16 Aralık 2020 Çarşamba

Buzluk Kurabiyesin Tarifi

 

Buzluk Kurabiyesin Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 2 su bardağı un (kontrollü olalım, yumurta büyüklüğüne ve unun cinsine göre değişebilir )

Buzluk Kurabiyesin Tarifi Yapılışı

Sizlere çok güzel bir kurabiye tarifi vereceğim. Misafirler için hazır buzlukta bulundurabileceğiniz, hemen pişirebileceğiniz çoook lezzetli bir tarif.

2 ölçü yapmanızı tavsiye ederim çünkü hemen bitecek tadı damağınızda kalacaktır😃.

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağın içine yumurtaları alalım ve güzelce çırpalım.
  2. Homojen hale gelince pudra şekeri su vanilya ve tarçını ilave edip çırpmaya devam edelim.
  3. Homojen bir karışım elde ettiğimizde yavaş yavaş unu eklemeye başlayalım.
  4. 1 su bardağı kadar un ekleyelim ve kabartma tozunu ekleyelim.
  5. Kıvam bulana dek un ilave etmeye devam edelim.
  6. Ele yapışmayan bir hamur olacak ama çok da sert olmamalı.
  7. Un eklemesi bittiğin de damla çikolataları ekleyelim.
  8. Bu aşamadan sonra çikolata ve arzuya göre ceviz ekleyelim.
  9. Çikolata erime yapacağından hızlıca karıştıralım fazla yoğurmayalım.
  10. Strecin içine alıp rulo şekli verelim. Buzluğa koyalım.
  11. 20 dakika bu şekilde buzlukta kalsın. Çıkarıp dilimlere ayıralım ve yağlanmış tepsiye dizelim. 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kontrollü pişirelim.
  12. Dilerseniz rulo şekilde buzlukta kalabilir.
  13. İhtiyaç duyduğunuzda dilimleyip pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun 😋.

Su bardağı ölçüm 200 gram.

Çay bardağı ölçüm 100 gram.

Enfes Somon Füme Tarifi

 

Enfes Somon Füme Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kaya tuzu
  • 100 gram şeker
  • 1 tatlı kaşığı karabiber- iri çekim
  • Karabiber

Enfes Somon Füme Tarifi Yapılışı


  1. Balığı yıkayıp kuruluyoruz ve bütün kılçıklarını temizliyoruz.
  2. Tuz, şeker ve karabiberi karıştırıyoruz.
  3. Balığı ızgaranın üzerine, derisi alta gelecek şekilde yerleştirip üzerini tuz karışımımız ile tamamen kaplıyoruz.
  4. Kapağını kapatıp 24 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  5. 24 saat sonra balık bütün fazla suyunu atmış ve tuz ile pişmiş olacak.
  6. Balığımızı nazikçe akan soğuk suyun altında yıkıyoruz ve iyice kuruluyoruz.
  7. Kabımızı da yıkayıp kuruladıktan sonra balığımızı ızgaranın üzerine aynı şekilde yerleştirip 24 saat daha bekletiyoruz. Sonra da tütsülüyoruz. Eğer tütsüleme tabancanız varsa aynı kapta yapabilirsiniz harika oluyor. Ama talaşı yakacaksanız; yanmayan ve az da olsa oluşacak ısıdan etkilenmemesi için büyük bir kap seçmekte fayda var.
  8. Tütsüleme sonrası 24 saat daha buzdolabında bekletip, çok keskin bir bıçak ile verev şekilde ince ince dilimliyoruz.

Fazlasını vakumlu poşetlerde dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz soğuk tütsüleme süreleri: az: 15 dk (léger) orta: 30 dk (moyen) çok: 1 saat (intense)

Not: tütsüleme talaşları reçinesiz-sert ağaçlardan olmalı; meşe-kiraz-akçaağaç.

Sağlıklı, Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi

 

Sağlıklı, Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kereviz
  • 1 havuç veya 1 elma
  • 2 dış sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 şu bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 kase yoğurt
  • Mayonez isteğe bağlı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Sağlıklı, Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Kerevizi soyup suya bastırın.
  2. Havucu ve kerevizi rendeleyelim benim havuç olmadığı için elma rendeledim.
  3. Burada ki amaç kerevizin tadını biraz yumuşatmak.
  4. Maydanozu doğrayıp ilave edelim.
  5. Sarımsakları rendenin ince tarafıyla rendeleyip ekleyelim.
  6. Ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın servis tabağına alın üzerine ceviz ve zeytinyağı gezdirelim.

Afiyet olsun.

Kavrulmuş Susamlı Kurabiye Tarifi

 

Kavrulmuş Susamlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı susam
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Kavrulmuş Susamlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Susamı orta ateş üzerinde çok fazla yakmadan sürekli karıştırarak, kavurun.
  2. Kavrulan susamı ocaktan alıp, başka bir kaba aktarıp, soğumaya bırakın.
  3. Çukur bir yoğurma kabın içerisinde margarin, pudra şekerini kıvam alana kadar yoğurun soğumuş olan susamları ekleyip yoğurmaya devam edin.
  4. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip kurabiye hamuru kıvamına getirin.
  5. Hamurumuz biraz yumuşak olacak ceviz büyüklüğünde parçalar tapıp elinizle yuvarlak şekiller verin.
  6. Önceden yağlanmış veya yağlı kağıt olan tepsiye dizin.
  7. Önceden 175 dereceli ısıtılmış fırında 30 dk pembe renk aşana kadar pişirelim.
  8. Fırından çıkardığımız kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpelim.

Afiyet olsun.

Düdüklüde Barbunya Yemeği Tarifi

 

Düdüklüde Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kase ayıklanmış barbunya
  • Yarım kapya sarı biber
  • Yarım kapya kırmızı biber
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı (en küçük boy) sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 250 ml domates sosu(yazın kendi yaptığımı kullandım yoksa iki domates rendesi)
  • 2 büyük boy havuç
  • 3 orta boy patates
  • Yarım limon
  • Tuz, az karabiber, az pul biber

Düdüklüde Barbunya Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle barbunyaları 5 dk kaynatıp suyunu süzdüm.
  2. Düdüklüye sıvı yağ ile soğan sarımsak ve biberleri küp küp doğrayıp yağ ile kavuralım.
  3. İyice kavrulan malzemeye küp küp doğradığımız havuç ve patatesi de ekleyip kavuralım ve barbunyalarda ekleyelim.
  4. 10 dk kadar kavrulsun. Sonra domates sos ve salçayı katıp kavurmaya devam edelim.
  5. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
  6. Tuzunu baharatını koyalım yarım limon sıkalım ve düdüklüyü 40 dk ayarlayalım.
  7. Düdüklüyü açınca da 5 dk ağzı açık pişirelim.

Afiyet olsun 😋❤️🥰.

Zerdeçallı Kuymak Tarifi

 

Zerdeçallı Kuymak Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 kaşığı gül suyu
  • 2 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Biraz ceviz içi

Zerdeçallı Kuymak Tarifi Yapılışı

  1. Su ve şekeri kaynatın.
  2. Tereyağını kısık ateşte eritin.
  3. Üzerine yavaşça unu ekleyip tahta kaşık ile unu kavurun.
  4. Unu renklenince şerbeti ekleyin.
  5. Zerdeçal ve gül soyu ve ceviz içini ekleyin.
  6. Kaynattıktan sonra altını kapatın.
  7. Ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Un Helvası Tarifi

 

Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Çeviz
  • Çikolata sosu

Un Helvası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şu şekerle şerbet yapıyoruz kaynatıp ocaktan alın ılımaya bırakın.
  2. Tavaya yağı dökün kızdırın, kızınca unu ekleyin orta ateşte rengi değişene kadar koyu kahve olana kadar karıştırın .
  3. Ara sıra ocağı kısığa alın yanmasın kontrollü şekilde karıştırmaya devam.
  4. Rengi değişince şerbeti ekleyin şerbeti eklerken ocak kısıkta dursun 😉 4
  5. Sonra karıştırın hızlı şerbeti hemen çekiyor un şerbeti çekince 2 dk içinde ocağı kapatın.
  6. Şekillendirip sunum tabaklarına alın ben dondurma kaşığı ile şekil verdim .
  7. Sizler kalıpla yada kaşıkla da şekillendirebilirsiniz.
  8. Üzerine ceviz Antep fıstığı çikolata sosu isteğe bağlı olarak istediğinizi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

İrmik Helvası Tarifi

 

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram irmik
  • 200 gram tereyağ ve ya margarin
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı su

İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce şerbet yapışır. Pişirme kabına su ve şeker eklenir ocağa konur.
  2. Ayrı bir kaba süt eklenir ve ocağa konur.
  3. Başka bir tencereye tereyağ eklenir.
  4. Tereyağ eriyince üzerinde irmik eklenir. İrmiğin rengi dönene kadar kavrulur.
  5. İrmik renk değiştirince şerbet eklenir.
  6. Şerbet eklendikten sonra süt de ilave edilir.
  7. Bir miktar daha ocakta kavrulduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun ☺️.

Zeytinyağlı Kış Sebzeleri Çorbası Tarifi

 

Zeytinyağlı Kış Sebzeleri Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram dilimlenmiş bal kabağı
  • 2 orta boy havuç
  • 1 küçük patates
  • 200 gram kesilmiş pırasa
  • 4 parça brokoli
  • Et suyu
  • Tuz, su
  • Nane, pul biber

Zeytinyağlı Kış Sebzeleri Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını tencereye koyup üstüne sırayla havuç, patates, pırasa, brokoli ve balkabağı et suyunu ve biraz su ekleyip pişiriyoruz.
  2. Piştikten sonra blenderden geçirip istediğimiz kıvama göre sıcak su ekliyoruz.
  3. Nane ve pul biberi de ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun😋.

Kış Meyveli Tart Kek Tarifi

 

Kış Meyveli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım subardağı süt
  • 1 buçuk subardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

Üzeri için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 vanilya
  • 1 yumurta sarısı

Meyveleri;

  • 4 kivi
  • 3 muz
  • 2 mandalina
  • 1 nar

Kış Meyveli Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kek için yumurta ve şekeri çırpalım sonra yağı, sütü koyup çırpmaya devam edelim.
  2. Kuru malzemeleri ekleyip güzelce çırpıyoruz yağlanmış tart kalıbına alalım.
  3. 180 derecede ısıttığımız fırına verelim kontrollü bir şekilde pişirelim yaklaşık 25 dakika pişirelim.
  4. Bir taraftan sütle kuru malzemeleri çırpalım ocağa alıp karıştıralım kaynayınca kısıp vanilyasını ekleyelim.
  5. Biraz soğuyunca ılık kekin çukur tarafına dökelim üzerini meyvelerle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Starbucks Kurabiye Tarifi

 

Starbucks Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta sarısı
  • 150 gram oda ısısında eritilmiş margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 buçuk çorba kaşığı su
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık (iri çekilmiş)
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • 2 buçuk su bardağı un

Starbucks Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle oda ısısında olan yumurta sarılarını ve margarini yoğuralım .
  2. Üzerine pudra şekeri, su, vanilya ve kabartma tozunu ilave edelim.
  3. Tekrar güzelce yoğuralım. Üzerine fındık yada cevizi ekledikten sonra unu yavaşça ilave edelim.
  4. Son olarak damla çikolatasını da ekledikten sonra hamuru uz hazır.
  5. Streç filme sarar fotoğraf da gördüğünüz şekilli verelim ve buzluğa atalım.
  6. Yaklaşık 15 20 dakika durduktan sonra dilimleyelim.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede dikkatli pişirelim.

Afiyet olsun.

Havuç Dilim Çıtır Baklava Tarifi

 

Havuç Dilim Çıtır Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet baklavalık yufka
  • 2 su bardağı ince kıyılmış ceviz
  • 150 gram margarin yada tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım limon

Havuç Dilim Çıtır Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Borcamın altına yufkaları koyalım ve ölçüsü kadar keselim.
  2. Margarin ve sıvı yağ ocakta eritelim. Borcamın alt tabanını yağlayalım ve yuvarlak yufkadan bir tane koyup yağlayalım.
  3. Aralarda kesik parçaları kullanalım. Yuvarlak yufkaların 6 adeti bitene kadar ve kenardan çıkan parçaların yarısı bitene kadar her katta fırça yardımıyla yağlayarak bitirelim.
  4. Ortası için cevizi eşit şekilde serpelim. Diğer yufkaları da aynı şekilde bitirelim.
  5. Şekli için ilk önce dörde bölelim. Her parçayı da dörde bölelim.
  6. Toplamda 16 dilim olacak. Dilimledikten sonra kalan yağı üzerine dökelim.
  7. Şerbetini kaynatalım kaynayınca limonu sıkalım çok koyuda değil çok suluda kontrollü kaynatalım.
  8. 170 derecede yaklaşık 1 saat pişirelim. Tabi kontrollü olalım alt üstü tam kızarınca çıkaralım.
  9. Püf noktası iyi pişmesi ve şerbetin orta kıvamlı olması.
  10. Şerbet sıcak, tatlının ilk sıcağı çıkınca dökelim. İkisi de sıcak olacak.

Afiyet olsun 😋❤️🥰.

Bursa Helvası Tarifi

 

Bursa Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı un
  • 8 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1.5 çay bardağı şeker

Bursa Helvası Tarifi Yapılışı

  1. 👋Çok güzel bir tarif önce yağ güzelce eritiyoruz daha sonra unu ilave ediyoruz .
  2. Bunu en az 20 dakika tahta kaşığın arka kısmıyla iyice kavuruyoruz.
  3. Yalnız rengi koyulaşmayacak pembeleşmeyecek sıvı bir kıvam elde edilmesi lazım daha sonra 8 çay bardağı sütü ilave ediyoruz.
  4. Bir tane plastik çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz topaklanmaması için daha sonra göz göz olup kaynamaya başladıktan sonra şekerimizi ilave ediyoruz .
  5. 2 dakika daha altını kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz daha sonra da 180 derecelik  fırına sürüyoruz
  6. Fırında da dört beş dakika kalması yeterli olacaktır üzeri kızarana kadar badem fındık cevizde süsleyebilirsiniz afiyetle 😊