  5. Yufka büyüklüğüne göre 6 ya veya 4 e bölünür.
  6. Bölünen parçalara fırça ile hazırlanan sostan sürülür.
  7. Parçanın baş kısmına uzunca iç harçtan konup sıkıca sarılır.
  8. Daha sonra çevrilir gül şekli verilir, en son uçta kalan kısım böreğin altına sıkıştırılır.
  9. Bu şekilde malzeme bitene kadar devam edilir tepsiye dizilir.
  10. Üzeri için yumurta sarısı ve süt karıştırılır, börekler önce bu karışıma, daha sonra galetaya batırılır, 175 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
🍴çıtır çıtır oluyor lezzetine inanamayacaksınız🤩.
🙏🏼deneyeceklere şimdiden afiyet olsun💐.

Pekmezli Susamlı Un Helvası Tarifi

Pekmezli Susamlı Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ veya tereyağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı pekmez
  • Yarım çay bardağı susam
  • Yarım çay bardağı ceviz

Pekmezli Susamlı Un Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Yağı eritip unu kavurun.
  2. Biraz pembeleşince susamı ve cevizi atıp 5dk kadar kavurun.
  3. Altını kapatıp 5-10 dk ilk sıcağının geçmesini bekleyin.
  4. Daha sonra pekmezi de döküp yoğurun ve top top şekil verin.

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye Tarifi

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • ¾ su bardağı teremyağ (eritilmiş)
  • 1 + ¼ kahve fincanı şeker
  • 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 3 çay kaşığı kuru lavanta
  • 2,5 – 3 su bardağı buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • ½ (yarım) çay kaşığı tuz
Üzeri için:
  • Çikolata sos
  • Ceviz

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Bir kabın içerisine elenmiş un, kabartma tozu, vanilya, tuz ve lavanta konularak karıştırılır.
  2. Başka bir kabın içerisinde ise eritilip soğutulmuş teremyağ ile şeker iyice çırpılır.
  3. Yumurtalar teker teker eklenerek çırpmaya devam edilir.
  4. Elenmiş olan kuru malzemeler yavaş yavaş eklenerek yumuşak ve ele yapışan bir kıvamda hamur elde edilene kadar yoğrulur.
  5. İstenilen şekil verilerek yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilirler. Önceden ısıtılmış 175° fırında üzeri altın kahverengi renk alana kadar pişirilir.
  6. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine çikolata sos dökülerek ceviz konulur. Afiyet olsun ✨👌.

Kahvaltılık Susamlı Patates Tarifi

Kahvaltılık Susamlı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet patates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Birer çay kaşığı tuz, kekik, kızmızı toz biber ve pul biber
  • 2 çay kaşığı susam

Kahvaltılık Susamlı Patates Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyup dörde kesip yıkıyoruz.
  2. Daha sonra fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye koyun.
  3. Üzerine baharatları, yağı ve susamı koyup karıştırıp 210 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Şimdiden deneyenlere afiyet bal olsun ♥️🌹.

25 Ağustos 2020 Salı

Zerdeçal Ve Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Zerdeçal Ve Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tutam tuz

Zerdeçal Ve Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirincimizi biraz tuz ile sıcak suyun içine koyup 10 dk demliyoruz.
  2. Sonra bir suyunu süzüp kenara alıyoruz.
  3. Tereyağını eritip hafif köpürünce üzerine zeytinyağını ekliyoruz.
  4. Pirinci de ekleyip iyice kavuruyoruz.
  5. Zerdeçal, tuz ve bezelyeleri de ekleyip üzerine suyu ilave ediyoruz.
  6. Ağzı açık tencerede suyu çekene kadar pişirip altını kapatınca temiz bir bez ile tencerenin kapağını kapatıyoruz. Dinlenme aşamasında soğuk bir zemine koyabilirsiniz 😊.

Karamelize İncir Tatlısı Tarifi

Karamelize İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1, 5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu
Muhallebisi için
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Tabanı için
  • 400 gram kuru incir
  • 1 çay bardağı ceviz
Karamelli şerbet
  • 1, 5 çay bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Karamelize İncir Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Hazırlamaya keki ile başlayalım.Yumurta ve şeker krema kıvamı alana kadar çırpılacak, süt, yağ ilave edilecek, un, kabartma tozu ve vanilya eklenip çırpılacak, 180 derecede yarım saat pişecek.
  2. Pişen kek kalıptan çıkarılacak.
  3. Keki alınca kalıbı yıkayıp kurulayalıp tekrar yağlayalım.
  4. Bu arada incirleri küçük küçük doğrayalım, yine doğradığımız cevizleri incirlere ekleyelim.
  5. 1, 5 çay bardağı şekeri boş tencereye alalım, şeker eridiğinde 2 su bardağı soğuk suyu ilave edelim.
  6. En son çeyrek limon suyunu ekleyelim. Ocağı kapatalım.
  7. İncir ve cevizleri karemelize şerbete koyup beş saniye kadar çevirelim, kevgirle alalım.
  8. Kalıbımıza incir ve cevizleri yayalım.
  9. Muhallebi malzemelerini tereyağı hariç tencereye alıp karıştırarak kaynatalım, altını kapatınca tereyağı ekleyerek 5 dakika kadar mikserle çırpalım, muhallebiyi cevizli tabanın üzerine dökelim.
  10. Muhallebi sıcakken pişirdiğimiz keki üzerine kapatalım.
  11. Karamelize şerbeti kekin üzerine dökelim.
  12. Buzdolabında en az üç saat bekletelim.Afiyet olsun🤗.

Yumuşacık Kek Tarifi

Yumuşacık Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Yumuşacık Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
  2. Daha sonra sıvı yağ yoğurt vanilya kabartma tozu un ekleyip güzelce karıştırın.
  3. Önceden ısıtılmış 175 derece kürdan testiyle pişirin ( ben yaklaşık 45 dakika pişirdim ).

Bol Soslu Islak Kek Tarifi

Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için ;
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao ( tepeleme )
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Sosu için ;
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
Üzeri için ;
  • Fındık yada ceviz

Bol Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı



  1. Yumurtalar ile şeker çırpılır.
  2. Üzerine sıvı yağ, süt, vanilya ve kakao ilave edilir tekrar çırpılır.
  3. İyice çırpıldıktan sonra un ve unun üzerine kabartma tozu ekleyelim ve yavaş yavaş çırpalım.
  4. Fırın kabımızı yağladıktan sonra kek harcımızı eşit şekilde dökelim 180 derecede pişirelim.
  5. Kekimiz fırından çıkmaya yakın sosumuzu hazırlamaya başlayalım.
  6. Sos için tenceremize kakao, sıvı yağ, şeker ve sütümüzü ekleyip iyice çırptıktan sonra ocağa alalım ve kaynayana kadar arada karıştırarak pişirelim.
  7. Kekimiz piştikten sonra sıcak sıcak dilimleyelim ve sosumuzu sıcak şekilde kekimize dökelim. Afiyet olsun ❤️.

Kayısı Marmelatı Tarifi

Kayısı Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 kg kayısı
  • 2.5 kg beyaz toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Kayısı Marmelatı Tarifi Yapılışı

  1. Kayısıları yıkayın, çekirdeğinden ayırın ve ikiye bölün.
  2. Daha sonra tencereye kat kat kayısı ve beyaz toz şekeri ekleyin.
  3. 1 gece buzdolabında bekletin.
  4. Sabah yüksek ateşte kaynatmaya başlayın.
  5. Tereyağını ekleyin ve ocağınızı kısık ateşe ayarlayın.
  6. Yarım saat kaynadıktan sonra limon tuzunu ekleyin ve 10 dk daha kaynatın.
  7. Mikserinizle pürüzsüz olana dek çekin.
  8. Marmelatınız sıcakken kavanozlarınıza koyun, sıkıca kapatın ve ters çevirin.
  9. Soğuduktan sonra farklı tariflerde veya kahvaltıda keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun 😊.

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • 4,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

Pirinci hiç suda bekletmeden yapıyorum, tane tane çok lezzetli oluyor:)
  1. Pirinci iyice yıkayıp süzgeçte beş dk. süzdürelim.
  2. Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alıp eritelim üzerine tel şehriyeyi katıp kavuralım süzülmüş pirinci ilave edip kısık ateşte 10 dk. kavuralım.
  3. Kavrulan pirince sıcak suyu yavaş yavaş dökelim tuzunu ilave edelim kaynayınca altını kısalım suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Misket Köfteli Patlıcan Çanağı Tarifi

Misket Köfteli Patlıcan Çanağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcanı
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ
Köftesi için;
  • 300-400 gram kıyma
  • 1 dilim ekmek içi
  • 1 soğan rendesi
  • 1 diş sarımsak rendesi
Köfteleri pişirmek için;
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz baharatlar ( karabiber kırmızı toz biber kimyon pul biber)
Domates sos için;
  • 3 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz karabiber
Salçalı sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

Misket Köfteli Patlıcan Çanağı Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar yıkanır, boyuna ikiye ayrılır. Sap kısmını da dikkatlice kesin.
  2. Kızgın yağda orta ateşte arkalı önlü kızartılır. İçinin pişmesi için çok hızlı kızartmayalım.
  3. Kızaranları fırın kabına alıp çatalla ezin, karıştırın. Azar azar tuzlayın.
  4. 🔺Köftesi için malzemeleri karıştırın. Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Küçük küçük yuvarlayın. ( istediğiniz ebatta).
  5. Tavaya yapı alıp ısıtın. Yuvarlanmış köfteleri eşit şekilde pişirin.
  6. 🔺Domates sosu için rendelenmiş domates ve yağı 5 dk pişirin. Suyunu çekmesin. Salçayı tuzu ve karabiberi ekleyip 1 dk daha pişirin.
  7. Patlıcanların üzerine köfteleri onun da üzerine domates sos ilave edin. Salçayı sıcak suda çözdürüp fırın kabına boşaltın.
  8. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede üzeri hafif kızarana (iyice özleşene )kadar pişirin.
  9. Dinlendikten sonra servis yapın. Afiyet olsun 🌸

Sağlık Ve Lezzet Bir Arada Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi

Sağlık Ve Lezzet Bir Arada Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 tutam dereotu
  • 5 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 tatlı kaşığından biraz az sebzeli çeşni
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • Yeteri miktarda sıvı yağ

Sağlık Ve Lezzet Bir Arada Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Havuç ve kabaklarımız ince olacak şekilde rendelenerek bir kaba alınır.
  2. Tenceremize yeteri miktarda sıvı yağ ve 2 dolu yemek kaşığı un ilave edilerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Unumuz yeterince kavrulduktan sonra havuç ve kabaklarımız ilave edilir ve birkaç tur daha çevrilir.
  4. Ardından ocağımızın altı biraz kısılarak 5 su bardağı soğuk su ve 1 su bardağı soğuk süt ilave edilir.
  5. Ocağımızın altı tekrar yükseltilip çorbamız arada karıştırılarak kaynamaya bırakılır.
  6. Çorbamız kaynadıktan sonra ocağın altı tekrar kısılarak tuz ve sebzeli çeşnimiz ilave edilir.
  7. Sebzelerimiz yeterince yumuşayıp pişene kadar çorbamız kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
  8. Çorbamız yeterince kaynadıktan sonra dere otlarımız ince ince kıyılır ve çorbamıza ilave edilerek karıştırılır.
  9. Birkaç dakika daha kaynadıktan sonra havuçlu kabak çorbamız servise hazırdır.
Afiyet olsun!.