15 Aralık 2020 Salı

Nefis Limonlu Turplu Rende Havuç Kış Salatası Tarifi

 

Nefis Limonlu Turplu Rende Havuç Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 Adet Büyük Havuç
  • 1 Adet Büyük Boy Dışı Yeşil İçi Pembe Turp
  • 1 Demet Maydanoz
  • Birkaç Dal Taze Yeşil Nane
  • 1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
  • 1 Silme Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Kimyon
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Büyük Limonun Suyu

Nefis Limonlu Turplu Rende Havuç Kış Salatası Tarifi Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar.
Sizlerle Nefis bir kış salatası tarifi paylaşacağım.
Arkadaşlar ben kışın domates ve salatalığı kullanmak istemediğim için sağlıklı olması açısından kış salatası tarifleri denemeyi çok seviyorum beğendiklerimi vede beğenilenleri sizlerlede paylaşmak istiyorum denemek isteyen arkadaşlarla buyurun yapımına başlayalım gerçekten harika bir salata oluyor 👌👌👌👌👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

  1. Öncelikle kullanılacak sebzeleri iyice yıkayalım suyundan iyice arındıralım.
  2. Ardından havuç ve turp un kabuklarını soyup uygun bir karıştırma kabına rendeleyelim .
  3. Ardından maydanoz ve naneyi incecik doğrayıp ilave edelim.
  4. Şimdi pulbiberi ,kimyonu, limon suyunu ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştıralım .
  5. En son tuzunu serpiştirip iyice karıştıralım uygun bir servis tabağına alıp servis edip afiyetle tüketelim .

Tavuk Suyu ile Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tavuk Suyu ile Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 3 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Tavuk Suyu ile Pirinç Pilavı  Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirinci, fazla ovup tanelerini zedelemeden bir kaç su yıkayalım ve bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ve bir tutam tuz ilavesiyle bir kere karıştıralım ve su soğuyana kadar beklemeye alalım. (15-20 dakika)
  2. Sonrasında pirincin suyunu süzelim ve yıkama suyu berraklaşana kadar yıkayalım.
  3. Tencereye orta ateşte yağları alarak, erittikten sonra şehriyeleri ekleyelim ve güzelce renk alana kadar kavuralım.
  4. Ardından pirinci ekleyip, pirinç taneleri şeffaflaşıp, birbirinden ayrılmaya başladığı ana kadar kavurmaya devam edelim.
  5. Sıcak tavuk suyunu ve damak zevkine göre tuzunu da ekleyerek; tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte pilavımızı pişmeye alalım.
  6. Suyunu çekip, pirinç taneleri piştiğinde, altını kapatıp, tencerenin ağzına havlu kağıt koyalım ve kapağını kapatarak pilavımızı demlenmeye alalım. Afiyet olsun.

Sebze Çorbası Tarifi

 

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tane küçük kabak
  • 1 tane havuç
  • 1 patates
  • Yarım kapya biber
  • 2 su bardağı su
  • 3 su bardağı et suyu kulandım)
  • 3 yemek kaşığı krema ya da bir kahve fincanı süt
  • Karabiber
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 3 yemek kaşığı un(silme)
  • 1 kase yoğurt
  • Yarım limon suyu

Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Soğan, sarımsak hariç bütün sebzeleri küçük küçük doğradım.
  2. Tencereye zeytinyağı ekleyip soğan, sarımsak ve diğer sebzeleri ekleyip 5 dk kavurdum. (ben soğan ve sarımsağı bütün atıyorum çorba pişince tekrar çıkartıyorum içinden siz dilerseniz onları da doğrayıp kullanabilirsiniz).
  3. Sonra 3 su bardağı et suyu 2 su bardağı su ekleyip kaynamaya bıraktım.
  4. Terbiyesi için bir kasede un yoğurt ve limonu çırparak açtım, kaynayan sebzelerin suyundan bir kepçe alıp terbiyeye ekledim.
  5. Hazır olan terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyip hızlıca karıştırdım.
  6. Krema karabiber ve tuzunu ekleyip, sebzeler pişince ocaktan aldım.
  7. İnce kıyılmış dereotunu da ekleyip, çorbamı hazırladım.
  8. Servis yaparken tereyağını kırmızı toz biberle yakabilirsiniz. (ben zeytinyağı kullandım)denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 👋👋.

Frenk Tavası Tarifi

 

Frenk Tavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet domates (azaltabilir çoğaltabilirsiniz)
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 adet kapya biber
  • Tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı su

Frenk Tavası Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayı yoğurma kabına alıyoruz, soğanları rendeliyoruz.
  2. Kapya biberi ince bir şekilde doğruyoruz.
  3. Baharatlarını, salçayı ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
  4. Domateslere yarısına kadar kesiyoruz.
  5. Kıymayı içine dolduruyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz.
  6. Sıvı yağ ve suyu karıştırıp tuz ekleyip tepsiye döküyoruz.
  7. Fırın kağıdını ıslatıp üzerine kapatıyoruz.
  8. 200 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz, afiyet olsun 💫.

Patlıcan Musakka Tarifi

 

Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 orta boy patlıcan

Kıymalı harç için:

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 soğan
  • 3 sivri biber
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızı biber, kekik, yeritürlü baharatı
  • 1 yemek kaşığı toz şekeri

Salçalı sos:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

Patlıcanları kızartmak için:

  • Sıvıyağ

Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanları pijamalı şekilde soyup yuvarlak şekilde keselim.
  2. Patlıcanların üzerine biraz tuz serpip biraz bekletelim.
  3. Bu sırada tavaya yağı ekleyip kızdıralım.
  4. Bir peçete yardımıyla patlıcanların üstündeki fazla suyu kurutalım.
  5. Kızan yağda patlıcanları kızartalım.
  6. Kıymalı harç için tavaya yağı ekleyelim.
  7. Soğanları ve sarımsağı doğrayıp tavada biraz karıştıralım.
  8. Üzerine ince doğradığımız biberleri ekleyip kavuralım.
  9. Soğan ve biber kavrulduktan sonra üzerine kıymayı ekleyip kavuralım.
  10. Kavrulan malzemelere salçayı ekleyip salça kokusu çıkana kadar kavuralım.
  11. Domatesleri de harca ekleyip bir iki dakika daha kavuralım.
  12. En son harca tuz, şeker ve baharatlarını ekleyelim.
  13. Baharatları harca yedirip ocağı kapatalım.
  14. Kare bir borcamın altına bir sıra patlıcanları dizelim.
  15. Üzerine kıymalı harçtan koyup tekrar üzerine bir sıra daha patlıcan dizelim.
  16. Kıymalı harçtan tekrar üstüne serelim.
  17. Üstüne domates dilimleyip ekleyelim.
  18. En son salçalı sosu hazırlayıp ekleyelim.
  19. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Musakkamız hazır👍 afiyet olsun 😊.

Tahin Helvalı Kurabiye Tarifi

 

Tahin Helvalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram un
  • 50 gram pudra şekeri
  • 75 gram tereyağı
  • 50 gram sıvı yağ
  • 75 gram yoğurt
  • 1/2 (yarım) kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) yumurta

İçi için;

  • Tahin helvası
  • Ceviz
  • 3-4 damla limon

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı tahin
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Tahin Helvalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tüm hamur malzemesini bir kaba alın ve yoğurun.
  2. Helvayı ezip, ceviz ve limon suyuyla karıştırın.
  3. Ceviz kadar parçalar koparın, elinizde yassılaştırıp içine helvalı karışımı koyup poğaça gibi yuvarlayın.
  4. Üzerine, tahin, sıvı yağı ve şekeri karıştırıp sürün.Susam serpin.
  5. 165 derece önceden ısıtılmış fırında renk alana kadar pişecek.

Afiyet olsun.

İspanyanın Meşhur Tatlısı Churros Tarifi

 

İspanyanın Meşhur Tatlısı Churros Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
  • 1 adet yumurta

Kızartmak için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Bulamak için ;

  • Yarım su bardağı şeker
  • Bitter çikolata

İspanyanın Meşhur Tatlısı Churros Tarifi Yapılışı

  1. Su ,tuz, tereyağı tencereye alınır.
  2. Kaynayınca un eklenir pürüzsüz kıvam alana kadar yedirilir.
  3. Soğuyan hamura yumurta eklenir ve çırpılır.
  4. Sıkma pompası yada sıkma torbası ile kızgın yağa hamur kesilir ve kızartılır.
  5. Havlu kâğıda  pişen hamurlar çıkarılır.
  6. İşlem sonrası çikolata benmari usulü eritilir.
  7. Önce şekere sonra çikolata batırılarak yenir. Afiyet olsun. 🤗.

Kıymalı Çiçek Patlıcan Tarifi

 

Kıymalı Çiçek Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kıyma (2 kez çekilmiş)
  • 2 tane kemer patlıcan
  • 1 tane orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 orta boy patates
  • 3 tane yeşil biber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 tane domates

Kıymalı Çiçek Patlıcan Tarifi Yapılışı

  1. Önce patlıcanları yıkayıp sapı biraz kalacak şekilde keseceğiz, ardından bıçakla ince ince dilimleyin yelpaze şeklini vereceğiz.
  2. Dilimledikten sonra aralarına tuz ekleyip birbirine ovalayın ve bir kenara alalım ki yumuşasınlar.
  3. O sırada içini hazırlayalım; İçi harcı için:kıymayı bir kaba alıyoruz ve soğanı rendeleyip içine katıyoruz.
  4. Üzerine baharatları ve galeta ununu ekliyor ve karıştırıyoruz, kıymamızı yuvarlak şekil verip patlıcan yaprak sayısıyla aynı sayıda yapmak gerekiyor.
  5. Patlıcanlar yumuşadıysa tek tek yapraklara kıymayı iç kısma doğru sarıp kürdan yardımıyla sabitliyoruz ,çiçek gibi oluyor patlıcanları hazırlayıp borcama koyuyoruz ve patatesleri elma dilimi yapıyoruz.
  6. Aralarına diziyor üzerine domates, doğranmış biberleride yerleştirip sarımsakları ince ince doğrayıp onları da üzerine serpiyoruz.
  7. 2 su bardağı suyla salçayı çırpıp tüm malzemelerin üzerine gezdiriyor ve ıslatılmış yağlı kağıdı serip fırınlıyor piştikten sonra servis edelim afiyet olsun.

Karaköy Poğaçası Tarifi

 

Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin(isteyen tereyağıda kullanabilir)
  • 1 çay bardağı süt
  • 12 gram kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta(1 tane sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 5,5 su bardağı un

Karaköy Poğaçası Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabımıza ılıttığımız sütü ekliyoruz içine şeker ve mayayı ilave edip 5dk dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Dinlendikten sonra sıvı yağ, tuz, yumurtaları ilave ediyoruz güzelce karıştırıp unumuzu azar azar ekliyoruz(unu dikkatli ekleyin undan una fark olabiliyor).
  3. Yumuşacık hamur elde etmiş olacağız.
  4. Yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde alıp şekil vermeye başlıyoruz.
  6. Üstünü çatal yardımıyla çizip yumurta sürülür ben 150 derece de pişirdim içi çok güzel pişti. (ben kaşar peynirli yaptım çok güzel oldu yumuşacık pastane poğaçası tatında).

Salatalık Turşusu (Asla Erimez Harika Oluyor) Tarifi

 

Salatalık Turşusu (Asla Erimez Harika Oluyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo silör salatalık
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 adet küp şeker veya 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 2.5 yemek kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
  • 6 diş sarımsak
  • Üzerine gelecek kadar kaynar su 3 su bardağı kadar kaynar su

Salatalık Turşusu (Asla Erimez Harika Oluyor) Tarifi Yapılışı

  1. Salatalıklar bıçak ucuyla 3-4 yerden delinir içine su alması için.
  2. Uygun bi cam kavanoza dizilir.
  3. Üzerine sarımsak, sirke, tuz ,şeker, limon tuzu eklenir.
  4. Üzerine geçecek şekilde kaynar su eklenir.
  5. Kapağı sıkıca kapatılır ve ter çevirilir.
  6. 5 gün boyunca öyle kalır ben tezgah üzerinde beklettim 5nci gün bir bıçak yardımıyla kapağının havası alınıp açılır.

Mis gibi turşular tüketilir 🥰.

Afiyet olsun ❤.

Çarşaf Böreği (Patatesli) Tarifi

 

Çarşaf Böreği (Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

  • 5 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon

Yağlamak için:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

Çarşaf Böreği (Patatesli) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce iç harcımızı hazırlıyoruz. Patatesleri haşlıyoruz.
  2. Haşlandıktan sonra soğuyunca rendeliyoruz.
  3. Tavaya doğradığımız soğanı ve yağı alıp kavuruyoruz.
  4. Soğanların rengi dönerken patatesleri ekliyoruz ve salçayı ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Tuzu ve baharatları atıp ocaktan alıyoruz.
  6. Şimdi hamurumuzu hazırlamak için geniş bir kaba unu ve tuzu koyup suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım. 5 dakika kadar yoğuralım.
  7. Ele yapışmayan çok güzel bir hamur elde edeceğiz.
  8. Yoğurduğumuz hamuru 5 adet beze olacak şekilde ayırıp üstünü temiz bir bez ile örtüp 15 dakika dinlendirmeye alıyoruz.
  9. Dinlendikten sonra bezeleri tek tek alalım.
  10. Oklava ile bir büyük tabak şekilde açalım ve yağlayalım.
  11. Her bezeyi aynen böyle yapalım ve her katını yağlayalım ve üst üste koyalım.
  12. Yağ fazla gelebilir artan yağı ilerde kullanacağız.
  13. Ve tekrardan 15 dakika daha dinlendirelim. İyi bir sonuç alabilmek için.
  14. Dinlendirme işi bittiğinde 1 tane alalım ya masanın üstü ya da temiz bir çarşafın üstünde hamurun kenarlarından hafif hafif çekerek yer yerinden açalım.
  15. Açabildiğimiz kadar açalım. Yırtılmalar olabiliyor telaşa kapılmayalım.
  16. Açtıktan sonra hamurun bir kenarına iç harcımızı koyalım görseldeki gibi ve rulo şeklinde elimizle yuvarlayarak saralım.
  17. Tüm hamurları bu şekilde hazırlayıp pişireceğimiz tepsiye koyuyoruz.
  18. İlk yaptığımız hamuru kendi etrafında yuvarlayıp tepsinin ortasına koyuyoruz.
  19. Diğerlerinide onun etrafını saracak şekilde yuvarlayarak koyuyoruz.
  20. Üzerine yağlamadan artan yağıda döküp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 35- 40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun. 🥰

Etli Kereviz Yemeği Tarifi

 

Etli Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 300-400 gram dana eti kuşbaşı doğranmış
  • 7-8 tane arpacık soğan
  • 1 orta boy kereviz
  • 1-2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 silme yemek kaşığı domates biber karışımı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber

Etli Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle etimiz dana eti olduğu için düdüklü tencerede bir miktar su ile pişirelim. ( kuzu eti kullanacaksanız düdüklüde pişirmeye gerek yok, kuzu etini kavurma işlemi yeterli geliyor. Dana eti 20 dk düdüklüde pişmeli ki sert kalmasın ).
  2. Piştikten sonra; kaynayan etin suyunu kullanacağız, asla dökmüyoruz. Etleri de kevgir yardımı ile süzdürüp bir tabağa alalım.
  3. Arpacık soğanları zedelemeden ayıklayalım, yıkayalım ve peçete ile kurutalım.
  4. 1 çay bardağına yakın sıvı yağı ve zeytinyağını karıştırarak tencereye aktaralım.
  5. Arpacık soğanları orta ateşte her yeri pembeleşene kadar bozulmadan kavuralım.
  6. Pembeleşen arpacık soğanları bir tabağa alalım.
  7. Havucun kabuklarını traşlayalım, ortadan uzunlamasına bölüp yarım cm aralıklar ile kesip tencereye alalım.
  8. Orta ateşte havuçları 3-5 dk kavuralım ve süzdürdüğümüz etleri ekleyerek kavrulmaya 5-6 dk devam edelim.
  9. Kereviz ve patatesin kabuklarını soyalım ve ne çok iri ama ne çok da küçük olmayacak şekilde doğrayalım.
  10. Havuç ve ete kerevizi, patatesi ve arpacıksoğanı da ekleyerek 7-8 dk kavurmaya bırakalım.
  11. Tuzunu ve baharatlarını ekleyelim.
  12. İyice yıkanmış taze kereviz saplarını ve yeşil yaprakları doğrayalım. Tencereye ilave ederek dikkatlice karıştıralım.
  13. Tencerenin orta kısmına salçayı et suyu ile az sulandırarak ekleyelim 5 dk kavrulsun.
  14. Portakalın suyunu da tenceremize ekleyerek 4-5 dk; sonra yemeğin üzerini hafif geçecek şekilde et suyunu da ilave ederek ocağın altını kısık ateşe alarak 10-15 daha yemeği pişirelim. ( ocağın altını kapatmadan patatesler pişmiş mi diye kontrol edin. Bu süre daha da uzun olabilir) afiyetler olsun.

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram bonfile
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı yoğurt

Servis için:

  • 3 adet patates
  • Kızartmak için sıvı yağ

Üzeri için:

  • Sarımsaklı süzme yoğurt

Sos için :

  • Sıvı yağ ve pul biber

Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Etlerimizi ince jülyen kesiyoruz.
  2. Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp etlerimizle harmanlıyoruz. En az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  3. Marinelenmiş etlerimizi, wok tavaya alıp 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, yüksek ateşte hızlı pişiriyoruz. Etlerimiz pişmeye yakın tuzunu ayarlıyoruz.
  4. Etlerimiz pişerken patateslerimizi kibrit çöpünden kalın doğruyoruz ve kızartıyoruz.
  5. Servis için, patateslerimizi porsiyonluk tabağa alıyoruz. Etimizi ortaya ekliyoruz.
  6. Süzme yoğurdu etrafına gezdiriyoruz.
  7. Kızdırdığımız yağ ve pul biberi yemeğimizin üzerine gezdirip, sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun ♡.