14 Mayıs 2021 Cuma

Karavu Şerbeti Tarifi

 

Karavu Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kızılcık
  • 1 adet limon
  • 4 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı toz şeker

Karavu Şerbeti Nasıl Yapılır?

  • Kızılcıkları bol su ile yıkayın ve suyu süzün.
  • Yıkanan kızılcıkları tencerenin içerisine alın. Üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
  • Orta ateşte şerbet kaynayana kadar pişirin.
  • Ara sıra kızılcıkların yumuşaklığını kontrol edin. Ezilecek kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kızılcıkları tülbentten veya süzgeçten geçirin.
  • Ardından tekrar tencereye alın. Üzerine limon ve şeker ekleyerek yarım saat daha kaynatın.
  • Kaynayan şerbeti soğutmadan cam kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.
  • Kavanozları ters çevirerek havasını alın. Şerbet oda sıcaklığına geldiğinde, buzdolabına kaldırın.
  • Karavu şerbetini buz ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Karavu Şerbeti Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Şerbet yapımında kullanacağınız kızılcıkların taze olmasına özen gösterin.
  • Pişirme esnasında şerbetin içerisine tarçın çubuğu, karanfil veya yıldız anason ekleyebilirsiniz.
  • Kavanozları sıcak su ile sterilize edip kurulayın. Bu şekilde şerbeti temiz kavanozlarda saklayabilirsiniz.

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 250 g tereyağı
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı un

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • 1 kase bütün fındık içi

Şekerpare Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamur yoğurma kabında kabartma tozu, pudra şekeri, irmik, tuz ve vanilyayı harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını ve yumurtaları ekleyin.
  • Üzerine azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerini hafifçe düzleştirip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştirin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Şerbeti için; toz şeker ve suyu şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar beklettikten sonra ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Tepsinin üzerini kapatıp şerbeti çekene kadar bekleyin.

Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 300 gram yulaflı bisküvi
  • 7 yemek kaşığı tereyağı (110 gram eritilmiş)

İç harcı için:

  • 4 adet yumurta
  • 25 gram un
  • 200 gram krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 700 gram labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 3.5 yemek kaşığı limon suyu

Limon sosu için:

  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak 24 cm'lik kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve altına yağlı kağıt serin.
  • Fırını 160 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine su konulacağı için, kalıbın dışını alüminyum folyo ile sarın.
  • Yulaf bisküvileri rondoda toz haline gelene kadar çekin.
  • Bisküvileri bir kabın içine alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve toz şekeri ekleyerek karıştırın.
  • Bisküvili karışımı kalıbın içerisine alın ve kenarlara da gelecek şekilde kaşıkla düzeltin.
  • Karışımı bu şekilde fırına atın ve 10 dakika pişirin. Ardından bisküvili tabanı fırından çıkartın ve fırın ısısını 150 dereceye düşürün.
  • Bir kasede un, şeker ve labne peyniri çırpma teli ile çırpın. Mikser kullanacaksanız, düşük ayarda çalıştırın.
  • Farklı bir kasede limon kabuğu, limon suyu ve kremayı karıştırın.
  • Bu karışımı, labneli karışıma ekleyin ve spatula yardımıyla birbirine yedirin.
  • Yumurtaları tek tek karışıma ilave edin.
  • Yumurtaları ekledikten sonra tekrardan karıştırın. Hazırladığınız karışımı kelepçeli kalıba dökün.
  • Kelepçeli kalıbın içine oturabileceği bir kap ayarlayın. Bu kalıbın içine 3 parmak kalınlığında su dökün ve fırına verin.
  • Kalıbın içine su kaçmamasına dikkat edin. Tatlıyı 70 dakika fırında pişirin.
  • 70 dakika sonunda fırını kapatın fakat kapağını açmayın. Kapağı kapalı bir şekilde tatlınızı 15 dakika dinlendirin.
  • 15 dakika sonunda fırının kapağını yarım açın ve bu şekilde 20 dakika daha bekleyin.
  • Cheesecake'i oda sıcaklığında soğutun. Ardından buzdolabında dinlendirin.
  • Limon sosu için; Nişasta, limon suyu, toz şeker ve limon kabuğu rendesini sos tenceresine alın ve koyulaşana kadar karıştırın.
  • Koyulaşan tatlıyı ocaktan alın ve içine tereyağı ekleyin. Tereyağını karıştırarak sosa yedirin.
  • Hazırladığınız sosu soğutun. Limon sosu, soğuyan cheesecake'in üzerinde ilave edin. Afiyet olsun.

Tepsi Kebabı Tarifi

 

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg orta yağlı kıyma (Kıymayı birkaç kez kıyma makinesinde çektirirseniz daha lezzetli olur)
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • ¾ demet maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz

Üzerini Süslemek İçin

  • 1 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 2 tane çarliston biber

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır? 

  • Soğan, maydanoz ve yeşil biberi robotta çekin. Eğer robotunuz yoksa bunları çok ince olacak şekilde doğrayın.
  • Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine robottan geçirdiğiniz malzemeleri ve baharatları ekleyin.
  • Harcı iyice yoğurun. Kebabın şekli bozuk olsun istemiyorsanız, yoğurma işlemine dikkat edin.
  • Hazırlanan karışımı orta boy yuvarlak bir fırın tepsisine yayın. Hiç boşluk kalmayacak şekilde tepsinin her tarafını kapatın.
  • Üzerini süslemek için, domatesi dörde bölüp kıymanın üzerine dağıtın.
  • Biberlerin saplarını alıp ortan 2’ye bölüp domateslerin aralarına sıralayın.
  • Soğanı da soyup 4 parçaya ayırarak aynı şekilde sıralayın.
  • Salçayı sıvı yağ ile karıştırarak, tepsinin her tarafına gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede pişirin. 40 dakika gibi bir sürede tepsi kebabı hazır olacaktır.
  • Tepsi kebabını, pirinç pilavı ve patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

13 Mayıs 2021 Perşembe

Patates Püreli Et Fajita (Muhteşem Soslu Sote) Tarifi

 

Patates Püreli Et Fajita (Muhteşem Soslu Sote) Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram yağsız dana julyen et
  • 3 kırmızı biber
  • 2 yeşil biber

Sosu için ;

  • 2 yemek kaşığı barbekü sos veya domates rendesi
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı çemen tozu (varsa)
  • 1 çay kaşığı toz hardal
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam kekik

Eti kavurmak için ;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Püresi için ;

  • 4 büyük boy patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 kase kaşar rendesi
  • Bir tutam karabiber
  • Tuz

Üzeri için ;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber 

    Patates Püreli Et Fajita (Muhteşem Soslu Sote) Tarifi Yapılışı

  • Kekik hariç sos malzemelerini karıştırıyoruz. Eti ekleyerek her tarafına gelecek şekilde karıştırıp üzerini streçleyerek dolapta birkaç saat dinlendiriyoruz.
  • Sıvı yağı tencereye alıp kızdırarak eti ekleyip mühürlüyoruz.
  • Birkaç dakika et suyunu salıp çekene kadar çevirerek kavuruyoruz.
  • Yarım su bardağı su ekleyip 15 dakika pişiriyoruz. (ben bu işlemi düdüklü tencerede yaptım ancak normal tencerede daha uzun sürede yapabilirsiniz. Eğer etiniz pişmezse biraz daha su ekleyerek pişirebilirsiniz. )
  • Eti kalan suyuyla tavaya alarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Julyen doğranmış biberleri, kekik ve tuzunu ekleyerek birkaç dakika kavurup altını kapatıyoruz. 🍖.
  • Patatesleri soyup haşlayarak ezip tavaya alıyoruz.
  • Yağı ekleyip birkaç dakika kavurarak sütünü yavaş yavaş ilave ediyoruz.
  • Sütü tamamen çektikten sonra rendelenmiş kaşar ve karabiberi ekliyoruz.
  • Kaşar eridikten sonra servis tabağına alarak üzerine eti yerleştiriyoruz. 🍟.
  • Pulbiberle tereyağını kızdırarak üzerine gezdirip servis ediyoruz. 🍴Misafirlerinizede yapabileceğiniz şık sunumlu ve doyurucu bir ana yemek. 💕Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 7 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 3 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça (yarı yarıya biber ve domates salçası da olabilir)
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz karabiber ve kırmızıbiber
  • Yaklaşık 8 su bardağı su

    Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Soğanları tereyağında kavurmayla başlıyoruz eğer çorbayı pürelemeyeceksiniz soğanlar çok küçük olsun.
  • Daha sonra salçayı ilave edip kavuruyoruz.
  • Mercimek pirinç ve bulguru yıkayıp süzüp ekleyin.
  • Daha sonra suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın.
  • Mercimek pirinç ve bulgur yumuşayınca arzuya göre blenderden geçirin.
  • Ben bu sefer geçirmedim. Siz isterseniz biraz geçirebilir yada tamamen püreleyebilirsiniz. Çok koyu olacak olursa biraz daha kaynar su ilave edin ama aslında su iyi geliyor.
  • En son baharatları ekleyin. Limonla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Boşnak Böreği (Oklavasız Acemilerin Bile Yapabileceği) Tarifi

 

Boşnak Böreği (Oklavasız Acemilerin Bile Yapabileceği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su

Üzerine ve içine sürmek için;

  • 50 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harç için:

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • Tuz, karabiber

    Boşnak Böreği (Oklavasız Acemilerin Bile Yapabileceği) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle 5 su bardağı un, 2 su bardağı ılık su, 2 tatlı kaşığı tuz ile hamurumu yoğurup yarım saat 1 saat arası dinlendirdim.
  • Sonrasında üzerine ve içine sürmek için 50 gram tereyağı yarım çay bardağı sıvı yağı bir tavada karıştırdım.
  • Sonrasında hamurumu 4 parçaya ayırıp tabak büyüklüğünde açtım bir tabağa bir yemek kaşığı karışım yağdan döküp üzerine açtığım hamuru koydum. Sırayla diğer hamurları mı da açıp aralarına yağ sürerek tabağa koydum.
  • Bir yarım saatte bu şekilde üzerini kapatıp dinlendirdim.
  • Sırayla açtığım hamurları masa üzerine alıp elimle bastırarak çok ince olacak şekilde açtım göreceksiniz zaten çok kolay açılıyor.
  • Sonrasında hazırladığım kıymalı harçtan koydum, siz eğer isterseniz başka iç harcı da koyabilirsiniz patates vs. İç harcında ise kıyma soğan tuz karabiber bulunuyor.
  • İç harcı mı koyduktan sonra ince ince katlayarak rulo haline getirdim.
  • Kenarlardaki kalın hamurları alırsanız böreğiniz çok daha güzel olur bütün hamurları mı bu şekilde yapıp tepsiye dizdim.
  • Üzerine kalan yağımı fırça yardımı ile sürdüm fırında üstü kızarana kadar 200 derecede yarım saat pişirdim siz fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Zeytinyağlı Bakla Tarifi

 

Zeytinyağlı Bakla Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram bakla (taze veya konserve)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dal taze soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Bir avuç kıyılmış dereotu
  • Birkaç damla limon suyu

    Zeytinyağlı Bakla Tarifi Yapılışı

  • Tencereye, zeytinyağı, jülienne doğranmış soğan ve sarımsağı aktarıp kısık ateşte soteledim.
  • Eğer taze bakla kullanacaksınız güzelce yıkadıktan sonra derince bir cam kaseyi suyla doldurup yarım limonu sıkın ve doğranmış baklaları kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz.
  • Eğer konserve kullanacaksanız kavrulan soğanların üzerine direk ekleyebilirsiniz.
  • Taze soğanı ve dereotunu da ince ince kıydıktan sonra baklaların üzerine ilave ettim.
  • Biraz tuz, limon ve su ekleyip kapağını kapatıp baklalar yumuşayana dek pişirdim.
  • Ilındıktan sonra üzerine ekstra zeytinyağı gezdirdim ve kıyılmış dereotu serpiştirip servis ettim.

Aysberk Salata Tarifi

 

Aysberk Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 küçük aysberk
  • 2 salatalık
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • 5 yemek kaşığı dolu süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 avuç taze nane veya fesleğen veya dereotu hangisi varsa
  • Tuz

Üzeri için ;

  • Zeytinyağı

    Aysberk Salata Tarifi Yapılışı

  • Sebzeleri doğrayın üzerine sarımsağı rendeleyin .
  • Diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın bir iki saat üzerini kapatın.İftara kadar dinlensin.
  • Dolaptan alın servis tabağına koyun üzerine zeytinyağı gezdirin afiyet olsun🌸.

Pirinçli Patates Çorbası Tarifi

 

Pirinçli Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 ortaboy patates
  • 1 büyük kelle soğan
  • 1 havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1’er çay kaşığı nane karabiber
  • Tuz
  • 6 su bardağı su varsa birazını etsuyu yada kemik suyu ekleyelim

    Pirinçli Patates Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri ve havucu küp küp doğrayalım.
  • Diğer tarafta tencereye yağları koyup soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım.
  • Üzerine unu koyalım bir iki çevirip patates, sarımsak ve havuçları ekleyip 2 dakika kavuralım.
  • Üzerine kaynar suyunu ekleyelim kapağını biraz açık olacak şekilde kapatıp orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Rondodan geçirip tekrar ocağa alıp 2 kaşık yıkadığımız pirinci ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Ocağı kapatıp 1çaybardağı sütü ekleyip üzerine nane tuz karabiberini atıp karıştıralım koyu olursa biraz kaynarsu ekleyelim afiyetle.

Tavuklu Krep Bohça Tarifi

 

Tavuklu Krep Bohça Tarifi İçin Malzemeler

Krep hamuru için ;

  • 3 yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 600 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 4-5 adet mantar
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber

    Tavuklu Krep Bohça Tarifi Yapılışı

  • Krep hamuru için malzemeleri bir kabın içine alıp karıştırıyoruz.
  • Krep tavasını ısıtıp bir kepçe harcımızdan alıp döküyoruz.
  • Dairesel hareketlerle düzeltip arkalı önlü 1 dk kadar pişiyoruz, kenarı alıyoruz.
  • Tavukları küp küp doğruyoruz, yağımızı tencereye alıyoruz ısıtıyoruz, tavukları ilave edip karıştırıyoruz, biberleri, mantarları ve soğanı doğrayıp içine ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
  • Salçasını ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz, baharatları ilave edip, beş dk kadar pişiyoruz altını kapatıyoruz.
  • Kreplerin ortasına birer ikişer kaşık harcımızdan koyuyoruz.
  • Bütün kenarlarını yukarda bir araya avucumuzla toplayıp uzun bir kürdan ya da çöp şiş yardımıyla sabitliyoruz küçük domateslerle süsleyebilirsiniz, afiyet olsun ✨👌🏻.

Kek Kalıbında Sütlü Ekmek Tarifi

 

Malzemeler

  • 330 ml ılık süt (1, 5 su bardağından 1 parmak fazla)
  • 500 gram un (4, 5 – 5 su bardağı aldığı kadar )
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • Süt
  • Susam
  • Çörekotu

    Yapılışı

  • Yoğurma kabına ılık süt, şeker, maya ve zeytinyağı koyup karıştıralım.
  • Tuz ve unu ekleyerek makinede veya elde hamuru yoğuralım. Mayalanması için bekleyelim.
  • Hamuru tezgaha alalım, kenarlarından katlayarak toplayalım. 2 bezeye ayıralım. Bezeleri toparlayıp 15-20 dakika, üzerine bez örterek dinlendirelim.
  • İlk bezeyi elimizle biraz açıp katlayarak rulo yapalım. Kesikler yaparak yağlanmış kek kalıbına  koyalım. (İstenirse 7 bezeye bölüp, biraz elle açtırıp, rulo yaparak kek kalıbına yan yana dizerek de hazırlayabiliriz).
  • Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlayalım. O bezeyi çiçek ekmek şeklinde hazırladım. Tekrar üzerini örterek mayalanması için bekleyelim (Ne kadar beklerse o kadar güzel kabarık ve yumuşak oluyor).
  • Üzerine süt ile karıştırdığımız çok az yumurtayı sürüp susam, çörek otu serpelim.
  • Fırının buhar özelliği varsa onu yoksa fırına dayanıklı bir kap içinde kaynar su koyalım, ekmeklerimizin yumuşak olması için.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim. Sevgiyle kalın.

40 Kat Baklava Tarifi

 

40 Kat Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğu
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Aldığı kadar un
  • Açmak için 300 grmnişasta mısır yada buğday farketmez

Arası için

  • 300 grm çekilmiş ceviz
  • Şerbeti
  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı şeker
  • Bir kaç damla limon suyu

Üzeri için

  • 200 grm tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    40 Kat Baklava Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak un ve kabartma tozunu hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz iyice karıştırıyoruz en son kabartma tozu ve unu ilave ediyoruz ve pürüzsüz bir hamur yapıyoruz kulak memesi kıvamında olacak hamurumuz.
  • Hamurumuz 10 dk dinlendikten sonra cevizden daha küçük bezeler yapıyoruz 40 adet.
  • Daha sonra bol nişasta ile tabak büyüklüğünde açıyoruz üst üste diziyoruz ve 10 tane bezeleri üst üste açıp tam 4 adet yapıyoruz.
  • Daha sonra hepsini birlikte açıp pişirme tepsisine alıyoruz.
  • İki kat ceviz olacak şekilde ayarlıyoruz yani ilk alt olan kısım 15 – orta kat 10 kat – en üst kat ise yine 15 kat olacak.
  • Baklavamızı tepsimizde güzelce ister kare ister baklava dilimi kesiyoruz .
  • Üzerine eritilmiş tereyağı yağ ve sıvı yağ karışımı döküyoruz ve 200 derecelik fırında yaklaşık 20 ila 25 dk pişiriyoruz
  • Şerbetini tencereye alıyoruz ilk 15 dk kaynadıktan sonra 20 dk kısık ateşte kaynatıp altını kapatıyoruz fırından çıkan baklavamızı ılık şerbetinizde ılık olarak her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
  • Afiyet olsun hayırlı bayramlar 🥰❤️.