Karavu Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kızılcık
- 1 adet limon
- 4 su bardağı su
- 1.5 su bardağı toz şeker
Karavu Şerbeti Nasıl Yapılır?
- Kızılcıkları bol su ile yıkayın ve suyu süzün.
- Yıkanan kızılcıkları tencerenin içerisine alın. Üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
- Orta ateşte şerbet kaynayana kadar pişirin.
- Ara sıra kızılcıkların yumuşaklığını kontrol edin. Ezilecek kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan kızılcıkları tülbentten veya süzgeçten geçirin.
- Ardından tekrar tencereye alın. Üzerine limon ve şeker ekleyerek yarım saat daha kaynatın.
- Kaynayan şerbeti soğutmadan cam kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.
- Kavanozları ters çevirerek havasını alın. Şerbet oda sıcaklığına geldiğinde, buzdolabına kaldırın.
- Karavu şerbetini buz ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Karavu Şerbeti Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Şerbet yapımında kullanacağınız kızılcıkların taze olmasına özen gösterin.
- Pişirme esnasında şerbetin içerisine tarçın çubuğu, karanfil veya yıldız anason ekleyebilirsiniz.
- Kavanozları sıcak su ile sterilize edip kurulayın. Bu şekilde şerbeti temiz kavanozlarda saklayabilirsiniz.