18 Aralık 2020 Cuma

Somon Köftesi Tarifi

 

Somon Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gr somon
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 5 dal taze soğan
  • 5 dal maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 3-4 çorba kaşığı galeta unu
  • Yada 2-3 dilim ekmek içi
  • Tuz

Somon Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Somonlar rondodan geçirilerek kıyma haline getirilir. İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğan.
  • Küçük doğranmış kapya biber ve diğer malzemeler eklenir ve köfte hamuru yoğurulur. Köfteler şekillendirilir. Kızgın yağda, tavada önlü arkalı kızartılır.
  • Servis ederken kırmızı soğan koyulabilir. Soğan balığın kızartıldığı tavada sotelenebilir.
  • Oldukça lezzetli bir tarif. Soya sosu ve tuz ile karıştırılmış kırmızı soğan da tavada sotelenip yanında servis edilebilir.

Karalahana Dolması Tarifi

 

Karalahana Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ karahana
  • Yarım paket karbonat
  • 2 su bardağı pirinç
  • 10 yaprak taze reyhan
  • Yarım demet dereotu
  • 2 tane orta boy kırmızı soğan
  • Zeytinyağı
  • Baharatlar: Kuru fesleğen, karabiber, sumak, zerdeçal, zencefil, nane, kırmızı acı toz biber, tuz (istediğiniz miktarda baharatlarla tatlandırabilirsiniz, bunların dışında sevdiğiniz başka baharat çeşitlerini de kullanılabilirsiniz.)
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 4 çay bardağı sıcak su

Karalahana Dolması Nasıl Yapılır?

  • Karahalanalar kaynayan suyun içine koyulur. Üzerine karbonat atılarak(karalananın daha yeşil olması için) 3-4 dakika pişirilir. Pişen karalahanalar soğuk suda bekletilir.
  • İç malzeme için: Tencereye zeytinyağı koyulur. Biraz kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur, karıştırılır.
  • Rengi pembeleşinceye kadar  ara ara karıştırılır. Pirinç koyulur ve karıştırmaya devam edilir. Baharatlar koyulur.
  • Tencerenin altı kapatılır. İnce ince doğranmış reyhan otu ve dereotu koyulur (sonradan koyma sebebi canlılığını kaybetmemesi için).
  • Soğuyan karalahanadan bir yaprak alınır sapı ayrılır ve  iç malzemesi yaprağın ortasına  koyularak sarma işlemi yapılır.
  • Diğer yapraklarda da aynı işlem uygulanır. Sarma işlemi bitince ayrılan sap kısımları da tencereye koyulur.  
  • Tencereye koyduğumuz  sarmaların üzeri için: Bir tabağın içine salça ve sıcak su  koyulur. Salça ezilene kadar karıştırılır. Sarmanın üzerine dökülür.
  • Sarmanın üzerine biraz tuz ve zeytinyağı gezdirilir. Üzerine tabak koyularak (yapraklar dağılmaması için) kapağı kapatılır ve  ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır. 
  • Sıcak servis edilir.

17 Aralık 2020 Perşembe

Kremalı Pesto Soslu Makarna Tarifi

 

Kremalı Pesto Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Makarna (ben penne seçtim siz istediğinizi kullanabilirsiniz)
  • Krema

Pesto sos için;

  • 3/1 fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 3 adet jülyen doğranmış antrikot
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı

Kremalı Pesto Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Pesto sos için bütün malzemelerimizi blendırdan geçirelim.
  2. Makarnamızı 8 dk kadar pişirelim, çok pişmiş seviyorsanız dakikasını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
  3. Sonrasında makarnamızı süzüp biraz soğumasını bekleyelim.
  4. Bu sırada kremamızı tencereye koyup 2 dk kadar pişirelim üzerine makarnayı ve pesto sosumuzu ekleyelim.
  5. Yüksek ısıda ısıttığımız tavaya antrikotlarımızı alıp mühürleyelim tavamızın kenarına tereyağını koyup eritelim sonrasında yağımızı etimizin üzerine birkaç kez dökelim.
  6. Tabağımıza makarnamızı alıp üzerine etlerimizi koyalım kalan pesto sosumuzu üzerine gezdirelim, fesleğen ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun 🤗.

Yalancı Su Böreği Tarifi

 

Yalancı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • Lor peyniri
  • 2 yumurta
  • 2 bardak süt
  • 1 bardak su
  • 1 bardaktan bir parmak az sıvı yağ
  • İsteğe göre çörek otu

Yalancı Su Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle böreğimizin sosu için yumurta su süt ve sıvı yağı bir kapta çırpıyoruz.
  2. Borcamımıza 1 adet yufkayı kenarlarından sarkacak şekilde yerleştiriyoruz.
  3. Kalan 3 yufkayı da ortadan ikiye bölüyoruz.
  4. Yufkamızın bir parçasını alıp sosa batırıp tepsimize yerleştiriyoruz diğer parça içinde aynı işlemi yaptıktan sonra peynirimizi her yerine gelişigüzel serpiyoruz.
  5. Kalan yufka parçalarını da sosa batırıp tepsiye yerleştirdikten sonra kenarlardan sarkan yufkamızı da içe doğru kapatıyoruz.
  6. Elimizde kalan sosun tamamını yufkalarımızın üstüne döktükten sonra daha önce 180 derecede ayarlamış olduğumuz fırınımıza atıp üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun :).

Not: (peynir olarak farklı peynirler de kullanılabilir. Yufka sayısı arttırılabilir. İnce sevdiğim için büyük dikdörtgen borcamda yaptım siz daha kalın börekler elde etmek isterseniz küçük borcamları kullanabilirsiniz).

Sıvıyağlı Şekerpare Tarifi

 

Sıvıyağlı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı irmik 1 parmak eksik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Portakal veya limon kabuğu rendesi
  • 3 bardak un kontrollü (Aldığı kadar)

Şerbeti için;

  • 3, 5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Sıvıyağlı Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbet hazırlanır. Şerbet için şeker ,su, tencereye alınarak kaynatılır.
  2. İçine limon atılır ve tekrar 10 dakika daha kaynatılır.Altı kapatılır .
  3. Hamuru için sıvı yağ, yumurta ,içine irmik portakal kabuğu rendesi ,un ve en son kabartma tozu eklenerek hamur elde edilir .
  4. Kontrollü ekleyerek hamurunuzu kontrol edin.
  5. Yuvarlak şekil verilir , ben çatalla çizik atıp üstüne yumurta sarısından sürdüm diğerleri içerisinde fındık koydum .
  6. 180- 190 derece arasındaki fırında yaklaşık üzeri kızarana kadar pişirilir .
  7. Fırından çıkan soğumuş şerbet eklenir ve çekmesi beklenir.

Tarte Chocolat Tarifi

 

Tarte Chocolat Tarifi İçin Malzemeler

Tart hamuru için;

  • 125. gram tereyağ(yumuşamış)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Alabildiğine un

Çikolatalı krema için:

  • 1 kutu süt kreması (200 ml)
  • 1 paket çikolata (200 gr)
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Tarte Chocolat Tarifi Yapılışı

  1. 👉İlk önce tart hamuru hazırlanır.
  2. Karıştırma kabına un hariç bütün malzemeler ilave edilir ve güzelce karıştırılır.
  3. Sonra azar azar un ilavesi yapılır ve yoğurulur.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Tart kalıbımıza eşit bir şekilde yayılır.
  6. Çatalla delikler açılır ve önceden 190 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  7. 👉Bu arada çikolatalı krema hazırlanır.
  8. Küçük tencerede krema ve nişasta çırpılır sonra çikolata parçaları ekleyerek kısık ateşte karıştırarak eritilir ( dikkat edin kaynamaması gerekiyor).
  9. Homojen bir karışım olunca ocaktan alınır.
  10. 👉Tart hamuru piştikten sonra soğutulur.
  11. Üzerine ılık olan çikolatalı krema dökülür ve dilediğiniz gibi süslenir.

Şimdiden afiyet bal şeker olsun 🥰😘.

Muzlu Süt Tarifi

 

Muzlu Süt Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet muz
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Muzlu Süt Tarifi Yapılışı


  1. Muzları soyup ezin.
  2. Muzun üstüne 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin çırpın.
  3. Sütü ekleyin çırpın.
  4. Sonra hazırladığınız karışımı süzün karıştırın ve muzlu sütünüz hazır.

Balığın Ve Tüm Yemeklerin Yanına Gidecek En İyi Salata Tarifi (Özel Soslu)

 

Balığın Ve Tüm Yemeklerin Yanına Gidecek En İyi Salata Tarifi (Özel Soslu) İçin Malzemeler

  • Göbek marul (yoksa normal marul)
  • 1 demet roka
  • 8-10 yaprak taze fesleğen
  • 8-10 yaprak reyhan
  • 3-4 adet taze soğan (isteğe bağlı)
  • 8-10 yaprak taze nane
  • 2 yemek kaşığı konserve mısır
  • 1/2 (yarım) demet tere (isteğe bağlı)
  • 5-6 cherry domates (isteğe bağlı)
  • 30-40 gram beyaz peynir (isteğe bağlı)

Sosu için:

  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) taze sıkılmış limon suyu
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • Çay kaşığı ucuyla taze çekilmiş karabiber

Balığın Ve Tüm Yemeklerin Yanına Gidecek En İyi Salata Tarifi (Özel Soslu) Yapılışı


  1. Tüm malzemeleri irili ufaklı doğruyoruz ve geniş bir kap içerisine alıyoruz.
  2. Sos için olan tüm malzemeleri bir kase içerisinde karıştırıyoruz ve salatanın içerisine tamamını döküyoruz.
  3. Bir spatula yardımıyla alttan üste doğru güzelce karıştırıyoruz.
  4. Son olarak üzerine bir tur zeytinyağı gezdiriyoruz. Afiyet olsun.

Pasta Kremalı Kek Tarifi

 

Pasta Kremalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 buçuk su bardağı soğuk süt
  • 1 paket pasta kreması

Pasta Kremalı Kek Tarifi Yapılışı

Merhaba herkese tarifimize geçelim.

  1. Öncelikle 3 adet yumurtayı yapmadan önce 2 saat dışarıda bırakıyoruz .
  2. Çünkü yumurtalar ılık olursa daha iyi olur aynı şekilde süt de ılık olması gerekiyor.
  3. 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker güzelce çırpılır yarım su bardağı süt eklenir .
  4. 2 yemek kaşığı kakao eklenir tekrardan karıştırılır bir buçuk su bardağı un koyulur karıştırılır .
  5. Bir yemek kaşığı sıvı yağ eklenir karıştırılır bir paket kabartma tozu eklenir karıştırılır .
  6. Yağlanmış tepsiye koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyuyoruz 20-25 dakika sonra pişince fırından çıkarıyoruz.
  7. 10-15 dakika ılımaya bırakıyoruz daha sonra kekimize bıçakla kesikler atıyoruz yarım su bardağı sütü kekin üzerine döküyoruz.
  8. Kekimiz de kenara bırakıyoruz sütün çekmesi için.
  9. O arada kremayı hazırlamaya geçiyoruz bir buçuk su bardağı sütü kutuya koyuyoruz üzerine pasta kremasını döküyoruz mikserle çırpıyoruz.
  10. Kıvam alana kadar kıvamı aldıktan sonra kekimizin üzerine sürüyoruz.
  11. En az 3-4 saat kekimiz dolapta bekleyecek ondan sonra yiyebiliriz ne kadar beklerse daha güzel olur geceden yapıp gündüz de yiyebilirsiniz yapanlara şimdiden afiyet olsun.

Brokoli Yatağında Biftek Tarifi

 

Brokoli Yatağında Biftek Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram biftek
  • 200 gram brokoli
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet sarı biber

Marine sosu:

  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • Biberiye, yenibahar
  • Kekik, karabiber, tuz

Brokoli Yatağında Biftek Tarifi Yapılışı

  1. Marine sosunu kapta karıştırın ve biftekleri içine atıp marine edin. (akşamdan marine etmek daha iyi olacaktır fakat vaktiniz yoksa 30 dakika da yeterli).
  2. Brokoliyi tuz atıp haşlayın.
  3. Biberleri doğrayın ve ısınmış tavada orta ateşte öldürün.
  4. 15-20 dakika sonra brokolileri süzüp biberlerin olduğu tavaya atın. 10 dakika daha pişirin.
  5. Bifteklerinizi çok ısınmış tavada önce mühürleyin ardından pişmeye bırakın.
  6. Servis tabağında brokoli biber karışımının üzerinde biftekleri servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yeni Yıl Kurabiyesi Tarifi

 

Yeni Yıl Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 225 gram tereyağ
  • 200 gram şeker veya pudra şekeri
  • 1-2 damla vanilya
  • 1 yumurta
  • Bir tutam tuz
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 425 gram un

Sosu için:

  • 80 gram bitter çikolata
  • 80 gram sütlü çikolata

Veya kendiniz sos yapabilirsiniz onun için:

  • 1 yumurta akı
  • 150gr pudra şekeri
  • Ve tabii sıkma torbası
  • Şekil vermek için kalıplar

Yeni Yıl Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak oda sıcaklığındaki yağ ile şekeri iyice çırp.
  2. Yumurta, vanilya, tuz, kabartma tozu ekledim.
  3. Ardından ben harcı ikiye ayırdım ve birine normal un kullandım(212, 5 gr) diğerine tarçın(2-3 çay kaşığı) keçi boynuzu unu(30 gr) ve normal un(182, 5 gr) kullandım.
  4. Hamur açma matında merdane yardımıyla hamuru ince olacak şekilde açtım.
  5. İstediğim şekilde kalıp kullandım. Fırın tepsime yağlı kağıt yerleştirdim.
  6. Yaptığım kurabiyeleri tepsiye alıp 5-6 dk buzdolabında beklettim.
  7. Fırının derecesi 170 alt-üst turbo ayarında. 7-8 dk içinde pişiyor.
  8. Ardından soğumasını bekledim ve süsleme için kullanacağım çikolataları benmari usulü erittim ve bir sıkma torbası yardımıyla süsledim.

Tarifi margaux yeni yıl kurabiyesi diye google da aratırsanız çıkar:).

Not : ! ben harcımı ikiye ayırdım bir kısmını tarçın(2-3 çk) ve keyçi boynuzu unu ile yaptım o yüzden un ölçüsünü yarı yarı kullandım.

 

Elma Dilimli Kek Tarifi

 

Elma Dilimli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 elma
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ve 3 yemek kaşığı elenmiş un
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • Tarçın
  • Pudra şekeri

Elma Dilimli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın.
  2. Sıvıyağ, sütü ilave edip tekrar çırpın.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı kaşıkla güzelce karıştırıp yağlanmış kek kalıbına boşaltın.
  4. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Elmaları ince ince dilimleyip kek harcının üstüne dizin ve tarçın serpin.
  5. Fırında yaklaşık 45-50 dakikada pişiyor.
  6. Fırından aldığınız kekin ilk sıcağı çıkınca pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun 💕.

Fırında Çipura Tarifi

 

Fırında Çipura Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet çipura balığı
  • 3 adet kuru soğan
  • 10 diş sarımsak
  • Defne yaprağı (olmazsada olur)
  • Limon
  • 5 adet patates
  • 3 adet biber
  • Kaya tuzu

Sosu için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı pulbiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım limon

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Fırında Çipura Tarifi Yapılışı

  1. Vira bismillah 🤲🏻 🐟🐟🐟.
  2. Temizleyip yıkadığımız balığımızı kara biber ve kaya tuzu ile güzelce soslayıp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz 1 veya 2 saat.
  3. Balığımız için bir kasede limon suyu pul biber kekik tuz ve zeytinyağını karıştırıyoruz.
  4. Patatesleri dilimledikten sonra zeytinyağı, pul biber, karabiber, kekik ve tuz ile karıştırıyoruz.
  5. Soğan halkalarımızı ise zeytinyağı ve tuz ile karıştırıyoruz.
  6. Tam balığımızın ölçüsüne göre bir fırın kabı seçip patatesleri, soğanları ve biberleri hafif yağlanmış tepsimize limonlarla birlikte diziyoruz,.
  7. Balıkların alt ve üstlerine bıçakla çizikler atıyoruz.
  8. Balık için hazırlamış olduğumuz sosumuzu balıkların her yerine içine ve dışına sürüp tepsimize diziyoruz.
  9. Balıklarımızın iç kısmına 5 adet sarımsak ve birer adet defne yaprağı yerleştiriyoruz.
  10. Son olarak tereyağ eritip balıkların üzerine döküp fırça ile sürüp fırınlıyoruz.
  11. 220 derecede ısıtılmış fırında ilk 40 dakika pişirdikten sonra, 240 dereceye yükseltip 20 dakikada böyle balıklarımız iyice kızarana kadar pişirip çıkarıyoruz.