15 Aralık 2020 Salı

Kuru Dolma Tarifi

 

Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet kuru patlıcan
  • 20 adet kuru biber

İç harcı için;

  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 su bardağına yakın zeytinyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nane

Kuru Dolma Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tenceremize kaynayan tuzlu suyumuza biberlerimiz ve patlıcanlarımızı sırayla yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Onlar kenarda soğurken kalan malzemelerimizi tavada hazırlayalım.
  3. Soğanlarımızı ufak ufak doğrayıp zeytinyağın da kavuralım.
  4. Üzerine salçalarımızı bulgur ve pirincimizi ekleyip iyice kavuralım.
  5. Suyumuzu eklemeden önce baharatlarımızı da limon suyumuzu da ekleyip iyice karıştıralım.
  6. Sıcak suyumuzu da ekleyip biraz pişirelim.
  7. İç harcımız pişince patlıcan ve biberlerimizin içini çok doldurmadan iç harçtan ekleyip kapatalım.
  8. Ben tencerenin zeminine haşlanmış kuzu eti de sıraladı ayrı bi lezzet verdiği için.
  9. Tenceremize sıralayalım. Benim dolapta hazır yaprak sarmam da vardı tencereye onları da ekledim.
  10. Bir cezve de yarım çay bardağına yakın zeytinyağını 2 diş sarımsağı ve 1 tatlı kaşığına yakın naneyi kızdırıp dolmalarımızın üzerine gezdirelim.
  11. Üzerlerini geçmeyecek kadar sıcak su (ben haşlanmış et suyu) ekleyip tabak kapatalım. Kısık ateşte 1 saat pişirelim.
  12. Kontrol aşamasında yarım çay bardağı daha su koyup 5 dakika daha pişirdim ama kontrollü olarak. Afiyet olsun. 

Pratik İki Renkli Pasta Tarifi

 

Pratik İki Renkli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı  un
  • 1 yumurta sarısı
  • 5  yemek kaşığı  toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
  • Muz
  • Kalmış kek, kurabiye, bisküvi evde ne varsa
  • Fıstık veya fındık

Pratik İki Renkli Pasta Tarifi Yapılışı


  1. Önce yumurta sarısı 1 su bardağı  süt nişasta un ve 1 kasık şekeri büyükçe bir kasede iyice çırptım.
  2. Orta boy tencereye kalan sütü ve kalan şekeri koydum ocağın altını yaktım süt, şeker karışımı ılımaya başlayınca kasedeki karışımı tencereye sicim gibi dökerek bir yandan da kaynayana kadar karıştırdım.
  3. Elimde kalan keklerim vardı onları küp küp doğrayıp borcama koydum muhallebi 5 dk kaynayınca yarısını keklerin üzerine döktüm.
  4. Tencerede kalan kısma sürülebilir çikolatayı ilave ettim karıştırdım 2 dk sonra ocağı kapadım soğumaya bıraktım.
  5. Bocamdaki muhallebi soğuyunca muzları dilimleyip üzerine koydum.
  6. Çikolatalı muhallebi soğuyunca onu da muzların üzerine döktüm.
  7. Fıstığı da çikolatalı muhallebinin üzerine döküp oda ısısına gelene kadar soğutup dolaba kaldırdım.

Fırında Şiş Kebap Tarifi

 

Fırında Şiş Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 orta buy kuru soğan1 yemek kaşığı soya sosu(arzuya göre)
  • 50 gram kuyruk yağı ( arzuya göre)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 7-8 adet şiş

Fırında Şiş Kebap Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz .
  2. Diğer malzemelerimizle karıştırıp on dakika yoğuruyoruz .
  3. Dolapta iki üç saat bekletiyoruz .
  4. Çıkarıp orta boy elma kadar parçalar koparıp dişlerinize geçirip elimizle yukardan aşağı doğru sıkarak şekil verin.
  5. Yağlı kağıt serip çok az yağladığımız fırın tepsimize dizin.
  6. 160 derecede ısıttığımız fırına verip yirmi yirmi beş dakika pişiriyoruz.
  7. Her fırının pişirme süresi farklıdır siz kontrolü pişirin afiyet olsun🤗🌹.

Brownie Kurabiye Tarifi

 

Brownie Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 4 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

Brownie Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler karıştırılır.
  2. Kabartma tozu ve yavaş yavaş un eklenerek iyice yoğrulur.
  3. Yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Yuvarlatılarak tepsiye dizilir.
  5. 200 derece fırında yaklaşık 20dk kontrollü pişirilir. (çok çabuk yanabiliyor dikkat edelim).
  6. Önceden karıştırılarak kaynatılmış soğuk şerbete ilk sıcaklığı çıkan kurabiyeler batırılır. Arka ve ön yüzleri yaklaşık 5 saniye bekletilir.
  7. Hindistan ceviziyle süslenerek servis edilir.

🌸afiyet olsun🌸.

Balkabaklı Truf Tarifi

 

Balkabaklı Truf Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 dilim balkabağı
  • 2 su bardağı şeker

Ganaj için;

  • 1 paket sıvı krema
  • 2 paket sütlü çikolata

İçi için;

  • Birer avuç damla çikolata ve antep fıstığı
  • Ele yapışmayan kıvam olana kadar petibör bisküvi bn 2 paket kullandım

Bulamak için;

  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Balkabaklı Truf Tarifi Yapılışı

  1. Balkabağını dilimleyelim üzerine şekeri ekleyip 2 saat sonra pişirelim.
  2. Suyunu çekene kadar pişirelim..
  3. Sonra soğutup ezelim üzerine kırılmış bisküvileri ekleyip katılaşana kadar karıştıralım.
  4. Damla çikolatayı ve iri doğranmış antep fıstığını ekleyelim, yuvarlayalım hindistan cevizine bulayalım .
  5. Küçük bir tencerede kremayı ısıtalım, içine sütlü çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım .
  6. Yuvarladığımız balkabağı toplarını çikolataya batırıp çıkaralım .
  7. Büyük bir tabaka yan yana olmayacak şekilde dizelim üzerine hindistan cevizi serpelim buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.

Afiyet olsun ❤.

Kolay Elmalı Profiterol Tarifi

 

Kolay Elmalı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 3 adet elma

Sos için;

  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Çikolata ( isteğe bağlı)

Kolay Elmalı Profiterol Tarifi Yapılışı


  1. Bisküvileri rondodan çekip kum haline getirelim.
  2. Elmaları rendenin ince tarafıyla rendeleyip bu 2 malzemeyi tamamen bütünleşene kadar yoğuralım.
  3. Elmanın büyüklüğünden, sululuğundan ölçü değişebilir, bisküvilerin hepsini bir an da eklemeyelim.
  4. Çok sıvı olursa bisküvi ilave edebilirsiniz, kuru olursada elma ekleyebilirsiniz.
  5. Sosun yapılışı tereyağ ve çikolata hariç diğer malzemeleri ocakta devamlı karıştırarak fokurdayana kadar pişirelim.
  6. Ocağın altını kapattıktan sonra 1 tatlı kaşığı tereyağ istediğiniz miktarda çikolata( ben göz kararı 50 -60 gram kadar bitter çikolata ekledim)
  7. Tereyağ ve çikolatayı ekledikten sonra sosu mikserle en az 3 -4 dakika çırpalım ve elma toplarının üzerine dökelim.
  8. Süslemek için ben toz fıstık kullandım.

Afiyet osun ♡.

Yoğurtlu Kabak Patates Tarifi

 

Yoğurtlu Kabak Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kabak
  • 2 patates
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 2 çay kaşığı paprika
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sarımsak tozu

Üzeri için:

  • Yoğurt
  • Sarımsak tozu
  • Pul biber
  • Kekik

Yoğurtlu Kabak Patates Tarifi Yapılışı

  1. Önce patatesleri yarım haşlıyoruz, kabakları küp küp doğruyoruz, patatesleri tencereden alıp onları da küp küp doğruyoruz, patatesin kabuklarını soymak damak zevkinize kalmış ben soymadım.
  2. Sonra zeytinyağı ve baharatları küçük bir kasede karıştırıyoruz ve büyük bir tavaya döküp kabak ve patatesleri tavaya alıyoruz iyice sosa buluyoruz.
  3. Tavanın kapağını kapatıp 30 dakika pişiriyoruz arada 2-3 kere açıp karıştırmanızı öneririm sebzelerin tek tarafında yanık olmayıp iki tarafının da kızarması için.
  4. Bu sırada yoğurt sosumuzu hazırlıyoruz.
  5. Kekik hariç diğer malzemeleri karıştırıyoruz.
  6. Sebzelerimiz kızarınca servis tabağına alıp üzerine yoğurdu gezdirip pul biber ve kekik serpiyoruz. Afiyet olsun :).

14 Aralık 2020 Pazartesi

Tel Tel Ayrılan Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Tel Tel Ayrılan Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 su bardağı ılık süt (250 ml)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tane kuru maya
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ (250ml)
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için ;

  • 1 yumurta

Haşhaş sos için;

  • 250gr haşhaş
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker

Tel Tel Ayrılan Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Mayalandıktan sonra hamurumuzu tezgaha alıp 5 parçaya bölüyoruz.
  2. Böldüğümüz hamuru tezgah üzerinde elimizle açıp üzerine haşhaş karışımından her katına sürüp üst üste koyuyoruz .
  3. Daha sonra elimizle tekrar geniz bir şekilde açıp şeritler halinde kesip şeritleri elimizle çevirip tepsiye dizin .
  4. Üzerine yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin afiyet olsun.

Çikolatalı Puding 5 Dakikada Hazır Tarifi

 

Çikolatalı Puding 5 Dakikada Hazır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 bardak süt
  • 3yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kakao
  • 1 paket çikolata ( sütlü yada bitter çikolata 80 gram kare paket)

Çikolatalı Puding 5 Dakikada Hazır Tarifi Yapılışı

  1. Süt, un, şeker ve kakaoyu tencereye alalım kısık ateşte çırpma teliyle sürekli karıştıralım.
  2. Kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyelim ve altını kapatalım .
  3. 2 dakika daha karıştırıp cuplara alalım yarım saat oda sıcaklığında sonra da en az bir saat buzdolabında dinlendirip servise sunalım.

Afiyetle şifa olsun 😊🌷🌹🤲

Not; dileyen sıcak servis edebilir, çikolatayı yarı yarıya bitter ve sütlü de kullana bilirsiniz.

Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi

 

Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • Yarım su bardağı kaynar su (duruma göre ilave )
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 orta boy haşlanmış patates
  • 3 dal taze soğanın yeşil kısmı
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı  pul biber
  • Tuz
  • Köfteleri kızartmak için sıvı yağ

    Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı

    1. Bulgur ve irmiği kaynar su ile ıslatalım(gerekirse su ilavesi yapın).
    2. Üzerini kapatıp 10 dk kabarmasını sağlayalım.
    3. Yumurta ezilmiş patates un baharatları karıştırıp iyice yoğuralım.
    4. Son olarak yeşil soğanı ilave edelim.
    5. Köfte şekli verip dolapta yarım saat dinlendirelim.
    6. Tavaya yağı koyup kızdıralım köfteleri arka önlü kızartalım.
    7. Yanında bol yeşil salata ve ayran ile tam bir ara öğün.

    Deneyeceklere afiyet olsun.

    Not. Köfteleri çok kalın yapmayın içi hamur kalmasın. Yarım cm kadar incelikte olsun.

Çinekop Kızartması Tarifi

 

Çinekop Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo çinekop
  • Mısır unu
  • Tuz

Çinekop Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir tabağa mısır unu ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  2. Temizlenen  balıkları mısır ununa bulayalım ve balık tavasına sıvı yağ ekleyelim.
  3. Balıkları dizip pişirelim. Afiyet olsun.

Pırasa Püresi Tarifi

 

Pırasa Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta kalınlıkta pirasa
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 adet et suyu (evde yapılmış)
  • 2 bardak su

Pırasa Püresi Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize önce zeytinyağ sonra havuçları koyup kavuruyoruz.
  2. Biraz kavurduktan sonra üzerine patatesleri ilave edip onları da kaçırıyoruz .
  3. Ardından pırasa ve pirinçlerimizi ilave edip onları da az kavurup üzerine et su ve şu ilave edip tenceremizin kapağını kapatıp arada bir karıştıralım pişince altını kapatalım.

Beislerimize afiyet olsun.

Haşhaşlı Kakaolu Şerbetli Tatlı Tarifi

 

Haşhaşlı Kakaolu Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Mavi haşhaş

Şerbet;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 dilim limon

Haşhaşlı Kakaolu Şerbetli Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Un, vanilya, kabartma tozu, haşhaş hariç diğer malzemeleri bir kaba alın ve elle karıştırın.
  2. 1 bardak un vanilya ve kabartma tozunu ilk ekleyin kalan unu ele yapışmayan hamur elde edinceye kadar kademeli ekleyin.
  3. Elde ettiğiniz hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
  4.  Fırın tepsisini hafif yağlayın. Haşhaşlı uzun bir tabağa koyun.
  5. Bir bezeyi alın iki parmak kalınlığında uzun hale getirin haşhaş la kaplayın bir parmak kalınlığında kesin ve tepsiye dizin.
  6. Tüm hamur bitince 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirmeye alın yaklaşık 20 dakika da pişiyor.
  7. Şerbeti hazırlayıp 6-7 dakika kaynatın.
  8. Sıcak şerbeti sıcak tatlıya dökün.
  9. 2 dakika sonra tüm tatlıları ters çevirin 2 dakika sonra tekrar düz çevirin ve soğumaya bırakın.