15 Aralık 2020 Salı

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 250 gram oda ısısında tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri

İç malzemesi;

  • 2 orta boy elma rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 küçük boy çay bardağı şeker
  • 1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı )

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Rendelediğimiz elma, tarçın ve şekeri küçük bir tencereye alıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Soğuyunca isterseniz ceviz de koyabilirsiniz.
  3. Ayrı bir yoğurma kabında hamur malzemelerini yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğuruyoruz.
  4. Hamuru 5 bezeye ayırıyoruz.
  5. Her bezeyi alt üst unlayarak açıyoruz.
  6. Ortadan kesip üçgen şeklinde kesiyoruz.
  7. Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 çay kaşığı koyarak, sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.
  8. Tepsiye diziyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
  10. Altı hafif kızardığı anda fırından alıyoruz.
  11. Ilınınca üzerine pudra şekeri seriyoruz. Afiyet olsun ♡.

Kakaolu Tencere Keki Tarifi

 

Kakaolu Tencere Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 10 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

Kakaolu Tencere Keki Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Süt ve yağını katalım.
  2. Un ve kakaosunu kontrollü şekilde ilave edelim.
  3. En son vanilya ve kabartma tozunu katalım.
  4. Teflon tenceremizi margarin ya da tereyağ ile güzelce her yanını yağlayalım.
  5. Üzerine hafif un serpelim. Ocağın en küçük gözünde en kısıkta 35 dakika hiç açmadan pişirelim.
  6. 35 dakika sonra alıp ters çevirin ve harika ötesi bir kek afiyet olsun.

Pırasalı Mücver Tarifi

 

Pırasalı Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet pırasa (ince doğranmış)
  • 1 adet patates(rendelenmiş)
  • 1 adet havuç(rendelenmiş)
  • Yarım demet maydanoz(ince doğranmış)
  • 3 adet yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı un

Pırasalı Mücver Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle yoğurma kabımıza yumurtaları kırıyoruz.
  2. Karabiberi, tuzu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra doğradığımız sebzeleri de katıyoruz ununu da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  4. Tavaya sıvı yağ alıp kızdırıyoruz. Kaşık yardımıyla mücverimizi kızgın yağa koyuyoruz arkalı önlü kızartıyoruz.

Afiyet osun ♡.

Tavuklu Kapama Tarifi

 

Tavuklu Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet tavuk baget
  • 3 su bardağı pirinç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım kavanoz domates rendesi
  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • Biraz tuz nane karabiber

Tavuklu Kapama Tarifi Yapılışı

  1. Pirincimizi bol su ile yıkayarak ılık suda bekletelim.
  2. Uygun bir tencereye sıvı yağ alarak yemeklik doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Pirinçleri ilave ederek birkaç dakika daha kavurmaya devam edelim.
  4. Son olarak domates rendesi, tuz ve naneyi ilave ederek karıştıralım ve ocaktan alalım.
  5. Kavurduğumuz pirinçleri tepsimize alalım.
  6. Üzerine haşlanmış tavuk bagetlerimizi yerleştirelim.
  7. Tavuk suyunu fırın kabına dökelim. Tavukların üzerine ara ara tereyağ bırakalım.
  8. 200 ͒derecede ısıtılmış fırında pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim.
  9. Kapamamızı fırından aldıktan sonra isteğe göre üzerine karabiber ekleyip 15 dakika dinlendirelim ve servis edelim.

Afiyet olsun:)).

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

 

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1.5 su bardağı  yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 lt su kaynatılmış
  • Kuru nane
  • Tuz

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yeşil mercimeği suda haşlıyoruz haşlandıktan sonra suyu süzüyoruz (suyu dökmüyoruz).
  2. Soğanı doğrayıp kavuruyoruz sonra içine salça ekliyoruz .
  3. Ardından kuru nane ve tuz ilave ediyoruz sonra sevgimizi katıyoruz :)
  4. Mercimek suyunu tencereye ekleyip kaynadıktan sonra yeşil mercimeği ilave ediyoruz .
  5. Kaynadıktan sonra blender den geçirip sıcak servis ediyoruz.

Brokoli Karnabahar Ve Havuç Garnitürü Tarifi

 

Brokoli Karnabahar Ve Havuç Garnitürü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yarım brokoli
  • 1 yarım karnabahar
  • 1 adet havuç

Sosu için;

  • 2 adet orta boy limon
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Biber

Brokoli Karnabahar Ve Havuç Garnitürü Tarifi Yapılışı

  1. Sırayla karnabahar, brokoli ve havucu haşlayalım.
  2. Bir kasede soğutalım. Daha sonra servis tabağına tek tek dizelim.
  3. Sosumuzu yapalım. 2 adet limonu sıkıp üzerine diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  4. Son olarak ta sosu sebzelerimizin üzerine döküp ister yoğurtla ister sade olarak tüketelim.

Afiyet olsun 😌.

Beze Tarifi

 

Beze Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta akı
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • İstenirse gıda boyası

Beze Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta aklarını çırpıyoruz köpük kıvamına gelince azar azar pudra şekerini ekliyoruz.
  2. Sıkma torbasını alıp yağlı kağıt serili tepsiye sıkıyoruz.
  3. 100 derece de 1. 5 saat pişiriyoruz.

Not: türk kahvesinin yanında servis için ideal.

Perde Pilavı Tarifi

 

Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Alacagi kadar un

İç pilavı için ;

  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4.5 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 2 adet tavuk budu
  • Yarım kahve fincanı kuş üzümü
  • 300 gram çiğ badem
  • 1 su bardağı dolmalık fıstık
  • Karabiber, tuz

Perde Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak butların haşlanması ile başlayın.
  2. Tereyağını pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda kavurun.
  3. Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin.
  4. Yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın.
  5. Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın.
  6. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.
  7. Hamurun yapımı:.
  8. Tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun.
  9. Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın.
  10. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.
  11. İçine pilavı boşaltın.
  12. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.
  13. 200 derece ısıtılmış fırında perde pilavını kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.

Afiyetle yiyin.

Porsiyonluk Geleli Kebabı Tarifi

 

Porsiyonluk Geleli Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu eti(dana eti de olur )
  • 1 kilo patlıcan
  • 1 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yeşil sivri biber
  • 2 domates
  • Tuz , kara biber
  • Kırmızı toz biber, kimyon
  • Kekik e

Eti kavurmak için;

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Küçük bir parça tereyağı (arzuya bağlı)

Porsiyonluk Geleli Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Soğan sarımsakları doğrayalım tencereye alıp yağla birlikte kavuralım salçayı ve eti ekleyelim kavuralım.
  2. Suyunu salıp tekrar çekecek daha pişmesi gerekiyorsa 1 bardak kaynar su ilave edip pişmeye bırakalım.
  3. Suyunu tamamen çekmesin ama az kalsın yemeğimizin sulu olmasını istemiyoruz .
  4. Pişince damak tadınıza göre tuz ve baharatları ekleyelim, patlıcanları közleyelim.
  5. Ama diri kalsın ki daha fırında da pişecek erimesini istemiyoruz resimlerde detaylandırdığım şekilde olmalı patlıcanları soyalım .
  6. İri doğrayalım az tuz ekleyelim güveç kaplarının altına eşit bir şekilde paylaştıralım üzerine pişen etimizi pay edelim .
  7. Domates biberleri de en üstüne arzu edilirse küçük küçük tereyağı ekleyebiliriz süsleyip 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. Yanında pilavla misafir sofralarını şenlendirecek güzellikte bu yemeği servise sunalım

Afiyetle şifa olsun 😊🌹🌷🤲.

Not; et ve patlıcan ölçüleri arzuya bağlı değişebilir seviyorsanız patlıcanı artırıp eti azaltabilirsiniz her şekilde lezzetli emin olun😋.

Kabak Tatlısı Tarifi

 

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo balkabağı
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 5-6 adet karanfil

Üzeri için;

  • Tahin
  • İri ceviz içi

Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları güzelce soyalım ve yıkayalım.
  2. Süzgece alıp suyunu süzdürelim.
  3. Bıçak veya şekilli kesme aparatı ile 1er cm kalınlığında olacak şekilde kavun keser gibi dilimleyelim.
  4. Dikdörtgen borcama yerleştirelim ve üzerine tozşekerle karanfilleri serpiştirelim.
  5. Tozşeker balkabağı ile harmanlanıp 3-4  saat kadar bekletilsin.
  6. Fırını 180-200 dereceye ayarlayıp ısıtalım.
  7. Yaklaşık 35-45 dk fırında üzeri kızarıp piştiğinden çatal batırma yöntemi ile emin olup öyle çıkartalım.

Kabakları tabağa alıp üzerine arzu ettiğiniz miktarda tahin gezdirip cevizle süsleyiniz.

Afiyet olsun🙏🏼.

Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya isterseniz yarım yaş maya

Aralarına sürmek için sos

  • 1 su bardağı ezilmiş haşhaş
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ

Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı


  1. Hamurun yapılışı; un hariç bütün malzemeleri karıştıralım bir kapta karıştıralım.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyelim, 10 dakika güzelce yoğuralım.
  3. 1 saat kadar mayalandıralım.
  4. Sosun yapılışı; tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım birleştiriyoruz.
  5. Hamurdan 10 veya 11 adet beze çıkıyor. Hamuru tabak büyüklüğünde oklava ile açalım.
  6. Her kata sosumuzu sürelim. En üstteki kata sos sürmüyoruz.
  7. Üst üste koyduğumuz hamurları elimiz ile açalım. İnce bir hale getirelim.
  8. Hamuru bıçakla 3 parmak genişliğinde uzun uzun keselim ikiye katlayalım ve simit gibi döndürelim.
  9. Tepsiye aldığımız çöreklerin üzerini temiz bir örtüyle kapatıp 20 dakika bekletelim.
  10. Ardından bir adet yumurta sarısını biraz sütle karıştırıp çöreklerin üstüne sürelim.
  11. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı kızarana kadar pişirelim.

Afiyet osun ♡.

Muhla Tarifi

 

Muhla Tarifi İçin Malzemeler

  • 300gr kıyma
  • 2 sivri biber
  • 1 kuru soğan
  • 250 gram domates sosu (yazdan kendi yaptığım)
  • 2 yumurta
  • 1diş sarımsak
  • 1 tane kırmızı cin biber
  • 1 fiske karabiber
  • 1 fiske pul biber
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 kaşık zeytinyağ
  • Tuz

Muhla Tarifi Yapılışı

  1. Önce soğanı yemeklik doğrayıp yağ ile birlikte kavuruyoruz.
  2. Üzerine kıymayı ekleyerek beraber kavuruyoruz.
  3. Kıyma kavurulunca biberleri ilave edip onunla da iki üç dakika kavurup domates sosunu ilave ediyoruz.
  4. 5 dakika pişiriyoruz 1/2 su bardağı sıcak su ilave ederek 2 dakika pişirip yumurtaları kırıyoruz.
  5. Ben yumurtaları karıştırmadan pişirdim. Tavanın kapağı kapalı olarak.
  6. Yumurtalar pişince servise hazır oluyor afiyet olsun.

Kuru Börülce Salatası Tarifi

 

Kuru Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200-250 gram kuru börülce
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım bağ dereotu
  • 4-5 adet yeşil soğan
  • 4-5 adet salatalık turşusu
  • 2 adet közlenmiş kapya turşusu
  • 1 adet limon
  • 1 çay bardağından biraz az zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Arzuya göre mısır, mor lahana da ekleyebilirsiniz

Kuru Börülce Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle börülcemizi ayıklayıp yıkayalım.
  2. Önceden suda beklettiyseniz normal tencerede 10-15 dk, suda bekletmediyseniz düdüklü tencerede 15 dk kaynatalım.
  3. Kaynamış börülceyi süzgece alalım.
  4. Börülce pişerken yeşillikleri yıkayalım.
  5. Tüm yeşillikleri ince ince doğrayalım.
  6. Salatalık turşusu ve kapya turşusunu da doğrayıp ekleyelim.
  7. Tuzu, naneyi, sumağı ve zeytinyağını da ilave edip limonu sıkalım ve karıştıralım. Afiyet olsun😊.