15 Aralık 2020 Salı

Sivas Katmeri Tarifi

 

Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 gr. maya (çeyrek paket)
  • 1 litre su
  • 950 gram böreklik margarin ( yaklaşık 3, 5 paket margarin)
  • 2 yumurta
  • 7 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • 750gr beyaz peynir

Sivas Katmeri Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle mayamızı, 1 litre suyumuzu ve tuzu iyice karıştırın, üzerine un ilave ederek sert bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 15dk. Dinlenmeye bırakın.
  2. Daha sonra hamuru komple alarak biraz açalım, üzerine böreklik margarini parça parça hamurun üzerine boca edelim,.
  3. Sonra hamuru ortadan ikiye katlayıp tekrar merdane ile açalım ki yağı içine hapsetsin.
  4. Sonra tekrar ikiye katlayalım ve tekrar merdane ile açalım.
  5. Kenarlarını bıçakla kesip hamurun üzerine yan yana koy ve tekrar 2 ye katla ve yine merdane ile aç.
  6. Bu işlemi toplam 3 kere yapmış oluyoruz, kenarları kesip hamurun içine alıyoruz ki yağ kenarlara geçmediğinden onunda içine alıp yağlanmasını sağlıyoruz.
  7. Sonra hamuru boydan 3 e kesip elma büyüklüğünde yumaklar elde ediyoruz.
  8. Bu yumakları tek tek merdane ile yuvarlak şekilde açıyoruz.
  9. Açtığımız yuvarlakların tam ortasına uzunlamasına peynir koyuyoruz.
  10. İki uçtan hamuru içe doğru kapatıyoruz, daha sonra merdane ile üzerinden bir kere geçip işlemi tamamlıyoruz.
  11. Üzerine yumurta sürüp bıçakla çizikler atıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerken elimizle biraz sunduruyoruz.
  12. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙏.

Ballı Kurabiye Tarifi

 

Ballı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri (185 gr)
  • 3 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4.5 su bardağından 1 parmak eksik un (500 gr)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Ballı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Fırınınızı 170 dereceye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.
  2. Unu tezgaha eleyin ve üzerine tereyağını küçük parçalar halinde doğrayıp, unun üzerine serpin ve güzelce karıştırın.
  3. Pudra şekeri, yumurta sarılarını, balı, sütü ve kabartma tozunu ekleyin. Elinizi bırakan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur elinizi bırakmazsa çok az daha un ilave edin.
  4. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde top şeklini verin.
  5. Yumurta akını bir kaseye koyun ve biraz çırpın, başka bir kaba da iri çekilmiş cevizleri koyun.
  6. Hamur toplarını önce yumurta akına daha sonra cevize bulayıp tepsiye dizelim.
  7. Isıttığımız fırında cevizler kızarana kadar yaklaşık 25-30 dk pişirelim. (pişme süresi fırından fırına değişebilir cevizelerin kızarmasına ve kurabiyenin altına bakarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. ).
  8. ✨kurabiyeleri ağzı kapalı bir cam kavanozun içinde bayatlamadan saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Çikolatalı Sufle Tarifi

 

Çikolatalı Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Sıvı veya katı çikolata (katı ise 2 kare, sıvı ise 1 tatlı kaşığı)
  • 2.5 çay bardağı un ( ben sade yaptım siz eğer kakao koyacaksanız 2 çay bardağı koymanız yeterli)

 Yapılışı

  1. Önce yumurta ve şekeri karıştıralım sonra süt ve sıvı yağı ilave ederek iyice karıştıralım
  2. Ardından un ve kabartma tozunu ilave edip kaplara azar azar koyalım.
  3. Ardından içine ister sıvı ister katı çikolata ekleyelim ve üstüne karışımın devamını koyalım.
  4. Önceden kaynatmış olduğumuz suyu geniş ve hafif derin bir tencere veya tavaya alalım.
  5. 3 dakika azı açık bir şekilde pişirelim daha sonra 7 dakika azı kapalı pişirelim.
  6. Ve suflelerimiz hazır artık servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Haşhaşlı Revani Tarifi

 

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı haşhaş
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 paket beyaz krem santi

Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı


  1. 3 yumurta ve 1 su bardağı şeker iyice mikser de çırpılır. Sıvı yağ süt ilave edilir.
  2. İrmik ve haşhaş ta ilave edildikten sonra un kabartma tozu ve vanilya ilave edilir.
  3. 1yemek kaşığı limon suyu ilave edilir.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına sürülür.
  5. Şerbeti için 2 su bardağı şeker ve 3 su bardağı su kaynatılır.
  6. Kaynadıktan sonra 2 yemek kaşığı limon suyu ilave edilir.
  7. Şerbet soğuk. Kek ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbet ilave edilir.
  8. Üzerine krem şanti sürüp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun🤗

Dereotlu Ispanaklı Tepsi Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Ispanaklı Tepsi Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 100 gram erimiş teremyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket karbonat
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet dere otu
  • 20 yaprak ıspanak
  • Aldığı kadar un

İç malzemeler

  • 100 gr beyaz peynir

Üst malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Beyaz susam

Süsleme için

  • Ketçap

Dereotlu Ispanaklı Tepsi Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle temizlenmiş ve yıkanmış olan ıspanak ve dere otunu sıvı yağ ile rondodan çekelim.
  2. Ardından hamur yoğurma kasesine yoğurdu bırakalım.
  3. Ardından kabartma tozu ve karbonatı şekeri bırakıp birlikte karıştıralım.
  4. Ardından 5 dakika bekletelim ve içine sırayla yumurtayı ve ıspanak dere otu karışımını tuzu birlikte karıştıralım.
  5. Ardından unu kontrollü göz kararı bırakarak kısa süreli yoğurarak ele hafif yapışacak hamur elde edelim
  6. Ardından hamuru 20 dakika dinlendirin ve hamurumuz elimize yapışmaması için elimizi hafif yağlıyarak hamuru sonra ikiye ayırın.
  7. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ilk ayırdığımız hamuru elimizle tepsiye yayalım.
  8. Üzerine peynir bırakalım ardından ikinci ayırdığımız hamuru peynirli hamur tepsinin üzerine yayarak kapatalım.
  9. En son hamurun üzerine bir yumurta sarısı ve pekmez zeytin yağı karışımını sürelim.
  10. Ardından üzerine beyaz susam serpelim.
  11. Önceden ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede 35 dakika kontrollü pişirin.
  12. Pişen poğaçaları hafif ılık hale gelince dilimleyin ve üzerine en son servis yapıcağınız zaman ketçap ile süsleyin afiyet olsun.

Tam Tadında Ispanak Tarifi

 

Tam Tadında Ispanak Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 tane soğan
  • 200 gram kadar kıyma
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz ,pul biber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tam Tadında Ispanak Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce ıspanakları ayıklayıp doğrayıp yıkayalım.
  2. Biraz sirkeli suda beklettim toprakları aksın diye diğer taraftan soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ, ekleyip karıştıralım karemelize edelim .
  3. Kıymayı ekleyelim oda biraz kavrulunca salça ilave edelim ve karıştıralım ıspanakları da ilave edelim.
  4. Bulgurda üzerine ekleyince suyunu koyalım ocağın altını kısalım hemen karıştırmayalım .
  5. Biraz ıspanakların diriliği geçince karıştıralım tuz ve pul biber ekleyelim .

Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 – 2 tatlı kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 2 litreye yakın sıcak su
  • Knor bulyon (isteğe göre)

Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir tencerede tereyağı, çekilmiş soğan ve sarımsağı kavuralım.
  2. Sonra salçamızı ve baharatları ilave edelim karıştıralım.
  3. Ardından iyice yıkayıp süzdüğümüz mercimek ve bulguru ilave edelim tuzunu da ekleyerek karıştıralım.
  4. Daha sonra sıcak suyumuzu ve sıcak suda erittiğimiz knor bulyonu ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatıp 30 35 dk pişirelim.

Afiyet olsun. :).

Pilavların Şahı Salçalı Soğanlı Tavuklu Pilav ️ Tarifi

 

Pilavların Şahı Salçalı Soğanlı Tavuklu Pilav ️ Tarifi İçin Malzemeler

  • Tavuk( kalça, göğüs)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 3su bardağı tavuk suyu
  • 2su bardağı pirinç
  • 1tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1çay kaşığı toz biber
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Limon
  • 1 küp şeker

Pilavların Şahı Salçalı Soğanlı Tavuklu Pilav ️ Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tavukları güzelce yıkayalım ardından su doldurduğumuz tencereye alalım.
  2. İçine havuç patates soğan kekik karabiber koyalım tavuğumuzun lezzetine lezzet katalım
  3. İyice piştikten sonra çok küçük parçalar olmayacak şartıyla didikleyelim ardından pilav için tencereye yağı iyice yıkadığımız pirinci bı kaç damla limon suyu ve şekeri koyalım (şeker ve limonu eklememizin sebebi pilav tane tane ve bembeyaz olması için)
  4. Güzelce kavuralım pirinci sonra tavuk suyunu tuzu ekleyelim pirinç suyunu çektikten sonra didiklediğimiz tavuğu pilavın üzerine koyalım.
  5. Soğanı julyen şeklinde doğrayıp tavaya alalım pembeleşene kadar kavuralım.
  6. Sonra salçayı ekleyelim onu kavurduktan sonra toz biberi 2dakika daha kavuralım.

Sunuma hazır ❤️.

Afiyet şeker bal şifa olsun ❤️.

Kumpir Tarifi

 

Kumpir  Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük boy patates
  • 1-2 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 1-2 yemek kaşığı kaşar
  • Mısır
  • Salam
  • Kornişon turşusu
  • Garnitür
  • Ketçap
  • Mayonez
  • Barbekü sosu

Kumpir Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında bir saat pişirelim.
  2. Pişince fırından çıkarıp sıcağıyla ortasından ikiye bölelim.
  3. İlk tereyağını ilave ederek patatesi güzelce karıştıralım, tereyağı eridikten sonra kaşar peynirini ilave edelim.
  4. Uzayan bir kıvam aldığında sıra iç malzemelere gelecek.
  5. Sevdiğimiz iç malzemelerle patatesimizin üzerini dolduralım. Bol ketçap ve mayonez eşliğinde servis edelim. Afiyet olsun. 😋

Yulaflı Atıştırmalık Tarifi

 

Yulaflı Atıştırmalık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf
  • Yarım çay bardağından biraz fazla süt
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 40 gram bitter çikolata
  • Az ceviz
  • 1 yemek kaşığı kakao

Yulaflı Atıştırmalık Tarifi Yapılışı

  1. Ocakta yağ süt çikolata eritilir. Yulafın üzerine dökülür.
  2. Ceviz kakao eklenir karıştırılır. Yağlı kağıt serili tepsiye kaşık yardımıyla koyulur.
  3. Buzdolabında yarım saat bekletilir.
  4. Ve yağlı kağıttan kolayca çıkarıp servis tabağına alınır.
  5. Dilediğimizce süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun☺.

Kıymalı Sebzeli Bohça Kebabı Tarifi

 

Kıymalı Sebzeli Bohça Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 2 adet hazır yufka
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet haşlanmış havuç
  • 1 adet haşlanmış patates
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kasığı tuz
  • 3.4 çorba kaşığı sıvı yağ

Beşamel sos için;

  • 2 su bardagı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • Üzeri için küçük bir kase rendelenmiş kaşar

Kıymalı Sebzeli Bohça Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patates havucu küçük parçalar halinde doğrayıp bir miktar suda bezelyede ilave edip haşladım .
  2. Sonra suyunu süzdüm kıymayı kavurdum içine ince kıyım doğradığım soğanları ilave ettim biberleri ince olacak şekilde doğradım ilave ettim.
  3. Hepsini bir kavurdum sonra içine haşlanmış sebzeleri ilave ettim baharatını tuzunu ekleyip karıştırdım soğumaya bıraktım.
  4. Yufkaları ortadan eşit şekilde dört parçaya boldum her bir parçayı küçük bir kaseye yerleştirdim ve içlerine 2  çorba kaşığı kadar harçtan koyup bohça şeklinde sardım yağlanmış tepsiye dizdim.
  5. Beşamel sosu unu 1 çorba kaşığı tereyağ ile unu kavurdum içine yavaş şekilde ilave ettim karabiber ve tuzunu ekleyip fokurdayana kadar pişirdim .
  6. İyi karıştırın topaklanma yapmasın beşamel sosu kapattığım yufkaların üzerine eşit paylaştırdım ve 170 derece fırında pişirdim fırından almaya 10 dakika kala üzerine kaşarı ilave ettim ve kızarana kadar pişirdim.

Afiyet olsun.

Tavuk Şinitzel Hamburger Tarifi

 

Tavuk Şinitzel Hamburger Tarifi İçin Malzemeler

Hamburger ekmeği için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 5 su bardağı un

Hamburger tavuk şinitzel tarifi;

  • 8 adet kemiksiz kalça but
  • 1 çay bardağı krema
  • 3-4 diş sarımsak
  • Kimyon, karabiber, pul biber, kekik, tuz (isteğe bağlı baharatlar kullanabilirsiniz)

Tavukları bulamak için;

  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yumurta

Kızartmak için ;

  • Sıvıyağ

Arasina koymak için;

  • Kornişon turşu
  • Ketçap mayonez
  • Kaşar veya cheddar peyniri
  • Marul

Tavuk Şinitzel Hamburger Tarifi Yapılışı

  1. Hamburger ekmeğinin yapılışı;.
  2. İlk olarak 1 su bardağı ılık su ve sütü karıştır, yumurta, kuru mayayı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
  3. Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyin.
  4. Kulak memesi kıvamında olana kadar yoğurun.
  5. Hamuru mayalanması için bir saat bekletin.
  6. Bir saat sonra hamuru bezeler haline alın ister 12 eşit parçaya bölün ( isterseniz daha büyük yapabilirsiniz 6 tane isteğe bağlı ) ve tepsiye bezeler haline alıp 45 dk daha bekletin.
  7. Üzerine süt yada su ve susam ekleyip 180 derece fırında pişirin.
  8. Piştikten sonra üzerini bir bezle örtün kurumasın.
  9. Şinitzel yapılışı; Butları bir kaba alıp önce krema ve daha sonra sarımsakları rendeleyip üzerine baharatlarını da ekleyip dolapta 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  10. Daha sonra yumurtaya bulayıp galeta ununa batırıp kızartıyoruz.
  11. Daha sonra hamburger ekmeğini 2 kat olacak şekilde iki kere kesiyoruz .
  12. Ben büyük 6 tane yaptığım için ekmekleri 2 kat yaptım, isterseniz siz 12 tane küçük ekmek yapıp tek kat yapabilirsiniz.
  13. Aralarına verdiğimiz malzemeden istediğiniz şekilde koyabilirsiniz.

Afiyet olsun😍.

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 250 gram oda ısısında tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri

İç malzemesi;

  • 2 orta boy elma rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 küçük boy çay bardağı şeker
  • 1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı )

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Rendelediğimiz elma, tarçın ve şekeri küçük bir tencereye alıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Soğuyunca isterseniz ceviz de koyabilirsiniz.
  3. Ayrı bir yoğurma kabında hamur malzemelerini yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğuruyoruz.
  4. Hamuru 5 bezeye ayırıyoruz.
  5. Her bezeyi alt üst unlayarak açıyoruz.
  6. Ortadan kesip üçgen şeklinde kesiyoruz.
  7. Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 çay kaşığı koyarak, sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.
  8. Tepsiye diziyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
  10. Altı hafif kızardığı anda fırından alıyoruz.
  11. Ilınınca üzerine pudra şekeri seriyoruz. Afiyet olsun ♡.