Teremyağlı Çikolatalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 buçuk çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 200 gram teremyağ
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Çikolata sosu için;
- 1 paket krema
- 2 paket kare çikolata
- Süslemek için meyve
Teremyağlı Çikolatalı Tart Tarifi Yapılışı
- Keki için ilk yumurtalarımız ve şekerimizi köpürene kadar çırpıyoruz.
- Sonra süt, oda sıcaklığında yumuşamış teremyağı ekleyip çırpıp, kakao, vanilin, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırıp yağladığımız tart kalıbına dökün.
- 170 derecede fırında pişiriyoruz.
- Kekimiz piştikten sonra kremada hafif ısınınca erittiğimiz çikolatalarımızı tartımızın ortasına döküyoruz.
- Sosumuz soğuduktan sonra meyvelerle süsleyip servis yapıyoruz.