Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet kuru patlıcan
- 20 adet kuru biber
İç harcı için;
- 2 adet orta boy soğan
- 1 su bardağına yakın zeytinyağı
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağından 1 parmak eksik bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı nane
Kuru Dolma Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tenceremize kaynayan tuzlu suyumuza biberlerimiz ve patlıcanlarımızı sırayla yumuşayana kadar haşlayın.
- Onlar kenarda soğurken kalan malzemelerimizi tavada hazırlayalım.
- Soğanlarımızı ufak ufak doğrayıp zeytinyağın da kavuralım.
- Üzerine salçalarımızı bulgur ve pirincimizi ekleyip iyice kavuralım.
- Suyumuzu eklemeden önce baharatlarımızı da limon suyumuzu da ekleyip iyice karıştıralım.
- Sıcak suyumuzu da ekleyip biraz pişirelim.
- İç harcımız pişince patlıcan ve biberlerimizin içini çok doldurmadan iç harçtan ekleyip kapatalım.
- Ben tencerenin zeminine haşlanmış kuzu eti de sıraladı ayrı bi lezzet verdiği için.
- Tenceremize sıralayalım. Benim dolapta hazır yaprak sarmam da vardı tencereye onları da ekledim.
- Bir cezve de yarım çay bardağına yakın zeytinyağını 2 diş sarımsağı ve 1 tatlı kaşığına yakın naneyi kızdırıp dolmalarımızın üzerine gezdirelim.
- Üzerlerini geçmeyecek kadar sıcak su (ben haşlanmış et suyu) ekleyip tabak kapatalım. Kısık ateşte 1 saat pişirelim.
- Kontrol aşamasında yarım çay bardağı daha su koyup 5 dakika daha pişirdim ama kontrollü olarak. Afiyet olsun.