17 Aralık 2020 Perşembe

Tas Kebabı Tarifi

 

Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuşbaşı et
  • 2 kase pirinç
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 4 kase su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz ,karabiber, pul biber

Tas Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Soğanımızı yemeklik doğrayıp et maydanoz ve baharatlarımızı da ekleyip iyice harmanlayıp tasımıza koyup derin ve genişçe bir tavamıza ters çevirip suyunu ekleyip ocağa alıyoruz.
  2. Ve üzerine ağırlık koyup kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp ortalama 1 saat kadar pişiriyoruz.
  3. Ayrı bir tencerede pirincimizi kavurup kaynayan suyumuza ekleyip yine altı kısık olacak şekilde pişiriyoruz. 15 dk kadar dinlendirip servis ediyoruz.

Portakallı Revani Tarifi

 

Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir dilim limon

Portakallı Revani Tarifi Yapılışı

Merhaba hanımlar buram buram portakallı revaniyi mutlaka denemelisiniz.

  1. Öncelikle şerbetini hazırlayalım çünkü soğuması lazım. Şekeri ve suyu tencereye koyalım.
  2. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp içine limon dilimini atalım 15 dakika kaynamaya bırakalım.
  3. Kaynayınca soğuması için balkona koyabilirsiniz.
  4. 3 yumurta bir su bardağı şekeri mikser ile beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  5. Sonra sıvı yağ yoğurt portakal kabuğu rendesi irmiği ekleyip karıştıralım.
  6. Daha sonra unu kabartma tozunu vanilyayı ekleyip çırpalım.
  7. İsterseniz içine ceviz de atabilirsiniz. Ben kare borcamda yaptım tam ölçülü oluyor.
  8. Sizde borcamın altını yağlayın harcı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına koyun.
  9. Yarım saat yeterli oluyor pişmesi için ama siz fırınınızı kontrol edin.
  10. Piştikten sonra 5 dakika bekleyin ve soğumuş şerbeti üzerine dökün.
  11. Oda ısısına gelince dolaba koyun afiyet olsun.

Bal Kabaklı Pasta Tarifi

 

Bal Kabaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • Pişmiş balkabağı
  • 2 paket kedi dili bisküvi
  • 1 bardak süt
  • 1 paket krem
  • Ceviz

Bal Kabaklı Pasta Tarifi Yapılışı


  1. Bir tabak balkabağını ezerek püre haline getirin.
  2. İçine ceviz parçacıkları ile karıştırın.
  3. Süt ile krem şantiyi çırpın.
  4. Kedi dillerini kabınıza dizerek süt ile ıslatın.
  5. Önce bal kabağı püresini ardından krem şantiyi bisküvilerin üzerine güzelce yayın.

Afiyet olsun.

Lezzetli Muffinler Tarifi

 

Lezzetli Muffinler Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Kaşar peyniri, tuzlu tulum peyniri ( zeytin, lor peyniri vs. tercihen istediğiniz malzemeyi ilave edebilirsiniz.)
  • Küçük bir demet maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Lezzetli Muffinler Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları derin bir kaba alarak çırpalım.
  2. İçerisine sütü, sıvı yağı ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  3. Kıyılmış maydanozu, küp küp doğranmış kaşar peyniri ve tulum peynirini ilave edip silikon spatula yardımıyla karıştıralım.
  4. Son olarak unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  5. Hazırladığınız karışımdan cupcake kalıplarına paylaştırın. ( 12 kap çıktı).
  6. Üzerine çörekotu ile süslüyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180° fırında 30dk pişiriyoruz.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 adet küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 2 yemek kaşığı domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. 3 yemek kaşığı sıvı yağda soğan ve sarımsakları kavurun.
  2. 1 adet havucu rendeleyin ve soğanlarla kavurmaya devam edin.
  3. Küçük küçük doğradığınız biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Domatesi ekleyin. Bir iki kez karıştırın.
  5. Tereyağ ve salçayı ekleyip biraz daha kavurun.
  6. Bulguru ekleyip biraz karıştın. Nane, tuz ve karabiber ekleyip son kez karıştırın.
  7. Tencerenin kapağını kapatıp suyu çekene kadar pişirin.
  8. Suyunu çekince kağıt havlu koyup demlenmeye bırakın.

Afiyet olsun 😋.

Köri Soslu Tavuk Tarifi

 

Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk bonfile
  • Sıvı yağ

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Köri baharatı
  • Karabiber
  • Tuz

Köri Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağa küçük küçük doğradığımız tavuklarımızı koyuyoruz ve pişiriyoruz.
  2. O sırada köri sosu hazırlıyoruz.
  3. Öncelikle tereyağ ve unu küçük bir tavada karıştırıyoruz.
  4. Üzerine sütü ekleyip kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  5. Daha sonra tuz köri karabiberi ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  6. Krema kıvamını alınca altını kapatıyoruz.
  7. Pişen tavuklarımızın üzerine köri sosunu dökelim.
  8. Kısık ateşte biraz pişirelim.
  9. Altını kapatabilirsiniz.

Afiyet olsun🌸.

Pastane Kurabiyesi Aynı Hamurdan Çeşit Çeşit Nefis Kurabiye Tarifi

 

Pastane Kurabiyesi Aynı Hamurdan Çeşit Çeşit Nefis Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3, 5-4 su bardağı un (ortalama)

Çikolata için:

  • 80 gram ‘lık çikolata (bitter yada sütlü damak tadınıza göre)

Pastane Kurabiyesi Aynı Hamurdan Çeşit Çeşit Nefis Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ oda ısısında yumuşak olmalı.
  2. Un hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp elimizle yoğuralım kabartma tozunu ilave edip unu da kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave edelim.
  3. Yumuşak şekil verebileceğiniz bir hamur elde edin ve dilediğiniz şekli verin fırın tepsinize dizin 170 derecede ortalama 20 dk pişirin.
  4. Çikolatasını benmari usulü eritin ve iyice soğuyan kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi çikolataya batırın yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin kurabiyeniz hazır.
  5. Şekilleri yuvarlak olanları bıçak ile kesikler attım.
  6. Oval uzun olan kurabiyeye tatlı kaşığı ile şekil verdim.
  7. Mantar şekli olan kurabiyeye su şişesinin kapağını kakaoya batırıp kurabiyenin ortasına bastırıp çektim.
  8. Yuvarlak ortasında çikolata olan kurabiyeye su şişesinin kapağı ile verev bastırarak şekil verdim.
  9. Oval küçük olan kurabiyeye üç kısmına çatal ile bastırarak şekil verdim.
  10. Kalpli olan kurabiyeye kalp şeklindeki şekillendirici ile şekil verdim.

Afiyet olsun.

Mandalina Soslu Sütlü Tatlı Tarifi

 

Mandalina Soslu Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Sütlü tatlısı için;

  • 1 lt süt
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un (dolu dolu)
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

Mandalina sosu için;

  • 2 mandalinanın suyu
  •  2 yemek kaşığı  nişasta
  • 3 yemek kaşığı  şeker
  • Yarım şu bardağı su
  • Sarı gıda boyası
  • Süslemek için damla çikolata

Mandalina Soslu Sütlü Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Sütlü tatlım için bütün malzemeyi bir tencereye alıp güzelce karıştırıyoruz.
  2. Ocağı alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
  3. Tart kalbin site film örtüp üzerine yayıyoruz dolaba soğuması için bırakıyoruz.
  4. O soğurken mandalina sosu malzemesini hazırlamak için tencereye bütün malzemeyi koyup kaynayana kadar pişiriyoruz.
  5. Soğuyan sütlü tatlımızı (2saat).
  6. Servis tabağına ters çevirip boş olan kısma mandalina sosumuzu döküp üzerini süslüyoruz.

Afiyet olsun; ).

Naan Tarifi

 

Naan Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3/4 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 5 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

Naan Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içerisine ılık su, toz şeker ve mayayı alarak karıştırın ve mayanın aktifleşmesini sağlayın.
  • Ardından üzerini kapatarak 10 dakika dinlendirin.
  • Geniş bir kabın içerisine unu alın ve ortasını çukur şeklinde açın.
  • Unun orta kısmına yoğurt, zeytinyağı ve tereyağı ekleyin.
  • Dinlenen mayanın üzerine tuz ekleyin ve bu karışımı unun üzerine ekleyerek yoğurun.
  • Hamur kıvam almaya başladığında üzerini kapatarak 1 saat dinlendirin.
  • Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya bölün.
  • Hamur bezelerini unlanmış mutfak tezgahına alın ve orta kalınlıkta açın.
  • Bu esnada yapışmaz tavayı ısıtın ve açtığınız hamurları tavada arkalı önlü pişirin.
  • Pişen naanların üzerine eritilmiş tereyağı sürerek sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Naan Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Ekmek yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta dinlendirme işlemleridir.
  • Açtığınız hamuru nemli bezle kapatarak oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
  • Hamuru çok ince veya çok kalın açmamaya özen gösterin.
  • Dilerseiniz eritilmiş tereyağına ince kıyılmış sarımsak ekleyerek aroma katabilirsiniz.

Yakiniku Antrikot Tarifi

 

Yakiniku Antrikot Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram antrikot
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4-5 adet sarı biber
  • 2 adet soğan
  • 10 adet shiitake mantarı
  • Biraz sıvıyağ
  • 5 adet yeşil kuşkonmaz

Sosu için:

  • 1/4 fincan soya sosu
  • 1/2 yemek kaşığı beyaz şeker
  • 2 yemek kaşığı mirin
  • 2 çay kaşığı susam yağı
  • 1/2 çay kaşığı kavrulmuş susam taneleri
  • 1 diş Sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı beyaz susam tohumu (öğütülmüş)

Yakiniku Antrikot Nasıl Yapılır?

  • Dana antrikotları yaklaşık 5-6 mm'lik ince dilimlere doğrayın.
  • Soğanları soyup ikiye bölün. Ardından ince ince dilimleyin.
  • Biberleri yıkayın. Ardından ikiye bölerek çekirdekli kısımlarını çıkartın. Küçük küçük doğrayın.
  • Mantarı temizledikten sonra ikiye bölün. Kuşkonmazın alt kısmını soyun ve haşlayın. Haşlanan kuşkonmazları 3 cm'lik parçalara ayırın.
  • Yapışmaz bir tavanın içerisine sıvıyağ ekleyerek sebzeleri tavaya alın.
  • Yüksek ateşte sebzeleri kızarttıktan sonra servis tabağına alın ve üzerini kapatarak sıcak kalmasını sağlayın.
  • Aynı tavanın içerisine dilimlenmiş antrikotları alarak yüksek ateşte pişirin.
  • Yakiniku sosu için; 1 diş sarımsağı soyun ve ince ince doğrayın.
  • Küçük bir tencereye mirin, soya sosu, susam yağı, toz şeker ve sarımsağı alarak birleştirin.
  • Yaklaşık 3 dakika yüksek ısıda sosu pişirin. Bu esnada sürekli karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu 5-10 dakika soğuması için bekletin.
  • Sosu süzgeçten geçirdikten sonra içerisine kavrulmuş susam tohumu ve tanelerini ekleyerek karıştırın.
  • Eti servis tabağına aldıktan sonra yakiniku sosuyla birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yakiniku Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yakiniku yapımında ince dilimlenmiş et kullanmanız gerekir.
  • Hazırladığınız sosu kapağı kapalı bir şekilde 5-7 gün arası muhafaza edebilirsiniz. 
  • Sosu yemeklerden önce yaparsanız, buzdolabında saklayabilirsiniz.
  • Sosun keskin bir tadı vardır. Bu tadı seyreltmek için, içerisine sıcak su ilave edebilirsiniz.

French Press Kahve Tarifi

 

French Press Kahve Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet french press
  • 7 gram french press kahvesi
  • 1 kupa su

French Press Kahve Nasıl Yapılır?

  • Bir kupa suyu demliğe veya kettle'a koyarak kaynatın.
  • Kaynayan suyu yaklaşık 45 saniye dinlendirin.
  • French presse kendi ölçeği varsa 1 ölçek, yoksa 2 tatlı kaşığı kahve koyun.
  • Beklettiğiniz suyu kahvenin üzerine dökün ve tahta kaşık yardımıyla karıştırın.
  • 5 dakika kahvenin demlenmesi ve özdeşleşmesi için bekleyin.
  • Ardından french press'in pres kısmını yavaşça aşağıya doğru itin.
  • Ortaya geldiğinde 1.5 dakika bu şekilde bekletin. Daha sonra tekrar aşağıya indirin.
  • Hazırladığınız kahveyi, fincanınıza dökün. Dilerseniz, ılık süt ekleyerek daha hafif bir kahve elde edebilirsiniz. Afiyet olsun.

French Press Kahve Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Suyu kaynattıktan sonra mutlaka 45 saniye bekleyin. Bu sayede kahvenin acı tadını gidermiş olursunuz.
  • French press yapımında ideal oran 7-14 gram arasıdır. Kahve oranını 7 ve 7'nin katları olarak ayarlayabilirsiniz.
  • Ölçeğiniz yoksa, 7 gram kahveyi 2 tatlı kaşığı olarak ayarlayabilir, ölçüleri bu şekilde arttırabilirsiniz.

Pataşu (Profiterol Hamuru) Tarifi

 

Pataşu (Profiterol Hamuru) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • Bir tutam tuz /şeker
  • 4 yumurta

Pataşu (Profiterol Hamuru) Tarifi Yapılışı

  1. Su ve yağı ocağa alıp kaynatıyoruz.
  2. İçine tuz ve şekeri katıp yağ eriyince unu ilave ediyoruz 5 dakika pişiriyoruz.
  3. Hamur kendini topluyor ılımaya bırakıyoruz.
  4. Mikser ile yumurtaları tek tek karıştırarak yediriyoruz .
  5. Sıkma torması ile sıkıyoruz 180 derecede 40 dakika pişiriyoruz.
  6. Ekler içinde aynı tarifi uyguluyoruz. Afiyet olsun.

Vişneli Cevizli Brownie Tarifi

 

Vişneli Cevizli Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gram bitter çikolata
  • 150 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 2 yemek kaşığı ceviz kırığı

Üzerine;

  • 1 su bardağı vişne
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ceviz kırığı

Vişneli Cevizli Brownie Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba, 💐🌈🎈

Efsane bir brownie tarifim var :)) Bitter çikolata, vişne ve ceviz birleşimi tarifsiz bir lezzet 👌😍 Anlatılmaz yaşanır, o kadar söylüyorum. ☺ Bence mutlaka kaydedin, deneyin ve benimle fotoğraflarınızı paylaşın :) 🤗👇👇🍫❤🍒

  1. Tereyağını yakmamaya özen göstererek eritin ve ateşten alın. Çikolataları içine ilave edin ve iyice karıştırarak eritin.
  2. Yumurtaları çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde kısa bir süre çırptıktan sonra toz şekeri ekleyin, 5-10 dakika arası beyazlaşana kadar güzelce çırpın.
  3. İlk sıcaklığı çıkmış olan çikolata tereyağı karışımını da, yumurtalı karışıma yavaşça ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpın.
  4. Son aşamada; un, tuz ve vanilya ilavesini yapın ve kuru malzemeleri ekledikten sonra, sadece karışacak kadar çok kısa bir süre çırpın ve mikseri kapatın. (kesinlikle uzun süre çırpmamaya özen gösterin) Ceviz kırığını da ekleyerek, tahta bir kaşıkla nazikçe karıştırın.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına (ben küçük boy kare borcam kullandım), brownie hamurunu dökün ve üzerine vişneleri bastırmadan dizin ve tekrar ceviz serpin. (vişneleri dondurucudan kullanırsanız, çözdürüp, suyunu süzdürün)
  6. Önceden 165 dereceye ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

Nefis browniemiz servise hazırdır. 😋😍