İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 80 gram tereyağ
- 20 ml sıvı yağ
- 1/2 (yarım) bardak fıstıkçamı
- 1 1/2 (yarım) bardak irmik
- 1 bardak süt
- 1 bardak su
- 1 bardak şeker
- 1 paket vanilya şekeri
İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- Derin bir tencerede tereyağ ve sıvı yağ eritiyoruz.
- Ocağı yarım ateşe alıp fıstıkçam ve irmik ilave edip yaklaşık 20 dakika kavuruyoruz.
- Helvamız kavrulurken.
- Ayrı bir tencerede su ve şekeri kaynatıyoruz.
- Yaklaşık 1 dakika ayrı bir tencerede sütümüzü bir kere kaynatıyoruz.
- Kavrulan irmiklerimizin üzerine şekerli.
- Şurup döküyor ocağımızı en kısık ayar alıyoruz bir kere kaynadı zaman.
- Üzerine sütümüz ekliyor yaklaşık 10 dakika dinlendiriyoruz.
- Helvamız piştikten sonra küçük kaselere koyup ters çeviriyoruz.
Afiyet olsun.