Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler
- 12 gr. maya (çeyrek paket)
- 1 litre su
- 950 gram böreklik margarin ( yaklaşık 3, 5 paket margarin)
- 2 yumurta
- 7 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İçi için;
- 750gr beyaz peynir
Sivas Katmeri Tarifi Yapılışı
- Öncelikle mayamızı, 1 litre suyumuzu ve tuzu iyice karıştırın, üzerine un ilave ederek sert bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 15dk. Dinlenmeye bırakın.
- Daha sonra hamuru komple alarak biraz açalım, üzerine böreklik margarini parça parça hamurun üzerine boca edelim,.
- Sonra hamuru ortadan ikiye katlayıp tekrar merdane ile açalım ki yağı içine hapsetsin.
- Sonra tekrar ikiye katlayalım ve tekrar merdane ile açalım.
- Kenarlarını bıçakla kesip hamurun üzerine yan yana koy ve tekrar 2 ye katla ve yine merdane ile aç.
- Bu işlemi toplam 3 kere yapmış oluyoruz, kenarları kesip hamurun içine alıyoruz ki yağ kenarlara geçmediğinden onunda içine alıp yağlanmasını sağlıyoruz.
- Sonra hamuru boydan 3 e kesip elma büyüklüğünde yumaklar elde ediyoruz.
- Bu yumakları tek tek merdane ile yuvarlak şekilde açıyoruz.
- Açtığımız yuvarlakların tam ortasına uzunlamasına peynir koyuyoruz.
- İki uçtan hamuru içe doğru kapatıyoruz, daha sonra merdane ile üzerinden bir kere geçip işlemi tamamlıyoruz.
- Üzerine yumurta sürüp bıçakla çizikler atıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerken elimizle biraz sunduruyoruz.
- Önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙏.