Buzluk Kurabiyesin Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı su
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Yarım paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Yaklaşık 2 su bardağı un (kontrollü olalım, yumurta büyüklüğüne ve unun cinsine göre değişebilir )
Buzluk Kurabiyesin Tarifi Yapılışı
Sizlere çok güzel bir kurabiye tarifi vereceğim. Misafirler için hazır buzlukta bulundurabileceğiniz, hemen pişirebileceğiniz çoook lezzetli bir tarif.
2 ölçü yapmanızı tavsiye ederim çünkü hemen bitecek tadı damağınızda kalacaktır.
- Oda sıcaklığındaki tereyağın içine yumurtaları alalım ve güzelce çırpalım.
- Homojen hale gelince pudra şekeri su vanilya ve tarçını ilave edip çırpmaya devam edelim.
- Homojen bir karışım elde ettiğimizde yavaş yavaş unu eklemeye başlayalım.
- 1 su bardağı kadar un ekleyelim ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Kıvam bulana dek un ilave etmeye devam edelim.
- Ele yapışmayan bir hamur olacak ama çok da sert olmamalı.
- Un eklemesi bittiğin de damla çikolataları ekleyelim.
- Bu aşamadan sonra çikolata ve arzuya göre ceviz ekleyelim.
- Çikolata erime yapacağından hızlıca karıştıralım fazla yoğurmayalım.
- Strecin içine alıp rulo şekli verelim. Buzluğa koyalım.
- 20 dakika bu şekilde buzlukta kalsın. Çıkarıp dilimlere ayıralım ve yağlanmış tepsiye dizelim. 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kontrollü pişirelim.
- Dilerseniz rulo şekilde buzlukta kalabilir.
- İhtiyaç duyduğunuzda dilimleyip pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun .
Su bardağı ölçüm 200 gram.
Çay bardağı ölçüm 100 gram.