12 Aralık 2020 Cumartesi

Kabak Tatlısı Tarifi

 

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • Tahin (isteğe bağlı)
  • Ceviz veya Hindistan cevizi

Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Ben hazır soyulmuş kabak aldım. Kabakları güzelce yıkayıp büyük olanları 2 parçaya bölün ve geniş bir tencereye sert kısımları aşağıya gelecek şekilde dizin .
  2. Üstüne kabakları kapatacak şekilde dökün üstüne suyumuz ekleyip ocağa alın ve orta ateşte yumuşayana kadar ara ara kontrol ederek dağılmayacak şekilde pişirin.
  3. Yumuşayan kabakları soğuyunca servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ev Yapımı Süt Dilimi Tarifi

 

Ev Yapımı Süt Dilimi Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı yağ
  • 1 su bardağı un
  • Yarım kabartma tozu
  • 1 buçuk yemek kaşığı kakao

Kremasi için

  • 1 krema
  • 1 krem şanti
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2-3 damla limon suyu

Ev Yapımı Süt Dilimi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle krema için bütün malzemeleri koyulaşana kadar çırpalım ve buzdolabında bekletelim.
  2. Keki için yumurta şekeri çırpalım. Diğer malzemeleri koyup en son da un ve kabara tozunu koyup karıştıralım.
  3. 170 derecede 20 dakikaya yakın pişirelim.
  4. Keki pişerken birkaç kez fırının kapağını açalım ki kek kabarmasın.
  5. Daha sonra kek soğuyunca arasına krema sürüp dikdörtgen şeklinde keselim.
  6. Keki ben dikdörtgen borcam da yağlı kağıt koyarak pişirdim.

Deneyeceklere afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 şu bardağı buğday nişastası
  • 1 şu bardağından az pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 şu bardağı un

İç harcı;

  • 4 tane elma
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 şu bardağı iri çekilmiş ceviz

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. 4 adet rendelenmiş elmayı tavaya alalım.
  2. Üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyin ve elmalar karamelize olana kadar pişirilelim.
  3. Elmalı harç piştikten sonra üzerine yarım su bardağı kadar dövülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin ve karıştıralım.
  4. Hamurumuzu hazırlamak için derin bir kasede, margarin, yoğurt, toz şekeri karıştıralım.
  5. Unu da azar azar ekleyerek, kabartma tozunu da ekleyip ele yapışmayan fakat yumuşak olan bir hamur elde edelim.
  6. Bu hamuru tezgahta güzelce açalım.
  7. Yuvarlak şekiller çıkaralım siz nasıl isterseniz o şeklide verebilirsiniz.
  8. Yuvarlak kurabiye hamurunun tam ortasına elmalı harçtan koyun ve ağzı açık kalacak şekilde yarım ay şekli verelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
  10. Oda sıcaklığına geldikten sonra  üzerine pudra şekeri serpiştirin. Kurabiyeleriniz artık servise hazır!.

Afiyet olsun.

Çikolatalı Cheesecake Tarifi

 

Çikolatalı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için:

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 120 gram tereyağ/margarin
  • 1 parça çikolata yağda eritilmiş

Kreması için:

  • 400 gram labne
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 3 adet yumurta
  • 2 paket vanilya

Üzeri için:

  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 160 gram sütlü veya bitter çikolata

Çikolatalı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kelepçeli kalıbın tüm yüzeylerini yağlayıp pişirme kağıdı kaplayalım.
  2. Bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirelim.
  3. Eritmiş olduğunuz çikolatayı ve yağı bisküvilerle karıştıralım.
  4. Kalıbın tabanına bisküviyi yayalım. Bardağın arkası yardımıyla bisküviyi kalıba bastıralım.
  5. 10-15 dk buzdolabında dinlendirelim.
  6. Bu sırada kremasını hazırlayalım.
  7. Labne peyniri uygun bir kapta çırpıcı yardımıyla çırpalım.
  8. Kremayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  9. Şekeri ekleyip eriyene kadar çırpalım.
  10. Yumurtaları kırıp çırpalım.
  11. Son olarak nişasta ve vanilya  ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  12. Akışkan kıvama geldiğinde buzdolabına koyduğumuz bisküvinin üzerine dökelim.
  13. Kalıbımızı yarısına su doldurduğumuz fırın tepsisine yerleştirelim.
  14. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ilk 10 dk pişirelim.
  15. Daha sonra fırın ısısını 160 dereceye düşürüp yaklaşık 50-55 dk pişirelim.
  16. Cheesecake pişerken fırın kapağını açmayalım piştikten sonra kapağını açmadan fırını kapatalım yaklaşık 1 saat fırından çıkarmayalım.
  17. Çikolatalı sosunu hazırlamak için kremayı uygun bir kapta ısıtalım.
  18. Daha sonra çikolatayı ekleyip iyice karıştıralım.
  19. Hafif kaynamaya başlayınca ocaktan alıp cheesecake üzerine dökelim.
  20. Vaktiniz varsa 1 gece dolapta dinlendirip dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun💕🌸.

Evde Hazır Kokoreç Tarifi

 

Evde Hazır Kokoreç Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim yarı pişmiş kokreç
  • 2 adet domates
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Kekik

Evde Hazır Kokoreç Tarifi Yapılışı

  1. Kasabımızdan yarı pişmiş halka kokoreçle veya marketlerde satılan paket kokreç ile hazırlayabilirsiniz.
  2. Kokoreçimizi ufak parçalara bölüp tavamızda kavurmaya başlıyoruz kendi yağı yeterli oluyor (arzuya göre sıvı yağ ekleyebilirsiniz).
  3. 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra küçük küp küp doğradığımız sebzeleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz .
  4. Piştikten sonra baharatlarını ekleyip 1 dakika kadar daha pişirip kapatıyoruz.
  5. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
  6. Arzu ettiğiniz ekmek çeşidinin içerisinde servis edebilirsiniz.
  7. Baharat tercihleri farklılık gösterebilir kimyon ve pul biberde çok yakışıyor.

Marmelatlı Sandviç Kurabiye Tarifi

 

Marmelatlı Sandviç Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram oda ıssında margarin (bu tarifte malesef tereyağı olmuyor, daha önce denedim ama hamur hep parçalandı)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • Aldığı kadar un (ortalama 2 / 2 buçuk bardak gibi gidiyor ama birden eklemeyin kontrollü koyun kulak memesi kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.)

Arasına;

  • İstediğiniz koyu kıvamlı marmelat

Marmelatlı Sandviç Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için tüm malzeme yoğrulur. Tezgaha iyice un serpilir.
  2. Hamur üzerine koyulur ve oklava ile 1 cm kalınlığında açılır.
  3. Yuvarlak bir kurabiye kesme aparatı ya da bir bardak ile hamur kesilir.
  4. Kesilen yuvarlaklar yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
  5. Kurabiyelerin yarısının ortası tekrardan küçük bir kapak ile ya da küçük yuvarlak kalıp ile kesilir.
  6. Önceden ısıtılmış 150 derecede fırında 20 dk kadar pişirilir.
  7. Üzeri kızarmadan alacağız fırından. Kurabiyenin ilk sıcağı çıkınca ortası yuvarlak kesik kurabiyelere pudra şekeri serpilir.
  8. İstenilen marmelat düz olan kurabiyeye sürülür. Üzerine ortası kesik kurabiye sandviç gibi kapatılır ve kalan boşluk doldurulur. Buzdolabında muhafaza edilir.

Not: Ben dr oetker pakette satılan hazır meyveli sosunu aldım. üzerinde bir bardak su ile pişirin yazıyordu ama ben koyu olması için yarım bardak ile pişirdim. hem kıvamı hem de lezzeti çok güzel oldu.

Meze Denince Akla İlk Gelen Tarif Cevizli Havuç Tarator Tarifi

 

Meze Denince Akla İlk Gelen Tarif Cevizli Havuç Tarator  Tarifi İçin Malzemeler

  • ½ kg havuç
  • 200 gram süzme yoğurt
  • 6-7 adet ceviz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Su

Meze Denince Akla İlk Gelen Tarif Cevizli Havuç Tarator Tarifi Yapılışı


  1. İlk olarak havuçların kabuklarını soyarak başlıyoruz.
  2. Ardından havuçları 3-4 parçaya bölerek robot haznesine koyuyoruz. İsterseniz bu işlemi rende ile de yapabilirsiniz. Ben havuçların ağızda kıtır kıtır olmasını istediğim için robotta çok ufaltmadan parçalama işlemi yapacağım.
  3. Havuçların parçalama işlemi bittikten sonra tavada pişirme aşamasına geçiyoruz.
  4. Tavaya zeytinyağını ekliyoruz ve havuçları tavada kavurmaya başlıyoruz. Yaklaşık 3-4 dakika pişirdiğimiz havuçların diriliği gittikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
  5. Mezemizin yoğurt karışımını hazırlamaya başlıyoruz.
  6. Süzme yoğurdu, miktarı sizin tercihinize kalacak kadar su ile açıyoruz.
  7. Ardından tuz ve ezmiş olduğumuz sarımsakları ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Cevizleri de havan yardımı ile kırdıktan sonra tüm malzemeleri karıştırmaya başlıyoruz.
  8. Soğuyan havuçlar ile yoğurdu karıştırdıktan sonra cevizleri de ekleyerek güzelce harmanlıyoruz.
  9. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra mezemiz artık hazır. Servis için tabağa alabilir ve keyifle yiyebilirsiniz. Bugünkü tarifimiz az malzeme ile yapılabilecek en güzel mezelerden olan, ev hanımlarının pratik tarifi ve herkesin severek yediği havuç taratordu. Hepinize afiyet olsun. Umarım tarifimizi beğenmişsinizdir. Yeni tariflerde görüşmek üzere hoşça kalın, mutlu kalın….

Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi

 

Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

Üzeri için;

  • 1 kg tavuk fileto (göğüs)
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 büyük boy soğan
  • yarım yemek kaşığı domates salçası
  • yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 1 tutam karabiber

Beğendisi için;

  • 5 büyük boy patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 125 gram kaşar
  • 1 çay bardağı süt

Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak patlıcanlara bıçağın ucuyla delikler açarak 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
  2. Patlıcanlar fırında iken, soğan, biber ve tavukları temizleyip doğrayalım.
  3. ilk olarak 2 yemek kaşığı yağı tavaya dökerek biberleri soteleyelim. (Biberler biraz geç piştiği için ilk biberleri alıyorum).
  4. Hafif sotelenen biberlere soğanları ekleyerek pişirmeye devam edelim.
  5. Bu sırada bir silme  tatlı kaşık tuzun bir kısmını bu karışıma ekleyelim. (Geri kalanı tavuğa ekleyeceğimiz için büyük çoğunluğunu tavuğa bırakalım).
  6. İyice sotelenen biber ve soğan karışımını bir tabağa alalım.
  7. Aynı boşalan tavaya geri kalan 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve 1 kg tavuğu alalım.
  8. Tavukların suyunu iyice salması için ocakta çok sık olmadan ara sıra karıştıralım.
  9. Bu sırada pişmiş olan patlıcanların  önce kabuklarını soyalım ardından bıçak yardımıyla iyice dilimleyelim.
  10. Bu sırada suyunu salan tavuklara geri kalan tuzu ve bir tutam karabiberi ekleyelim.
  11. Pişen tavukların suyunu tam çekmeden domates ve biber salçalarını ekleyelim. (eğer tavuk suyunu komple çektiyse biraz su ekleyerek salçaların iyice karışmasını sağlayalım).
  12. Son olarak tavuklarımızın üzerine tabağa aldığımız soğan, biber karışımını ekleyerek 1-2 tur karıştırıp ocaktan alalım.
  13. Bu sırada beğendisi için 1 dolu yemek kaşığı tereyağ ve 1 dolu yemek kaşığı tavaya alarak hafif pembeleşinceye kadar karıştıralım.
  14. Üzerine dilimlediğimiz patlıcanları ekleyerek, eze eze  karıştıralım.
  15. Pişen karışıma 1 çay bardağı sütü ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  16. Son olarak 125 gram rendelenmiş kaşarımızı ekleyerek iyice karıştıralım.
  17. Hazır olan beğendimizi  tabaklara bölüştürelim.
  18. Üzerlerine tavukları ekleyerek servis edelim.

Not: Beğendiyi yapmak toplamda 5-6 dakika sürüyor, bu sürede tavuklar çok soğumayacaktır. Ayrıca arzu ederseniz üstüne tereyağını kızdırıp toz biber ekleyerek de yemeği daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Şimdiden herkese afiyet olsun. :)

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur(225 ml)bardak
  • 1 buçuk su bardağı kaynar su
  • 1 tane soğan
  • 1 tane havuç
  • 1 tane patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tane yeşil veya kırmızı biber
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye(200 ml)
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Bulgurunuzu güzelce yıkayın suyunu süzün.
  2. Soğan ,biber, patates ,havucu ince ince kesin.
  3. Tencereye sıvı yağ dökün ve soğanları kavurun pembeleşinceye kadar.
  4. Sonra havuç biber ve patatesi ekleyip güzelce kavurun ve salçayıda ekleyip biraz daha kavurun .
  5. Sonra bulguru ekleyin tuzunu ekleyin, bir dakika hepsini kavurduktan sonra kaynamış suyu döküp ocağınızı en kısık ayara getirip pişirin.

Cennet Çorbası (Şifa Deposu Resmen) Tarifi

 

Cennet Çorbası (Şifa Deposu Resmen) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane kapya biber
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 tane patates
  • 1 tane havuç
  • 1 tane kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Çok az sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 kase et suyu
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • Yarım limon suyu

Cennet Çorbası (Şifa Deposu Resmen) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sebzelerimizi temizleyip ister rendeleyin ister doğrayın.
  2. Hiç fark etmez daha sonra tencereye yağlarımızı koyup unumuzla kavuruyoruz .
  3. Kavrulan unun üzerine sebzeleri de ekleyip kavurmaya devam ederken bütün baharatları da ekleyip 1-2 dk daha kavurup su ve et suyunu ekliyoruz.
  4. Tuzunu da ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz.
  5. Sebzeler pişerken terbiyesini hazırlayalım yoğurt ve yumurtayı birlikte çırpıp limon suyunu da ekleyelim.
  6. Sebzeler pişince blendırdan geçirip terbiyesini de ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirme işlemini tamamlıyoruz ve servise hazır.

Afiyet olsun rabbim tüm hastalara da şifalar versin.

Ispanaklı Kek Tarifi

 

Ispanaklı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • Yarım subardağı sıvı yağ
  • 1,5 subardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım bağ ıspanak
  • 2,5 -3 su bardağı un

Üzeri için ;

  • 1 paket krem şanti

Ispanaklı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Ispanaklar yaprak kısımları haşlanır suyu süzülüp blenderden geçirilir .
  2. Soğuması için bırakılır süt ilave edilip tekrar blender edilir.
  3. Yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpılır sıvı yağ eklenir tekrar çırpılır.
  4. Ispanaklı karışım un kabartma vanilya elenerek eklenir kıvam alan karışım yağlı kağıt serilmiş kalıba dökülür 175  derece de 45 -50 dk kontrollü pişirilir.
  5. Fırından alınan ek soğumaya bırakılır kenarlarından bir kaç parça kesilerek robottan geçirilip toz haline getirilir krem şantiyle üstü kaplanıp toz kek parçalarıyla süslenir.

Afiyet olsun 🤗.

Ispanaklı Muhallebili Kek Tarifi

 

Ispanaklı Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek malzemesi;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tutam ıspanak yaprağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Muhallebi malzemesi;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşık un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Ispanaklı Muhallebili Kek Tarifi Yapılışı

  1. Ispanakları yıkayıp iyice süzelim ve az suda kokusu gitsin diye biraz haşlayalım.
  2. Yarım çay bardağı su ile robottan geçirelim. Yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım.
  3. Sıvı yağı ve ıspanak püresini ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırın.
  5. Kalıpları katı yağ ile yağlayarak, üstte biraz kabarma payı bırakarak kalıplarımıza paylaştıralım. 170 derece fırında pişirin.
  6. Ayrı yerde muhallebisini hazırlayalım krema malzemeleri tencereye alalım ve tüm malzemeler karıştırılarak pişirelim.
  7. Piştikten sonra tart kalıbından çıkartmış olduğumuz kekimize kremamızı dökelim.
  8. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Lahmacun(Pratik) Tarifi

 

Lahmacun(Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1  tutam maydanoz
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 7 adet lavaş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçasi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber

Lahmacun(Pratik) Tarifi Yapılışı

  1. Kapya biber, yeşil biber, soğan, maydanoz, sarımsak, domates, salçalar robottan çekilir.
  2. Bir kap içerisine alınır üzerine kıyma ve baharatlar koyularak iyice karıştırılır.
  3. En son kıvam ayarlamak için su ve yağ koyulur ve biraz cıvık olması gerekiyor.
  4. Lavaşlar tepsiye dizilir üzerine sos güzel döşenir.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece de 10 dk pişirilir.