Güveçte Türlü Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet iri patlıcan
- 2 adet domates
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 250 gram dana et
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- Yarım kilodan biraz az taze fasulye
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Kekik
- Tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Pul biber
Güveçte Türlü Tarifi Yapılışı
- Öncelikle eti büyük yada küçük doğrayarak az kavuralım. Sebzelerin hepsini küp küp doğrayalım. Güvece sırayla yerleştirelim.
- En alta sıvı yağ, soğan ve sarımsak minik minik doğrayalım, taze fasulye, patates, et, patlıcan, biberler ve domates.
- Sebzelerden sonra en üste tereyağı koyalım bir kase içerisine sıcak su alarak salça baharat ve tuz koyup güzelce karıştıralım.
- Sebzelerin üzerini geçecek şekilde salçalı suyu koyalım. Yağlı kağıt ve folyo ile güzelce saralım. 1 saat kısık ateşte karıştırmadan pişirelim.
- Hepsi aynı ayarda yumuşuyacak pişiyor.
- Şimdiden afiyet olsun.