27 Ağustos 2020 Perşembe

Patatesli Sulu Köfte (Yumurtasız Ve Galeta Unsuz) Tarifi

Patatesli Sulu Köfte (Yumurtasız Ve Galeta Unsuz) Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon
Diğer malzemeler
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz, pulbiber, nane
  • Zeytinyağı

Patatesli Sulu Köfte (Yumurtasız Ve Galeta Unsuz) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak köfte malzemelerini yoguruyoruz. 15 dakika kadar dinlenmesi için kenara bırakıyoruz.
  2. Bu esnada patatesleri küp küp doğrayıp tencereye yağı alıyoruz.
  3. Soğanı, salçayı ve baharatları ekleyip kavuruyoruz.
  4. Ardından patatesleri ekleyip 5 dakika kadar kavuruyoruz.
  5. Bu esnada köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  6. Patatesler kavrulduktan sonra köfteleri tek tek patateslerin üstüne koyuyoruz.
  7. Köftelerin üstünü geçmeyecek şekilde kaynar su ilave ediyoruz. Yaklaşık 40-45 dakika patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun şimdiden 🙂

Teremyağlı Elmalı Turta Tarifi

Teremyağlı Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket oda sıcaklığında teremyağ margarin(125 gr)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı civarı)
Elmalı harç için:
  • 4 adet orta boy elma (büyükse 3 adet yeterli)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığından biraz eksik tarçın
Üzerine:
  • Pudra şekeri

Teremyağlı Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

  1. Elmalı harcımızı hazırlayarak başlayalım.
  2. Elmalar soyulur rendelenir ,toz şekeri eklenerek pişirilir.
  3. En son ocaktan alırken tarçın eklenir soğumaya bırakılır.
  4. Hamur için un hariç diğer malzemeler karıştırılır yavaş yavaş un eklenir ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Hamurdan 1 büyük portakal kadar ayrılır.
  6. Diğer hamur yuvarlak borcama yayılır.
  7. Üzerine soğuyan elmalı harç yayılır ardından kalan hamur açılır.
  8. Şekilli rulet ile kesilir elmalı harç üzerine şekil verilir.
  9. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  10. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süslenip servis edilir.

Çikolata Parçacıklı Kahveli Kek Tarifi

Çikolata Parçacıklı Kahveli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker (Esmer şeker ve beyaz şekeri karıştırdım)
  • 1 su bardağı yoğurt (Ev yoğurdu kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 şeker kaşığı türk kahvesi
  • Aldığı kadar un
  • Rendelenmiş sütlü yahut bitter çikolata

Çikolata Parçacıklı Kahveli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker derin bur kapta iyice çırpılır.
  2. Akabinde yoğurt ve sıvı yağ eklenerek bir tur daha çırpılır.
  3. Sonrasında kabartma tozu, vanilin, un ve türk kahvesi eklenerek çırpmaya devam edilir.
  4. Son olarak yağladığımız kek kalıbına döküyoruz ve üstüne rendelediğimiz çikolataları serpiştiriyoruz.
  5. Hafif bir karıştırma sonrasında 180 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz. Yaklaşık bir saat pişiyor.

Kabardıkça Kabaran Puf Börek Tarifi

Kabardıkça Kabaran Puf Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) bardak su
İç harcı için
  • 2 adet büyük patates (Haşlanmış olacak)
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kabardıkça Kabaran Puf Börek Tarifi Yapılışı

  1. Un, yumurta, tuz, kabartma tozunu karıştırma kabına alıp yavaş yavaş suyunu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edip 15 dk dinlendirelim.
  2. İç harcımız içinde, soğanlarımızı yağda kavurup, haşlanmış ve ezilmiş olan patateslerimizi ekleyelim.
  3. Sonra sırasıyla tuz, karabiber, pul biberini ekleyelim.
  4. Hamurumuzu oklava yada merdane yardımıyla açıp avuç içi büyüklüğünde kesip iç harcını doldurup yarım ay şeklinde kapatalım, tüm işlem bittikten sonra kızgın olan yağda kızartalım.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Portakallı Granola Tarifi

Portakallı Granola Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yulaf unu ( rondodan yulafı çekebilirsiniz)
  • 7 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri ( elinizde yoksa hurma püresi de iş görecektir yada koymayın en son üzerine bal fazladan koyarız )
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • 4 su bardağı yulaf
  • 2 adet portakal
  • Yarım fincan hindistan cevizi yağı ( zeytinyağı da olur )
  • Bal

Portakallı Granola Tarifi Yapılışı

  1. Yulaf unumuzu bir kaseye alıyoruz ,üzerine hindistan cevizi şekeri yada hurma püresi yada koymuyoruz farketmez .
  2. Bal ekleriz, üzerine 1 türk kahvesi fincanı sıcak suyu ekleyip hemen karıştırıyoruz.
  3. 4 su bardağı (200ml) tane yulafı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  4. Bir yandan 2 portakalın kabuğunu rendeliyoruz, suyunu sıkıyoruz.
  5. Kabuğuna gelene kadar sıkmayın biraz parçalar kalsın posa kısımlarını keserek karışımın içine ekleyin.
  6. Portakalın beyaz zarını almamaya özen gösterin.
  7. Tekrar bir karıştıralım iyice malzemeler bütünleşsin.
  8. Üzerine yarım kahve fincanı hindistan cevizi yağı yoksa zeytinyağı ekleyelim karıştıralım.
  9. Fırınımızı 160 derece alt üst ayarda açalım.
  10. Fırın tepsimize yagili kağıt serelim ve karışımı üzerine döküp eşit miktarda komple tepsiye yayalım.
  11. Şimdi bu nokta önemli toplamda 1 saat pişiriceğiz granolayı tamam biraz zahmetli ama buna değer :)
  12. Fırına koyduktan sonra tepsimizi 10dk da bir alarm kurun ve fırından çıkarıp granolayı karıştırın.
  13. Eğer büyük topaklar istiyorsanız çok parçalamadan karıştırmaya özen gösterin yada benim gibi bazılarını parçalayıp bazılarını bütün bırakabilirsiniz.
  14. Bu şekilde 10 dk da 1 çıkarıp fırından karıştırıp tekrar fırına koyuyoruz.
  15. 1 saat tamamlanınca yine kontrollü gidin yanmasın yulaf fırına göre değişir rengi dönücek göreceksiniz kavrulmuş rengini alacak.
  16. Fırından çıkarıp karıştırıp 5 dk soğutuyoruz. Bu aşamada isterseniz tepsiye 1 yemek kaşığı tepeleme bal ekleyebilirsiniz ve tekrar karıştırın ve granolanız hazır :).
    Tariflerde genelde kuruyemiş ekleniyor ancak yulafın pişme süresi uzun olduğu için kuruyemişler yanıyor kararıyor ve tatları bozuluyor aynı şekilde kuru meyveler de o şekilde, şöyle düşünün canınız ne istiyorsa sabah kahvaltınız yada ara ogününüz için granolanız üzerine istediğiniz kuruyemiş yada kuru meyve yada normal meyvenizi koyabilirsiniz :).
    Tadına bayılıcaksınız pişirince eviniz pis gibi portakal kokucak kendinize hakim olun ve çok yememeye bakın lütfen :) sabahları 2 kaşık yulaf üzeri 1 kaşık granola size yetecek ve bu tarif sizi 2 hafta kadar idare edicektir. Kavanoza koyup saklayabilirsiniz. Afiyet olsun :) 

Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba tabağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 paket kaymak veya 1 çorba tabağı tereyağ
  • 2 çorba tabağı soğuk su
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 kepçe bulgur
  • Tuz

Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Çorba hazır olduktan sonra cezve veya küçük bir tavada zeytinyağ ve pulbiber ekleyip ısıtabilirsiniz.
  2. Ardından çorba’ya renk ve ata ekleye bilirsiniz.
  3. Yoğurt, tereyağını, yumurtayı, un.
  4. Soğuk su ekle.
  5.  Karıştır ve tuz ekle.
  6.  Kaynadıktan sonra nane ve 1 kepçe bulgur ekle(veya yarma da ekleye bilirsiniz).

Tavuk Etli Şehriye Pilavı Tarifi

Tavuk Etli Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram küçük kuşbaşı kesilmiş tavuk incik
  • 250 gram yarım paket arpa şehriye bir büyük su bardağı
  • 2 adet etli domates veya domates sosu 5 6 kaşık yada salça
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı su şehriyeyi ölçtüğünüz bardağı kullanın
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Etli Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağın da kavurun üzerine tavuk etlerini de koyup soteleyin .
  2. Ardından şehriyeyi atın hafif onuda kavurup üzerine domates sosu ,tuz, karabiber ve suyunu ekleyip kapağını kapatın .
  3. Suyunu çekince altını kapatıp demlenmesini bekleyin sofra bezine sarıyorum .
  4. Ben genelde pilavları demlenme aşamasında daha sonra servis edebilirsiniz.
  5. Tek başına da tüketebileceğiniz nefis bir pilav. Afiyet olsun 🥰.

Frambuazlı Cheesecake Tarifi

Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 50 gram tereyağı
Kreması için;
  • 300 gram labne peynir
  • 200 gram süzme yoğurt
  • 200 gram krema
  • 3 adet yumurta (büyük ise 2 adet)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 silme yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 limonun kabuğu
  • Yarım limonun suyu
Frambuazlı sos için;
  • 1 su bardağı frambuaz
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta 1/2 (yarım) çay bardağı su ile açılmış olacak

Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kelepçeli 22 cm kalıbınızı yağlı kağıtla kaplayın.
  2. Daha sonra bir kaç kat alüminyum folyo ile sıkıca kaplayın.
  3. Burçak bisküvileri cezvede erittiğiniz tereyağını ve tarçını un haline getirdiğiniz malzemeye ekleyin ve kaşıkla karıştırıp kelepçeli kalıbınızın dibine dökün.
  4. Kaşıkla tüm tabanı kaplayacak şekilde düzeltin. Buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
  5. Kreması için tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
  6. Labne, süzme yoğurt ve kremayı bir kapta mikserin en düşük devrinde çırpın.
  7. Şekeri ekleyin ve biraz daha çırpın. Tüm çırpma işlemlerinin düşük devirde olması gerekiyor.
  8. Yumurtaları tek tek ekleyin. Yumurtalar bitene kadar bu şekilde devam edin.
  9. Limon kabuğunu, limon suyunu, nişasta, vanilya ve unu da ekleyip biraz daha çırpın.
  10. Ve karışımı kelepçeli kalıba, bisküvilerin üzerine dökün.
  11. Kelepçeli kalıbı dikkatlice tezgaha 1-2 kez vurun, pişerken çatlama yapmasın.
  12. Fırın tepsinize tabanı kaplayacak kadar kaynar su dökün.
  13. Ve kelepçeli kalıbı kaynar sulu tepsiye oturtun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika pişirin.
  14. Piştikten sonra fırını kapatıp, fırın kapağını hafif aralayıp cheesecake’i fırında soğutun( bunu yapıyoruz çünkü cheesecake aniden sıcaktan oda ısısına gelmesin ki çatlamasın).
  15. Frambuaz sosumuzu hazırlayalım. Sos tenceremize frambuazı rondodan geçirin.
  16. Toz şekeri ve yarım çay bardağı suda açtığımız nişastayı ilave edin.
  17. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Fırında soğuttuğumuz chessecake i çıkarıp üzerine soğuttuğunuz sosu dökün.

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg bamya
  • 4 diş sarımsak
  • 2 soğan
  • 3-4 domates
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Bamyaların saplarını keskin bir bıçakla, koni biçiminde keserek temizleyin.
  2. Daha sonra bol suda yıkayın ve süzün.
  3. Soğan ve sarımsakları ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin.
  4. Tencerenin içinde zeytinyağını kızdırın.
  5. Üzerine soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
  6. Ardından salçayı ve rendelenmiş domatesleri ilave ederek koyulaşıncaya kadar pişirin.
  7. Kıvamı tutmaya başlayınca bamyaları da karışımın içerisine dökün.
  8. Sıcak su ve tuz ekledikten sonra, tencerenin kapağını kapatın.
  9. Orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
  10. Bamyalar yumuşamaya başlayınca, limon suyu ve toz şekeri de ekleyin.
  11. 5 dakika daha pişirdikten sonra, ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 paket vanilya

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Yağımızı uygun bir tencereye alıp yakmadan eritelim.
  2. Üzerine unu boşaltıp iyice pembeleşene kadar pişirelim.
  3. Arkasından sütü döküp karıştırmaya devam edelim.
  4. Kıvam almaya başlayınca şekeri koyalım.
  5. Tatlımız koyulaşınca vanilyayı koyalım. Karıştırıp altını kapatalım.
  6. 2-3 dk mikserle çırpalım. Islatılmış borcama koyup oda ısısına gelene kadar dışarıda bekletelim .
  7. sonra 3 saat kadar da buzdolabının normal kısmında soğutalım. Tatlımız servise hazır.
  8. Dondurmayla ikram ederek tadına tat katarsınız. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🙋🏻‍♀️.

Kabak Yemeği Tarifi

Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Ocağı kapatmadan
  • 3 dal yeşil soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu

Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı



  1. Önce kabakları alacalı şekilde soyun. Daha sonra küp küp doğrayın.
  2. Üzerine tuz atıp su içinde bekletin. Soğanı ve biberleri doğrayıp tencereye kavrulmaya bırakın.
  3. Daha sonra kavrulan malzemelerin üzerine salça ve baharatları ekleyip karıştırın.
  4. Kabakları ekleyin diğer malzemelerle karıştırın. Üzerine 1 adet domatesi küp küp doğrayın pirinçlerle ekleyin.
  5. 3 su bardağı su ekleyin. Pişmeye bırakın ocağı kapatmadan doğranan yeşillikleri ekleyin karıştırıp ocağı kapatın. Afiyet olsun 😌.

Reyhan Şerbeti Tarifi

Reyhan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • Bir bağ reyhan
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 5-6 adet limon tuzu

Reyhan Şerbeti Tarifi Yapılışı

  1.  Reyhanları güzelce yıkayın. Sıcak suyunuzu ayarlayın.
  2.  Reyhanları bir tencereye alın üzerine sıcak suyu şekeri ve limon tuzunu atın.
  3.  Toz şeker eriyene kadar karıştırın.
  4.  Tencerenin ağzını kapatıp demlenmeye bırakın.
  5.  Daha sonra süzüp buzdolabına kaldırın.
Afiyet olsun.

Izgarada Karışık Sebze Tarifi

Izgarada Karışık Sebze Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 patlıcan
  • 1 patates
  • 1 kabak
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 1 havuç
  • 1 diş sarımsak

Izgarada Karışık Sebze Tarifi Yapılışı

  1. Tüm sebzeleri dilediğiniz gibi doğrayıp ( küp küp, julyen) derin bir kapta karıştırıyoruz. Dilerseniz üstüne biraz yağ gezdirebilirsiniz.
  2. Biraz tuz ve dilediğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
  3. Tepside yağlı kağıt üzerine döküp pişirebilirsiniz.
    Afiyet olsun :).