14 Aralık 2020 Pazartesi

Güveçte Türlü Tarifi

 

Güveçte Türlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet iri patlıcan
  • 2 adet domates
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 250 gram dana et
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 2 adet patates
  • Yarım kilodan biraz az taze fasulye
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Kekik
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Pul biber

Güveçte Türlü Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle eti büyük yada küçük doğrayarak az kavuralım. Sebzelerin hepsini küp küp doğrayalım. Güvece sırayla yerleştirelim.
  2. En alta sıvı yağ, soğan ve sarımsak minik minik doğrayalım, taze fasulye, patates, et, patlıcan, biberler ve domates.
  3. Sebzelerden sonra en üste tereyağı koyalım bir kase içerisine sıcak su alarak salça baharat ve tuz koyup güzelce karıştıralım.
  4. Sebzelerin üzerini geçecek şekilde salçalı suyu koyalım. Yağlı kağıt ve folyo ile güzelce saralım. 1 saat kısık ateşte karıştırmadan pişirelim.
  5. Hepsi aynı ayarda yumuşuyacak pişiyor.
  6. Şimdiden afiyet olsun.

El Açması Tadında Tepsi Böreği Tarifi

 

El Açması Tadında Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yufka

Sosu için;

  • 1 şişe soda
  • 200 ml sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (buğday, mısır)
  • 1 yemek kaşığı sirke (üzüm, elma)

Harcı için;

  • Yarım kalıp beyaz peynir(ıspanak, kıyma, vs)
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için;

  • Susam (çörekotu, tane haşhaş)

El Açması Tadında Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Fırınımızı alt üst fanlı 185 derecede ısıtıyoruz.
  2. Uygun bir kapta sosumuzun malzemelerini karıştırıyoruz (sos yetersiz gelir ise su ile çoğaltabilirsiniz. ).
  3. Ayrı bir kapta iç harcımızı hazırlıyoruz.
  4. Tepsimizi güzelce yağlıyoruz ben tereyağ kullandım tercihe göre sıvı yağ da kullanılabilir.
  5. İlk kat yufkamızı tepsiye serip sosumuzdan serpiyoruz.
  6. İkinci yufkayıda serip sosumuzdan gezdirip iç harcımızın yarısını bu kata serpip üzerine yufka serip kalan harcı serpiyoruz .
  7. Kalan yufka ve sosu da kullanarak böreğimizi fırına vermeden dilim dilim kesip üzerine susam serpip fırına veriyoruz.
  8. 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.

Ağlayan Pasta Tarifi

 

Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kekin üzerine dökmek için;

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 paket çikolata sosu(üzerindeki tarife göre hazırlayalim)
  • 2 paket krem şanti
  • Şantiyi hazırlamak için 1 su bardağı süt

Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Keki için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım daha sonra üzerine süt ve yağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Son olarak kuru malzemeleri ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz .
  3. Güzelce karıştırdıktan sonra yağladığımız yuvarlak borcama döküyoruz .
  4. Borcamı bir iki yere vurarak daha sonra 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 25 dk kontrolü bir şekilde pişirelim.
  5. Kek pişerken çikolata sosunu hazırlıyoruz üzerindeki tarife göre hazırlayalım.
  6. Pişirdikten sonra soğuması için kenara alalım ama ara ara karıştıralım üzeri kabuk bağlamasın.
  7. Daha sonra krem şantiyi bir kaba alalım bir su bardağı sütü ilave edelim ve çırpalım koyulaşınca dolapa kaldıralım.
  8. Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakın soğuttuktan sonra kürdan ile üzerinde delikler yapalım ve bir su bardağı sütü her yerini kaşık yardımı ile ıslatalım.
  9. Tamam soğuyan keke ilk önce krem satiyi üzerine güzelce yayalım daha sonra çikolata sosunu dökelim her yerine dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz 😉😍.

Sarımsaklı Patlıcan Tarifi

 

Sarımsaklı Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Sarımsaklı Patlıcan Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları kızartıp tabağa alalım.
  2. Sarımsakları ezip yoğurt ile karıştırıp üzerine dökelim. Afiyet olsun.

13 Aralık 2020 Pazar

Biberli Ekmek (Acılı Ekmek) Tarifi

 

Biberli Ekmek (Acılı Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı şeker

Soğanlı Biberli Harç İçin;

  • 2 adet soğan
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı susam
  • 2 yemek kaşığı pulbiber
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber

Biberli Ekmek (Acılı Ekmek) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yoğurma kabına unu alalım, üzerine tuzu ekleyerek ortasını çukur olacak şekilde açalım.
  2. Açtığımız çukurun içerisine zeytin yağı, süt, su, maya ve şekeri ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
  3. Yeterince yoğurduktan sonra üzerini streçleyelim ve temiz bir bez de örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Hamurumuz mayalanırken bizde soğanlı biberli harcımızı hazırlayalım. Bunun için; uygun bir karıştırma kabına ince ince doğradığımız soğanları, dövülmüş cevizi, susamı, pulbiberi, salçayı ve zeytinyağını ilave edelim.
  5. Ardından tuz, kimyon, kekik ve karabiberi ekleyelim, elimizle karıştıralım. İç harcında salça olduğundan elimi boyamaması için ben eldiven kullandım ancak siz dilerseniz kaşık ile de karıştırabilirsiniz.
  6. Mayalanan hamurumuzun üzerini açalım, biraz daha yoğurarak havasını alalım.
  7. İlk olarak hamurumuzdan minik bezeler koparalım ve elimizle yuvarlayalım, pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım. Tüm hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  8. Tepsideki bezelerin üzerlerine elimizle bastırarak düzleştirelim.
  9. Daha sonra biberli harcı hepsinin üzerine paylaştıralım. Ekmeklerim pişerken büyüyecekleri için harcı bol bol koyuyorum. Bu ölçüler bir fırın tepsisi için tam geliyor.
  10. Hazırladığımız porsiyonluk biberli ekmeklerimizi 200°C fırında fansız olarak 25-30 pişirelim.
  11. Biberli ekmeklerinizi bu şekilde hazırlayabileceğiniz gibi aşağıda anlatacağım farklı bir yöntem ile de şekillendireblirsiniz. Ben bunu göstermek için aynı ölçülerde bir hamur daha hazırladım.
  12. Pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz tepsiye hamurun tamamını alalım ve elimizle tüm tepsiyi kaplayacak şekilde açalım. Burada daha kolay açmak için ellerinizi hafif hafif yağlayabilirsiniz.
  13. Daha sonra biberli harcı hamurun üzerine yayalım. Bu şekilde de iç harç ve hamur ölçüleri bir fırın tepsisi için tam gelecektir.
  14. Biberli ekmeklerimizi önceden ısıttığımız 200°C fırında 25-30 dakika pişmeye bırakalım.
  15. İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Dilerseniz küçük küçük porsiyonlar halinde dilerseniz de bütün bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Tam Kıvamında Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Tam Kıvamında Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 adet küp küp doğranmış kuru soğan
  • 1 adet ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça (benim salçam domates biber karışık)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 9 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı toz biber
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığının ucuyla kimyon
  • Tuz

Tam Kıvamında Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak mercimek ve pirinç̧ güzelce yıkanıp süzülür.
  2. Tencereye tereyağ ve sıvı yağ̆ alınır.
  3. Tereyağ eridiğinde içerisine soğan eklenir 2 dakika kavrulur.
  4. Ardından sarımsak ve salça eklenir 2 dakika daha kavrulur.
  5. Bulgur, mercimek ve pirinç̧ eklenip tekrar çok az kavrulur.
  6. Üzerine ılık su eklenir ve mercimekler yumuşayana kadar pişirilir.
  7. Ara ara karıştırın mutlaka dibine tutmasın. Piştiğinde blender ile güzelce parçalayın.
  8. Üzerine baharatlarını ve tuzunu ekleyip bi taşım kaynatıp servis edebilirsiniz. Kıvamı yoğun gelirse su ilavesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun ☺️🌸.

Nar Ekşili Köz Biber Salatası Tarifi

 

Nar Ekşili Köz Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 tane kırmızı kapya veya közlemelik biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Sıvıyağ veya zeytinyağı
  • Tuz, kimyon

Nar Ekşili Köz Biber Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Biberlerimizi istediğimiz şekilde közleyip kabuklarınız soyduktan sonra doğruyoruz.
  2. Uygun bir kaba alıp diğer tüm malzemeleri de ekleyip bi güzel karıştırıyoruz.
  3. Dilediğimiz gibi servis ediyoruz. (ister kahvaltıya ister akşam yemeğinde meze olarak yakışıyor. )herkese afiyet şifa olsun🤗👏🏻🥰😇.

Sosyete Mantısı Tarifi

 

Sosyete Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

Kıymalı sosu için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Yufkaları ıslatmak için ;

  • Yarım su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Sosu için ;

  • Tereyağ
  • Kırmızı pul biber

Sosyete Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvı yağ koyduğumuz tavaya ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyor. Rengi dönen soğanlara kıymaları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
  2. . Kavrulan kıymalara salçayı da ekleyip güzelce karıştırdıktan ve biraz kavurduktan sonra baharatlarını da atıp biraz daha karıştırıp tüm malzemeyi özleştirdikten sonra ocağı kapatıyoruz.
  3. 1 adet yufkamızı 4 e bölüyoruz. Her bir üçgeni hazırladığımız sos ile ıslatıp kıymalı harçtan koyup gül böreği şeklinde sarıyoruz.
  4. Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz. Sardığımız böreklerin üzerine kalan sostan üzerilerine sürüyoruz ve.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecede hafif üstleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  6. Böreklerimiz pişerken sarımsaklı yoğurtlu sosunu hazırlıyoruz. (ben 4-5 yemek kaşığı yoğurda 1 diş sarımsak koydum ).
  7. Son olarak üzerine gezdireceğimiz sosu hazırlıyoruz.
  8. Tereyağını eritip içine pulbiberi ekleyip biraz karıştırıyoruz. (dikkatli olun tereyağı ve pulbiberi yakmayın. ).Ve artık hepsini birleştirip tadına doyma vakti 🤩.
  9. Böreğimizin üstüne sarımsaklı yoğurdumuzu onun üstünede sosumuzu döküp sosyete mantımızın tadına varıyoruz🤍😋😋Yapacak olanlar benimle fotoğraf paylaşırlarsa çok mutlu olurum 🤍.Afiyet olsun 😋.

Etli Kurufasulye Tarifi

 

Etli Kurufasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı saban iri kuru fasulye
  • 400 gram emin dana sote
  • 1 büyük soğan
  • 50 gram tereyağı, ve az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber, azıcık kimyon, pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzerini örtecek kadar su

Etli Kurufasulye Tarifi Yapılışı

  1. İlk başta ayrı bir tencerede 2 su bardağı (saban iri kurufasulyemizi) 30 dakika haşlıyoruz ve suyunu döküyoruz.
  2. Ayrı bir tencerede de etimizi 50 gram tereyağı ile kısık ateşte pişiriyoruz.
  3. Etimizde 1 saat kadar pişecektir.
  4. Sonrasında etimizin üzerine küçük küp küp kestiğimiz soğanımızı ekliyoruz onlarda bir 5, 10 dakika pişsin.
  5. Daha sonra salçamızı baharatlarımızı ekleyip fasulyemizi de ekliyoruz.
  6. Ardından suyumuzu döküp pişmeye bırakıyoruz. Özellikle kış aylarında olmazsa olmaz yemeğimiz hazır 💕.

Tavuk Dünyasından Kekiklim (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi

 

Tavuk Dünyasından Kekiklim (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 diş dövülmüş sarımsak
  • 1/2 (yarım) krema (Yarım paket krema)
  • Rendelenmiş kaşar peynir

Makarna için

  • 300 gram makarna (yarım paketten biraz az kullandım)
  • 1/2 (yarım) krema
  • 1 tutam dere otu ya da fesleğen
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz

Tavuk Dünyasından Kekiklim (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsümüzü küp küp doğruyoruz.
  2. Derin bir kabın içerisine doğradığımız tavukları koyuyoruz.
  3. Üzerine elma sirkesi, tuz, kekik, karabiber, pulbiber, 3 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  4. Üzerini streç ile kapatın. Ya da kapaklı bir kap kullanabilirsiniz.
  5. Marine olması için üzerini kapatıp buzdolabına koyun. (en az 2 saat dolapta beklesin).
  6. Makarnamızı haşlıyoruz.
  7. Haşlanan makarnayı süzüp üzerine yarım paket krema, 1 yemek kaşığı zeytinyağ, tuz ve bir tutam dereotu veya fesleğeni ekleyip karıştıralım.
  8. Buzdolabında marine olan tavuklarımızı geniş bir tavaya yağ koyup kızgın yağın içine bırakalım.
  9. Önlü arkalı pişirelim. Piştiğini anladıktan sonra yarım paket kremamızı ekleyip 3-4 dk karıştıralım.
  10. Kaşar peynir ekleyip 1 dk daha karıştırıp servis yapabilirsiniz. Çok yakışıyor yanına salatada yapabilirsiniz. Afiyet olsun herkese.

Fırın Sütlaç Tarifi

 

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket pirinç unu (35 gr)
  • 1,5 su bardağı su

Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirincimizi güzelce yıkayıp tenceremize alalım.
  2. Üzerine bir buçuk su bardağı su ilave edip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  3. Süt, şeker, pirinç ununu ilave ederek karıştıralım.
  4. Bir kasede yumurta sarısını çırpalım sütlacımıza karıştırarak ilave edelim.
  5. Sütlacımız kaynayıp kıvam almaya başladığı zaman ocağın altını kapatalım.
  6. Sütlaç kaselerine sütlacımızı boşaltalım. Sütlaçlarımızı fırın tepsisine yerleştirelim.
  7. Tepsimizin içine sütlaçlarımızın yarısına gelecek kadar su dökelim.
  8. 200 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  9. Soğuyan sütlaçlarımızı servis ede biliriz. Afiyet olsun.

Pratik Kıyır Kıyır Simit Poğaça Tarifi

 

Pratik Kıyır Kıyır Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yumurta ( sarısı ve beyazı )
  • 4 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için

  • 4 yemek kaşığı pekmez ( çeşit fark etmez )
  • 5 yemek kaşığı su
  • 3 paket susam

    Pratik Kıyır Kıyır Simit Poğaça Tarifi Yapılışı

    1. Hamurun hazırlanışı. Önce tereyağı ocakta eriyoruz.
    2. Eriyen tereyağı ve un hariç kalan bütün hamur malzemelerini uygun bir kapta güzelce çırpıyoruz.
    3. Sonra alabildiği kadar un ekliyoruz. Unun kalitesine göre miktarda değişiklik gösterebilir. O yüzden unumuzu yavaş yavaş ekleyelim ve yoğuralım.
    4. Mayalı bir hamur olmadığı için bekletmeye gerek yoktur. İsteğinize göre içine peynir, zeytin koyabilirsiniz. Evde ne varsa hatta içine bir şey koymadanda yapabilirsiniz. Canınız nasıl istiyorsa
    5. Şekli verip önce su ve pekmez karışımınına sonra susama bulayıp  180 derece fırına atıyoruz. 20 dakika pişiriyoruz.

    Ben içine kolot peyniri koydum.

    Afiyet olsun.

Tam Tarifli Enfes Kuymak Tarifi

 

Tam Tarifli Enfes Kuymak Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı, tereyağı
  • 1 su bardağı (200 ml) mısır unu
  • 3 su bardağı (200 ml) sıcak su
  • 200 gram kaşar yaklaşık 2 su bardağı
  • İsteğe bağlı tuz

Tam Tarifli Enfes Kuymak Tarifi Yapılışı

  1. Tam tarifli dışarıda yediklerinizi unutturacak kuymak (mıhlama tarifi) deneyeceklere şimdiden kolay gelsin😊
  2. Öncelikle kaşar peynirlerini küp küp doğrayalım. Ardından tereyağını tavamıza alıp eritelim fazla kızarmadan hemen mısır ununu ilave edelim kokusu çıkıncaya kadar 2-3 dakika kavuralım.
  3. Ardından sıcak suyumuzu ekleyeceğiz, dikkat etmemiz gereken yavaş yavaş eklenmeli mısır unu suyu hemen çeker çünkü.
  4. Yavaş yavaş suyumuzu eklerken bu arada karıştırmaya devam edelim akışkan bir kıvam aldıktan sonra kaşarlarımızı ekleyelim kaşarlar eriyene kadar hafif hafif karıştıralım.
  5. Servise hazır, afiyet olsun şimdiden 🌼